Author |
Topic |
rajis
Velmi aktivní uživatel
Czech Republic
517 Posts |
Posted - 31/05/2007 : 20:07:14
|
Harleyko,
je zajímavé, že mluvíš o ,,otrockých pudech". Je to myslím docela vidět i ve škole, kde kolikrát někdo ,,bojí" přihlásit, i když to ví. Možná se nechce lišit od davu, když vidí, že ostatní taky nevědí. Ale co mě už fakt zaráželo jsem zažil na ročním jazykovém kurzu. Všichni sme zaplatili přes 20 tisíc, tedy nic levného to nebylo. V hodinách se však drtivá většina spolužáků bála mluvit v angličtině. Snad aby se neztrapnili před ostatníma, že neví něco přesně. Přitom jazyk se dá naučit především mluvením.
Potom co tady říkali ostatní k tý hudbě nebo k dodržování určitých konvencí. Tak jasně, že na pohřeb nepřijdu s klaunským nosem a hodinkama s vodotryskem, v mnoha situacích musím dodržovat určitá psaná či nepsaná pravidla. Spíš mě štvě, že vzhled se všeobecně přeceňuje.
|
|
|
harleyka
Aktivní uživatel
Czech Republic
292 Posts |
Posted - 01/06/2007 : 10:01:36
|
Dobře, pokusím se uvést na pravou míru, co jsem myslela.
Je totiž pravda, že člověk většinou nosí oblečení, které reprezentuje jeho vlastnosti, jaký je a co ho baví. Já to teď beru z pohledu toho, že mi naši doma mluví do oblečení, nemůžu nosit nic výstředního, protože přece "reprezentuju je" (ne sebe), což já nemůžu dost dobře přenést přes srdce, protože bych chtěla chodit oblékaná jinak. A tak se kolikrát převlíkám v baráku a na ulici, jenom pro ten pocit, abych si vyšla tak, jak se cítím dobře, "ve své kůži"...
Chci se tím dostat k tomu, že bych ráda kombinovala více různých prvků k sobě. Kolikrát si na sebe vezmu třeba pruhovanou sukni a mikinu batikovanou do koleček a člověk by na první pohled řekl, že se to k sobě nehodí. Taky mi nevlastní matka dost často vyčítá, že si beru na sebe styly, co k sobě nejdou. Ale o to mi právě jde. Před chvílí jsem psala o jakémsi sjednocení názorů (v topicu kultura a smrt, mám ten pocit :)) a podobný názor mám i v oblékání.
To, že každá žena chce mít něco jiného než ostatní, je možná pravda, ale jen do určité míry. Když se podíváte kolem sebe, vidíte v podstatě jednu kopii vedle druhé a mezi nima pár "zářících" jedinců, kteří se snaží být "originální" a jiní... Mám na mysli všeobecně platnou módu a to, jakým způsobem se lidi oblíkají. Přijde mi to všechno totiž na jedno brdo... V zimě všichni nosí džíny a tmavé věci, v létě zas nosí džíny a barvu, která "se nosí". To je pro mě nuda.
Nevím, jak jinak svůj postoj vyjádřit, snad jsem to řekla srozumitelně... |
|
|
harleyka
Aktivní uživatel
Czech Republic
292 Posts |
Posted - 01/06/2007 : 10:02:38
|
Jinak rajisi,
teď trochu nevím, o čem mluvíš, kde jsem zmínila otrocké pudy? :) Nebo co tím máš na mysli? |
|
|
Oldow
Grafoman
1125 Posts |
Posted - 01/06/2007 : 10:18:09
|
No ja to takhle pochopil i predtim, to je podle me v poradku, kazdopadne si nemyslim, ze se lide chteji ve vetsine nejak odlisovat, spis naopak. Podle me k tomu, aby si clovek vytvoril to svoje vlastni, staci nekdy fakt malo a co ja jsem mel zkusenosti stalo to za to. To ze ti rodice kecaji do tveho zivota je vec, kterou proste musis vydrzet, nenervovat se, v klidu, neresit to. Jeste si vzpomenes az budes na koleji bastit cinsky nudle.
|
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 01/06/2007 : 16:27:30
|
Martinko.
