www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Co je po smrti ????
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

Gutts
Nový uživatel

14 Posts

Posted - 03/02/2006 :  15:01:54  Show Profile  Send Gutts an ICQ Message  Reply with Quote
Rekl bych ze po smrti je presne to v co jsme verili ve svem zivote, pokud nekdo veril v nebe skonci v nebi pokud nekdo vyznaval ZEN jeho duse se osvobodi od tela a co potom uz zalezi na nem.....

Skunkless
Aktivní uživatel

Czech Republic
216 Posts

Posted - 07/02/2006 :  17:18:41  Show Profile  Reply with Quote
Hi again..

Co je po smrti? Tezko rici, ze? Ja osobne si myslim, ze zivot je neco vice nez nekolik desitek let stravenych na Zemi. Zivot je pohyb vesmiru, neustala zmena, zivot je Buh, proces zivota. No a co bude az 'umreme' ? Zmenime formu zivota. Pochopime. Objevime. Rozhodneme se. Mozna se budeme chtit vratit zpet na Zemi a zit znovu jako clovek, protoze to pro nas bude nejlepsi moznou cestou jak se vyvyjet. Mozna zjistime, ze tady se uz vice nenaucime a inkarnujeme se do jine formy zivota v jine casti vesmiru. Mozna zjistime, ze jsme na 'konci' nasi cesty a chceme se sjednotit s absolutnem a tak to udelame, abychom se pozdeji mohli rozhodnout 'zapomenout' a vyvyjet se znovu od zacatku.

Tady jedna povidka z knihy NAVOD NA POUZITI CLOVEKA <Vlastimil Marek>
V Brise tehotne zeny se setkaji dve embrya, maly verici a maly skeptik. Ten se zepta: 'Veris v zivot po porodu?' 'Ale samozrejme!'odpovida maly verici. 'Nas zivot je zde jen proto, abychom se pripravili na zivot po porodu, abychom byli dost silni na to, co nas ceka'. Skeptik reaguje typicky: 'To je blbost, zadny zivot po porodu neexistuje. Jak by takovy zivot mohl vypadat?' Maly verici:'Ani ja nevim presne. Ale urcite tam bude mnohem vic svetla nez tady. A mozna tam budeme dokonce behat a jist usty.' Skeptik: 'To je uplny nesmysl. Behat, to prece nejde. A jist usty, to uz je dokonaly nesmysl. Mame prece pupecni snuru, ktera nas zivi. Je nemozne, aby existoval zivot po porodu, protoze pupecni snura je kratka uz ted. A navic, jeste nikdo se po porodu nevratil. Porodem proste zivot konci.' Maly verici: ' Pripoustim, ze presne nevim, jak bude zivot po porodu vypadat, ale urcite uvidime maminku a ta se o nas postara.' Skeptik: ' Maminka? Ty veris v maminku? A kde jako ma byt?' Maly verici: 'Vzdyt je tu vsude kolem nas. Bez ni nemuzeme existovat.' Maly skeptik ale doda: 'To je pekna blbost. Nikdo z nas z nejake mamy nevidel ani kousek, takze je jasne, ze neexistuje.' Maly verici si vede svou: 'Ale nekdy, kdyz jsme tise, prece muzes zaslechnout, jak mluvi, a dokonce i zpiva. A nekdy nas svet i hladi. Pevne verim, ze nas skutecny zivot zacne az po porodu!'

Hezke, ne?

Go to Top of Page

Falco
Nový uživatel

Czech Republic
32 Posts

Posted - 22/03/2006 :  16:03:55  Show Profile  Reply with Quote
Tak trochu máte pravdu, tak trochu ne. Život po smrti existuje. Pokud v něj někdo nevěří a nechce o něm slyšet, nechce nic vidět, je po smrti hluchý a slepý - tedy, čemu věřil, to má. Že někdo věří v nebe však není samo o sobě záruka, že se tam dostane. To se musí pořádně snažit ... Ale jde to
Go to Top of Page

Skunkless
Aktivní uživatel

Czech Republic
216 Posts

Posted - 22/03/2006 :  20:33:22  Show Profile  Reply with Quote
A Falco jak Ty to vlastne mas s Bohem? A s nebem? Myslis, ze do nebe se dostane jen ten,kdo se 'poradne snazi' ? A jak se to projevuje? Rozumej - nesnazim se Ti odporovat, spis lepe porozumet. Tva jistota, ze zivot zkratka porad (tedy i po tom, cemu my rikame smrt) existuje se mi moc libi,souhlasim.

Skunkless..

