www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Mikhassel Dralno-Toppinenn
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Dralno
Nový uživatel

Norway
3 Posts

Posted - 18/01/2007 :  10:52:00  Show Profile  Reply with Quote
Jelikož tu byla žádost abych se představil, tak na to udělám vlastní článek, ať se to nemíchá někam do diskuze:

Jmenuuji se Mikhassel Dralno-Toppinen. Pocházím od Alty (Altafjord) v severním Norsku (Finnmark). Narodil jsem se 12.1.1982 v vesnici Hammarisk právě poblíž Alty. V letech 1988-1996 jsem vystudoval základku v Altě, 1996-2000 námořní akademii v Narviku a v letech 2000-2004 jsem pracoval v Norském královském námořnictvu (nedělejte si iluze - jezdil jsem s člunem podél pobřeží nebo u ropných platforem v Severním moři. Současně s tím jsem dálkově studoval universitu v Helsinkách - zajímala mne historie a filosofie (mám BaC.).
V roce 2004 jsem z námořnictva odešel a od roku 2005 pracuji v České republice jako učitel norštiny a švédštiny. K Česku jsem se dostal tak, že moje babička byla češka (z otcovy strany), protože se s mým dědou rozešla, vrátila se zpátky do tehdejší ČSSR. Ještě do roku 2000 jsem sem každý rok jezdil na prázdniny, protože se mi tu líbilo. Když pak zemřela (2005) zdědil jsem po ní byt v Praze a nějaké peníze a usadil jsem se tu. Osobně se považuji norského čecha, či českého nora. Do Norska jezdím často.
Přijmení Toppinen mám po otci (nepoužívám ho-->osobní důvody) a Dralno po matce - původem z Murmansku (její kariéra za studené války by byla kapitolou sama pro sebe) v severním Rusku - národnost Laponská.

NO DOUFÁM, ŽE VÁM TO STAČÍ

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 18/01/2007 :  12:06:03  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Dralno.

Díky. Tvůj život byl skutečně zajímavý,ale tvoje čeština je na eminens,to musím přiznat.

MB
Go to Top of Page

Dralno
Nový uživatel

Norway
3 Posts

Posted - 19/01/2007 :  10:45:14  Show Profile  Reply with Quote
Díky za uznání :-)
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 20/01/2007 :  12:06:16  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Dralno.

Kdysi jsem se zabýval sdělovací schopností jazyka. Bylo to vlastně nemoudré, protože do dneška znám pouze ten svůj rodný,takže jsem neměl srovnání. Takže to skončilo pouze jako nápad,který jsem nemohl rozvinout. Základní myšlenkou toho nápadu bylo, že řeč do jisté míry utváří vlastnosti národů,čili lidí, kteří daný jazyk užívají.Nyní se přede mnou ukázala cesta umožňující nápad alespoň trošku rozšířit a to díky tobě. Záleží však na tobě, zda bys chtěl v tomto spolupracovat. Předem upozorňuji, že je to otázka pouze mé zvědavosti a nejspíše s toho nic cenného nevnikne. Jde skutečně jen o mou zvědavost.

MB
Go to Top of Page

katja
Nový uživatel

Czech Republic
1 Posts

Posted - 11/09/2007 :  11:01:04  Show Profile  Reply with Quote
Milý Mikhasseli,
doufám, že se ještě někdy stavíš na tomto foru, neb já hledám, ze zcela iracionálních důvodů, učitele norštiny! Srdečně, k

quote:
Originally posted by Dralno

Jelikož tu byla žádost abych se představil, tak na to udělám vlastní článek, ať se to nemíchá někam do diskuze:

Jmenuuji se Mikhassel Dralno-Toppinen. Pocházím od Alty (Altafjord) v severním Norsku (Finnmark). Narodil jsem se 12.1.1982 v vesnici Hammarisk právě poblíž Alty. V letech 1988-1996 jsem vystudoval základku v Altě, 1996-2000 námořní akademii v Narviku a v letech 2000-2004 jsem pracoval v Norském královském námořnictvu (nedělejte si iluze - jezdil jsem s člunem podél pobřeží nebo u ropných platforem v Severním moři. Současně s tím jsem dálkově studoval universitu v Helsinkách - zajímala mne historie a filosofie (mám BaC.).
V roce 2004 jsem z námořnictva odešel a od roku 2005 pracuji v České republice jako učitel norštiny a švédštiny. K Česku jsem se dostal tak, že moje babička byla češka (z otcovy strany), protože se s mým dědou rozešla, vrátila se zpátky do tehdejší ČSSR. Ještě do roku 2000 jsem sem každý rok jezdil na prázdniny, protože se mi tu líbilo. Když pak zemřela (2005) zdědil jsem po ní byt v Praze a nějaké peníze a usadil jsem se tu. Osobně se považuji norského čecha, či českého nora. Do Norska jezdím často.
Přijmení Toppinen mám po otci (nepoužívám ho-->osobní důvody) a Dralno po matce - původem z Murmansku (její kariéra za studené války by byla kapitolou sama pro sebe) v severním Rusku - národnost Laponská.

NO DOUFÁM, ŽE VÁM TO STAČÍ

Go to Top of Page

Gato
Velmi aktivní uživatel

631 Posts

Posted - 11/09/2007 :  12:03:43  Show Profile  Reply with Quote
Pane Mikhasseli,
vím, že máte 25 zim, protože jsem četl, že se to tak v Norsku říká.
Nevím k jakému tématu jste se chtěl vyjádřit nebo jste chtěl, abychom se vyjádřili k Vám?
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000