www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Jasnovidci.
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 01/11/2007 :  20:35:53  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Navi.
Za prvé se za vědce nepovažuji a za druhé to není hádky, alespoň z mojí strany. Spíše jen sklamání nad úrovní, kterou zde nabízí. V ty věštce ať si věří kdo věřit chce, ale přemis%tovat myšlení kamsi do hrudi, to je středověk. Já sice o tom mlčel, ale když si nedá říci,pak říkám. Já o tom vím, že učení jogy hovoří o přesunutí vědomí do hrudi,ale to má zcela jiný smysl. Jde o to soustředit se na toto místo a nikoliv skutečně myslet čímsi v hrudi. To soustředění na určité místo v hrudi má svůj význam,ale to myšlení je stále v hlavě a mozku. Když tohle jogín nechápe, pak nemá právo si říkat jogín i kdyby dokázal strčit celou nohu do vlastního zadku.

MB

vedec je každý, kto sa snaží niečo zistiť. to nieje závislosť titulu. Ak pozeráš na veci z opačnej strany ako ja, nemôžeš moje príspevky považovať za hodnotné, aj keby boli pravdou. Je to logika pohľadu, nejedná sa o nedostatok intelektu, alebo rozumu. Jedná sa o spôsob vnímania, s ktorým sme sa na tento svet narodili.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 01/11/2007 :  20:37:53  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gato

Arogantní pane Bažante,
v životě jsi mnohému neporozuměl a těm, kteří chtějí sdělit své vědění se posmíváš. Jsi nevychovaný zmetek, který už navíc nemá dostatek času, aby své jednání opravil.

Gato to emočne neuniesol, ale to sa stáva.
Go to Top of Page

Johnny
Nový uživatel

Czech Republic
7 Posts

Posted - 01/11/2007 :  20:39:53  Show Profile  Send Johnny an ICQ Message  Reply with Quote
Nebuďme bláhoví natož ješitní a uvědomme si, že z hlediska vědeckého poznání (jehož opravdový BOOM je registrován až posledních cca 200-300 let) jsme jako lidstvo teprve na samém počátku. Chci říct, že někde tam venku v tom pomyslném transcendentálním nadsmyslovém prostoru existují milióny ještě neobjevených principů, mechanismů, zákonů atd.
Chci říci, že se snažím nevyhnout žádné jen trochu možné nové myšlence, teorii i "paranormálnímu jevu", který vyloženě neodporuje dnes poznaným fyzikálním zákonům a nezavrhuji je jen proto, že přináší do světa vědy něco nového třeba i šokujícího!
P.S.: Někdy, tuším v 17. možná 18. století, jeden vzdělaný šlechtic, poté co vynalezl žehličku, pravil že teď je již vše objeveno a nic nového lidstvo objevit nemůže.
Kopernika téměř upálili jen za to, že měl jiný názor na tehdejší astrofyziku, než jaký se slučoval s tehdy všeobecným povědomím. Až později se ukázalo, že měl pravdu.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 01/11/2007 :  20:45:18  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny

Nebuďme bláhoví natož ješitní a uvědomme si, že z hlediska vědeckého poznání (jehož opravdový BOOM je registrován až posledních cca 200-300 let) jsme jako lidstvo teprve na samém počátku. Chci říct, že někde tam venku v tom pomyslném transcendentálním nadsmyslovém prostoru existují milióny ještě neobjevených principů, mechanismů, zákonů atd.
Chci říci, že se snažím nevyhnout žádné jen trochu možné nové myšlence, teorii i "paranormálnímu jevu", který vyloženě neodporuje dnes poznaným fyzikálním zákonům a nezavrhuji je jen proto, že přináší do světa vědy něco nového třeba i šokujícího!
P.S.: Někdy, tuším v 17. možná 18. století, jeden vzdělaný šlechtic, poté co vynalezl žehličku, pravil že teď je již vše objeveno a nic nového lidstvo objevit nemůže.
Kopernika téměř upálili jen za to, že měl jiný názor na tehdejší astrofyziku, než jaký se slučoval s tehdy všeobecným povědomím. Až později se ukázalo, že měl pravdu.

Hezké Johny.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 01/11/2007 :  20:48:58  Show Profile  Reply with Quote
ale tuším že aj v kvantovej fyzike s nachádza prvok, ktorý sa nespráva vyložene podľa známych fyzikálnych zákonov.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 02/11/2007 :  07:17:01  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Johny.