Edited by - Skunkless on 23/03/2006 10:37:30
Go to Top of Page

Skunkless
Aktivní uživatel

Czech Republic
216 Posts

Posted - 23/03/2006 :  10:41:26  Show Profile  Reply with Quote
Falco a vis Ty co? Zrovna se na jine diskuzi bavime o reinkarnaci, treba by Te to mohlo zajimat! Budu rada, mrknes-li na:

http://www.psychologie.unas.cz/forum/viewtopic.php?t=13&start=15
a zapoj se! Samozrejme vsichni jsou vitani!

Skunkless..
Go to Top of Page

Falco
Nový uživatel

Czech Republic
32 Posts

Posted - 23/03/2006 :  14:36:29  Show Profile  Reply with Quote
Tak jsem odepsala na tu psychologii. Také máte ode mne mejl
Go to Top of Page

Skunkless
Aktivní uživatel

Czech Republic
216 Posts

Posted - 23/03/2006 :  16:44:46  Show Profile  Reply with Quote
Za Vas prispevek na foru psychologie.unas Vam dekuji a jiz jsem Vam na mail odpovedela.

Skunkless..
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 31/10/2006 :  20:42:28  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Chceš li vědět co je po smrti, pak zemři.Chceš li toto poznání,pak máš smůlu,neboť cesta zpátky nevede. Mohu tě však ukázat svou vlastní skušenost. Před čtyřmi lety jsem měl těžkou autonehodu.Čelní náraz,Protože jsem neměl zapnuté pásy,byl jsem vymrštěn kupředu.Hlavou jsem rozbil přední sklo a hrudníkem jsem "obrátil naruby" volant a palubní desku Forda Sierry jsem vytvaroval do oblouku. Přivolaný lékař komstatoval smrt a nechal mne v autě.Věnoval se ostatním. Po pěti minutách jsem se sám "nahodil" a vylezl jsem s auta sám.Lékař s toho pohledu málem kolaboval.Byl jsem pět minut bez srdeční činnosti i dechu.Co jsem vnímal? Velké nic.Byl zde náraz a byla zde ostrá bolest hrudníku,co takového,jako když máš vyražený dech.Toť vše.žádný tunel, žádné světlo na konci, jen velké nic.Když jsem se probral a viděl jsem kolem sanitky,hasičské vozy a policii, nedokázal jsem pochopit, kde se zde tak rychle vzali.Když lékař hlásil saniťákům,že jsem byl v hlubokém komatu,tvrdil jsem že ne.Těch pět minut pro mne neexistovalo. Kdybych se sám neprobral,pak by toto nic pokračovalo do nekonečna. Od té doby se již smrti nebojím,ale začal jsem si mnohem víc vážit života. Na smrt již nemyslím.Jsem na to příliš mladý a nechci si kazit život takovými myšlenkami.Strach ze smrti bych měl tehdy, když bych věděl, nebo alespoň věřil, že mé já ,mé vzpomínky a mé myšlení bude po smrti pokračovat.Měl bych strach, že budu bolestivě litovat,že jsem cosi krásného ztratil. V tom nic ničeho litovat nebudu,protože nebudu myslet. A to je pro mne tím podstatným.Budu se smrtí zabývat,až to bude skutečně aktuální a trefí li mne to nenadále,pak se tím nebudu zabývat nikdy.Kdybych vám mladým mohl cosi doporučit,pak právě toto.nevíte dne ani hodiny,ale pokud jste živí,pak žijte a zapomeňte na smrt.Přenechte to těm u kterých je to právě aktuální,jinak si uděláte ze života smutné slzavé údolí.

MB
Go to Top of Page

DavidPraha
Aktivní uživatel

279 Posts

Posted - 03/11/2006 :  00:07:07  Show Profile  Send DavidPraha an ICQ Message  Reply with Quote
Lze vnimat jen stavy mysli....
Zivot a smrt jsou jen prazdna slova....
Nikdo nezna vice, nez sve dusevni stavy...
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 03/11/2006 :  14:59:28  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
I tak je to možné říci.

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 07/11/2006 :  21:01:44  Show Profile  Reply with Quote
po smrti je život...
Go to Top of Page

harleyka
Aktivní uživatel

Czech Republic
292 Posts

Posted - 08/11/2006 :  05:49:30  Show Profile  Send harleyka an ICQ Message  Reply with Quote
Tato diskuse je dle meho celkem k nicemu, pokud jeden bude rikat "po smrti je zivot" a druhy "po smrti zivot neni". Zkuste trosku vic filosofovat, rict, proc si myslite, ze to tak je... Je to jen otazka Vasich procesu v hlave - napiste je...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 08/11/2006 :  16:19:13  Show Profile  Reply with Quote
Ja to proste viem, ako viem, že mám nos medzi ušami...Je to súčasťou môjho vedomia...
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 08/11/2006 :  20:24:16  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Ano Harlejko.

