Author |
Topic |
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 07/10/2007 : 16:41:09
|
Vážení.
Kdysi, když jsem našel řešení Budhova podobenství o stromu desetitisíc znaků jsem poznal nebezpečí, které ohrožuje život této planety.To nebezpečí je v rozdělující úloze různých pravd, které lidé uznali a které je vede k zneužití schopností ve prospěch těchto uznaných pravd. Poznat nebezpečí je však málo a tak jsem hledal podstaty jevů toto ovlivňující. Nemyslím si, že jsem našel mnoho a už vůbec ne vše co je třeba k zažehnání tohoto nebezpečí. Věděl jsem, že prostý obyčejný člověk jako já nemá šanci toto uplatnit a tak jsem se rozhodl toto uložit do sci fi románu s nadě¨jí že to tam najde nějaký člověk schopný to pochopit a třeba , možná i realizovat. Stala se nehoda a velká část románu byla zničena. Když jsem našel na Internetu toto forum, myslel jsem, že i toto může být cesta ke sdělení. Nyní jsem poznal, že jsou vaše pravdy silnější než rozum a že nejste schopní slyšet, natož pochopit oč zde ve skutečnosti jde. Kdybych byl člověk vzdělaný a nahlédl do tohoto fora, rychle bych odešel, protože bych byl zcela znechucen. A proto jsem poznal, že čekat zde na lidi moudré nemá význam.Jste dokonalá hráz. Nemyslím nyní všechny z vás,ale vy jistě všichni víte o které se zde jedná. A tak se ukázala i tato cesta být slepou. Tím však nechci říci, že by mně rozhovor s vámi nic nedal.Poznal jsem jak silné jsou obranné mechanismy uznaných pravd a s těchto je docela obyčejná lidská hloupost tou nejsilnější. Zatím nevím, jak s hloupostí bojovat, jak ji překonat. Možná to ani nejde,ale budu k tomu hledat cesty a to hledání je můj zisk.
Povyšujte si tedy svoje listy pravdy a těšte se dokonalostí, jakou vám list vaší pravdy našeptává. Buďtě slepí k moudru jiných pravd, když to jinak neumíte.Chvalte moudrost Budhy a současně s tím odmítejte to, co vám z jeho slov nevyhovuje.Klidně si žijte v paadoxech které si sami vytváříte. Chvalte lásku Ježíšovu a ve prospěch této pravdy jednejte tak aby láska byla zcela zničena. Vždyť to znáte? Komu není zhůry dáno....... Skrýváte se za nicky a zůstáváte v anonymitě proto, abyste mohli bez ostudy hlásat kdejaký nesmysl a tvářit se přitom moudře.Jste skutečně tak mladí? To je otázka. Mnohdy vaše slova by spíše napovídala že jste nějakým záhadným spůsobem přežili středověk. Věřím tomu, že až do tohoto fora vstoupí opravdu moudří lidé, kteří se za své názory nestydí, udají své pravé jméno a identitu. Dožiji li se toho, pak na takové lidi rád počkám.
Rozmyslete se než začnete prohlašovat, že jsem vás tímto prohlášením urazil, zda jsem o vás nenapsal pouze skutečnost. Zda vás neponižuje vaše vlastní jednání. Předpokládám, že se zde ozvou pouze postřelené husy a ti, kterých se to netýká, či pouze z části budou mlčet. Je to ale škoda.
MB |
|
Ace Rimmer
Aktivní uživatel
318 Posts |
Posted - 07/10/2007 : 17:00:40
|
Po dlouhé době jsem tady zase zavítal , ale téměž nic se nezměnilo , snad až na to , že tady příspívá pár nových lidí . Miloslave doporučuji ti se trochu zamyslet , zda zrovna ty nejsi zastáncem " své pravdy " a nehodláš se jí za žádnou cenu vzdát , hodně lidí ti sdělilo své protiargumenty a ty jsi je mnohokrát buď ignoroval nebo jsi je prohlásil za nepravdivé , bez dalšího vysvětlení . Zkrátka se nad sebou trošku zamysli a než začneš kázat co by měli dělat ostatní si zkus zamést před vlastním prahem .
_______________________ Motto: Všechno je jinak |
|
|
rajis
Velmi aktivní uživatel
Czech Republic
517 Posts |
Posted - 07/10/2007 : 17:27:10
|
V podstatě říkáš, že kdo nebude sohlasit s tvojí pravdou bude hlupák. Spíš mi ale připadne, že se snažíš někoho vyhecovat. |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 07/10/2007 : 19:15:11
|
Rajisi.