Souhlasím s tím co jsi napsal. Lidstvo je skutečně na samém začátku i když těžko říci, když nikdo neví, kde je začátek a kde je konec. Já říkám, že pravda je na konci nekonečna a vše až k pravdě je poznání. A tak i když bude lidstvo znát stokrát více, stále bude na samém začátku. To transcendentno je pro mne problém a stejně tak nehmotno projevující se hmotou a energií. Já netvrdím, že není možné jakési poznání i zde v této problematice, ale zatím se každý, nebo téměř každý pokus o toto ukázal být podvodem, či manipulací. A tak jsem schopen uvěřit až tehdy, dostanu li informaci seriozní a dokazatelnou, což se zatím nestalo.
S novým poznáním je skutečně těžké a lidé se novému poznání brání i tehdy, když by jim hodně pomohlo. Ukazoval jsem zde své poznání ,které by lidem pomohlo pochopit své vlastní myšlení.Jenže jsem ukázal i přirozenou podstatu lidské duše a hned se ozvaly hlasy, které mne obvinili s toho, že chci podkopat samé základy víry. A tak s toho, co mohlo lidem pomáhat je to co v nich vzbuzuje odpor.Proč? Odpověď je jednoduchá.Brání jim uznané pravdy, které takto lidi rozdělují a brání novým poznáním. Lidé pravd cítí v každém novém poznání ohrožení své uznané pravdy. Kdyby se lidé od uznaných pravd dokázali očistit a brali je jen jako poznání,pak by se novým poznáním otevřela cesta.

MB
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 02/11/2007 :  08:47:06  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Gato.

Přemýšlel jsem a vyhledal si někajé informace o jogínství a došel k názoru, že bych měl o tom nejspíše mlčet. Ne proto, že bych nevěděl oč jde,ale spíše proto,že bych tě nerad připravil o určité schopnosti. Jsi li však skutečně tak skušený jogín, jak říkáš,pak tě nejspíše ohrozit nemohu a tak mohu říci pár slov.
Jak sám víš, joga je o vyvážení organismu,soustředění myšlení a podobně. Tomuto účeli slouží určité pozice těla a prostředky k vyvážení dechu, srdeční činnosti a mysli. Jenže a jak to jenom říci? "Jsou to moudré lži." Co znamená moudrá lež? Ukáži tě to na příkladu. Kdyby tě bylo řečeno."Veškerá tvoje mysl,čili veškeré soustředění musí být na určité místo v hrudi." Pak by ses snažil soustředit se na toto místo,ale tvoje soustředění by bylo pouze částečné a nedostatečné. Pokud je tě řečeno, že máš v hrudi duchovní srdce a do něj máš přenést všechno své myšlení včetně svého dechu,pak dosáhneš plného soustředění a efektu který má být dosažen. To duchovní srdce tam není,ale to není podstatné.Když si je tam představíš a věříš že tam je, splníš předpoklad plného soustředění, kterého bys jinak nedosáhnul. Potom dokážeš vyvážit dech a dokážeš i spomalit rytmus srdce,které při nižší tepové frekvenci má nižší potřebu kyslíku,jeho stahy jsou plnější, čím dochází k lepšímu prokrvení mozku a podobně. To je vynikající výsledek, který tě zlepšuje zdravotní stav a prodlužuje život. Chrání tě také před některými civilizačními chorobami, zkrátka je to velký klad, kterého však dosáhneš díky lži, která tě přivede k tomu, aby ses plně soustředil. A takových lží obsahuje joga hodně. Jsou důležité k tomu, aby joga byla reálná a aby fungovala a tak mám za to, že tyto lži jsou kladem a nikoliv záporem. Když těmto lžím uvěříš, pak tvrdíš třeba to že máš v hrudi duchovní srdce a věříš tomu. Kdybys tomu nevěřil, nemůžeš dělat jogu naplno. A tak taková slova budu nadále od tebe přijímat,ale nebudu je soudit.Pochopil jsem, že ty toto nutně potřebuješ a mně to zase až tak moc nevadí. Jen doufám, že tě právě tato moje slova nepřivedla k tomu, aby ses nad tím příliž zamysle, abys ztratil jistotu a ztratil ty schopnosti, které tě ty dobré lři umožnily. Já tedy již jogu naplno dělat nemohu, protože jsem toto pochopil a toto pochopení mně neumožní plné soustředění, které jóga vyžaduje.Mohl bych provádět pozice jogy, nohl bych dát vibraci mozku velkým ohm a snažit se soustředit na určité místo v hrudi. Nikdy bych však nedokázal takové soustředění, jako ty, který vědomě přesouváš své myšlení do hrudi a tak dosáhneš skutečně plného soustředění. To je tajemství jogy otevřené,ale jestli je dobré toto tajemství otvírat nevím. Nejspíše ne.

