Author |
Topic |
harleyka
Aktivní uživatel
Czech Republic
292 Posts |
Posted - 29/05/2007 : 16:23:40
|
Slávku,
já si na druhou stranu myslím, že ten, kdo se věnuje hudbě, je velmi odkázaný na to, jak vypadá... Vzhledem k tomu, že ho na koncertech sleduje velké množství lidí a fanynky většinou kopírují styly svých oblíbenců, je i daný hudebník ve středu různých reakcí na svůj styl. Když to vezmu z pohledu moderní hudby, tak by asi těžko zkousli někteří "hopeři", že se jejich nejlepší rapper obléká ve stylu punku. Jsou tu odvětví technařů a metalistů, kteří by asi taky těžko snášeli, kdyby se jejich "vzory" unášely jiným proudem v rámci oblečení. Možná by to vzali jako novinku, kterou by se pak ubírali dál...
Každopádně tito hudebníci ovlivňují. Pro příklad stačí třeba Madonna. Vzala si na sebe "bokovky" a už je nosí celý svět a ta holka, která je nemá, je dnes "out". A takhle se šíří módní styly... Máš pravdu v tom, že být originálem je v dnešní době těžké - ano, nosí se už téměř vše - a proto mám nesmírně ráda ručně šité věci či batikované, protože je už nikdo jiný na světě nemůže mít...
Jinak to, že vypadáš jako Karel Šíp jsem nevěděla, to je zajímavá informace |
|
|
rajis
Velmi aktivní uživatel
Czech Republic
517 Posts |
Posted - 29/05/2007 : 17:25:59
|
Miloslave,
mně nevadí, když má někdo výrazný hlas, ale když někdo začne prostě najednou hulákat, tak mě to docela štve. Nedávno jsem čekal na metro a zrovna jako na potvoru mělo jet až za 10 min. A celou tu dobu chodila po zastávce metra jedna starší paní a z plných plic křičela, co si o Bibli, bohu a dodržování desatera. Lezlo mi to příšerně na nervy. Ale nechtělo se mi po ní vykřikovat. Čekal jsem na reakce ostatních lidí, na kterých bylo taky vidět, že je to otravuje. Ale všichni mlčeli. Tak jsem chvíli bojoval sám se sebou jestli mám být zticha, i když mi to šíleně leze na nervy. Nakonec jsem počkal až bude blíž ke mně a začal jsem se jí ptát proč tady tak vykřikuje a k čemu to je takhle hulákat věci, které nikoho nezajímají, v tu chvíli mě sledovali snad všichni lidé na zastávce. Ta paní na mě začala řvát, co přesně to už si nepamatuju, ale vím že jsem měl odpověď na jazyku, když v tom přijelo metro, kam jsem se taky stáhl. No opět jsem nechtěně přitáhl pozornost.
K tý muzice. Já si nemyslím, že k hudbě náleží i patřičné oblečení. Jasně, že když hraješ na pohřbu nebo na svatbě, tak tam asi nepřijdeš oblečený jako hastroš, ale to je spíš kvůli tomu kde hraješ, než co hraješ. Symfonický orchestr taky asi v nějaké známé budově nebude hrát v havajských košilích, ale kdybych hrál v nějakém větším klubu, tak nevidím problém, proč by si každý jeho člen nemohl vzít to co chce.
A přesně to o čem píše Harleyka, tak to nemám rád. Jde přece o hudbu a ne o to jak ten dotyčný vypadá. Specielně Madonna je spíš víc o stylu než o hudbě. Přijde mi, že ani tak nezáleží co kdo dělá, jako spíš jak přitom vypadá. A s tím se nestotožňuju.
Když potkám někoho, kdo hraje na kytaru déle než já, nebo mě pozoruje někdo kdo hudbě dost rozumí (a já to vím), tak se mi hraje jako v okovech. Když hraju někde v parku a vidím, že mě třeba někdo pozoruje, tak mi to ani nevadí. |
|
|
rajis
Velmi aktivní uživatel
Czech Republic
517 Posts |
Posted - 29/05/2007 : 17:27:55
|
Harleyko,
hraju jenom na kytaru, ale lákají mě i jiné hudební nástroje, problém je ten, že na to není dost času a hlavně peníze. Taky bych se rád naučil zpívat konečně. |
|
|
harleyka
Aktivní uživatel
Czech Republic
292 Posts |
Posted - 30/05/2007 : 00:55:24
|
Rajisi,
obdivuju, žes to té paní řekl, většinou lidem takhle cosi vadí, ale neřeknou ani ň. A potom nadávají, kolik je v Praze vandalismu. Jenže aby nenadávali, když sledují, co se děje a nezakročí a nechají lidi demolovat a ničit okolí... Nejde jen o tu pozornost. Spousta lidí čeká na to, co udělá ten druhý a spoléhá se na to, že to udělá. Tak to fungue prakticky pořád, někde už jsem to tu psala - lidi prostě chtějí, aby za ně někdo rozhodoval, aby za ně někdo myslel a oni aby se jen vezli. Nechápu, kde se v člověku bere tolik otrockých pudů... Ale to už jsem zas někde jinde, co
Ohledně muziky. Mi to taky vadí. Vím, že styl a hudba nemusí jít ruku v ruce, protože to v podstatě nemá nic společného. Ale dnešní doba to tak bere, bohužel, takže se podle toho lidé musí rozhodovat. Někdo na tyhle konvence (doufám, že jsem použila dobré slovo ;)) kašle a je to dobře a lidi si pak o něm myslí, že je divný a že nestojí za nic. A pak si vyber...
