www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Štěstí
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 21/09/2007 :  10:29:29  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Ondro.

To že tě někdy ne dost dobře rozumím může být násedkem toho, jak šroubovaně píšeš.Vše je možné vyjádřit prostým obyčejným slovem bez toho krášlení a kombinování. Ty se snažíš o dokonalé vyjádření,ale ve výsledku to vyzní jako sbírka frází.Možná by tě ostatní více brali, kdybys mluvit normálně, třeba jako nyní.

MB
Go to Top of Page

Skunkless
Aktivní uživatel

Czech Republic
216 Posts

Posted - 21/09/2007 :  12:26:30  Show Profile  Reply with Quote
M.B. a kteří ostatní? Mě se líbí jak Ondra píše, rozumím tomu a se šroubováním to (pro mě) nemá nic společného.

Život je fascinující!

Skunkless..

Edited by - Skunkless on 21/09/2007 12:38:59
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 22/09/2007 :  11:05:18  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Markétko.

Mnozí lidé odposlechnou od druhých různé fráze a protože se jim líbí, opakují je dál.Pokud se na tyto fráze podíváš povrchním pohledem, není možné jim odporovat.Pokud se podíváš pozorněji, vidíš, že zde chybí cesta k jejich naplnění. "Svět zachrání láska" No což zní to krásně,ale co dál? Když se podíváš na to co napsal,pak je to sbírka takových krásných frází doplněných tím, že ten kdo s tím esouhlasí je hlupák, nevzdělanec a podobně. To je výraz nenávisti k lidem a neguje to jeho slova o lásce, která by měla spasit svět.A tak bych mohl pokračovat frázi po frázi. Nu což, krásně to zní, ale nic víc.Je to prázdné a bezduché.

MB
Go to Top of Page

Skunkless
Aktivní uživatel

Czech Republic
216 Posts

Posted - 22/09/2007 :  13:07:15  Show Profile  Reply with Quote
M.B.

Když ono asi záleží, jak se na to díváš...fráze jsou nakonec vyjádření, která jsou natolik trefná, že se většina z nás neubrání jejich častému používání..a nevyjádřit se jak chceš jen proto, že se stejně vyjadřuje i velká spousta dalších lidí je možná zbytečná touha po originalitě ne..?

No a pokud jde o naši příkladnou větu "Svět zachrání láska" pak jde opět o to, jak jí rozumíš. Pokud o tom nic nevíš, nemáš v sobě vnitřní pocit, že to tak skutečně je a že přes všechna technická opatření a politické změny a milion jiných věcí, které se musí změnit je tu jen jedna věc, která je provází a spojuje, jakási hlubší podstata věci, to co stojí za vším dobrým..a tím je láska, pak nejspíš budeš mít dojem, že je to povrchní a prázdné. Podle mě svět nic jiného nezachrání a proto mě takové tvrzení nevyděsí, nerozhodí ani neznechutí.

Koneckonců jsme různí a jinak vnímáme, proto na nás také odlišně působí slova druhých

Ehmmm...jsem to trochu editla, páč jsem si skočila do tak dlouhé věty až jsem zapomněla, jak začínala a ono to nedávalo smysl..

Život je fascinující!

Skunkless..

Edited by - Skunkless on 22/09/2007 13:26:07
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 23/09/2007 :  15:48:46  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Markétko.