To, že kdo se mnou nesouhlasí je hlupák si nemyslím,ale se skutečnou hloupostí jsem se zde setkal. Představ si, že bych tvrdil přes všechny argumenty, že neexistuje vesmír a že mu vládne žížala. Byla by to hloupost zvlášť když bych to neustále opakoval.Cosi podobného se zde děje dnes a denně.Ty to za hloupost nepovažuješ? To s tou provokací nejspíše vyšlo i když zatím jen částečně.Čekám, že se jich objeví víc. Ace Rimmere.
Je těžké na tvojí otázku odpovědět. Já hovořím o rozdělujíxí úloze pravd a to patí pro každou pravdu, včetně těch mých.Jsem ochoten přijímat ze všech pravd to, co je moudré, alespoň dle mého názoru.To co je vyložený nesmysl přijmout nedokáži. Přečti si příspěvky a sám posuď kvalitu argumentů, jestli nějaké skutečné najdeš. Tvrzení najdeš dost. Moje snaha snad nebyla ničím špatným, jen málo účinným vzhledem k obraným mechanismům pravd.Toto zjištění je pro mne ziskem i když nevím, zda dokáži najít cosi silnějšího.Mně nejde o moje vítězství, o to aby přijali mé pravdy, ale aby pochopili tu rouzdělující úlohu pravd, která život ohrožuje.
MB |
|
|
Gato
Velmi aktivní uživatel
631 Posts |
Posted - 08/10/2007 : 08:19:15
|
Slávo, postačí, budeš-li bojovat se svou vlastní hloupostí, kterou i ty na tomto serveru projevuješ. |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 08/10/2007 : 08:40:26
|
Gato. Se svou hloupostí bojuji, k tomu mne vyzývat nemusíš.Nikdo nejsme proti ní imunní i když ji většinou za hloupost nepovažujeme.Tím snadněji jí podlehneme.Mluvím ve množném čísle, čili stejně já, jako ty a kdokoliv jiný.
MB |
|
|
DavidPraha
Aktivní uživatel
279 Posts |
Posted - 09/10/2007 : 23:11:26
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Vážení.
Kdysi, když jsem našel řešení Budhova podobenství o stromu desetitisíc znaků jsem poznal nebezpečí, které ohrožuje život této planety.To nebezpečí je v rozdělující úloze různých pravd, které lidé uznali a které je vede k zneužití schopností ve prospěch těchto uznaných pravd. Poznat nebezpečí je však málo a tak jsem hledal podstaty jevů toto ovlivňující. Nemyslím si, že jsem našel mnoho a už vůbec ne vše co je třeba k zažehnání tohoto nebezpečí. Věděl jsem, že prostý obyčejný člověk jako já nemá šanci toto uplatnit a tak jsem se rozhodl toto uložit do sci fi románu s nadě¨jí že to tam najde nějaký člověk schopný to pochopit a třeba , možná i realizovat. Stala se nehoda a velká část románu byla zničena. Když jsem našel na Internetu toto forum, myslel jsem, že i toto může být cesta ke sdělení. Nyní jsem poznal, že jsou vaše pravdy silnější než rozum a že nejste schopní slyšet, natož pochopit oč zde ve skutečnosti jde. Kdybych byl člověk vzdělaný a nahlédl do tohoto fora, rychle bych odešel, protože bych byl zcela znechucen. A proto jsem poznal, že čekat zde na lidi moudré nemá význam.Jste dokonalá hráz. Nemyslím nyní všechny z vás,ale vy jistě všichni víte o které se zde jedná. A tak se ukázala i tato cesta být slepou. Tím však nechci říci, že by mně rozhovor s vámi nic nedal.Poznal jsem jak silné jsou obranné mechanismy uznaných pravd a s těchto je docela obyčejná lidská hloupost tou nejsilnější. Zatím nevím, jak s hloupostí bojovat, jak ji překonat. Možná to ani nejde,ale budu k tomu hledat cesty a to hledání je můj zisk.
Povyšujte si tedy svoje listy pravdy a těšte se dokonalostí, jakou vám list vaší pravdy našeptává. Buďtě slepí k moudru jiných pravd, když to jinak neumíte.Chvalte moudrost Budhy a současně s tím odmítejte to, co vám z jeho slov nevyhovuje.Klidně si žijte v paadoxech které si sami vytváříte. Chvalte lásku Ježíšovu a ve prospěch této pravdy jednejte tak aby láska byla zcela zničena. Vždyť to znáte? Komu není zhůry dáno....... Skrýváte se za nicky a zůstáváte v anonymitě proto, abyste mohli bez ostudy hlásat kdejaký nesmysl a tvářit se přitom moudře.Jste skutečně tak mladí? To je otázka. Mnohdy vaše slova by spíše napovídala že jste nějakým záhadným spůsobem přežili středověk. Věřím tomu, že až do tohoto fora vstoupí opravdu moudří lidé, kteří se za své názory nestydí, udají své pravé jméno a identitu. Dožiji li se toho, pak na takové lidi rád počkám.