Jinak zpěv je báječná věc. Teď o víkendu jsem se sborem byla v Bratislavě na soutěži duchovní hudby Musica Sacra a byl tam jeden sbor, který, když zpíval, mě úplně rozbrečel. Ta síla toho zvuku, ta líbivá melodie, atmosféra... Bylo to úžasné. Nejsem sice věřící v křesťanství, ale duchovní hudba má své ojedinělé a výjimečné kouzlo, které, když se člověk naučí vstřebat je, vyvolává neskutečné pocity. Ale také mám ráda improvizaci a zpěv do rytmu bubnů, který taky umí udělat mnoho s atmosférou |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 30/05/2007 : 06:29:00
|
Rajisi.
Také jsem kdysi "kašlal" na oblečení při vystoupení a džíny byly můj styl. Jenže jsem poznal cosi zvláštního. Bylo to chování lidí vzhledem ke mně. Byl jsem jedním z nich a byl jsem zde pro ně, a tak si dovolovali a někdy byli až sprostí. Když jsem však přišel načančaný, oslovovali mne mistře a byli ke mně slušní. Uvědom si, že se ti lidé na mne celý večer dívají a záleží jim na tom na co se dívají, jestli na houmelesa, nebo na slušně upraveného člověka, na kterého je příjemný pohled. Kdybych hrál na kytaru (to neumím) někde v parku, jistě bych neužil smoking,ale spíše ty džíny.Na zábavě, svatbě nebo oslavě, natož na plesu (která nyní také hraji, což by dříve nebylo myslitelné) musím být oblečen a upraven.
MB |
|
|
Oldow
Grafoman
1125 Posts |
Posted - 30/05/2007 : 07:10:28
|
No on ten pristup delat si co chci a kaslat na konvence nefunguje, pokud clovek neni hodne hodne velky blazen. At uz delame cokoli, vzdycky se prizpusobujeme situaci, uz jenom tim, ze do spolecnosti si vzdy neco aspon maleho oblekneme. Nedbalost je uplne stejne vyjadreni stylu jako prilisna upravenost. Proto si nemyslim, ze je neco spatneho na tom, ze kdyz se nekomu libi rockova muzika, ze se oblece jako rocker, ja mel pri maturite taky sacko. Pokud se snazime vydelit, musime mit na to cas, pomerne dost penez na zajimave obleceni nebo kupu talentu a nejakou predstavu. Za vydeleni nepovazuji prirazeni k nejake jine skupine, nebo prvoplanove sokovani, za vydeleni povazuju schopnost demonstrovat dobry vkus a cit pro vytvarno. Nakonec asi neni vhodne pouzivat slovo vystrednost a vydelovat se, protoze vydelit se neni mozne, clovek jenom kombinuje sablony, ale predelavat se mi to nechce, snad to je aspon castecne pochopitelne.
|
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 30/05/2007 : 09:49:06
|
Oldow.
Co říkáš na tuhle sestavu.Černé kalhoty se širokám páskem a velkou přezkou, jasně modrá košile a černá kožená vestička. Samozřejmě vše čisté a vyžehlené s nejvyšší pečlivostí.Kravatu či motýlka nesnáším při zpívání (špatně se mně dýchá) a tak nsím rozhalenku a když se chci hodně vyšvihnout, tak lehký šátek na krk. Je tohle snad přehnané? Za tuhle šviháckou sestavu jsem zaplatil u tinťonů litr a to jsem jim nechal pětku diška.(původně chtěli 1650kč,ale upozornil jsem je některé vady)Člověk může vypadat pěkně a nemusí být milionář. Viděl jsem i milionáře oblečené na zábavě jako šupáci. Ono je to asi spíš o vkusu, než o penězích.
MB |
|
|
harleyka
Aktivní uživatel
Czech Republic
292 Posts |
Posted - 30/05/2007 : 11:20:00
|
Slávku,
to je jasné. Člověk si může něco koupit v sekáči a když to hezky sladí, vypadá líp než ten, co má věci "značkové". Jenže otázka vkusu je příliš diskutabilní, každý má jiný vkus a líbí se mu jiné věci, takže pro někoho může být člověk s batikovaným oblečením výplod tvořivosti, pro někoho jiného jen hastroš do zelí.
