www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Štěstí
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 28/09/2007 :  12:52:10  Show Profile  Reply with Quote
Slávo, ty si šťastný preto, že žiješ. Preto si život vážiš a preto si šťastný. Lebo žiješ. Žili aj tí francúzi, čo spachali samovraždu?
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 30/09/2007 :  12:25:57  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Navi.

Nevím o jaké francouze šlo i češi páchají sebevraždy.Sebevraždu spáchá ten, kdo si myslí, že jej v životě nemůže už nic dobrého potkat a že vše už bude jenom zlé a utrpení.Většinou je to omyl,ale to po jejich smrti už nikdo nedokáže.Jsou však i případy nevyléčitelných smrtelných nemocí, kdy nemocného skutečně čeká jen a jen nesnesitelná bolest.Potom se nejedná o sebevraždu, ale eutanázii. Co se mne týká, na sebevraždu se zatím necítím. Vím že mne jiný život nečeká a tak si užívám tohoto, dokud to jde.

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 30/09/2007 :  14:44:24  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Navi.

Nevím o jaké francouze šlo i češi páchají sebevraždy.Sebevraždu spáchá ten, kdo si myslí, že jej v životě nemůže už nic dobrého potkat a že vše už bude jenom zlé a utrpení.Většinou je to omyl,ale to po jejich smrti už nikdo nedokáže.Jsou však i případy nevyléčitelných smrtelných nemocí, kdy nemocného skutečně čeká jen a jen nesnesitelná bolest.Potom se nejedná o sebevraždu, ale eutanázii. Co se mne týká, na sebevraždu se zatím necítím. Vím že mne jiný život nečeká a tak si užívám tohoto, dokud to jde.

MB

Odkiaľ vieš, že je to väčšinou omyl, keď sa to nedá dokázať?
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 01/10/2007 :  07:17:24  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Navi.

To samozřejmě nevím, ale je zde řada případů, že kdosi chtěl spáchat sebevraždu, třeba díky neštěstí v lásce, když si myslel, že bez té dotyčné nemůže žít a potom prožil řadu dalších lásek a byl šťastný.Život někdy vypadá beznadějně,ale nikdy není jen tím zlým.Vždy se najde cosi dobrého a potom třeba zjistíš, že díky tomu zlému jsi více prožíval to dobré.Vzdát život je největší prohra, protože tím ztrácíš úplněš vše.

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 01/10/2007 :  12:41:47  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Navi.

To samozřejmě nevím, ale je zde řada případů, že kdosi chtěl spáchat sebevraždu, třeba díky neštěstí v lásce, když si myslel, že bez té dotyčné nemůže žít a potom prožil řadu dalších lásek a byl šťastný.Život někdy vypadá beznadějně,ale nikdy není jen tím zlým.Vždy se najde cosi dobrého a potom třeba zjistíš, že díky tomu zlému jsi více prožíval to dobré.Vzdát život je největší prohra, protože tím ztrácíš úplněš vše.

MB

Z toho ale nevyplývy, že to je väčšinou omyl, z toho môže akurát vyplývyť, že to môže byť väčšinou omyl u tých, ktorý samovraždu spáchajú neúspešne, a to je rozdiel. Súhlasím s tvojím tvrdením, že všetko zlé môže byť na niečo dobré, ale nesúhlasím s tvojim tvrdením, že vzdať sa pozemského života je najväčšou prehrou, pretože tým strácaš úplne všetko.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 03/10/2007 :  11:50:02  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Navi.

Na tom, že ztrátou života ztratíš zcela vše trvám. Jen v životě můžeš to vše kolem vnímat. Ztratíš li život, pak ztratíš tuto schopnost vnímat docela vše a tím vše ztrácíš. I když je třeba dodat, že je tě to po smrti stejně úplně šuma fuk, protože nemyslíš a o té ztrátě vůbec nevíš.

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 03/10/2007 :  23:53:31  Show Profile  Reply with Quote
Šťastie je, keď v každej bunke svojho tela duše a ducha cítite slastný pocit. Mne sa to stáva. Vám nie?
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 05/10/2007 :  11:13:03  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Navi.

Ale stává. Hlavně, když se mně podaří udělat šťastným někoho jiného. Jinak toho štěstí stále ubývá. Když cítíš v každé buňce svého těla bolest a víš, že to tak bude vždy,pak máš ke štěstí daleko.Přesto si stále říkám, že to třeba přejde nějakým zázrakem a znovu tady budou dny radosti. Tahle naděje mne snad i přežije. Abych vysvětlil oč jde. Jak víš, mám silnou cukrovku o které jsem celá léta nevěděl a byla zjištěna až když mně začalo vynechávat srdce. Byl nasazen insulin s mně se ulevilo, jen nohy začaly intenzivně bolet, brnět a jako bych do nich dostával elektrické rány. Stále jsem na to upozorňoval lékaře,ale ti to prohlašovali za banalitu. Ve skutečnosti docházelo k tomu, že cukr obaloval nervy, které imunitní sytém začal považovat za cizí těleso a začal je napadat. To se zjistilo až nyní na neurologii a byl jsem pokárán, že jsem to nechal dojít až tak daleko. Já nejsem lékař a lékaři to opomíjeli. A tak mne již bolí celý Bažant a nohy postupně ztrácí citlivost. Má to však i své výhody. Infarkt je pro mne nebolestivou záležitostí, takže ani nemusím vědět, že ho mám a taková náhlá smrt je docela dobrá, lepší než se trápit dlouhou dobu.
Přesto štěstí ještě cítím, ale jak říkám, hlavně tehdy, když mohu dát štěstí druhým.

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 07/10/2007 :  21:52:12  Show Profile  Reply with Quote
tak fajn. nech ti do dobré vydrží čo najdlhšie.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 08/10/2007 :  09:31:23  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Navi.
Za to přání mohu jen poděkovat. A tak díky.

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 08/10/2007 :  15:43:10  Show Profile  Reply with Quote
Poďakovanie je mnohokrát viac, než čokoľvek iné. takže nemáš začo.
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000