Mám dojem, že jsem teprve nyní pochopil oč tě jde. Jak by ses asi cítila v Americe mezi lidmi v křiklavých pestrých barvách? Asi stejně jako zde mezi těmi šedými odstíny. I barevnost se může stát uniformou a i ty nejpestřejší barvy šedí obyčejna.Možná že nyní v mých slovech poznáš svoji nevlastní matku. Mám dceru. Je nejmladší a má trošku smůlu. Po dítěti začala přibírat na váze a dnes je z ní docela pěkný golem. Jenže ona to ignoruje a snaží se oblékat moderně,tak jak chodí třeba ty štíhlé holky. Jenže ono to na ní občas vypadá hrozně. Skus si představit třeba šestky prsa a batoh který je popruhy ještě zvýrazňuje. Když jí řeknu, že to vypadá hrozně,odsekne, že se to nosí. Může, je jí už sedumadvacet. Kdybych měl jít vedle ní, když je takto vytrojená, nejspíš bych dělal, jako že ke mně nepatří.Ono není od věci stoupnout si před zrcadlo a dívat se na sebe jako na cizího člověka . Pokud se tě ten obraz líbí, pak je vše v pořádku i tehdy, máš li se vkusem problém. Tehdy totiž vidíš trošku jinak.Pokud se tě to nelíbí a pouze tím chceš šokovat,apk se nezlob na matku, když je tím prvním, kdo šokován je. Skládat k sobě barvy a vzory je umění a jako umění je ostatními posuzováno. Stejně tak je uměním vybrat si třeba účes aby širokou tvář zůžil, či úzkou rozšířil. Tvůj zjev je výtvarné dílo a na tobě je,jak bude přijato. Jak jsi možná poznala, těžko se mně o tom píše.Já tě totiž vůbec neznám. Nevím jak vypadáš ani to jak se oblékáš. Poznávám tvou duši prostřednictvím tvých slov a to co jsem poznal je krásné, čili jsi pro mne krásná.Svou roli však zde hrají mé představy přiřazující ke krásné duši krásný zjev. Já si tě představuji naprosto dokonalou a tvoje slova o možném nevkusu mně do toho obrazu nesedí a vytváří disharmonii. To mně není příjemné.
MB |
|
|
Oldow
Grafoman
1125 Posts |
Posted - 01/06/2007 : 17:20:24
|
K certu, deda nam zacal flirtovat :O Posli fotku Harleyko, at vime o cem mluvime :)
|
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 01/06/2007 : 17:52:28
|
Oldow.
Ten děda si to už může dovolit, když to ovšem ve své pošetilosti nezačne realizovat. Jednu radu tě však dám. Pokud se jedná o ženu, nikdy nešetři chválou. Jistě znáš tu písničku "Pochal stom za zelené listí a t d. Jenže to nebyl flirt. Já to tak skutečně cítím.Snad je to dáno fantazií snad snahou aby vše bylo vyvážené. Tu fotografii nechci. Ta představa mně docela stačí. A nyní rána do černého. Víš co jsem Oldow už dávno poznal? Že ty cítíš totéž a tak tě to fotku přeji. Kdo ví? Třeba vám jednou zahraji na veselce.
MB |
|
|
Oldow
Grafoman
1125 Posts |
Posted - 01/06/2007 : 18:04:44
|
Miloslave Me by zajimalo, kde se ve starsich lidi bere to recnicky umeni naprosto ztrapnit mladsi lidi podobnejma poznamkama. Nechtel bych te v prizni Miloslave, vazne ne.
|
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 02/06/2007 : 08:07:48
|
Oldow.