Každopádně, Oldow, vydělení je pěkné slovo a možné je opravdu výstižnější než výstřednost, kterou jsem použila já... |
|
|
Oldow
Grafoman
1125 Posts |
Posted - 30/05/2007 : 13:05:08
|
Harleyko Mozna te zklamu mym cynickym pohledem, ale ja si nemyslim, ze je mozne se vydelovat, kazdy clovek uziva urcite sablony, nebo spis by se dalo rict, ze se snazi zapadnout do urcitych interpretacnich postupu. My pak muzeme mluvit o vzacnejsich postupech. Pak jde pochopitelne predevsim o vkus a je to kazdopadne zalezitost sypaticka.
|
|
|
harleyka
Aktivní uživatel
Czech Republic
292 Posts |
Posted - 30/05/2007 : 13:11:47
|
Oldow,
já chápu, že člověka společnost ovlivňuje, ale nemyslím si, že by vždycky musel jednat podle nějakých šablon. Většinou něco vidím, říkám si "to se mi líbí, ale tohle bych malinko změnila", přizpůsobím si to vlastnímu vkusu a pohodlí a je mi dobře. A je to originál, můžu si být jistá, že takový kus oblečení nikdo jiný nemá. Pokud bys mínil šablonou právě tu předlohu, dobře. Ale stejně je tam prvek ze mě, který tomu dává na jedinečnosti a tím se i můžu vydělovat... |
|
|
Oldow
Grafoman
1125 Posts |
Posted - 30/05/2007 : 13:47:05
|
Harleyko U kazde veci kterou delame, existuje urcity preferovany vzor cteni vzhledem ke skupine, na kterou chceme pusobit, delame to vsichni bez vyjimky a je to podvedome. Lide neustale vysilaji signaly, kterymi davaji najevo svuj pristup k vecem, ale to taky znamena, ze existuje mechanismus, jak tyto signaly cist. Kazdy skupina lidi, nebo kazdy clovek, cte tyto signaly jinak, v podstate bud pozitivne, nebo negativne. Vsechno co delame ma zaroven rovinu gesta, ktere dava okoli najevo, kym jsme. To je vse, neni na tom nic spatneho, ale v podstate pak nejde mluvit o odliseni, muzeme mluvit o tom, ze jsme si vybrali cestu mimo hlavni proud (coz je sympaticke), kterou ale pred nami sli mnozi. Jinak drzim palce, at ti to vydrzi, nezararuj se do sede masy, pestrost zivota je dulezita.
|
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 30/05/2007 : 17:35:21
|
Martinko.
Ještě jsem neviděl ženu, či dívku, která by chtěla mít to co nosí jiná žena. Každá chce být jiná než ostatní, aby jí bylo vidět. Jenže je zde problém. Tím že se o totéž snaží všechny ženy, přestává to být reálným. I kdybys zahodila všechno oblečení a vyšla ven tak jak tě pánbů stvořil, nebudeš originální, nudisti to dělali před tebou. Ale středem pozornosti by ses jistě stala. To ano.Asi by to byl pěkný rozruch i s policejními sirénami a TV Nova.Blesk by o tom psal na titulní straně i fotografiemi. A tak si myslím, že bys měla myslet vždy na vhodnost a vkus. Nikoliv na výstřednost a buzení pozornosti. Znal jsem dívku, vynikající flétnistka a velmi inteligentní děvče.Studovala na konzevatoři. Jenže věčně měla na zádech batoh a na hlavě zmijovku naraženou přes uši. Vypadala na pohled jako by utekla s ústavu pro mentálně postižené. Ona se tomu smála, protože chtěla být vidět a to se jí dařilo. Jednou jsem jí potkal normálně a se vkusem oblečenou a málem jsem ji nepoznal. Před tím bych ani ve snu netušil, že je tak hezká. Když jsem se jí zeptal kde má zmijovku a batoh, tak se jen usmála a řekla. Víš, já jsem poznala, že sice záleží na tom být vidět, ale taky záleží na tom, jak tě lidé vidí. Dle toho se k tobě chovají.
A tak přestala být výstřední a přesto se stala středem pozornosti, protože lidé viděli jak je hezká a kluci zvlášť.
MB |
|
|
harleyka
Aktivní uživatel
Czech Republic
292 Posts |
Posted - 31/05/2007 : 00:19:21
|
Slávku,
já Ti rozumím, ale asi jste mě fakt úplně nepochopili. To nevadí... |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 31/05/2007 : 06:22:40
|
Martinko. Je těžké tě pochopit, když tě vlastně vůbec neznám. Nevím, kam až ve své originalitě jsi schopná dojít natož abych věděl zda tě to krásy přidává, či ubírá. Neznám tvůj vkus a tak mluvím všeobecně.Ono je totiž mnoho druhů výstřednosti. Některá člověku slouží jiná škodí.Já mohu pouze předpokládat dle tvého intelektu, který se zde projevuje, že ta tvoje výstřednost slouží tvé kráse a je vždy na správném místě a ve správný čas.
MB |
|
|
Oldow
Grafoman
1125 Posts |
Posted - 31/05/2007 : 18:04:34
|
Harleyko Nejsme dedove vsevedove, jestli jsme te nepochopili, da se to jednoduse napravit tim, ze nam o tom reknes vic. Jsem presvedcen, ze jen tehdy, kdyz zacne byt uvazovani tezke nebo jeste lepe neprijemne, muzes neco pekneho ziskat.
|
|
|
Topic |
|
|
|