www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Vegetariánství
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 09/02/2007 :  07:18:17  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Oldow

Ja to chapu celou dobu, ty to proste nedokazes pochopit, ale s tim se netrap, spousta lidi je na tom i hur.

Frajírku...Teraz sa ťa spýtam...Čo je viac, voz alebo koza?...
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 09/02/2007 :  07:26:43  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
Dobry no. Tak co mi uniklo? O cem to mluvis? Jestli to neni tajny.

Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 09/02/2007 :  07:31:03  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi
Dobry no. Tak co mi uniklo? O cem to mluvis? Jestli to neni tajny.

Asi si pochopil, že koza a voz sú metafory...Čo je viac?
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 09/02/2007 :  07:42:01  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
Uz mi to doslo, jenze se mylis. Nemuzes si pro sebe vytvorit obor, kde tve slovo bude zakon a na nemz budes kralovat. Je jen jedna realita, jen jeden zpusob mysleni a jeden zpusob citeni. Nedelej v tom neporadek.

Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 09/02/2007 :  07:57:49  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi
Uz mi to doslo, jenze se mylis. Nemuzes si pro sebe vytvorit obor, kde tve slovo bude zakon a na nemz budes kralovat. Je jen jedna realita, jen jeden zpusob mysleni a jeden zpusob citeni. Nedelej v tom neporadek.

Znova sa ťa spýtam...Čo je viac...Koza, alebo voz...Voz je tvoj názor, koza je môj názor...
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 09/02/2007 :  08:19:15  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
Samozrejme ze je vic muj nazor, nemuzu tvrdit nic jineho, nez mi prineses nejake doklady o tvem pohledu, zatim jsme slyseli jen nepodlozena tvrzeni.

Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 09/02/2007 :  08:25:53  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi
Samozrejme ze je vic muj nazor, nemuzu tvrdit nic jineho, nez mi prineses nejake doklady o tvem pohledu, zatim jsme slyseli jen nepodlozena tvrzeni.

Kto z nás dvoch je viac namyslený, keď ja tvrdím, že naše názory sú rovnocenné, tak ako je rovnocenná koza z vozom...
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 09/02/2007 :  08:28:34  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
Ale nase nazory nemohou byt rovnocene, vzdyt si logicky odporuji, copak to nevidis?

Ted uz valim, posledni zkouska a domu, ozvu se pozdeji.

Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 09/02/2007 :  08:34:04  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi
Ale nase nazory nemohou byt rovnocene, vzdyt si logicky odporuji, copak to nevidis?

Ted uz valim, posledni zkouska a domu, ozvu se pozdeji.

Všetky názora sú si rovnocenné, pretože každý názor zobrazuje názor konkrétneho človeka, a nikto nieje viac ako druhý...
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 09/02/2007 :  11:19:10  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
Nevim co tim mylis, ale je snad jasne, ze ne vsechny nazor mohou byt zalozeny na skutecnosti. Nic proti tobe, nazor neni nic co by bylo stale, nebo hodnotne samo o sobe (to spis pristup) ale oba mit pravdu proste nemuzeme. To je podle me ocividne a je to to, o cem se tu bavime.

Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 09/02/2007 :  12:10:32  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi
Nevim co tim mylis, ale je snad jasne, ze ne vsechny nazor mohou byt zalozeny na skutecnosti. Nic proti tobe, nazor neni nic co by bylo stale, nebo hodnotne samo o sobe (to spis pristup) ale oba mit pravdu proste nemuzeme. To je podle me ocividne a je to to, o cem se tu bavime.

A čo keď nemá pravdu nikto z nás? A všetcia sa zmietame v ilúzii, napriek tomu, že to vnímame ako skutočnosť?

Edited by - navi on 10/02/2007 00:15:16
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 09/02/2007 :  22:33:19  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
Pro me by se vubec nic nezmenilo, ja ti uz rikal, ze muj pohled je proste nejpravdepodobnejsi verze. Navic zacinat uvahu slovy co kdyby je vylozene hloupe.

Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 10/02/2007 :  00:26:00  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi
Pro me by se vubec nic nezmenilo, ja ti uz rikal, ze muj pohled je proste nejpravdepodobnejsi verze. Navic zacinat uvahu slovy co kdyby je vylozene hloupe.

Je to jedna z možností, minimálne rovnocenná ostatným, takže si memyslím, že to je hlúpe...O tázka "čo keď"? davá novú možnosť, je ako čerstvý vánok, ktorý vyvetrá zatuchnuté, takže by som to hlúposťou nenazýval, ale máš na to právo... Z tvojej odpovede vyplýva, že si konzervatívnejší než ja...Je úplne logické, že ak máš svoj názor, tak je pre teba najpravdepodobnejší zo všetkých názorov...To platí u každého, nielen u teba...Tu ide o schopnosť akceptovať názor toho druhého, akože je to preňho najprijateľnejší názor, aký zo svojho pohľadu môže mať...A ja tvoj názor takto akceptujem...Akceptuješ ty takto môj názor?
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 10/02/2007 :  09:15:07  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
Otazka co kdyz v zadnem pripade neni cerstvym vankem, naopak, je to myslenka, ktera uzavira veskere uvahy. V intencich co kdyz je totiz mozne naprosto vse, jakakoli debata je nemozna, je to pak jen o hre fantasie. Ne ze bych tedy proti tomu neco mel, ale filosofie to neni v zadnem pripade.
Jestli akceptuji tvuj nazor? Podivejme se do oci realite. Ty vis, ze vychazim ciste ze svych zkusenosti a tedy ani nemohu mit jiny nazor. Pak je tedy jasne, ze ho akceptujes. Ale taky by sis mel uvedomit, jak z meho pohledu vypada tve presvedceni. Myslis, ze vazne mohu uverit, ze v ohledu prima zkusenosti s bohem mas pravdu? To asi tezko ze. Mohu tedy tvuj nazor akceptovat? To asi tezko, ze.

Go to Top of Page

harleyka
Aktivní uživatel

Czech Republic
292 Posts

Posted - 10/02/2007 :  12:57:26  Show Profile  Send harleyka an ICQ Message  Reply with Quote
Oldowe,
nechci se Vam do toho michat, ale na druhou stranu... Proc by navi nemohl mit zkusenosti s bohem? Spousta lidi vnima jen tu materialni stranku sveta, ale kdyz se na chvili zastavis a podivas se poradne... Spoustu lidi vnima energie proudici kolem nas - jde treba o aury. Deti vnimaji tvory, ktere dospeli nevnimaji - skritky a jine "potvurky". Je tu proste mnoho veci, na ktere si sahnout nemuzeme, kolikrat je ani nevidime, ale jsou a my s nimi muzeme mit zkusenosti. A kdyz uz to vezmu kolem a kolem, vzduch prece taky nevidime...

ps: To ovsem neznamena, ze s navim ve vsem souhlasim. Jen vyjadruju svuj nazor.
Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000