www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Dá sa logicky vylúčiť existencia Boha ako skutočne
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

DavidPraha
Aktivní uživatel

279 Posts

Posted - 07/10/2007 :  01:05:01  Show Profile  Send DavidPraha an ICQ Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Davide.

Já netvrdím, že to co říkáš není logické.Jenže to co je logické ještě nemusí být pravdivé.Pokud si chceš s takovou myšlenkou pohrávat a skládat její logiku,může to být trening pro tvoje logické uvažování a pokud se shodneme na tom, že jde o logickou hru, mohu se toho zůčastnit.Pokud jsi tomu však podlehl a považuješ to za realitu,pak již to není hra,ale utkvělá představa a to již pro tebe není příliž dobré a může tě to oddělit od ostatních reálně myslících lidí. Zakových a podobných utkvělých představ bys poznal desítky a stovky v ústavech pro duševně nemocné a také bys poznal, že se s těmito lidmi o tom nikdo nebaví, dokonce ani ostatní pacienti. Tím tě neoznačuji jako duševně chorého,ale pouze tě chci upozornit na nebezpečí.

Já si však stále myslím, že jde o fikanou hru ve které se snažíš mne materialistu přivést do úzkých a že tomu nesmyslu sám nevěříš.

MB

Takovemu nesmyslu jako existenci fyziklaniho sveta jsem nikdy neveril, to mas pravdu...
Ostatne, jakmile odmitneme fyzikalni svet, obhajime tim astrologii, nukmerologii, homeopatii, ktera dava statisticky vyborne vyssledky, vosem v materialnim svete nedava smysl...
Ale jelikoz statistiky a moje vlastni zkusenosti ukazuji na pravuy opak,v cetne mimosmysloveho vnimani, ktere lze konulotvat i s jin ymim lidmi a vyplnuje se, ukazuje se, ze existence fyzikalniho sveta je holi nesmysl. Zrejme existuji jsoucna, kterym je promitana konkretni predstava sveta,ve ktere spolu koexistuji
Go to Top of Page

Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts

Posted - 07/10/2007 :  17:30:34  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DavidPraha

Dokazat existenci fyzikalniho sveta je nemozne, uz proto, ze pouzivas prostredky, o kterych nemuzes vedet, nejsou li soucasti simulace...
Jsi logicky uvazujici clovek a melo by Ti to byt prece jasne...
Je to jednoduche a logicke

Myslím si , že jsem pohopil logiku ,o kterou své tvrzení opíráš .
Pokud , ale chceš takto argumentovat , zkus dokázat neexistenci fyzikálního světa . A obávám se , že jsi nahraný , dokázat neexistenci něčeho je dost náročné , či spíše zhola nemožné . Navíc jaký přínos má tvá teorie simulovaného světa ? Troufám si tvrdit , že nulový a to i v případě , že by jsi měl pravdu .

Dále ses dady zmiňoval o homeopatii , numerologii ... . Tvrdit , že tyto věci fungují může snad jen člověk , který tomu chce věřit za každou cenu .

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 08/10/2007 :  09:38:39  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Díky Ace Rimmere.
O tom , jak funguje homeopatie jsem se přesvědčil kdysi dávno na vlastní kůži. Tenkrát se naše obvodní do tohoto zbláznila a začala to praktikovat. Ztratil jsem tehdy hlas, což je pro mne hotová katastrofa. Léčila mne tři týdny a stále to bylo horší a horší. Potom mně vysvětlila, že je to tak správné, že mně podává homeopatikum, které vyvolává totéž jako nemoc sama a nutí tělo proti tomu bojovat. Tak jsem ji poslal kamsi, tam kde kočí slušná část zad a šel k jiné doktorce. Ta mně vrátila hlas během třech dnů a když jsem jí říkal o předešlém léčení, tak řekla, že by takové lékaře nechala zavřít. O numerologii se vůbec vyjadřovat nebudu. To bych mohl už rovnou diskutovat o věštění s kávové sedliny.

MB
Go to Top of Page

DavidPraha
Aktivní uživatel

279 Posts

Posted - 09/10/2007 :  22:46:28  Show Profile  Send DavidPraha an ICQ Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ace Rimmer

quote:
Originally posted by DavidPraha

Dokazat existenci fyzikalniho sveta je nemozne, uz proto, ze pouzivas prostredky, o kterych nemuzes vedet, nejsou li soucasti simulace...
Jsi logicky uvazujici clovek a melo by Ti to byt prece jasne...
Je to jednoduche a logicke

Myslím si , že jsem pohopil logiku ,o kterou své tvrzení opíráš .
Pokud , ale chceš takto argumentovat , zkus dokázat neexistenci fyzikálního světa . A obávám se , že jsi nahraný , dokázat neexistenci něčeho je dost náročné , či spíše zhola nemožné . Navíc jaký přínos má tvá teorie simulovaného světa ? Troufám si tvrdit , že nulový a to i v případě , že by jsi měl pravdu .

