Author |
Topic  |
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 09/02/2007 : 07:18:17
|
quote: Originally posted by Oldow
Ja to chapu celou dobu, ty to proste nedokazes pochopit, ale s tim se netrap, spousta lidi je na tom i hur.
Frajírku...Teraz sa ťa spýtam...Čo je viac, voz alebo koza?... |
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 09/02/2007 : 07:26:43
|
Navi Dobry no. Tak co mi uniklo? O cem to mluvis? Jestli to neni tajny.
|
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 09/02/2007 : 07:31:03
|
Navi Dobry no. Tak co mi uniklo? O cem to mluvis? Jestli to neni tajny.
Asi si pochopil, že koza a voz sú metafory...Čo je viac? |
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 09/02/2007 : 07:42:01
|
Navi Uz mi to doslo, jenze se mylis. Nemuzes si pro sebe vytvorit obor, kde tve slovo bude zakon a na nemz budes kralovat. Je jen jedna realita, jen jeden zpusob mysleni a jeden zpusob citeni. Nedelej v tom neporadek.
|
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 09/02/2007 : 07:57:49
|
Navi Uz mi to doslo, jenze se mylis. Nemuzes si pro sebe vytvorit obor, kde tve slovo bude zakon a na nemz budes kralovat. Je jen jedna realita, jen jeden zpusob mysleni a jeden zpusob citeni. Nedelej v tom neporadek.
Znova sa ťa spýtam...Čo je viac...Koza, alebo voz...Voz je tvoj názor, koza je môj názor... |
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 09/02/2007 : 08:19:15
|
Navi Samozrejme ze je vic muj nazor, nemuzu tvrdit nic jineho, nez mi prineses nejake doklady o tvem pohledu, zatim jsme slyseli jen nepodlozena tvrzeni.
|
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 09/02/2007 : 08:25:53
|
Navi Samozrejme ze je vic muj nazor, nemuzu tvrdit nic jineho, nez mi prineses nejake doklady o tvem pohledu, zatim jsme slyseli jen nepodlozena tvrzeni.
Kto z nás dvoch je viac namyslený, keď ja tvrdím, že naše názory sú rovnocenné, tak ako je rovnocenná koza z vozom... |
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 09/02/2007 : 08:28:34
|
Navi Ale nase nazory nemohou byt rovnocene, vzdyt si logicky odporuji, copak to nevidis?
Ted uz valim, posledni zkouska a domu, ozvu se pozdeji.
|
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 09/02/2007 : 08:34:04
|
Navi Ale nase nazory nemohou byt rovnocene, vzdyt si logicky odporuji, copak to nevidis?
Ted uz valim, posledni zkouska a domu, ozvu se pozdeji.
Všetky názora sú si rovnocenné, pretože každý názor zobrazuje názor konkrétneho človeka, a nikto nieje viac ako druhý... |
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 09/02/2007 : 11:19:10
|
Navi Nevim co tim mylis, ale je snad jasne, ze ne vsechny nazor mohou byt zalozeny na skutecnosti. Nic proti tobe, nazor neni nic co by bylo stale, nebo hodnotne samo o sobe (to spis pristup) ale oba mit pravdu proste nemuzeme. To je podle me ocividne a je to to, o cem se tu bavime.
|
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 09/02/2007 : 12:10:32
|
Navi Nevim co tim mylis, ale je snad jasne, ze ne vsechny nazor mohou byt zalozeny na skutecnosti. Nic proti tobe, nazor neni nic co by bylo stale, nebo hodnotne samo o sobe (to spis pristup) ale oba mit pravdu proste nemuzeme. To je podle me ocividne a je to to, o cem se tu bavime.
A čo keď nemá pravdu nikto z nás? A všetcia sa zmietame v ilúzii, napriek tomu, že to vnímame ako skutočnosť? |
Edited by - navi on 10/02/2007 00:15:16 |
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 09/02/2007 : 22:33:19
|
Navi Pro me by se vubec nic nezmenilo, ja ti uz rikal, ze muj pohled je proste nejpravdepodobnejsi verze. Navic zacinat uvahu slovy co kdyby je vylozene hloupe.
|
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 10/02/2007 : 00:26:00
|
Navi Pro me by se vubec nic nezmenilo, ja ti uz rikal, ze muj pohled je proste nejpravdepodobnejsi verze. Navic zacinat uvahu slovy co kdyby je vylozene hloupe.
Je to jedna z možností, minimálne rovnocenná ostatným, takže si memyslím, že to je hlúpe...O tázka "čo keď"? davá novú možnosť, je ako čerstvý vánok, ktorý vyvetrá zatuchnuté, takže by som to hlúposťou nenazýval, ale máš na to právo... Z tvojej odpovede vyplýva, že si konzervatívnejší než ja...Je úplne logické, že ak máš svoj názor, tak je pre teba najpravdepodobnejší zo všetkých názorov...To platí u každého, nielen u teba...Tu ide o schopnosť akceptovať názor toho druhého, akože je to preňho najprijateľnejší názor, aký zo svojho pohľadu môže mať...A ja tvoj názor takto akceptujem...Akceptuješ ty takto môj názor? |
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 10/02/2007 : 09:15:07
|
Navi Otazka co kdyz v zadnem pripade neni cerstvym vankem, naopak, je to myslenka, ktera uzavira veskere uvahy. V intencich co kdyz je totiz mozne naprosto vse, jakakoli debata je nemozna, je to pak jen o hre fantasie. Ne ze bych tedy proti tomu neco mel, ale filosofie to neni v zadnem pripade. Jestli akceptuji tvuj nazor? Podivejme se do oci realite. Ty vis, ze vychazim ciste ze svych zkusenosti a tedy ani nemohu mit jiny nazor. Pak je tedy jasne, ze ho akceptujes. Ale taky by sis mel uvedomit, jak z meho pohledu vypada tve presvedceni. Myslis, ze vazne mohu uverit, ze v ohledu prima zkusenosti s bohem mas pravdu? To asi tezko ze. Mohu tedy tvuj nazor akceptovat? To asi tezko, ze.
|
 |
|
harleyka
Aktivní uživatel

Czech Republic
292 Posts |
Posted - 10/02/2007 : 12:57:26
|
Oldowe, nechci se Vam do toho michat, ale na druhou stranu... Proc by navi nemohl mit zkusenosti s bohem? Spousta lidi vnima jen tu materialni stranku sveta, ale kdyz se na chvili zastavis a podivas se poradne... Spoustu lidi vnima energie proudici kolem nas - jde treba o aury. Deti vnimaji tvory, ktere dospeli nevnimaji - skritky a jine "potvurky". Je tu proste mnoho veci, na ktere si sahnout nemuzeme, kolikrat je ani nevidime, ale jsou a my s nimi muzeme mit zkusenosti. A kdyz uz to vezmu kolem a kolem, vzduch prece taky nevidime... 
ps: To ovsem neznamena, ze s navim ve vsem souhlasim. Jen vyjadruju svuj nazor. |
 |
|
Topic  |
|