www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Jasnovidci.
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 31/10/2007 :  00:06:20  Show Profile  Reply with Quote
Práve som dopozeral dokumentárny film o jasnovidcoch, ktorí dokázali objasniť prípady, z ktorými si nevedela polícia poradiť.Tento seriál beží na kanály Discovery. Jedna jasnovidka sa dokázala vcítiť do do tela obeti a prežívať a a registrovať presne to, čo zavražená obeť. To znamená, že aj vnímať zmyslovými orgánmi. Ako by si charakterizoval z hľadiska hmoty takéto situácie?

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 31/10/2007 :  12:49:14  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Navi.

Kdo tomu v, a v,alespo nkdo tyhle lhe uiv. Tahle ivnost prosperuje na lidsk hlouposti a schopnosti bezostyn lht.

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 31/10/2007 :  16:17:42  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Navi.

Kdo tomu v, a v,alespo nkdo tyhle lhe uiv. Tahle ivnost prosperuje na lidsk hlouposti a schopnosti bezostyn lht.

MB

Nemáš dôkazy.
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 31/10/2007 :  22:02:20  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
Dlouho jsme se neviděli, co?
Já bych to řekl asi takhle. Mě vůbec nezajímá, jestli opravdu lidé tyhle schopnosti mají, nebo ne. tady jde o přístup. Neexistuje z principu nic, co by nebyo vysvětlitelné, pouze věci, které zatím vysvětlit nejde. Pokud někoho takového znáš, dotáhni ho do laborky, zjisti jak to dokáže a běž si pro nobelovku. Vem ale taky v potaz, jak média zachází s informacemi a že ne vše, co jsi viděl v televizi musí být pravda, stejně jako že pro mnoho zvláštních událostí je naprosto přirozené vysvětlení.

Edited by - Oldow on 31/10/2007 22:11:16
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 31/10/2007 :  23:10:10  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Oldow

Navi
Dlouho jsme se neviděli, co?
Já bych to řekl asi takhle. Mě vůbec nezajímá, jestli opravdu lidé tyhle schopnosti mají, nebo ne. tady jde o přístup. Neexistuje z principu nic, co by nebyo vysvětlitelné, pouze věci, které zatím vysvětlit nejde. Pokud někoho takového znáš, dotáhni ho do laborky, zjisti jak to dokáže a běž si pro nobelovku. Vem ale taky v potaz, jak média zachází s informacemi a že ne vše, co jsi viděl v televizi musí být pravda, stejně jako že pro mnoho zvláštních událostí je naprosto přirozené vysvětlení.

Nepotrebujem tu nič dokazovať. To je len malá ukážka z toho, že sa ľudské vedomie môže nachádzať aj mimo vlasný mozog.
Go to Top of Page

rajis
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
517 Posts

Posted - 01/11/2007 :  00:39:16  Show Profile  Reply with Quote
a kde se teda nachází? Možná kdesi v zadku a když vykonáš potřebu tak se vždy přesune do jiné dimenze?
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 01/11/2007 :  08:01:22  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Navi.

A víš že máš pravdu? Třeba rostliny nemají mozek jako takový a přesto myslí i když pouze určitou omezenou formou a je možné to pokusem dokázat. Takže myšlení může existovat i mimo mozek. Jenže ty rostliny mají v celém organismu rozptýlené buňky vytvářející systém, který plní funkci mozku a bez tohoto by opět myšlení neexistovalo. Neexistovala by ani ta rostlina, jako by bez mozku neexistoval člověk a jeho myšlení už vůbec ne. Myšlení je produktem mozku, či jeho funkční obdoby a proto bez mozku nemůže existovat. Abych tě usnadnil pochopení. Máš slepici a jedním z toho co produkuje je vejce stejně jako mozek produkuje myšlení. Ty se vlastně ptáš, zda může vzniknout to slepičí vejce mimo slepici.

MB
Go to Top of Page

Gato
Velmi aktivní uživatel

631 Posts

Posted - 01/11/2007 :  08:26:20  Show Profile  Reply with Quote
Slávo,
máš pro to důkaz? Myšlení vychází z hrudi do mozku před probuzením. Jasný důkaz pro to, že myšlení není produkt mozku. Proč asi člověk sklápí hlavu před usnutím? Myšlení deaktivuje mozek a stahuje se do hrudi.

To rajis,
tato sprostota není žádný důkaz vašich tvrzení, spíše vašeho charakteru.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 01/11/2007 :  08:55:27  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Gato.