Dále ses dady zmiňoval o homeopatii , numerologii ... . Tvrdit , že tyto věci fungují může snad jen člověk , který tomu chce věřit za každou cenu .

Projed si statistiky....
Mimochodem, klze vytvrit takovy model, ale ne ve fyzikalnim vesmiru...

Mohu prece mit obrazky a casove obdobi, kdy nejaka kultura pouziva napriklad desitkovou soustavu a priradit numertologii atd...

Stale uvazujes jako by svet existoval, a to je ta chyba...

Ve fyzikalnim svete by to nesmysl byl...
Ale colpak nmohu v nehybnem svete idei, kde se vedomi sebe pohybuje od jedne ke druhe mit funknci numerologii ?
Jelikoz nelze dokazt, ze by vse nebyly nehybne ideie a vedomi se pohybovalo od jedne ke druhe, pak to mozne je...

Go to Top of Page

DavidPraha
Aktivní uživatel

279 Posts

Posted - 09/10/2007 :  22:50:02  Show Profile  Send DavidPraha an ICQ Message  Reply with Quote
quote:

Díky Ace Rimmere.
O tom , jak funguje homeopatie jsem se přesvědčil kdysi dávno na vlastní kůži. Tenkrát se naše obvodní do tohoto zbláznila a začala to praktikovat. Ztratil jsem tehdy hlas, což je pro mne hotová katastrofa. Léčila mne tři týdny a stále to bylo horší a horší. Potom mně vysvětlila, že je to tak správné, že mně podává homeopatikum, které vyvolává totéž jako nemoc sama a nutí tělo proti tomu bojovat. Tak jsem ji poslal kamsi, tam kde kočí slušná část zad a šel k jiné doktorce. Ta mně vrátila hlas během třech dnů a když jsem jí říkal o předešlém léčení, tak řekla, že by takové lékaře nechala zavřít. O numerologii se vůbec vyjadřovat nebudu. To bych mohl už rovnou diskutovat o věštění s kávové sedliny.

MB

Ve fyzikaln im vesmiru by to byl samozrejme nesmysl, ten ovsem dokazaat nelze....

Budu li mit nehybne idee, pak v cem je problem...
kazda idea je nehybna a my mame pocit, ze myslime, citime a koname....
ve skutexcnosti je to jakysi in teraktivni fim, jehoz jsem ucastniky, ci jak to nazvat, napriklad szvednuti ruky budou tisice obrazku...
Pak lze priradit civilizaci, v urcite dobe, ktera pouziva desitkovou soustavu i desitkovou numerologii, ktera bude platit, ne?
Kde je nejaky logicky rozpor?
Go to Top of Page

Petr Dub
Nový uživatel

3 Posts

Posted - 17/10/2007 :  03:45:40  Show Profile  Visit Petr Dub's Homepage  Reply with Quote

Vážená paní, vážený pane,

obracím se na Vás s laskavou žádostí o spolupráci na konceptuálním projektu pracovně nazvaném Pokud existuje.

V případě zájmu o participaci doplňte prosím následující větu:

„Pokud existuje Bůh, …“

Vyplněný formulář zašlete na e-mailovou adresu pokudexistuje@petrdub.cz. Upřímně děkuji za Váš případný zájem.

S přátelským pozdravem Petr Dub
Go to Top of Page

Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts

Posted - 17/10/2007 :  09:48:22  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Petr Dub

Vážená paní, vážený pane,

obracím se na Vás s laskavou žádostí o spolupráci na konceptuálním projektu pracovně nazvaném Pokud existuje.

V případě zájmu o participaci doplňte prosím následující větu:

„Pokud existuje Bůh, …“

Vyplněný formulář zašlete na e-mailovou adresu pokudexistuje@petrdub.cz. Upřímně děkuji za Váš případný zájem.

S přátelským pozdravem Petr Dub

Proč je tu ten dotazník hned 3x ? Řekl bych , že to nemá daleko ke spamu .

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 18/10/2007 :  15:23:38  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Petře Dube.
Dotazníky nevyplňuji, pokud to není povinnost.Na tvojí otázku však odpovím. Existuje li bůh jako dokonalá a všemohoucí bytí, nebude jistě pro něj problémem toto nám obyčejným lidem dokázat. Necháme to tedy na bohu, ať se snaží.
Jinak tě chápu. Také jsem odeslal to samé několikrát, když jsem nevěděl jak na to. Poslal li jsi ty dotazníky několikrát a to úmyslně, pak to svědčí o tvém mdlém rozumu a hloupé snaze ostatní k odpovědi přinutit. Máš možnost to co je navíc smazat, čili hodit do koše.