Svět zachrání láska. Bez cesty k dosažení čehosi takového je toto prázdná fráze. Já jsem od svých 32let hledal k takovému cíli cesty.Poznával jsem zákonitosti moci jako zneužití schopností ve prospěch svého já a uznané pravdy a poznal, že u lidí toto slovo obsahuje i opačné informace. Oddělil jsem je od sebe dvěma větami abych vždy věděl oč ve skutečnosti jde.Hledal jsem odpověď na otázku, proč tomu všemu tak je a našel odpověd v zákonitostech řídících proces myšlení. Hledal jsem cesty k tomu aby lidi nerozdělovaly pravdy,které nejvíce brání vzniku lásky mezi lidmi na clém světě a našel řešení v instituci ve které se sejdou zástupci všech pravd a za pomoci praviel rozhovoru znemožňujících spor budou hledat společné cesty k životu. Možná že se v něčem, možná ve všem mýlím,ale řeknu li, že svět zachrání láska, pak to není fráze a udělal jsem pro to vše, co je v mých schopnostech a pracuji na tom i nyní, když se vám snažím to vše vyložit a vysvětlit. On však řekne pouze toto a nic víc.Tehdy je to planá odkoukaná fráze jako vše to ostatní. Mohu tvrdit, že svět zachrání Harlejčina žížala.Když neřeknu jak toého reálně dosáhnout, je to planá fráze.

MB
Go to Top of Page

Skunkless
Aktivní uživatel

Czech Republic
216 Posts

Posted - 23/09/2007 :  16:02:36  Show Profile  Reply with Quote
M.B.

..já Ti nevím..nejsem si jistá, že jsem Tě dobře pochopila..že "Svět zachrání láska" je podle Tebe pravda, ale pokud to někdo napíše bez toho, jak ta láska má svět zachránit, pak je to jen prázdná fráze a už ne pravda?..a když to napíšeš Ty tak je to pravda, protože Ty jsi hledal cesty a odpovědi na otázky. Když to napíše někdo jiný, tak to není pravda, protože Ty o něm třeba nevíš, že dělal totéž...uaaaa...cože? Fakt jsem z toho celá popletená! Pokud to je pravda, pak je to pravda a tečka. To že Praha leží v Čechách je pravda i když k tomu nepřiložím mapu, ne?

Zkus mi to prosím ještě jednou vysvětlit, protože ač jsem si Tvůj příspěvek přečetla několikrát, fakt tomu nějak nedokážu porozumět..

Život je fascinující!

Skunkless..
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 24/09/2007 :  09:07:00  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Markétko.

Tohle slovní spojení bylo vybráno pouze jako příklad. Podívej se na to co napsal a uvidíš tam takových frází nespočet a nikde nenajdeš cestu k jejich naplnění.Kdyby lidé tyto cesty znali,pak by znali tu cestu k lásce.Lidé to ale neznají a jednají v protikladu myslíc si, že je to tak správné. Čili toto tvrzení nemá cestu k naplnění. Když řekneš že cesta ke štěstí je pouze v Praze někomu z druhého konce světa, kdo o Praze nikdy neslyšel a ani neví že existuje, je to prázná fráze, která nikumu nic neříká. Když ukážeš cestu do Prahy,pak může tu cestu absolvovat a třeba to štěstí v Praze poznat.
Já nevím co on pro to udělal, či dělá, protože to neřekl a neukázal nějaké výsledky. Proto si myslím, že cesty k naplnění svých frází nezná a pouze je odposlouchal. Jaký významči přínos mohou mít potom ta jeho slova pro mne. Já vím, že láska je to co lidi spojuje,ale také vím, že je cesta k ní velmi složitá a vyžaduje hledání toho, co lidé neznají a co takové lásce brání. Jenže toho se u něj nedočtu a tak mně není k ničemu ani to jeho tvrzení.Krásná slova jsou málo. Cesta k tomu aby bylo možné toho dosáhnout je cenná a dává smysl tvrzení.Já bych také dokázal snést na hromadu řadu krásných frází a ukazovat tím nějakou tu svojí dobrou vůli a ukázat jakým rozumem vládnu. Když by však chyběla cesta k naplnění, pak by byla tato slova naprosto zbytečná. Navíc jsem ty fráze slyšel tisíkrát za život a vždy bez cesty k jejich naplnění.

