www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Co je po smrti ????
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 13/11/2006 :  09:55:50  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Zdravím.
Plně souhlasím s Navi a pouze dodávám. Byla to trapná komedie plná omylů. Hrál jsem v ní namyšleného hlupáka a hrál jsem ho tak dobře, že diváci zhnuseně odešli. Můj úmysl byl dobrý, ale to mne neomlouvá. Rád bych filosofoval s ostatními, ale nemám na to. Mám jen to své poznání, které jsem chtěl ukázat a ostatním dát. Jsem přesvědčen, že by mohlo být pro ostatní přínosem a proto jsem tak jednal. Dělal jsem si místo lokty, občas i pěstmi, na místop toho, abych se snažil být alespoň trošku tolerantní a těm ostatním se přiblížit. Těch chyb bylo mnoho a mnohé nejdou napravit. Mám odejít, nebo se snažit alespoň něco napravit? Nevím.

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 13/11/2006 :  10:49:42  Show Profile  Reply with Quote
Miloslave...Pamätáš sa keď si mi hovoril, že tento náš rozhovor nemá zmysel?...A ja som ti odpísal že má, lebo ho čítajú aj ostatní?...Priniesol veľa mne tebe, ale aj ostatným...Celkom dobré divadelné dielo...Čo povieš...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 13/11/2006 :  10:52:35  Show Profile  Reply with Quote
Miloslave...Ty nie si v ničom vinný...Opantala ťa ilúzia, a to nieje hriech...Si velice cenný človek, a bolo by škoda, keby si odtiaľto odišiel...Ver mi...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 13/11/2006 :  10:54:44  Show Profile  Reply with Quote
Máme ťa radi...
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 13/11/2006 :  14:06:25  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Milá Harlejko

Nyní jsem kliknul na nové Reply, ani jsem nechtěl. Když už jsem tady, pak nemohu jinak, než tě dát za pravdu. Myslím v tom o těch kompromisech i o nás dvou s Navi. Na omluvu svého jednání mohu říci pouze toto. Byl jsem ze svým poznáním dlouho zcela sám a v tomto jsem se odnaučil kompromisům. Naučil jsem se svá poznání ověřovat a dokazovat jejich platnost. Díky tomu jsem získal možná až přílišnou jistotu, která vymezila můj postoj. A tak vznikla moje arogance. Možná, kdybych nebyl tak sám, poznal bych chybu a vystupoval zcela jinak.

Myslím, že už bylo dost řečí o nás a je čas vrátit se k filosofii. Možná je ode mne opět tancováním v porcelánu, či arogancí,ale rád bych vás pozval k přemýšlení a třeba i opozici v mém reply o Stromu znaků. Pro mne má toto velký význam. Zvu tímto i ostatní, pokud dokáží překonat odpor, který jsem z hlouposti stvořil. Co vy na to?

MB
Go to Top of Page

harleyka
Aktivní uživatel

Czech Republic
292 Posts

Posted - 14/11/2006 :  02:41:14  Show Profile  Send harleyka an ICQ Message  Reply with Quote
Trosku jsme odbocili tady od zakladniho tematu

Ale kazdopadne jsem rada, ze se to mezi Vami nejak ujasnilo... Navi, pokud rikas ze to bylo jenom male divadlo, pak jste hrali opravdu sakra dobre... Stejne si myslim, ze mam pravdu

Ne, ted vazne (jestli to vubec umim ). Ono jde opravdu jenom o to chtit, pak uz je clovek naprosto svobodny a muze dosahnout naprosto netusenych moznosti. Pokud chceme, muzeme skutecne naplno zit. Ovsem je tu jedna prekazka, a to silna. Tou prekazkou, ba doslova barikadou, jsou lide kolem nas, na ktere musime brat ohledy. Zastavam filosofii "konej, co chces, ale at to neskodi druhym". Kazdy clovek je do jiste miry sobec, a to ne ve spatnem smyslu, on jim musi byt. Jak jinak by se postaral o sebe? A teprve pres lasku sami k sobe muzeme nalezt lasku ke druhym.

