www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Čo je to altruistické ego,
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 22/09/2007 :  11:13:07  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Navi.

Tak jestli tě dobře rozumím, myšlenky nejsou důsledkem funkcí hmoty a energie tvého mozku,ale ńehmotného ducha. No tě bůh.Ty vlastně ani ten mozek nepotřebuješ a myslel bys stejně i bez něho, když tě stačí duch. A víš, že je i možné? Některé tvoje výplody tomu nasvědčují. Třeba právě tento.

MB
Go to Top of Page

Gato
Velmi aktivní uživatel

631 Posts

Posted - 22/09/2007 :  13:02:33  Show Profile  Reply with Quote
Slávo,
vztah myšlení a mozku je nejasný. Můj názor je ten, že myšlení vzniká v hrudi, což samozřejmě zmenšuje význam mozku.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 22/09/2007 :  13:56:30  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Navi.

Tak jestli tě dobře rozumím, myšlenky nejsou důsledkem funkcí hmoty a energie tvého mozku,ale ńehmotného ducha. No tě bůh.Ty vlastně ani ten mozek nepotřebuješ a myslel bys stejně i bez něho, když tě stačí duch. A víš, že je i možné? Některé tvoje výplody tomu nasvědčují. Třeba právě tento.

MB

CHápem tvoje pohoršenie, ale tak si to tak neber.Pozri sa rozoberieme to ďalej. Na to, aby mohol duch v hmote fungovať, potrebuje k tomu transformačný člen, a tým je ľudské telo, vrátene mozgu. V inom priestore ako je hmotný priestor zas potrebuje duch pre svoju existenciu organizmus skladajúci sa z nehmotných súčiastok. Už to je jasnejšie?
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 22/09/2007 :  13:59:24  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gato

Slávo,
vztah myšlení a mozku je nejasný. Můj názor je ten, že myšlení vzniká v hrudi, což samozřejmě zmenšuje význam mozku.

Pre mňa je vzťah myslenia a mozgu jasný. Bez mozgu myslenie na tejto planéte nieje možné.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 23/09/2007 :  15:35:33  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Gato.
Co mám na tvoje slova říci? Kdyby to byl básnický obrat,pak bych řekl že myslíš srdcem,čili symbolem lásky. Tys to jako básnický obrat neoznačil a tak mohu myslet, že myslíš třeba žaludkem. Kdybys dostal vředy upozorni na ten fakt lékaře abys nepřišel o část svého myšlení při operaci.

Navi.
Ejhle? Že by se s tebe stával materialista? Ale máš pravdu.Bez hmoty mozku není myšlení ani lidská duše.Přesto tě trošku opravím.Bez mozku myšlení možné je, jak bylo prokázáno pokusem u rostlin.Rostliny nemají mozek a přesto myslí, samozřejmě na určité úrovni.Rostliny jsou dokonce schopné spojovat minimálně dvě různé smyslové informace do mostu a díky tomu dokáží rozpoznat toho, kdo jim ubližoval od toho, kdo je příkladně zaléval.To již je základ odporu a lásky. Mám dojem, čili nikoliv jistotu,že u rostlin probíhá myšlení v celém organismu, že je zde funkční obdoba mozku rozptýlena do celé rostliny.Možné je i to, že má rotlina jakési centrum v kořenovém kmeni, ale to by se muselo pokusy ověřit.Což nemohu. Vyžaduje to přístroj na měření velmi slabých elektrických potencionálů na bázi supravodivosti. Pokud vím, takový přístroj mají pouze ve Švýcarsku, alespoň před pětadvaceti lety tomu tak bylo.(dnes tomu může být zcela jinak a ten přístroj se může nalézat kdekoliv.)

MB
Go to Top of Page

Gato
Velmi aktivní uživatel

631 Posts

Posted - 23/09/2007 :  20:14:22  Show Profile  Reply with Quote
Slávo,
neměl jsem na mysli žaludek. To je názor jógy, že myšlení není vždy v hlavě, ale že se stahuje do hrudi a před probuzením vchází do mozku a aktivuje smysly. Možná divné ale svědectví i současných joginů to potvrzují.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 23/09/2007 :  23:04:37  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Gato.
Co mám na tvoje slova říci? Kdyby to byl básnický obrat,pak bych řekl že myslíš srdcem,čili symbolem lásky. Tys to jako básnický obrat neoznačil a tak mohu myslet, že myslíš třeba žaludkem. Kdybys dostal vředy upozorni na ten fakt lékaře abys nepřišel o část svého myšlení při operaci.

Navi.
Ejhle? Že by se s tebe stával materialista? Ale máš pravdu.Bez hmoty mozku není myšlení ani lidská duše.Přesto tě trošku opravím.Bez mozku myšlení možné je, jak bylo prokázáno pokusem u rostlin.Rostliny nemají mozek a přesto myslí, samozřejmě na určité úrovni.Rostliny jsou dokonce schopné spojovat minimálně dvě různé smyslové informace do mostu a díky tomu dokáží rozpoznat toho, kdo jim ubližoval od toho, kdo je příkladně zaléval.To již je základ odporu a lásky. Mám dojem, čili nikoliv jistotu,že u rostlin probíhá myšlení v celém organismu, že je zde funkční obdoba mozku rozptýlena do celé rostliny.Možné je i to, že má rotlina jakési centrum v kořenovém kmeni, ale to by se muselo pokusy ověřit.Což nemohu. Vyžaduje to přístroj na měření velmi slabých elektrických potencionálů na bázi supravodivosti. Pokud vím, takový přístroj mají pouze ve Švýcarsku, alespoň před pětadvaceti lety tomu tak bylo.(dnes tomu může být zcela jinak a ten přístroj se může nalézat kdekoliv.)