MB
Go to Top of Page

Ondra
Aktivní uživatel

Czech Republic
278 Posts

Posted - 24/09/2007 :  19:01:09  Show Profile  Reply with Quote
Slávku,

to, co říkáš je opravdu nezbytné, a proto jsem již dříve napsal níže uvedený text. Netvrdím, že se jedná o kdovíjaký komplexní výklad, ale základní principy KONKRÉTNÍ činnosti jednotlivce poněkud rozvádí. Ber na mě taky trochu ohled. Je mi jen 21 a nejsem v pozici, abych v takové šíři rozváděl své myšlenky, které jsou samozřejmě výslednicí mé četby, poslechu a života, čímž chci říci, že bez řady inspirací a podnětů ostatních lidí bych k nim nikdy nedospěl. Proto nechť slouží k zamyšlení tento hrubý skelet určitých faktorů:

O roli jednotlivce v lidské společnosti a hrubý nástin jeho konkrétní činnosti

Každý, kdo je alespoň trochu schopen logicky myslet došel k názoru, že stav naší současné společnosti je více než alarmující resp. velmi špatný. Bezpochyby, velké množství lidí skutečně vnímá, že s naší planetou cosi není v pořádku a rovněž si přeje něco proti tomu podniknout. To je všechno potěšující a budí to oprávněnou naději v lepší časy lidského rodu.

Nicméně je však zatím bohužel pravidlem, že jen málokdo ví, co a jak má dělat, aby účelně a efektivně v pozitivním smyslu ovlivnil běh světového dění. Tento esej je psán ze dvou důvodů, zaprvé, aby autor shrnul a rozvinul dosavadní představy, myšlenky a pocity v této oblasti a zadruhé, aby zavdal impuls dalším lidem, kterým snad poslouží jako inspirace či podnět k dalším úvahám a hlavně jednání. Nejobecněji řečeno má tento esej sloužit pozitivnímu vývoji jak autora samotného, tak i každého dalšího člověka.

1. Člověk je od samého narození až do smrti naprosto svobodný v tom smyslu, že má přirozenou možnost utvářet jak sebe sama, tak i okolní svět, ve kterém žije. Patří sem tedy možnost formování a utváření vlastního vědomí, osobnosti, charakteru, myšlení, cítění, jednání, vlastních pohnutek a představ, právě jako možnost formování a utváření vlastního města, obce, kraje, vlasti a celé planety. Řečeno jinými slovy, člověk má možnost formovat a utvářet svůj vnitřní i vnější svět resp. mikrokosmos v sobě i makrokosmos kolem sebe. Z toho plyne nekonečný potenciál hned, jakmile si to člověk důkladně uvědomí. Lidská bytost je skutečně ve všech ohledech neuvěřitelně tvárná, jakož i její okolí.

2. Chce-li člověk, aby na světě zavládl mír a bezpečí, dobré, vřelé a upřímné mezilidské vztahy, citlivý a uctivý přístup k fauně, flóře a celé naší Zemi, a aby se všechny zvrhlosti, nedůstojnosti a palčivé problémy redukovaly na únosnou míru(je tady někdo, kdo si to nepřeje?), je bezpodmínečně nutné, aby všechny tyto hodnoty resp. tento stav zavládl v prvé řadě v něm samotném. Nelíbí-li se někomu společnost, politika, školství či další nekonečné problémy ohledně PŘELIDNĚNÍ, hladomorů, násilí, válek atd.atp. (komu se mohou líbit?), je nutné nejprve a co nejdříve začít měnit k lepšímu sebe sama ve všech ohledech a s vynaložením veškerých možností, schopností a dovedností. Jde o to zavést u vlastní osoby co nejdříve cílený pozitivní vývoj spočívající především v tomto: získávání, zpracovávání, vstřebávání a posléze čím dál tím více komplexnější chápání a praktikování pravdivých hodnot morálky, etiky a smyslu a cíle lidské existence. Mezi vysoké hodnoty morálky a etiky patří mír, láska, vědění, moudrost, pravda, harmonie, sounáležitost, vyrovnanost, klid, štěstí, radost, svoboda, zdraví a mnohé další neméně podstatné. Tyto hodnoty tvoří prostoupený a komplexní celek (co je jedna z těchto hodnot bez druhé?), který tvoří bohatství Ducha a vědomí člověka. Bohatství, které v sobě každý jednotlivec, jenž si přeje lepší svět, musí aktivovat, rozvíjet, poznávat, zpracovávat v myšlenkách a pocitech a uskutečňovat rovněž navenek v každodenním životě. Jediná cesta jak pozitivně změnit svět je pozitivně změnit sebe sama od základu a ve všech ohledech! Není třeba nadávat, láteřit, rozčilovat se, hroutit se, zoufat si, plakat či páchat sebevraždu ze zoufalých poměrů na naší planetě. Není třeba se ani zařazovat do stáda většiny, spokojit se s tupým konzumem, nedělat nic a žít s pocitem bezmoci ve své bublině všedních malicherností. Je třeba pouze tvrdé práce na sobě samém! To je ta jediná správná cesta. Proč tomu tak je? Je tomu vůbec tak? To si povíme dále.