Taková diskuse je skutečně k ničemu.Proč? Protože jsou to všechno jen a jen pravdy.Pravdou je posmrtný život stejně jako je pravdou neexistence posmrtného života. Pravdy jsou to proto, že toto lidé přijali jako pravdu a tuto pravdu nad ostatní povyšují. Možnost důkazu zde chybí a možnost popření také. A tak je pravdou, že existuje bůh a je pravdou, že neexistuje. Existuje řada pravd velkých. Jsou to pravdy křesťanů, ateistů, muslimů, budhistů, židů a další a další. Všichni lidé, kteří tyto pravdy přijali tyto nad ostatní povyšují a jiné ponižují pokládajíc je za omyl.

Rozhlédni se kolem sebe po světě a uvidíš, jak se lidé povyšující pravdy mezi sebou zabíjejí a dokud bude funkce pravd v algoritmu života, pak se toto bude stále opakovat. Dnes nás to nebolí, protože nejsme v centru těch sporů pravd a nejsme tím přímo ohroženi. A tak můžeme nad tím vším jen mávnout rukou. Ale co zítra? Ví někdo, co bude zítra?

Dokud lidé zneužívali ve prospěch pravd schopnosti klacků a kamenů, život planety ohrožen nebyl. Ohrožen nebyl ani tehdy, když došlo ke zneužití schopností konvenčních zbraní. Jenže od jisté doby lidé poznali a získali schopnosti mnohokrát převyšující ty, které jsou nutné ke zničení všeho života na planetě. Tím se logický cíl, či výsledek algoritmu života změnil. Je tedy jen otázkou času, kdy se dostane nějaká pravda do takového ohrožení, že sáhne po těchto schopnostech. Pro protivníka to bude pokynem aby učinil totéž a nastane proces, který již nikdo nedokáže řídit, či zastavit. A tak je od chvíle nalezení zničujících schopností již se jedná o algoritmus smrti. Logický cíl dává algoritmu jméno.

Je možné toto ignorovat, či dokonce popírat,ale jedním ani druhým se logický cíl algoritmu nezmění. Uvědomí li si člověk, že mnohé pravdy tvrdí, že ten kdo za pravdu zemře, získá věčný život po boku mesiáše v ráji. Uvěří li tomuto člověk,pak klidně za pravdu zemře a je mu jedno, že tím zničil třeba všechen život planety.

Nabízí se otázka. Je možné logický cíl algoritmu změnit? Odpověď zní ano. Toto je možné, pokud lidé poznají zákonitosti, které tento algoritmus řídí. Kamarád Navi jistě řekne, že je tím Stvořitel a bude mít pravdu. Já jsem poznal, že jsou to funkce uznaných a povyšovaných pravd a zneužití schopností ve prospěch těchto pravd.

Je možné tuto funkci velkých pravd s algoritmu vyřadit?

Ano, je to možné,ale žádná pravda tím nesmí ztratit a všechny pravdy tím musí získat. Najít cestu k takovému cíli nebylo lehké, ale tato cesta nalezena byla. Touto cestou je vznik celosvětové instituce ve které se sejdou zástupci všech pravd, co jich na světě je. Žádná pravda nesmí mít přístup do sněmu uzavřený byť by měla za sebou ty největší zločiny vzešlé ze zneužití schopností ve prospěch této pravdy.

Je možná námitka tvrdící, že se tito lidé v tom sněmu nikdy nedokáží na ničem domluvit a pouze dojde ke sporu každého s každým.
Já souhlasím. Proto jsem hledal pravidla rozhovoru, který znemožňuje spor. Tento rozhovor jsem nazval " Advocatus diaboli" ve smyslu záměrně oponující. Pokusím se toto vysvětlit za pomoci podobenství o avidu a Goliáši (Starý zákon) David je v tomto podobenství malý a slabý. Goliáš je silný obr. Každý, kdo přichází s novým poznáním je malý a slabý. Naopak lidé velkých pravd se cítí svou pravdou velcí a silní. Je tedy třeba Davida posílit a to tím, že smí cokoliv tvrdit. Skutečně cokoliv. Má však povinnost odpovídat na otázky všech Goliášů pravd. Ovšem jen otázky směřující k jeho tvrzení, nikoli k jeho osobě, jeho vzdělání, duševnímu zdraví a podobně. Goliáši pravd mají tedy pouze právo klást otázky směřující a to přímo k tvrzení Davida.
Tím jsou naprosto vyrovnáni. Je li poznání Davida skutečné, životu sloužící a propracované, pak Goliáši ztrácí postupně schopnost klást otázky a protože musí hledat otázky, naslouchají Davidovům slovům velmi pozorně a tak mají otevřenou cestu k pochopení správnosti Davidova poznání a přijetí tohoto jako společnou cestu k životu pro všechny. Přivedou li Goliáši svými otázkami k popření toho co tvrdil,či pochopení, že se v čemsi zmýlil,pak vítězí Goliáši. A tak může být úspěšným Davidem třeba člověk bez dokladů o vzdělání a jako David může prohrát i profesor věhlasné university. Davidem se může stát i zástupce kterékoliv velké pravdy a tvrdit to co je obsahem jeho pravdy. Je li to skutečně cenné a más schopnost toto obhájit, pak se toto stává součástí společné cesty k životu a to bez zneužití schopností. Cílem všech snah lidí velkých pravd je to, aby jeho uznanou pravdu přijali všichni. Zde je k tomu otevřená cesta.