MB

Je mi jasné, že nemôžeš považovať za realitu to, čo ako realitu nevnímaš. Ale mohol by si pripustiť aspoň možnosť, že môže existovať aj realita, ktorú ako realitu nevnímaš. Ako živý príklad toho, že to je možné ti ponúkam depersonalizáciu a derealizáciu, ktorú aspoň raz za život zažilo 3/4 populácie. Vtedy má človek pocit, že vonkajší svet nieje skutočný, ale napriek tomu verí, že je skutočný, aj keď ho tak nevníma.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 23/09/2007 :  23:33:52  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Gato.

Navi.

MB

Rastliny nemyslia. Sú len biologicky naprogramované, a pomocou tohoto programu sa správajú. Povedať že rastliny rozmýšľajú je asi také isté, ako že počítačový program rozmýšľa. On nerozmýšľa, on je naprogramovaný, a správa sa podľa toho.Pri rôznych reakciách rôzne reaguje. vyzerá to, že akože myslí, ale myslel ten, čo ho stvoril. Ten program sa už len správa v kontexte toho, čo do neho programátor naprogramoval.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 23/09/2007 :  23:41:58  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gato

Slávo,

Moja skúsenosť je taká, že pokiaľ rozmýšľam, tak ho registrujem jednoznačne v hlave. Pokiaľ ale myslím a nerozmýšľam, tak skôr v hrudi.
A niekady aj v celom tele rovnomerne, aj mimo tela.

Edited by - navi on 23/09/2007 23:44:33
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 24/09/2007 :  08:35:52  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Navi.

DŃA rostlin obsahuje informace o tom, jak má rostlina vypadat.Z toho vyplývá jak bude fungovat.Pokud budeš rotlině působit bolest,pak tvůj vjem dokáže v paměti uložit v polaritě mínus a jsou to vjemy nejméně dva. Ten který spůsobil bolest a třeba vjem tvého pachu. Spojení těch dvou vjemů do mostu je již procesem myšlení i když relativně jednoduchým. Když budeš rostlinu příkladně zalévat, uloží ty vjemy v polaritě plus a stačí když se jen přiblížíš a rostlina získá informaci tvého pachu, aktivuje tyto záznamy a cítí příjemno, což se projeví na grafickém záznamu, pokud máš připojený přesný měřící přístroj zvláště malých elektrických potencionálů. Takže mé tvrzení o myšlení rostlin je podložené pokusem který provedli vědci ve Švýcarsku a kterého výsledek byl tamtéž publikován.Ti vědci dostali ode mne popis toho, jak by měl být pokus proveden a co by měl prokázat. Co víc bys ode mne chtěl abys toto pochopil?

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 24/09/2007 :  19:23:48  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi.

DŃA rostlin obsahuje informace o tom, jak má rostlina vypadat.Z toho vyplývá jak bude fungovat.Pokud budeš rotlině působit bolest,pak tvůj vjem dokáže v paměti uložit v polaritě mínus a jsou to vjemy nejméně dva. Ten který spůsobil bolest a třeba vjem tvého pachu. Spojení těch dvou vjemů do mostu je již procesem myšlení i když relativně jednoduchým. Když budeš rostlinu příkladně zalévat, uloží ty vjemy v polaritě plus a stačí když se jen přiblížíš a rostlina získá informaci tvého pachu, aktivuje tyto záznamy a cítí příjemno, což se projeví na grafickém záznamu, pokud máš připojený přesný měřící přístroj zvláště malých elektrických potencionálů. Takže mé tvrzení o myšlení rostlin je podložené pokusem který provedli vědci ve Švýcarsku a kterého výsledek byl tamtéž publikován.Ti vědci dostali ode mne popis toho, jak by měl být pokus proveden a co by měl prokázat. Co víc bys ode mne chtěl abys toto pochopil?

MB

Odkiaľ vieš, že rastlina cíti bolesť? Vieš dokázať, že má rastlina vedomie?
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 25/09/2007 :  08:27:46  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Naví.

Kopíroval jsi celý můj vstup a děláš to vždy aby se vše co nejvíc zaplnilo a zabralo víc místa. Kdyby sis jej místo kopírování přečetl, našel bys tam odpovd.

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 25/09/2007 :  10:37:24  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Naví.

Kopíroval jsi celý můj vstup a děláš to vždy aby se vše co nejvíc zaplnilo a zabralo víc místa. Kdyby sis jej místo kopírování přečetl, našel bys tam odpovd.

MB

To že niečo reaguje, ešte neznamená, že to cíti bolesť, a že to má vedomie. Aj keď začneš drevo páliť, nastáva reakcia, chceš povedať, že aj to drevo si uvedomuje bolesť?
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 25/09/2007 :  11:22:39  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Navi.

Když budeš v krematoriu pálit mrtvého člověka, znamená to, že cítí bolest? Je to stejné jako s tím polenem. Pokud rostlina reaguje, dokonce jen na tvojí přítomnost,pak to bez vědomí není možné.

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 25/09/2007 :  12:37:35  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi.

Když budeš v krematoriu pálit mrtvého člověka, znamená to, že cítí bolest? Je to stejné jako s tím polenem. Pokud rostlina reaguje, dokonce jen na tvojí přítomnost,pak to bez vědomí není možné.

MB

A čo keď len biologicky reaguje na energiu, ktorú vyžaruješ?
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000