www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Skepse
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

harleyka
Aktivní uživatel

Czech Republic
292 Posts

Posted - 03/06/2007 :  22:36:33  Show Profile  Send harleyka an ICQ Message  Reply with Quote
Lidičky,

děkuju za reakce. Je úžasné, jak jste každý jiný... a stejně hledáte to samé

noeme - smím vědět, jaké učitele nebo jsem už příliš zvědavá? Ráda bych si rozšířila obzory

tachyone - stránku ještě důkladněji prostuduju...

Slávku - máš pravdu, klid bych rozhodně neunesla, já kolem sebe potřebuju rozruch! Ale na druhou stranu mám někdy dost flegmatické projevy a je mi v životě vše jedno.... Jsem divná

Oldow - To mě na tom právě štve, že nevíš a nemůžeš vědět, jestli je Tvé myšlení na správné cestě. Pořád jenom myslíš a uvažuješ a stejně je to jenom Tvoje zdání, o kterém nemůžeš být stoprocentně přesvědčen... Jo, kéž bych taky dosáhla nějakého klidu...
Go to Top of Page

noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts

Posted - 03/06/2007 :  23:14:35  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by harleyka
noeme - smím vědět, jaké učitele nebo jsem už příliš zvědavá? Ráda bych si rozšířila obzory

Zdeněk Neubauer - mezinárodně uznávaný mikrobiolog, ale v poslední době především filosof a také "Mystik z Viničné" (sídlí na Albertově v ul. Viničná) - a můj tutor

Ivan M. Havel - bratr Václava Havla, šéfredaktor časopisu Vesmír, vedoucí centra pro teoretická studia při Akademii věd., jeho doménou jsou kognitivní vědy a kybernetika - a vedoucí mé diplomové práce

Dovolím si ještě jmenovat Petra Vopěnku (známého slovenského matematika (ale většinu života žije v česku)), osobně jsem s ním mluvil jen krátce, ale jeho knihy mne velice ovlivnili.

Edited by - noemus on 03/06/2007 23:15:49
Go to Top of Page

noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts

Posted - 03/06/2007 :  23:27:58  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tachyon
Nevedel by som to tak výstižne popísať, ako to vysvetľuje Krišnamurti, tak dávam odkaz :
http://jitrnizeme.cz/view.php?cisloclanku=2006120402

Ačkoliv je to proti tomu co sám Krišnamurti říká, nedá mi to a musím podpořit tuto další zmínku o tomto velice bystrém mysliteli (schválně nechci říkat filosofovi)

Velice doporučuji, pozorně si přečíst jeho texty (jsou to většinou zápisy jeho přednášek). Je téměř jedno jaké, ale někomu stačí málo a pochopí hned o čem mluví a někdo poslouchá celý život a nic nepochopí. Ostatně právě proti tomuto "poslouchání" Krišnamurti vystupuje.

Když si čtu co Krišnamurti píše, mám pocit jako bych četl to co jsem sám napsal, možná to bude znít pyšně. Ale já si myslím, že jsem dospěl nezávisle na něm k názorům velice podobným jeho, ne-li zcela stejným. Přesto se samozřejmě v mnohém lišíme.

Přečtěte si tedy co Krišnamurti píše a pak na to zase zapomeňte, jestli pochopíte co říká, tak pochopíte i proč na to máte zapomenout.

(Ve spodní části stránky na kterou vás odkazuje tachyon se dají najít odkazy na další jeho texty)
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 03/06/2007 :  23:44:07  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Harleyko
No i tapani ma neco do sebe. NIkdy si sice nemuze me byt uplne jisti, ale pro bezny provoz staci pevne presvedceni. Verim tomu, ze kdyz clovek dostatecne dlouho tvrdohlave tape a nespokoji se s polovicatymi odpovedmi, ze ty "sve" odpovedi, ktere dokonale odpovidaji jeho pristupu k realite nakone najde.

Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000