MB
Go to Top of Page

DavidPraha
Aktivní uživatel

279 Posts

Posted - 19/10/2007 :  13:47:45  Show Profile  Send DavidPraha an ICQ Message  Reply with Quote
quote:

Petře Dube.
Dotazníky nevyplňuji, pokud to není povinnost.Na tvojí otázku však odpovím. Existuje li bůh jako dokonalá a všemohoucí bytí, nebude jistě pro něj problémem toto nám obyčejným lidem dokázat. Necháme to tedy na bohu, ať se snaží.
Jinak tě chápu. Také jsem odeslal to samé několikrát, když jsem nevěděl jak na to. Poslal li jsi ty dotazníky několikrát a to úmyslně, pak to svědčí o tvém mdlém rozumu a hloupé snaze ostatní k odpovědi přinutit. Máš možnost to co je navíc smazat, čili hodit do koše.

MB

Vsemohoucnost je logicky nesmysl, stejne, jako mnozina vsech mnozin
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 20/10/2007 :  10:33:56  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Davide.

S tím souhlasím , ale říkej to věřícím.

MB
Go to Top of Page

DavidPraha
Aktivní uživatel

279 Posts

Posted - 21/10/2007 :  20:12:07  Show Profile  Send DavidPraha an ICQ Message  Reply with Quote
quote:

Davide.

S tím souhlasím , ale říkej to věřícím.

MB

A tak, jako ta mnozina nemuze ex istovat, ta k nelze dokazat existenci sveta, coz Ty, jako verici v jeho exiustenci nechces pripustit...
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 22/10/2007 :  07:25:54  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Davide.
Mně je úplně jedno, jestli je svět realita, nebo iluze. Žiji v tomto světě a jsem spokojený. On totiž není žádný rozdíl v tom, je li to tak či onak. Ten svět je stále stejný. Jsem blíže skutečnosti, že svět je realita, protože se toto každým okamžikem samo dokazuje. Zatím jsem nenašel jediný důkaz toho, že by svět byl pouze iluzí,což mně jako člověku zcela stačí. Co mne trošku štve je fakt, že kdosi vytvoří určitou teorii spíše jako hru, v tomto případě svět jako simulaci, hraje si s tím, že toto není možné vyvrátit. Vůbec to nemyslí vážně a sám tomu nevěří. Potom se toho chopí nějaká nula, prohlásí to za skutečný stav a operuje s tím ukazujíc svou ve skutečnosti neexistující chytrost. Obtěžuje tím normálně myslící lidi a ještě je tak sprostý, že je označuje za hlupáky. Kdyby to vymyslel sám, tak jsem ochoten před ním smeknout, ale on jen papouškuje to co vymyslel jiný jako žert, či logickou hru. Ano, přiznávám, že to není možné vyvrátit, protože všechny argumenty je možno označit jako součásti tohoto virtuálního modelu. Je ovšem zvykem a je to tak správné, že ten kdo cosi tvrdí, má dokazovací povinnost. Ta dokazovací povinnost je tedy Davide na tobě. Dokaž, že svět není realita, že se jedná o simulaci a my ostatní budeme posuzovat kvalitu tvých argumentů. Tak je to myslím správné. Tvrdíš, tak dokazuj. Ten kdo tvrdí bez schopnosti své tvrzení dokázat je.........

MB
Go to Top of Page

DavidPraha
Aktivní uživatel

279 Posts

Posted - 22/10/2007 :  18:09:44  Show Profile  Send DavidPraha an ICQ Message  Reply with Quote
quote:

Davide.
Mně je úplně jedno, jestli je svět realita, nebo iluze. Žiji v tomto světě a jsem spokojený. On totiž není žádný rozdíl v tom, je li to tak či onak. Ten svět je stále stejný. Jsem blíže skutečnosti, že svět je realita, protože se toto každým okamžikem samo dokazuje. Zatím jsem nenašel jediný důkaz toho, že by svět byl pouze iluzí,což mně jako člověku zcela stačí. Co mne trošku štve je fakt, že kdosi vytvoří určitou teorii spíše jako hru, v tomto případě svět jako simulaci, hraje si s tím, že toto není možné vyvrátit. Vůbec to nemyslí vážně a sám tomu nevěří. Potom se toho chopí nějaká nula, prohlásí to za skutečný stav a operuje s tím ukazujíc svou ve skutečnosti neexistující chytrost. Obtěžuje tím normálně myslící lidi a ještě je tak sprostý, že je označuje za hlupáky. Kdyby to vymyslel sám, tak jsem ochoten před ním smeknout, ale on jen papouškuje to co vymyslel jiný jako žert, či logickou hru. Ano, přiznávám, že to není možné vyvrátit, protože všechny argumenty je možno označit jako součásti tohoto virtuálního modelu. Je ovšem zvykem a je to tak správné, že ten kdo cosi tvrdí, má dokazovací povinnost. Ta dokazovací povinnost je tedy Davide na tobě. Dokaž, že svět není realita, že se jedná o simulaci a my ostatní budeme posuzovat kvalitu tvých argumentů. Tak je to myslím správné. Tvrdíš, tak dokazuj. Ten kdo tvrdí bez schopnosti své tvrzení dokázat je.........