Myšlenka OSN vznikla v České zemi a Češi na to mohou být pyšní. Myšlenka Instituce spojení pravd ba mohla být iniciována opět Českým národem. Kdyby Česko dokázalo obětovat třeba jen jediný čtvereční kilometr světu a zde by vznikl "Dům květ" ( Jsou li urovnány listy stromu poznání do jedné výše, vzniká podoba okvětí a tak jako uprostřed květu se stýkají pravdy prašníků a pestíků aby vznikl život nový, bylo by tomu stejně i zde) Kdyby tedy zde vznikl Dům květ, pak by se do tohoto domu sjížděli ti nejmoudřejší lidé planety, aby zde působili jako Goliáši, či Davidové. Za nimi by přicházeli studenti z celého světa a vznikly by zde nejvěhlasnější university. Tam kde se cosi tak velkého děje se sjíždějí turisti a tak by ekonomika Česka rostla. Navíc je možné očekávat, že by Česko získalo statut nedotknutelnosti zaručený celým ostatním světem.

Nebylo by to krásné? Zatím je to však v samém začátku a nevím co bude následovat. Zatím lidé velkých pravd mají cestu k tomu, aby napadli mne samého. Fakt že tím budou bojovat sami proti sobě, jim nejsoíše nedojde. Vy mladí však budete v tom světě žít a budou v něm žít i vaše děti. Jaký bude svět záleží i na vás.

Ty Navi se zamysli nad touto otázkou,chceš li. Není právě toto tím , nač čekají všichni křesťané, není toto právě tomu soudnému dni? Co myslíš? Zapomeň na chvíli na svůj odpor k člověku, kterého vidíš na straně svých protivníků. Zapomeň na svou zlost, která tě vede ke snaze mne urazit.

Je toto ještě filosofie? Je možné moje slova pochopit? Já nevím a tak čekám.

MB
Go to Top of Page

harleyka
Aktivní uživatel

Czech Republic
292 Posts

Posted - 13/11/2006 :  06:15:09  Show Profile  Send harleyka an ICQ Message  Reply with Quote
Nezbyva mi, nez souhlasit. Ale stejne si "rypnu" a jeste neco dodam...

Abych objasnila sve stanovisko. Cely nas zivot z velke casti zavisi na kompromisech. Jako mali tvorite kompromisy s rodici - Vy neco chcete, Vasi rodice take neco chteji, a tak ve vysledku vytvorite neco, z ceho jste spokojeni vsichni. Kdyz clovek povyroste, dal tvori kompromisy se svymi prateli, posleze se svymi partnery a kolobeh principu tohoto zivota ukoncuji jeho deti, vnoucata... Pokud neumite tvorit kompromisy, je z Vas konfliktni, arogantni a sobecky clovek. Doufam, ze se tak necitite (Miloslave, navi)!

Kazdy zaujimate urcity postoj a vyslovujete zde sve nazory. Rekla bych ze se tu vsak vyskytla jedna obrovska nesmazatelna chyba. Misto abychom se dopracovavali prave k onem kompromisum a hledali skutecne pravdy, plkame (pardon, ale jinak se to nazvat neda) stale sve pravdy a rikame si, jak jsou ti ostatni hloupi, kdyz to nevidi stejne jako my.

Ne. Tady jde o to, abychom vzajemne ty druhe pochopili, abychom poznali i nazory lidi jinych a nasli onu pravdu, ktera je skutecne JEN jednou... Doted jsem zde tuto fazi nevidela. Znovu se ptam, proc?? Proc misto, abyste filosofovali, vzajemne narazite do teorii tech druhych? Mozna nekdy pochopim... Ale byla bych radeji, kdyby se tu OPRAVDU filosofovalo, protoze ja tu pravdu najit chci i za cenu toho, ze nemam pravdu....
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 13/11/2006 :  08:28:39  Show Profile  Reply with Quote
Harleyko...My sa s Miloslavom máme radi, len sme si zahrali malé divadlo...A asi dobre, keď ste to poňali ako realitu...
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000