3. Je snad nutné, aby někdo věřil výše zmíněnému? Nesmysl. Nechť se každý sebere a vyzkouší si to sám. Účinek, jaký vyvolává jediný pozitivně proměněný člověk na bližší i širší okolí je dalekosáhlý. Je vědomý i nevědomý, je myšlenkový a impulsivní, je přímý i nepřímý, je komplexní. Jediný člověk, který má alespoň v základních věcech a životních hodnotách jasno, a který smýšlí logičtěji, působí jako roznětka a doslova fackuje všechny a všechno kolem sebe svými novými způsoby, svým novým pohledem na svět, svými novými a mnohem přirozenějšími a krásnějšími myšlenkami, pocity, impulsy, představami atd.atp. Takový člověk šíří své vypracované štěstí a radost, jakož i svoji moudrost a vědomosti atd. nikoliv misionářským způsobem, nýbrž prostým životem a působením, prostým bytím. Tvoří chodící, myslící a cítící vzor, který vysílá do světa to, co sám tvrdou prací pochopil, rozpoznal, prožil a zažil, aby tak tento svět měnil k lepšímu. Vše je se vším (!) nezachranitelně a nevyhnutelně propojeno, a tudíž je účinek takového člověka na okolní svět obsáhlejší, než si sám dokáže vůbec představit. Odraz jeho nových způsobů pocítí fauna, flóra, lidé, neživá příroda a také celý vesmír. Je to na TOBĚ změnit svět, je na TOBĚ změnit sám sebe! Zanech nečinnosti, lhostejnosti a apatie, nebuď naštvaný na vlastní nevědomost a neschopnost, změň sám sebe k lepšímu, přičemž však musíš chápat, co je to ,,lepší,,. Vypracuj se, je toho hodně, co je třeba změnit. Nelekej se milý čtenáři či milá čtenářko přílišné útočnosti posledních dvou vět, ty jsou určeny hlavně autoru samotnému. Ale přece… Nemá lidstvo nejvyšší čas?

4. Buďme nyní konkrétní. Je hezké říci, že je třeba, aby se člověk změnil k lepšímu, ale je to trochu málo. Proto předkládám alespoň ve velmi hrubém nástinu následující postup, o jehož správnosti a pravdivosti jsem z vlastní zkušenosti přesvědčen.

a. získat neutrální postoj v myšlení a cítění, což znamená, že člověk se musí naprosto a od základu osvobodit a vymanit z vlivu všech náboženství, sekt a společenských klamů a předsudků; musí se uvolnit, zhluboka se nadechnout, dát si studenou sprchu, otevřít svoji mysl a nabrousit svůj rozum, úsudek, logiku a soudnost