Rozmyslete se než začnete prohlašovat, že jsem vás tímto prohlášením urazil, zda jsem o vás nenapsal pouze skutečnost. Zda vás neponižuje vaše vlastní jednání. Předpokládám, že se zde ozvou pouze postřelené husy a ti, kterých se to netýká, či pouze z části budou mlčet. Je to ale škoda.
MB
Vice sebereflexe, mene sebestrednosti... Pravdoou, ktera nici tuto planetu, je materialismus a z toho pluynouci konzumenstvi... Tedy v jistem smyslu to, co halsas, ac to nemuzes dokazat... Hraz, vis, Ty sam si tvris prehrady, to je tolik o Tobe same, ze si to nedovedes presdstavit... Az jeddnou vylezes ze sve ulity., rozsiris sve vnimani, pak pochopis ma slova...
|
|
|
DavidPraha
Aktivní uživatel
279 Posts |
Posted - 09/10/2007 : 23:13:39
|
Gato. Se svou hloupostí bojuji, k tomu mne vyzývat nemusíš.Nikdo nejsme proti ní imunní i když ji většinou za hloupost nepovažujeme.Tím snadněji jí podlehneme.Mluvím ve množném čísle, čili stejně já, jako ty a kdokoliv jiný.
MB
Opira li se nekdo o viru, at je to treba existence materialniho sveta, pak zije v iluzi, nebot si neuvedomuje, ze je to jen a jen omezeny predpoklad... |
|
|
Ace Rimmer
Aktivní uživatel
318 Posts |
Posted - 09/10/2007 : 23:26:46
|
quote: Originally posted by DavidPraha
MB
Opira li se nekdo o viru, at je to treba existence materialniho sveta, pak zije v iluzi, nebot si neuvedomuje, ze je to jen a jen omezeny predpoklad...
S tímto uvažováním je vše omezený předpoklad . Jsi schopen uznat , že i to co tady hlásáš je omezený předpoklad ?
|
|
DavidPraha
Aktivní uživatel
279 Posts |
Posted - 09/10/2007 : 23:29:46
|
quote: Originally posted by Ace Rimmer
MB
Opira li se nekdo o viru, at je to treba existence materialniho sveta, pak zije v iluzi, nebot si neuvedomuje, ze je to jen a jen omezeny predpoklad...
S tímto uvažováním je vše omezený předpoklad . Jsi schopen uznat , že i to co tady hlásáš je omezený předpoklad ?
_______________________ Motto: Všechno je jinak
Ja se drzim jen JSEM a vniam, vse ostatni je omezeny predpoklad |
|
|
Ace Rimmer
Aktivní uživatel
318 Posts |
Posted - 09/10/2007 : 23:32:09
|
MB
Ja se drzim jen JSEM a vniam, vse ostatni je omezeny predpoklad
Pokud bych se držel tvé filosofie , taky jsi pro mne z mého hlediska jen částí tohoto omezeného předpokladu .
|
|
DavidPraha
Aktivní uživatel
279 Posts |
Posted - 09/10/2007 : 23:37:44
|
MB
Pokud bych se držel tvé filosofie , taky jsi pro mne z mého hlediska jen částí tohoto omezeného předpokladu .
A v cem je problem? Ja take nikdy nezjisitim, jestli jsi ve stejne m smyslu, jako ja... a totyez plati pro tebe, pokud jsi |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 10/10/2007 : 10:11:50
|
Davide.
V čem je problém? V pravděpodobnosti. Čtu tvoje slova a nemám k dispozici další informace smyslů a tak mohu tvou existenci spochybnit. Mohu tvrdit,že diskutuji s počítačem a nikoliv živým člověkem. Pravděpodobnost je zde padesát na padesát. Když bych se s tebou setkal, již získám informace ostatních smyslů a pravděpodobnost že jsi je téměř sto procent. Pokud by tvou existenci vnímalo sto lidí,apk by pravděpodobnost byla sto procent a tak je to se vším, včetně existence světa.Miliardy lidí tuto existenci vnímají a proto je pravděpodobnost sto procent. Tvou myšlenku, že svět je pouze virtuální a reaálně neexistuje uznáváš ty a miliardy lidí nikoliv. Jaká je tedy pravděpodobnost? 0,0000001% Ty však stále považuješ svou pravdu za skutečnost a toto ignoruješ. Kdybych věděl, že je to ze tvé strany pouze hra, pak by bylo možné toto rozvíjet a pohrávat si s tvou myšlenkou. Nebylo by to pro trening logického myšlení až tak špatné. Pokud to však bereš jako pravdu, jedná se o utkvělou předstvu a nedostatek soudnosti. A tak tě žádám o přímé a upřímné vyjádření. Je to pouze hra, nebo to myslíš vážně? Dle tvé odpovědi se zařídím. Buďto tuto hru přijmu jako hru a potom je možné diskutovat, nebo se k tvojí utkvělé představě přestanu vyjadřovat.
