Author |
Topic |
navi
Ultragrafoman
2839 Posts |
Posted - 01/11/2007 : 20:35:53
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Navi. Za prvé se za vědce nepovažuji a za druhé to není hádky, alespoň z mojí strany. Spíše jen sklamání nad úrovní, kterou zde nabízí. V ty věštce ať si věří kdo věřit chce, ale přemis%tovat myšlení kamsi do hrudi, to je středověk. Já sice o tom mlčel, ale když si nedá říci,pak říkám. Já o tom vím, že učení jogy hovoří o přesunutí vědomí do hrudi,ale to má zcela jiný smysl. Jde o to soustředit se na toto místo a nikoliv skutečně myslet čímsi v hrudi. To soustředění na určité místo v hrudi má svůj význam,ale to myšlení je stále v hlavě a mozku. Když tohle jogín nechápe, pak nemá právo si říkat jogín i kdyby dokázal strčit celou nohu do vlastního zadku.
MB
vedec je každý, kto sa snaží niečo zistiť. to nieje závislosť titulu. Ak pozeráš na veci z opačnej strany ako ja, nemôžeš moje príspevky považovať za hodnotné, aj keby boli pravdou. Je to logika pohľadu, nejedná sa o nedostatok intelektu, alebo rozumu. Jedná sa o spôsob vnímania, s ktorým sme sa na tento svet narodili.
|
|
|
navi
Ultragrafoman
2839 Posts |
Posted - 01/11/2007 : 20:37:53
|
quote: Originally posted by Gato
Arogantní pane Bažante, v životě jsi mnohému neporozuměl a těm, kteří chtějí sdělit své vědění se posmíváš. Jsi nevychovaný zmetek, který už navíc nemá dostatek času, aby své jednání opravil.
Gato to emočne neuniesol, ale to sa stáva. |
|
|
Johnny
Nový uživatel
Czech Republic
7 Posts |
Posted - 01/11/2007 : 20:39:53
|
Nebuďme bláhoví natož ješitní a uvědomme si, že z hlediska vědeckého poznání (jehož opravdový BOOM je registrován až posledních cca 200-300 let) jsme jako lidstvo teprve na samém počátku. Chci říct, že někde tam venku v tom pomyslném transcendentálním nadsmyslovém prostoru existují milióny ještě neobjevených principů, mechanismů, zákonů atd. Chci říci, že se snažím nevyhnout žádné jen trochu možné nové myšlence, teorii i "paranormálnímu jevu", který vyloženě neodporuje dnes poznaným fyzikálním zákonům a nezavrhuji je jen proto, že přináší do světa vědy něco nového třeba i šokujícího! P.S.: Někdy, tuším v 17. možná 18. století, jeden vzdělaný šlechtic, poté co vynalezl žehličku, pravil že teď je již vše objeveno a nic nového lidstvo objevit nemůže. Kopernika téměř upálili jen za to, že měl jiný názor na tehdejší astrofyziku, než jaký se slučoval s tehdy všeobecným povědomím. Až později se ukázalo, že měl pravdu. |
|
|
navi
Ultragrafoman
2839 Posts |
Posted - 01/11/2007 : 20:45:18
|
quote: Originally posted by Johnny
Nebuďme bláhoví natož ješitní a uvědomme si, že z hlediska vědeckého poznání (jehož opravdový BOOM je registrován až posledních cca 200-300 let) jsme jako lidstvo teprve na samém počátku. Chci říct, že někde tam venku v tom pomyslném transcendentálním nadsmyslovém prostoru existují milióny ještě neobjevených principů, mechanismů, zákonů atd. Chci říci, že se snažím nevyhnout žádné jen trochu možné nové myšlence, teorii i "paranormálnímu jevu", který vyloženě neodporuje dnes poznaným fyzikálním zákonům a nezavrhuji je jen proto, že přináší do světa vědy něco nového třeba i šokujícího! P.S.: Někdy, tuším v 17. možná 18. století, jeden vzdělaný šlechtic, poté co vynalezl žehličku, pravil že teď je již vše objeveno a nic nového lidstvo objevit nemůže. Kopernika téměř upálili jen za to, že měl jiný názor na tehdejší astrofyziku, než jaký se slučoval s tehdy všeobecným povědomím. Až později se ukázalo, že měl pravdu.
Hezké Johny.
|
|
|
navi
Ultragrafoman
2839 Posts |
Posted - 01/11/2007 : 20:48:58
|
ale tuším že aj v kvantovej fyzike s nachádza prvok, ktorý sa nespráva vyložene podľa známych fyzikálnych zákonov. |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 02/11/2007 : 07:17:01
|
Johny.