b. poté, co zaujal neutrální stanovisko by měl začít s pravidelným studiem morální, etické a hodnotové filosofie, přičemž nesmí propadnout jednomu směru atd., nýbrž musí vše neustále větu za větou hodnotit, promýšlet, podrobit vlastnímu úsudku a logice; to znamená, že nesmí věci pasivně přijímat, ale z příslušných děl musí vybrat pro sebe a vlastní praxi jen to, co považuje za správné; musí vést s autorem dialog jako rovný s rovným, protože jedině tak vznikne možnost, že z toho vylouhuje pravdu resp. pravdivou hodnotu či představu; měl by si vybrat podle vlastního uvážení takového autora, kterého považuje za nejlepšího a nejmoudřejšího a na toho se pak plně soustředit dokud ho nezpracuje; dále nesmí těkat z jedné knihy na druhou, nýbrž když už si něco vybral, měl by to dočíst do konce a klidně i dvakrát a vícekrát to zopakovat a znovu projít

c. tento přístup není jednoduchý, protože není zaměřen na povrchní kvantitu, nýbrž na hlubokou kvalitu; vyžaduje soustředění, koncentraci, vytrvalost, bystrý úsudek a relativně namáhavé přemýšlení, právě proto není oblíben a téměř nikdo se k němu nemá; z tohoto přístupu dále nepramení žádné světské ,,výhody,, jako jsou tituly, lépe placené pracovní místo, uznání od různých tzv. kapacit, sláva a všeobecná známost atd.atp.; o to více je však přístup nezbytnější, o co méně je praktikován a o co méně si ho společnost cení; je nutný už jenom proto, že nás nutí rozvíjet – od kolébky celou společností potlačovaný – vlastní úsudek, vlastní charakter, práci s vlastními myšlenkami atd., což vede mimo jiné k sebepoznání a seberealizaci, nemluvě o tom, co vše přináší postupně nabyté vědomosti a zkušenosti ohledně hodnot, morálky a etiky pro celý život a působení člověka a pro jeho pozitivní vliv na celou společnost

d. nyní tedy ve vší neutralitě a otevřenosti intenzivně pracujeme na hodnotové filosofii; proces této práce spočívá v tomto: čtení (poslouchání, vnímání světa atp.), okamžité zpracovávání a přemýšlení (podrobování vlastnímu úsudku, vlastní logice, vlastní soudnosti atd.), louhování pravdy resp. pravdivých hodnot, upevnění nabytých vědomostí a jejich realizace v každodenním životě, což poslouží jako další praktická kontrola daných vědomostí (zda-li to skutečně sedí a platí v životní praxi); obecně řečeno jde o přijímání, vyhodnocování, zpracovávání, vstřebávání a realizování pravdivých hodnot, které jsou sice v naší mysli v neustálém vývoji, ale jejichž podstata (je-li jednou správně rozpoznána) je jednou pro vždy daná, platná, ověřitelná životem a tedy skutečně pravdivá

e. toto je každodenní vývojový proces člověka, který chápe jako smysl svého života osobní evoluci ve všech oblastech; zdokonaluje tedy svého Ducha, vědomí, osobnost, charakter, myšlení, cítění, jednání, svoje představy, impulsy, řeč, činy, tělo, schopnosti, dovednosti, možnosti atd.atp. ve všech rovinách existence, tedy niterně i navenek; takový člověk již dávno neřeší banální, nízké a stupidní problémy, jimiž se dosud obtěžuje největší část lidské společnosti, stejně jako v sobě dávno nechová materiální chtivost a dychtivost, která se projevuje takto: přehnaná touha po majetku (po penězích, nemovitostech, přepychu, komfortu, luxusu, okázalostech atd.atp.) přehnaná touha po jakémsi důstojenství (po hodnostech, titulech, slávě, známosti mezi lidmi, oslavování a uznávání vlastní osoby, moci, důležitém společenském postavení atd.atp.) a přehnaná touha po rozkoších všeho druhu (po konzumu ve všech jeho odstínech, sexu, pohodlí, nicnedělání atd.atp.); tím samozřejmě není řečeno, že je třeba se toho všeho zdržovat a že jsou to bez výjimky špatnosti atd., nýbrž pouze to, že se nejedná o věci podstatné a skutečně naplňující, a tudíž se mají a musí chápat výhradně jako jakési příjemné zpestření, koření atp., přičemž se musí každopádně držet na uzdě a ve zdravých a prospěšných mezích; obecně řečeno jsou tyto věci samy o sobě a pro sebe prázdné a bezobsažné, a tak se na ně nesmí klást speciální či dokonce hlavní váha, nebo je dokonce chápat jako smysl života, což odpovídá nerozumu. (…)

--------------------------------------------------------------------------------

Edited by - Ondra on 24/09/2007 19:10:36
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 25/09/2007 :  10:56:58  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Ondro.