MB |
|
|
DavidPraha
Aktivní uživatel
279 Posts |
Posted - 10/10/2007 : 22:52:12
|
MB
Pokud nejsem a nevnima mm , ja k mohu klast otaz ky a odpovidat na nem ? Jsem a vnimam je potvrzovano jakoukoli aktivitou... Opira li se nekdo o viru, at je to treba existence materialniho sveta, pak zije v iluzi, nebot si neuvedomuje, ze je to jen a jen omezeny predpoklad...
|
|
|
DavidPraha
Aktivní uživatel
279 Posts |
Posted - 10/10/2007 : 22:59:22
|
Davide.
V čem je problém? V pravděpodobnosti. Čtu tvoje slova a nemám k dispozici další informace smyslů a tak mohu tvou existenci spochybnit. Mohu tvrdit,že diskutuji s počítačem a nikoliv živým člověkem. Pravděpodobnost je zde padesát na padesát. Když bych se s tebou setkal, již získám informace ostatních smyslů a pravděpodobnost že jsi je téměř sto procent. Pokud by tvou existenci vnímalo sto lidí,apk by pravděpodobnost byla sto procent a tak je to se vším, včetně existence světa.Miliardy lidí tuto existenci vnímají a proto je pravděpodobnost sto procent. Tvou myšlenku, že svět je pouze virtuální a reaálně neexistuje uznáváš ty a miliardy lidí nikoliv. Jaká je tedy pravděpodobnost? 0,0000001% Ty však stále považuješ svou pravdu za skutečnost a toto ignoruješ. Kdybych věděl, že je to ze tvé strany pouze hra, pak by bylo možné toto rozvíjet a pohrávat si s tvou myšlenkou. Nebylo by to pro trening logického myšlení až tak špatné. Pokud to však bereš jako pravdu, jedná se o utkvělou předstvu a nedostatek soudnosti. A tak tě žádám o přímé a upřímné vyjádření. Je to pouze hra, nebo to myslíš vážně? Dle tvé odpovědi se zařídím. Buďto tuto hru přijmu jako hru a potom je možné diskutovat, nebo se k tvojí utkvělé představě přestanu vyjadřovat.
MB
Uznavaji to dve miliady, Buddhiste, hinduiste, taoiste.... Z e svet je jen prelud, ve vedomi...Absolutnim vedomi.... Takze uz to je chyba....
Terd k pravdepodobnosti... Na zaklade ceho chces stanovit ptravdepodbnost, i kdybychg byl jediny... Hovoroim totiz o aabsolutni danosti, ktera je takova, nebo onaka, ta nezalezi, na nazorech lidi... Ta je vzdy stejna a jakakoli pravdepodbnost se na ni nevztahuje, tedy pravdepodobnost nelozer uzit... Jelikoz nikdo z tech lidi neni schopen to trozhodnout , na zaklade sve zkusenosti, nebot siumulace je dokonala, a tudis vytvari iluzi "existujicho sveta"... Pak je Tve tvrzeni o pravdepodbnosti jen a jen placnutim do vody...
Cili, platili solispsismu, coz nelze vyvratit, neex istuje dukaz realne existence jinych lidi... Pokud existuji jina jsoucna, mas tu dve miliardy, buddhistu, hinduistu, taoistu, samozrejme i aboriginy a indiany atd... Mas tu i ceskeho foilosofa Ladislava Klimu, a utora knihy Svet jako vedomi a nic...
A tak bych mohl pokrac vat, jsi prilis unahledny ves vych soudech |
|
|
DavidPraha
Aktivní uživatel
279 Posts |
Posted - 10/10/2007 : 23:02:08
|
Davide.
MB
V solispismu se muzes dotykat jicny ch lidi, milo0vat se se zenou, ale to znez namena, ze ti lide a ta zena existuji...
Zde delas stale stejnou logickou chybu... Nikdy se nele dosvedet, existuji li jina jsoucna, nebot jsme , pokud nas ezxistuje vice, kazdy uzavrenm v tom svem vlastnim... |
|
|
Topic |
|
|
|