Co tě na to mám říci? Já před spaním hlavu neslápím a v hrudi žádné centrum myšlení nemám,ale slyšel jsem, že brontosaururs takové centrum měl, že měl druhý mozek aby dokázal ovládat to obrovité tělo. Nevím, jestli sklápěl hlavu, či nikoliv. Kdyby ano, mohl bys být třeba nějakým jeho vzdáleným evolučním potomkem.Potom by se mnohé vysvětlovalo dokonce i to, že tě normálně myslící člověk má problém porozumět.
Tvoje čeština napovídá, že pocházíš s Česka,ale tvoje slova někdy ukazují, že pocházíš odkudsi z východu, kde jsou základní školy jen pro někoho a poznání je na úrovni středověku.Nevím co si o tom myslet, ale jestli má na člověka víra takový vliv,pak raději nevěřit.
Být jogínem může být dobré pro zdraví, ale když se to přehání, může to zdraví a hlavně duševnímu hodně ublížit. Tím neříkám, že jsi blázen ani nic podobného, jen tě víra dělá hluchým k soudobému poznání a drží tě na úrovni středověku. Čím bys prosím tě chtěl myslet v hrudi? Srdce je pouze pumpa, plíce jen ventilační zařízení, o žaludku raději nemluvit, žebry myslet? Páteř obsahuje míchu a ta přináleží k mozkonervovému systému,který odmítáš. Takže klesneme trochu níže k játrům a ledvinám. Játra mají dost práce hlavně když si dáš skleničku navíc, ledviny jsou stále ve vlhku.Nyní mne napadá, že mnohý muž odpírající si rozkoš milování, myslí více méně penisem. Ono se to nevybité napětí akumuluje a toto místo se stává centrem citlivosti. Není to sice ani zdaleka v hrudi, ale třeba jsi myslel na toto? Jinak nevím. Maximálně bys mohl trpět zácpou a potom bys cítil jakési centrum na které se sousředuje myšlení právě tam, kde řekl Rajis. To není sprostota,ale spíše neschopnost ze tvých slov pochopit co chceš říci. Citlivé mohou být mnohé části těla, nejen hruď a potom se na tato místa soustředuje pozornost myšlení, ale to myšlení je stále v mozku, který je na to vybaven.

MB
Go to Top of Page

Gato
Velmi aktivní uživatel

631 Posts

Posted - 01/11/2007 :  09:44:59  Show Profile  Reply with Quote
Slávo,
zkus spát tak, že budež držet hlavu a krk vzpřímený, aby ses probudil vzpřímený. Přesuň se do bdění.
Ani ty nechodíš pro urážky daleko. Neobhajuj rajise. Děláš to proto, že má podobný názor.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 01/11/2007 :  10:21:07  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Gato.

Já tě nechci urážet,spíše tě nerozumím a proto mně připadají tvoje slova jako nesmysly. Ty třeba těmi slovy můžeš myslet cosi jiného o čem já ovšem nevím.
pro mé spaní je typické, že usínám s hlavou mírně zakloněnou ležíc na boku. Probouzím se ležíc na zádech a hlavu mám vzpřímenou. Když bych chtěl usnout s hlavou předkloněnou,pak mám pocit, že mám málo vzduchu a navíc by mně ráno strašně bolelo za krkem. To je asi u každého jiné a není možno s toho dělat jakousi normu sloužící k obhajobě toho, že myšlení se přenáší do hrudi. Jinak skutečně nevím čím bys mohl v hrudi myslet a proto mně to připadá nějak divné,dalo by se říci hloupé.To není urážka tebe,ale konstatování toho, jak to já vidím. Nebuď tak vztahovačný a místo toho nám řekni, čím v hrudi myslíš.

MB
Go to Top of Page

Gato
Velmi aktivní uživatel

631 Posts

Posted - 01/11/2007 :  13:14:01  Show Profile  Reply with Quote
Slávo,
intelekt(buddhi) je v hlavě, ale podvědomá část mysli(manas) je v hrudi.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 01/11/2007 :  14:01:32  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Gato.

Opět jen tvrzení. Podvědomí je součástí vědomí.Myslel jsem, že se buddhisti učí moudrosti a jegíni, že jsou mezi nimi elitou. To co zde předvádíš však má do moudrosti daleko. Jako malé dítě stále opakuješ totéž i když si myslím, že tomu již sám nevěříš.To je degradace buddhismu v mých očích.

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 01/11/2007 :  15:31:56  Show Profile  Reply with Quote
Chlapci, správny vedci sa do hádky nepúšťajú. To nemá zmysel. Ak sa tí, čo neveria v jasnovidectvo chcú presvedčiť o jeho reálnosti, môžu to uskutočniť. Ak nie, tak nie. Tu proste nieje čo riešiť.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 01/11/2007 :  16:42:00  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Navi.
Za prvé se za vědce nepovažuji a za druhé to není hádky, alespoň z mojí strany. Spíše jen sklamání nad úrovní, kterou zde nabízí. V ty věštce ať si věří kdo věřit chce, ale přemis%tovat myšlení kamsi do hrudi, to je středověk. Já sice o tom mlčel, ale když si nedá říci,pak říkám. Já o tom vím, že učení jogy hovoří o přesunutí vědomí do hrudi,ale to má zcela jiný smysl. Jde o to soustředit se na toto místo a nikoliv skutečně myslet čímsi v hrudi. To soustředění na určité místo v hrudi má svůj význam,ale to myšlení je stále v hlavě a mozku. Když tohle jogín nechápe, pak nemá právo si říkat jogín i kdyby dokázal strčit celou nohu do vlastního zadku.

MB
Go to Top of Page

Gato
Velmi aktivní uživatel

631 Posts

Posted - 01/11/2007 :  17:47:16  Show Profile  Reply with Quote
Arogantní pane Bažante,
v životě jsi mnohému neporozuměl a těm, kteří chtějí sdělit své vědění se posmíváš. Jsi nevychovaný zmetek, který už navíc nemá dostatek času, aby své jednání opravil.
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000