Ufff.) To byl román. No už se trošku krotíš ve výrazech, což je cosi pozitivního. Je vidět, že tě přítomnost zde prospívá. Stále však mluvíš jako nějaký spasitel, který jediný ví a musí ostatní dokopat k čemusi podstatnému. Snad je to tvým věkem. V 21 letech si ještě můžeš myslet, že jsi pupek světa.Později tě to přejde, až začneš rozum bráti. Tehdy poznáš, že svět nezmněníš tím, že jej budeš kritizovat,ale tím, že budeš pilně pracovat na tom, abys poznal zákonitosti, které ho řídí. Najdeš li je, pak je svět autem, ke kterému máš volant a docela tiše jej můžeš řídit.Přečti si pohádku o ptáku ohniváhu a lišce Ryšce.V té pohádce je i o tobě.Ty jsi ten princ, který dává ptáka ohniváka do zlaté klece i když to zatím skoušíš s oškubanou slepicí.To zlaté mladící jablko je pravda.Ten pták Ohnivák je světlo poznání.Jenže k poznání musíš teprve dojít a to bude chvilku trvat. Když dáš svému poznání zlatou klec a budeš na lidi takto křičet,pak dostaneš na vybranou. Buďte všeho zanechat, čili ztratit hlavu, nebo jíthledat koně zlatohřiváka,čili hledat sílu svého poznání. Když ji najdeš a začneš dávat koni zlatohřiváku zlatou uzdu, čili budeš hlučný jako nyní,pak dostaneš opět ne výběr.Bďto ztratit hlavu a nechat vše tak jak je, nebo hledat princeznu Zlatovlásku. Podívej se na to jméno Zlato, čili to cenné v lásce.Najdeš li to cenné v lásce ke všem lidem, pak najdeš i živou a mrtvou vodu, čili začneš chápat to co životu prospívá i to co mu skutečně škodí. Tehdy budeš hledat perličky slov a skládat je tak, aby tě lidé pochopili.Tehdy třeba zabiješ pavouka který životu škodí a třeba zachráníš i život na Zemi. Potom se staneš králem,čili člověkem kterému lidi naslouchají a dle jeho slov se řídí. Takový kus cesty máš před sebou, než tě lidé budou skutečně brát a brát tě budou proto, že jim máš co nabídnout. Zatím jen po nich opakuješ to co všichni znají a křičíš to na ně, jako bys našel ptáka Ohniváka.

MB
Go to Top of Page

Ondra
Aktivní uživatel

Czech Republic
278 Posts

Posted - 25/09/2007 :  11:50:53  Show Profile  Reply with Quote
Ale no tak Slávku,

pěkná povídka. Nedělej si prosím Tě další předsudky. Já na nikoho nic nekřičím, já jenom shrnuji své dosavadní zkušenosti. Nikoho ani nepřesvědčuji. Ať si každý s mým textem dělá, co chce. Každý je svobodný, jako já sám.

Ať je můj text jakkoliv nekompromisní, nikomu nenařizuje, aby ho bral vážně. Účel mých textů spočívá pouze v impulsu, stejně jako texty všech ostatních lidí. Je na každém, aby si něco vzal, nebo nechal být. A pokud někdy píšu tvrdě a zhuštěně, tak je to prostě styl mého psaní.

