Author |
Topic |
navi
Ultragrafoman
2839 Posts |
Posted - 28/09/2007 : 12:52:10
|
Slávo, ty si šťastný preto, že žiješ. Preto si život vážiš a preto si šťastný. Lebo žiješ. Žili aj tí francúzi, čo spachali samovraždu? |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 30/09/2007 : 12:25:57
|
Navi.
Nevím o jaké francouze šlo i češi páchají sebevraždy.Sebevraždu spáchá ten, kdo si myslí, že jej v životě nemůže už nic dobrého potkat a že vše už bude jenom zlé a utrpení.Většinou je to omyl,ale to po jejich smrti už nikdo nedokáže.Jsou však i případy nevyléčitelných smrtelných nemocí, kdy nemocného skutečně čeká jen a jen nesnesitelná bolest.Potom se nejedná o sebevraždu, ale eutanázii. Co se mne týká, na sebevraždu se zatím necítím. Vím že mne jiný život nečeká a tak si užívám tohoto, dokud to jde.
MB |
|
|
navi
Ultragrafoman
2839 Posts |
Posted - 30/09/2007 : 14:44:24
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Navi.
Nevím o jaké francouze šlo i češi páchají sebevraždy.Sebevraždu spáchá ten, kdo si myslí, že jej v životě nemůže už nic dobrého potkat a že vše už bude jenom zlé a utrpení.Většinou je to omyl,ale to po jejich smrti už nikdo nedokáže.Jsou však i případy nevyléčitelných smrtelných nemocí, kdy nemocného skutečně čeká jen a jen nesnesitelná bolest.Potom se nejedná o sebevraždu, ale eutanázii. Co se mne týká, na sebevraždu se zatím necítím. Vím že mne jiný život nečeká a tak si užívám tohoto, dokud to jde.
MB
Odkiaľ vieš, že je to väčšinou omyl, keď sa to nedá dokázať? |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 01/10/2007 : 07:17:24
|
Navi.
To samozřejmě nevím, ale je zde řada případů, že kdosi chtěl spáchat sebevraždu, třeba díky neštěstí v lásce, když si myslel, že bez té dotyčné nemůže žít a potom prožil řadu dalších lásek a byl šťastný.Život někdy vypadá beznadějně,ale nikdy není jen tím zlým.Vždy se najde cosi dobrého a potom třeba zjistíš, že díky tomu zlému jsi více prožíval to dobré.Vzdát život je největší prohra, protože tím ztrácíš úplněš vše.
MB |
|
|
navi
Ultragrafoman
2839 Posts |
Posted - 01/10/2007 : 12:41:47
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Navi.
To samozřejmě nevím, ale je zde řada případů, že kdosi chtěl spáchat sebevraždu, třeba díky neštěstí v lásce, když si myslel, že bez té dotyčné nemůže žít a potom prožil řadu dalších lásek a byl šťastný.Život někdy vypadá beznadějně,ale nikdy není jen tím zlým.Vždy se najde cosi dobrého a potom třeba zjistíš, že díky tomu zlému jsi více prožíval to dobré.Vzdát život je největší prohra, protože tím ztrácíš úplněš vše.
MB
Z toho ale nevyplývy, že to je väčšinou omyl, z toho môže akurát vyplývyť, že to môže byť väčšinou omyl u tých, ktorý samovraždu spáchajú neúspešne, a to je rozdiel. Súhlasím s tvojím tvrdením, že všetko zlé môže byť na niečo dobré, ale nesúhlasím s tvojim tvrdením, že vzdať sa pozemského života je najväčšou prehrou, pretože tým strácaš úplne všetko. |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 03/10/2007 : 11:50:02
|
Navi.
Na tom, že ztrátou života ztratíš zcela vše trvám. Jen v životě můžeš to vše kolem vnímat. Ztratíš li život, pak ztratíš tuto schopnost vnímat docela vše a tím vše ztrácíš. I když je třeba dodat, že je tě to po smrti stejně úplně šuma fuk, protože nemyslíš a o té ztrátě vůbec nevíš.
MB |
|
|
navi
Ultragrafoman
2839 Posts |
Posted - 03/10/2007 : 23:53:31
|
Šťastie je, keď v každej bunke svojho tela duše a ducha cítite slastný pocit. Mne sa to stáva. Vám nie? |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 05/10/2007 : 11:13:03
|
Navi.
Ale stává. Hlavně, když se mně podaří udělat šťastným někoho jiného. Jinak toho štěstí stále ubývá. Když cítíš v každé buňce svého těla bolest a víš, že to tak bude vždy,pak máš ke štěstí daleko.Přesto si stále říkám, že to třeba přejde nějakým zázrakem a znovu tady budou dny radosti. Tahle naděje mne snad i přežije. Abych vysvětlil oč jde. Jak víš, mám silnou cukrovku o které jsem celá léta nevěděl a byla zjištěna až když mně začalo vynechávat srdce. Byl nasazen insulin s mně se ulevilo, jen nohy začaly intenzivně bolet, brnět a jako bych do nich dostával elektrické rány. Stále jsem na to upozorňoval lékaře,ale ti to prohlašovali za banalitu. Ve skutečnosti docházelo k tomu, že cukr obaloval nervy, které imunitní sytém začal považovat za cizí těleso a začal je napadat. To se zjistilo až nyní na neurologii a byl jsem pokárán, že jsem to nechal dojít až tak daleko. Já nejsem lékař a lékaři to opomíjeli. A tak mne již bolí celý Bažant a nohy postupně ztrácí citlivost. Má to však i své výhody. Infarkt je pro mne nebolestivou záležitostí, takže ani nemusím vědět, že ho mám a taková náhlá smrt je docela dobrá, lepší než se trápit dlouhou dobu. Přesto štěstí ještě cítím, ale jak říkám, hlavně tehdy, když mohu dát štěstí druhým.
MB |
|
|
navi
Ultragrafoman
2839 Posts |
Posted - 07/10/2007 : 21:52:12
|
tak fajn. nech ti do dobré vydrží čo najdlhšie. |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 08/10/2007 : 09:31:23
|
Navi. Za to přání mohu jen poděkovat. A tak díky.
MB |
|
|
navi
Ultragrafoman
2839 Posts |
Posted - 08/10/2007 : 15:43:10
|
Poďakovanie je mnohokrát viac, než čokoľvek iné. takže nemáš začo. |
|
|
Topic |