Souhlasím s tím co jsi napsal. Lidstvo je skutečně na samém začátku i když těžko říci, když nikdo neví, kde je začátek a kde je konec. Já říkám, že pravda je na konci nekonečna a vše až k pravdě je poznání. A tak i když bude lidstvo znát stokrát více, stále bude na samém začátku. To transcendentno je pro mne problém a stejně tak nehmotno projevující se hmotou a energií. Já netvrdím, že není možné jakési poznání i zde v této problematice, ale zatím se každý, nebo téměř každý pokus o toto ukázal být podvodem, či manipulací. A tak jsem schopen uvěřit až tehdy, dostanu li informaci seriozní a dokazatelnou, což se zatím nestalo. S novým poznáním je skutečně těžké a lidé se novému poznání brání i tehdy, když by jim hodně pomohlo. Ukazoval jsem zde své poznání ,které by lidem pomohlo pochopit své vlastní myšlení.Jenže jsem ukázal i přirozenou podstatu lidské duše a hned se ozvaly hlasy, které mne obvinili s toho, že chci podkopat samé základy víry. A tak s toho, co mohlo lidem pomáhat je to co v nich vzbuzuje odpor.Proč? Odpověď je jednoduchá.Brání jim uznané pravdy, které takto lidi rozdělují a brání novým poznáním. Lidé pravd cítí v každém novém poznání ohrožení své uznané pravdy. Kdyby se lidé od uznaných pravd dokázali očistit a brali je jen jako poznání,pak by se novým poznáním otevřela cesta.
MB |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 02/11/2007 : 08:47:06
|
Gato.
Přemýšlel jsem a vyhledal si někajé informace o jogínství a došel k názoru, že bych měl o tom nejspíše mlčet. Ne proto, že bych nevěděl oč jde,ale spíše proto,že bych tě nerad připravil o určité schopnosti. Jsi li však skutečně tak skušený jogín, jak říkáš,pak tě nejspíše ohrozit nemohu a tak mohu říci pár slov. Jak sám víš, joga je o vyvážení organismu,soustředění myšlení a podobně. Tomuto účeli slouží určité pozice těla a prostředky k vyvážení dechu, srdeční činnosti a mysli. Jenže a jak to jenom říci? "Jsou to moudré lži." Co znamená moudrá lež? Ukáži tě to na příkladu. Kdyby tě bylo řečeno."Veškerá tvoje mysl,čili veškeré soustředění musí být na určité místo v hrudi." Pak by ses snažil soustředit se na toto místo,ale tvoje soustředění by bylo pouze částečné a nedostatečné. Pokud je tě řečeno, že máš v hrudi duchovní srdce a do něj máš přenést všechno své myšlení včetně svého dechu,pak dosáhneš plného soustředění a efektu který má být dosažen. To duchovní srdce tam není,ale to není podstatné.Když si je tam představíš a věříš že tam je, splníš předpoklad plného soustředění, kterého bys jinak nedosáhnul. Potom dokážeš vyvážit dech a dokážeš i spomalit rytmus srdce,které při nižší tepové frekvenci má nižší potřebu kyslíku,jeho stahy jsou plnější, čím dochází k lepšímu prokrvení mozku a podobně. To je vynikající výsledek, který tě zlepšuje zdravotní stav a prodlužuje život. Chrání tě také před některými civilizačními chorobami, zkrátka je to velký klad, kterého však dosáhneš díky lži, která tě přivede k tomu, aby ses plně soustředil. A takových lží obsahuje joga hodně. Jsou důležité k tomu, aby joga byla reálná a aby fungovala a tak mám za to, že tyto lži jsou kladem a nikoliv záporem. Když těmto lžím uvěříš, pak tvrdíš třeba to že máš v hrudi duchovní srdce a věříš tomu. Kdybys tomu nevěřil, nemůžeš dělat jogu naplno. A tak taková slova budu nadále od tebe přijímat,ale nebudu je soudit.Pochopil jsem, že ty toto nutně potřebuješ a mně to zase až tak moc nevadí. Jen doufám, že tě právě tato moje slova nepřivedla k tomu, aby ses nad tím příliž zamysle, abys ztratil jistotu a ztratil ty schopnosti, které tě ty dobré lři umožnily. Já tedy již jogu naplno dělat nemohu, protože jsem toto pochopil a toto pochopení mně neumožní plné soustředění, které jóga vyžaduje.Mohl bych provádět pozice jogy, nohl bych dát vibraci mozku velkým ohm a snažit se soustředit na určité místo v hrudi. Nikdy bych však nedokázal takové soustředění, jako ty, který vědomě přesouváš své myšlení do hrudi a tak dosáhneš skutečně plného soustředění. To je tajemství jogy otevřené,ale jestli je dobré toto tajemství otvírat nevím. Nejspíše ne.