Mám pocit, že čím víc toho napíšu, tím míň mně rozumíš a čím víc toho napíšeš Ty, tím míň Tě rozumím já. Tak se alespoň respektujme a nepokoušejme se navzájem se soudit. Je směšné, když někdo kritizuje někoho, koho ani v tom úplně nejmenším nezná. Ty nekritizuješ mě, ale svojí mylnou představu o mně. Raději se vyjadřuj k myšlenkám, jako takovým a ne k jejich autorům, o kterých nic nevíš.

Jsem si jist tím, že cokoliv napíši, Ty to nepochopíš. Jakkoliv už svůj text myslím, Ty ho pochopíš právě opačně. Je to fantastické, mám pocit, že uvažuješ přesně opačně, než já. Někdy mě baví, s jakým nepochopením přistupuješ ke všemu, co napíšu. Tak komplexní neshodu jsem snad ještě nezažil.

Každopádně však proti Tobě nic nemám a jsem rád, že na tomto fóru působíš.

Alespoň jsem si díky Tobě mj. dokázal, že v tomto smyslu se protiklady opravdu nepřitahují, asi jako magnet nepřitahuje dřevo, jakékoliv už mají znaménko.

Měj se krásně.

Edited by - Ondra on 25/09/2007 11:53:37
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 27/09/2007 :  08:17:55  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Nastane-li tedy situace, že se člověk o toto nezajímá, že se takto neptá a žádné pravdivé odpovědi nenachází, pak je nutno hovořit o naprostém otupění a holém šílenství.
Toto čistě materiální směřování pozemského člověka je dáno jeho nevýslovnou hloupostí a nepochopením (…)

Toto bylo vybráno ze tvých slov pouze náhodně.Je toho mnohem více, zvláště když hovoříš o přelidnění. Vím, že začneš svá slova obhajovat,ale zde není podstatné, zda máš, či nemáš pravdu,ale to jakým stylem toto předkládáš. Ve svých 21 letech nemáš velké skušenosti a tak je vše spíše odposlouchané, ale již soudíš vše, co je jiné. Pokud jsem došel k jiným výsledkům, jsem tedy pro tebe zupec a šílenec hlupák a ten kdo nic nechápe. Taková komunikace tě lásku druhých nevytvoří a obrátí se vždy proti tobě,Tím že tě na to upozorňuji,či tě kárám, pak jednám ve tvém zájmu, nikoliv mém. Já z toho nic nemám. Tím, že tě za to kárám vedu tě k tomu abys o stylu přemýšlel a zdá se, že se již trošku krotíš ve výrazech a to je dobře pro tebe. A tak moje slova nebyla tak zbytečná. Opravíš li svůj styl, přestaneš přehnaně moralizovat, ostatní lidé tě budou raději poslouchat a jek vím, to je to po čem toužíš a co tě dá štěstí. A tak přemýšlej zda se máš na mne zlobit, nebo spíše poděkovat.

MB

Edited by - Miloslav Bažant on 27/09/2007 08:21:19
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 27/09/2007 :  15:48:39  Show Profile  Reply with Quote
Určite som najšťastnejší, aký v danom okamžiku môžem byť. ako ďaleko som ale od možného existujúceho šťastia, tak to nemám ani šajnu.

Edited by - navi on 27/09/2007 16:30:02
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 28/09/2007 :  08:57:52  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Navi.

Jsem šťastný, protože žiji,přesněji řečeno, že ještě žiji.Když si začneš tohoto vážit,pak pro tebe štěstí není neznámým pojmem.

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 28/09/2007 :  10:51:21  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Navi.

Jsem šťastný, protože žiji,přesněji řečeno, že ještě žiji.Když si začneš tohoto vážit,pak pro tebe štěstí není neznámým pojmem.

MB

A čo ľudia, ktorý od bolesti žiadajú eutanáziu.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 28/09/2007 :  12:48:42  Show Profile  Reply with Quote
A čo toto: http://www.bleskovky.sk/cl/11/174628/Vo-Francuzsku-sa-obesila-stvorclenna-rodina
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000