MB
Go to Top of Page

rajis
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
517 Posts

Posted - 04/11/2007 :  21:53:37  Show Profile  Reply with Quote
K té mojí hrozné urážce. Prostě mě naštvalo co se to tady zase hromadí za nesmysly a já nemám sílu je pracně vyvracet. Protože vyvracet hluboce zakořeněné nesmysly je kolikrát i nad síly génia. Zakládat nějaké své tvrzení na televizním pořadu (sic dokumentárním) a brát to jako důkaz mi přijde prostě směšné.

Neodmítám paranormální jevy, sám jsem o tom něco četl, nicméně sami autoři této literatury zdůražnují, že žádná fakta, důkazy či cokoliv pro doložení svých hypotéz nemají a stále se jedná spíš o spekulace.

Edited by - rajis on 04/11/2007 21:57:32
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 05/11/2007 :  14:57:58  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Gato to emočne neuniesol, ale to sa stáva.
Navi.
To se prý jogínům často stává. Oni jsou tak klidní a vyrovnaní,že to občas nezvládnou. Otázkou je však potom, k čemu jim ta joga je?

MB
Go to Top of Page

nela
Nový uživatel

Czech Republic
9 Posts

Posted - 05/11/2007 :  20:21:12  Show Profile  Send nela an ICQ Message  Reply with Quote
Prekvapuje me, ze na serveru o filosofii se pouzivaji vyrazy jako zmetek a podobne, maji lide, zajimajici se o filosofii potrebu nekomu neco dokazovat.. skoro me to az mrzi TADY takova slova cist.. kdo ma "pravdu" a kdo nema..
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 06/11/2007 :  00:24:35  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by rajis

K té mojí hrozné urážce. Prostě mě naštvalo co se to tady zase hromadí za nesmysly a já nemám sílu je pracně vyvracet. Protože vyvracet hluboce zakořeněné nesmysly je kolikrát i nad síly génia. Zakládat nějaké své tvrzení na televizním pořadu (sic dokumentárním) a brát to jako důkaz mi přijde prostě směšné.

Neodmítám paranormální jevy, sám jsem o tom něco četl, nicméně sami autoři této literatury zdůražnují, že žádná fakta, důkazy či cokoliv pro doložení svých hypotéz nemají a stále se jedná spíš o spekulace.

Rajisi, dokument nie je dôkaz, ale môže dávať podnet na preskúmanie záležitosti.Dôkaz o pravosti, alebo nepravosti daného dokumentu by si mohol získať len preskúmaním podkladov vedúcich k takýmto dokumentom. Nieje to nereálne, ale musí byť motivácia. Ak nieje, tak nieje čo riešiť. To ale nevylučuje, že by to pravda mohla byť.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 06/11/2007 :  13:15:47  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Nelinko. (doufám že tě smím takto oslovit)

Ten výraz jsem použil první já, k tomu se přiznávám. On mně ho pouze vrátil i když nebyl ode mne určen jemu, ale Davidovi,který každého kdo s ním nesouhlasil označil za blbce ,ignoranta a podobně. To jemu jsem tím říkal, že se chová nevychovaně a nekulturně. Jak se říká." Na hrubý pytel hrubá záplata". A tak je omluva na mně.Já se tě tedy omlouvám, že jsem užil slov, které tě pohoršují. Na omluvu mohu říci pouze to, že jsi zde v té době nebyla a mezi chlapy se někdy ostřejší slovo snese.

MB
Go to Top of Page

nela
Nový uživatel

Czech Republic
9 Posts

Posted - 06/11/2007 :  17:20:51  Show Profile  Send nela an ICQ Message  Reply with Quote
Miloslave, nic me nepohorsuje. Pouze me ro prekvapilo tot vse.. Hezky den
Go to Top of Page

Gato
Velmi aktivní uživatel

631 Posts

Posted - 06/11/2007 :  18:20:20  Show Profile  Reply with Quote
Nelo,
potrefená husa se ozvala.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 07/11/2007 :  08:29:45  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Gato.
Jsem li potrefená husa to nevím,ale myslím, že jsem se na rozdíl od tebe zachoval slušně a poctivě. Tys to zatím neudělal.

MB
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000