MB |
|
|
rajis
Velmi aktivní uživatel
Czech Republic
517 Posts |
Posted - 04/11/2007 : 21:53:37
|
K té mojí hrozné urážce. Prostě mě naštvalo co se to tady zase hromadí za nesmysly a já nemám sílu je pracně vyvracet. Protože vyvracet hluboce zakořeněné nesmysly je kolikrát i nad síly génia. Zakládat nějaké své tvrzení na televizním pořadu (sic dokumentárním) a brát to jako důkaz mi přijde prostě směšné.
Neodmítám paranormální jevy, sám jsem o tom něco četl, nicméně sami autoři této literatury zdůražnují, že žádná fakta, důkazy či cokoliv pro doložení svých hypotéz nemají a stále se jedná spíš o spekulace. |
Edited by - rajis on 04/11/2007 21:57:32 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 05/11/2007 : 14:57:58
|
Gato to emočne neuniesol, ale to sa stáva. Navi. To se prý jogínům často stává. Oni jsou tak klidní a vyrovnaní,že to občas nezvládnou. Otázkou je však potom, k čemu jim ta joga je?
MB |
|
|
nela
Nový uživatel
Czech Republic
9 Posts |
Posted - 05/11/2007 : 20:21:12
|
Prekvapuje me, ze na serveru o filosofii se pouzivaji vyrazy jako zmetek a podobne, maji lide, zajimajici se o filosofii potrebu nekomu neco dokazovat.. skoro me to az mrzi TADY takova slova cist.. kdo ma "pravdu" a kdo nema.. |
|
|
navi
Ultragrafoman
2839 Posts |
Posted - 06/11/2007 : 00:24:35
|
quote: Originally posted by rajis
K té mojí hrozné urážce. Prostě mě naštvalo co se to tady zase hromadí za nesmysly a já nemám sílu je pracně vyvracet. Protože vyvracet hluboce zakořeněné nesmysly je kolikrát i nad síly génia. Zakládat nějaké své tvrzení na televizním pořadu (sic dokumentárním) a brát to jako důkaz mi přijde prostě směšné.
Neodmítám paranormální jevy, sám jsem o tom něco četl, nicméně sami autoři této literatury zdůražnují, že žádná fakta, důkazy či cokoliv pro doložení svých hypotéz nemají a stále se jedná spíš o spekulace.
Rajisi, dokument nie je dôkaz, ale môže dávať podnet na preskúmanie záležitosti.Dôkaz o pravosti, alebo nepravosti daného dokumentu by si mohol získať len preskúmaním podkladov vedúcich k takýmto dokumentom. Nieje to nereálne, ale musí byť motivácia. Ak nieje, tak nieje čo riešiť. To ale nevylučuje, že by to pravda mohla byť. |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 06/11/2007 : 13:15:47
|
Nelinko. (doufám že tě smím takto oslovit)
Ten výraz jsem použil první já, k tomu se přiznávám. On mně ho pouze vrátil i když nebyl ode mne určen jemu, ale Davidovi,který každého kdo s ním nesouhlasil označil za blbce ,ignoranta a podobně. To jemu jsem tím říkal, že se chová nevychovaně a nekulturně. Jak se říká." Na hrubý pytel hrubá záplata". A tak je omluva na mně.Já se tě tedy omlouvám, že jsem užil slov, které tě pohoršují. Na omluvu mohu říci pouze to, že jsi zde v té době nebyla a mezi chlapy se někdy ostřejší slovo snese.
MB |
|
|
nela
Nový uživatel
Czech Republic
9 Posts |
Posted - 06/11/2007 : 17:20:51
|
Miloslave, nic me nepohorsuje. Pouze me ro prekvapilo tot vse.. Hezky den |
|
|
Gato
Velmi aktivní uživatel
631 Posts |
Posted - 06/11/2007 : 18:20:20
|
Nelo, potrefená husa se ozvala. |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 07/11/2007 : 08:29:45
|
Gato. Jsem li potrefená husa to nevím,ale myslím, že jsem se na rozdíl od tebe zachoval slušně a poctivě. Tys to zatím neudělal.
MB |
|
|
Topic |
|
|
|