Já myslím, že se to ti starší učí již ve tvém věku a napovídá tomu i to, jak ses snažil strapnit toho dědu. Ten děda tě to jen vrátil pěkně na zlatém podnose. Ale vážně. Vůbec to nebylo strapnění, to jen ty tak cítíš. Já jen dokáži číst mezi řádky a poznat, co ten druhý cítí a třeba to i sám před sebou tají. Cítím, jak se tvůj styl zjemní, když diskutuješ s Martinkou,ale vůbec ne, když zde diskutovala jiná dívka. Ten styl jaký Martinka užívá na mužské prostě platí. To že máš rád její duši přede mnou neutajíš. To že si ji představuješ jako ideální je důsledkem toho, jen ještě nemáš odvahu to vyjádřit, ale tu časem získáš. S tím příbuzenstvím řeknu jen jediné. Můj děda tvrdil toto." Pokud chceš mít jistou, že nebude tvoje děvče s přízně, vezmi si černošku." A tak jsem se oženil nerespektujíc jeho slova a později zjistil, že je vzdálenou příbuznou, sice ne pokrevní,ale přece jen a tak není jísté, zda kdokoliv z nás příbuzným není. Perlička: Chtěl jsem prostřednictvím internetu najít příbuzné v Americe a tak jsem přijal nabídku ke konversaci Skypem. Když jsem mu popsal, kde žili ti příbuzní a co dělali před dvaceti lety, zasmál se a řekl." Já jsem jejich syn, čili jsme příbuzní." No není to náhoda? Uvědom si kolik milionů lidí je Americe.Faktem je, že jsem ten výběr trošku zůžil. On byl s Ilinois a oni dělali školníky na iniversitě v Ilinois. A tak jsem dostal celou řadu adres a někteří, kteří ještě ovládají češtinu mně dokonce sami zavolali na Skype.Byla mezi nimi dokonce jedna míšenka, takže ani děda neměl pravdu. A tak bych řekl spolus křesťany. Všichni jsme tak trochu příbuzní od Adama a Evy.
MB |
|
|
Oldow
Grafoman
1125 Posts |
Posted - 02/06/2007 : 13:10:08
|
Miloslave Ja si myslim, ze ty mas problem v tom, ze mas dojem, ze dokazes presne interpretovat, i kdyz to ve skutecosti nejde. Nemuzes nikdy dobre pochopit jineho cloveka a urcite ne takoveho podivina, ktery zacne v dnesni dobe psat na filosoficke forum. Je to postoj, v nemz se kombinuj jednoduchy pohled na svet, ktery slusne sedi, i kdyz si spis prizpusobuje svet svym pohledem, nez aby ho popisoval a hodne sebevedomi ziskaneho vekem nebo cimkoli. Je to problem, pak maji lide tendenci strasne zjednodusovat veci. Veci nejsou jednoduche a ty se dopoustis misinterpretaci, nejen v konkretnich pripadech, ale v principu sveho uvazovani.
|
|
|
harleyka
Aktivní uživatel
Czech Republic
292 Posts |
Posted - 02/06/2007 : 22:40:08
|
Tak teď, chlapi, opravdu nevím, jak odpovědět |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 04/06/2007 : 08:40:01
|
Oldow.
Můj problém je někde docela jinde, než ukazuješ. Můj problém je v tom, že žertuji s vážnou tváří a mnohdy na neočekávaném místě. Ono je totiž těžké ukázat v psaném textu hubu od ucha k uchu roztaženou a kdybych vždy řekl, toto je žert, přišlo by to o pointu. A tak bereš slova žertu vážně a vůbec neuvažuješ o tom, že by to žert mohl být. Já to dělám jinak. Když mně cosi nesedí do kiontextu s ostatní úrovní určitého člověka, pak hledám, zda to nemínil jako žert a věř, že toto často najdu a potom nesoudím,ale třeba se usměji a odpovím také žertem. Víš? On žert někdy ukáže tomu druhému člověku absurditu jeho vlastního myšlení a přivede jej k tomu aby svůj názor revidoval.
MB |
|
|
Oldow
Grafoman
1125 Posts |
Posted - 04/06/2007 : 11:24:00
|
Miloslave Copak, nerikej mi, ze neuneses trochu pratelskeho skadleni, ja pochopitelne vidim, kde zertujes a s vaznou tvari ti to oplacim
|
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 04/06/2007 : 19:44:26
|
Oldow.
Ale unesu, jenže je problém v tom, že u tebe mně to do toho kontextu zapadlo.Jednáš tak celkem normálně a tak jsem ten tvůj žert nerozeznal. Je to moje chyba, přiznávám a tak promiň že jsem se narodil. Já to už podruhé neudělám.
MB |
|
|
Topic |
|
|
|