To je treba konkretne muj velky ukol - zacit mit sebe samu rada. Delam cokoliv pro lidi a na sebe vylozene kaslu, a pak se vztekam a rozciluju, ze nemam to, co bych chtela. Jj, uz je tomu tak, teorie je vzdycky hrozne krasna, praxe je vsak dosti tezka...

Takze co rici na zaver? Mejme se radi a tvorme kompromisy!
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 14/11/2006 :  06:51:24  Show Profile  Reply with Quote
Ak konáš niečo, čo škodí ich sebeckej náture, tak nekonáš zlo, ale dobro, aj keď to oni vnímajú ako zlo...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 14/11/2006 :  07:01:01  Show Profile  Reply with Quote
Nieje sebec ako sebec...Pokiaľ ťa niekto zneužíva, a ty mu povieš dosť, tak ťa bude považovať za sebca, pretože si stratila ochotu mu slúžiť...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 14/11/2006 :  07:03:05  Show Profile  Reply with Quote
Typická altruistka...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 14/11/2006 :  07:04:58  Show Profile  Reply with Quote
Keď altruista povie dosť, to znamená, že nie je egoista, ale už nechce byť altruista...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 14/11/2006 :  07:07:10  Show Profile  Reply with Quote
Ja by som povedal...Majme sa radi a buďme slobodní...
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 14/11/2006 :  11:55:22  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Milá Harlejco

Píšeš, že máš ráda ostatní a na sebe kašleš. Ale milá zlatá, to se vzájemně vylučuje. Buď k sobě upřímná. Proč jednáš ve prospšch druhých? Já myslím, že je to proto, aby tě měli rádi. Ty přece potřebuješ jejich lásku k tomu, abys mohla mít ráda sama sebe. Sebeláska není zápor, když tě vede k tomu, že dáváš své schopnsti ostatním. Sebeláska ja zápor, když chceš od ostatních aby dávali tobě a snažíš se je k tomu donutit zneužitím svých schopností. Co ty na to?

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 14/11/2006 :  12:54:31  Show Profile  Reply with Quote
Existuje spôsob pomáhať druhým pre princíp zvaný láska...Takýto človek neočakáva, že ho budú mať druhí radi...On pen princíp prezentuje preto, lebo mu robí dobre...Takže robí druhým dobre preto, lebo má z toho dobrý pocit, nie preto, aby ho mali radi...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 14/11/2006 :  12:56:25  Show Profile  Reply with Quote
Prečo ja nepotrebujem lásku druhých, aby som mal rád sám seba?...
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 14/11/2006 :  13:13:13  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Harlejko

Ono se na toto téma zřejmě filosofovat nedá, protože není možné dojít ke kompromisu. Navi v posmrtný život věří, jak on říká ví že je, kdežto já neznám jedinou reálnou cestu k existenci takového stavu. On má svého Stvořitele jako cestu, já jej nemám. Jaký by měl být ten kompromis? Je vůbec možný?

Abys poznala mojí pozici v této problematice ukáži tě z čeho vycházím.
Co je vlastně ta lidská duše, která by se měla přesunout do stavu posmrtného života. Lidská duše je stav, který vzniká, když do procesu myšlení vstupuje funkce slova. Slovo jako umělý ustálený blok se váže k informacím smyslovým a vzniká tím schopnost aktivovat smyslové informace slovem a naopak.Všechny slova připojená k smyslovým informacím vytváří navzájem propojenou síť ve které je možno slovem aktivovat další a další smyslové i slovní bloky a výsledkem je myšlení permanentní slovní, čili lidská duše schopná si uvědomit sama sebe v čase a prostoru. Jenža ta duše je svázána s hmotou a energií mozku. Zemře li mozek, pak zanikne i paměť, čili i funkce slova v procesu myšlení,čili lidská duše. Zamysli se nad tím, zda je reálné veškeré informace tvořící lidskou duši kamsi přehrát, či kopírovat. Já k tomu cestu nedokáži nalézt. Je chybou, když nedokáži přijmout to k čemu neznám reálnou cestu?

Je to už to filosofování, nebo ještě neéééé????

MB
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000