MB

2 miliardy lidi veri tomu, ze svet je iluze...
Spadaji tam Hinduiste, buddhiste, taoiste, ale i me nsi kulty...
A ti tomu veri...
Takze neni pravdou, ze to vytvorili jako hru, ktere by neverili...
Hinduismus je napriklad zalozeny na tom, ze jsme sen vedomi...
Dopln si znalosti...

Je potreba si uvedomit, ze 2*10^9 lidi je 33% svetove populace...
A to neni malo...

Ja napriklad tvrdim, ze nelze dokazat existenci sveta a ze svet nelze prok azat, vic netvrdim...
Ale tvrdim, ze existuji systemy, ktere to bewrou jako fakt, neexistenci sveta, jako zcela samozrejmy fakt, stejne tak, jako ty beres jeho existenci jako fakt...

Ve sve nezvdelanosti jsi napsal, ze si nikdo nemysli,ze svet je iluze a ejhle, dve miliardy lidi si to mysli...

co s tim?

Vsak ano, ja jsem to jiz dokazal, ze nelze prokazat a nikdy nepujde existenci sveta...
Protozer subsystem nema nikdy jistotu o nasdsystemu...

Ale jelikoz 2 milkiardy tvrdi,z e svet neexistuje, je potreba to brat jako stejne platnou hypotezu...
Jenze ta hypoteza umoznuje vsechny parapsychologicke fenomeny atd...

Ostatne i fyzik Bohm dosel k nazoru, ze svet neexistuje...
take k tom u dosel napriklad Capra ve svem doile tao fyziky...

Takze nazoru zcela inverznmich je dostatecne mnozstvi

Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 23/10/2007 :  07:19:32  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Davide.

Tebe to zajímá, tak to studuješ.Mne takové ptákoviny nezajímají.Kdyby bylo těch názorů polovina obyvatelstva planety, není to důkaz toho, že tomu tak je. Dokaž, že svět je iluze a teprve tehdy bude existence fyzického světa spochybněna. Tvrzení není dostatečné ani když je podpoříš názorem různých šarlatánů, či věřících. Zatím pro mne a myslím ani pro ostatní není fyzický svět spochybněn a to už proto, že svou existenci dokazuje sám a to v každém okamžiku.

MB
Go to Top of Page

DavidPraha
Aktivní uživatel

279 Posts

Posted - 23/10/2007 :  12:31:07  Show Profile  Send DavidPraha an ICQ Message  Reply with Quote
quote:

Davide.

Tebe to zajímá, tak to studuješ.Mne takové ptákoviny nezajímají.Kdyby bylo těch názorů polovina obyvatelstva planety, není to důkaz toho, že tomu tak je. Dokaž, že svět je iluze a teprve tehdy bude existence fyzického světa spochybněna. Tvrzení není dostatečné ani když je podpoříš názorem různých šarlatánů, či věřících. Zatím pro mne a myslím ani pro ostatní není fyzický svět spochybněn a to už proto, že svou existenci dokazuje sám a to v každém okamžiku.

MB

Presne tak,l jenze to jsi jako argument pouzival Ty, ne ja...
Ty jsi tvrdil, ze nikdo na svete nema shodny nazor semnou...

Ve skutecnosti to byl nekorektni argument, ale ukazal jsem Ti pravy opak, abys videl,ze se jako teme vzdy mylis...

Totez mohu rici ja, ze snovy svet potvrzuje dokonalou simulaci v kazdem okamziku...

A mas tvrzeni proiti tvrzeni!!!
Proc? Staci dokazat, ze nelze oprokazat, ze sexistuje...
Potvrzuji se jen to, ze mas vjemy...
Ale ani ten nejvetysi materialista nevidi svoji milou hmotuu, ale pouze sve vjemy, o kterych, je li pocitivy, nemuze rozhodnout, ajkeho jsou puvodu, a jen velmi nechytry clov ek muze napsat, ze svet se potvrzuje sam sebou... jako fyzicky, coz vybec neni pravdou...0 let vymivani mozku se na Tobe podepsalo))) Jen co je pravda

Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000