www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Vegetariánství
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 07/02/2007 :  07:23:46  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Jop, ta zmena prostredi na savanu byla prave tim zvysenym tlakem. Predstavte si opici, ktera se ma najednou pohybovat v takovem prostredi, ohrozovana ruznymi druhy dokonale adaptovanych dravcu. V takto vzniklem prostredi prezije opavdu jen nejsilnejsi a nejchytrejsi.

Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 07/02/2007 :  13:27:55  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Oldow

Jop, ta zmena prostredi na savanu byla prave tim zvysenym tlakem. Predstavte si opici, ktera se ma najednou pohybovat v takovem prostredi, ohrozovana ruznymi druhy dokonale adaptovanych dravcu. V takto vzniklem prostredi prezije opavdu jen nejsilnejsi a nejchytrejsi.

Vedci práve prišli na to, že sa človek nevyvinul len v Afrike, ale aj v Indonézii...Vznikli aj tam podmienky pre nutnosť adaptácie a prežitia opice nutnosťou naučiť sa sa myslieť a múdrosťou prekonať silu dravcov?
Go to Top of Page

Sauron
Uživatel

Vatican City
62 Posts

Posted - 07/02/2007 :  13:38:40  Show Profile  Send Sauron an ICQ Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by navi

quote:

Vedci práve prišli na to, že sa človek nevyvinul len v Afrike, ale aj v Indonézii...Vznikli aj tam podmienky pre nutnosť adaptácie a prežitia opice nutnosťou naučiť sa sa myslieť a múdrosťou prekonať silu dravcov?

Máš na mysli, že sa tam vyvyinul homo sapiens sapiens? Lebo o tom som ešte nepočul a je dosť nepravdepodobné aby sa na 2 miestach vyvinul jeden a ten istý druh. Ale možno máš na mysli nejakú vývojovú vetvu ktorá neskôr zanikla (ako aj napr. neandertálci), to je už pravdepodobnejšie.

Too weird to live, too rare to die
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 07/02/2007 :  13:52:52  Show Profile  Reply with Quote
Čo by sa stalo, keby sme vytvorili umelé evolučné prostredie a nasadili opice do prostredia dravcov, rôzneho druhu, s obrovskou chuťou opice zožrať...Musíme pripočítať aj dravce, lezúce po stromoch, schopné opicu chytiť...Ja vidím dve možnosti vývoja...Buď by opice z tohoto prostredia zdrhli, alebo by sa nechali zožrať...Ak zvážime fakt, že človek žil v prostredí, kde dravci neboli, a tak zliezli zo stromov a zrazu sa dravci dostavili, ale už stratili schopnosť žiť v konároch, tak sa v nich prebudila schopnosť myslieť, aby prežili, je zaujímavé, že ak vás začne naháňať nejaké zviera a máte nablízku strom, tak vyleziete na strom...Ak ho nablízku nemáte, máte smolu a zvieratko sa napapkáAk poviete, že bol čas na to, aby sa človek mohol adaptovať na savane, pretože dravcov nebolo toľko, aby stihli zožrať všetkých ľudí, tak sa mi zdá pravdepodobnejší opätovný útek medzi stromy, kde sa dá na strome schovať...Prečo aj dnešný človek v prípade nebezpečenstva radšej volí útek, než racionálne uvažovanie, česť výnimkám...Pred myslením bol pud sebazáchovy, ktorý sa inak volá strach...Opica začala utekať pred nebezpečenstvom a keď sa jej to podarilo, zrazu ju napadlo, už ma nebaví utekať pred nebezpečenstvom a tak niečo vymyslím, a človek bol na svete...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 07/02/2007 :  13:57:17  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi
Mohl by ses aspon pokusit pochopit muj prispevek, nez se zacnes ptat. Jak jsem uz psal, k vzniku slovniho mysleni, ktere dovoluje vytvaret obrazy hypotetickych situaci doslo v dusledku zvyseneho eolucniho tlaku, ktery byl vyvolan nedostatecnou specializaci.

Ja sm to tak aj pochopil, a na základe toho hom sa pýtal
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 07/02/2007 :  14:14:02  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
Tady jde o to, ze puvodni prostredi proste vymizelo. Ja jsem presvedcen o tom, ze souboj clovek-dravec neni jasny ani na te savane. Clovek sice nema drapy a zuby a silu, ale jakmile dostane nastroj a figle...

Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 07/02/2007 :  15:33:09  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi
Tady jde o to, ze puvodni prostredi proste vymizelo. Ja jsem presvedcen o tom, ze souboj clovek-dravec neni jasny ani na te savane. Clovek sice nema drapy a zuby a silu, ale jakmile dostane nastroj a figle...

Toto ale nieje moc vedecké
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 08/02/2007 :  12:53:14  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
Ty jsi neuveritelna trubka... divej:
quote:
.Buď by opice z tohoto prostredia zdrhli, alebo by sa nechali zožrať
- tohle je hloupost, proc by meli byt sezrani vsichni?
quote:
Ak zvážime fakt, že človek žil v prostredí, kde dravci neboli, a tak zliezli zo stromov a zrazu sa dravci dostavili, ale už stratili schopnosť žiť v konároch
- tak tohle je vylozene vtipne, jak si to predstavujes, clovek si rekl slezu ze stromu? To je kravina, stromy proste zmizly. Hotovo dvacet.
quote:
Ak ho nablízku nemáte, máte smolu a zvieratko sa napapká
- jo, devet z deseti lidi umre. Ale to je jedno, i kdyby prezilo jedno procento, tim vyberovejsi bude dalsi generace. Pokud nevymre cely druh, pochopitelne.
quote:
Prečo aj dnešný človek v prípade nebezpečenstva radšej volí útek, než racionálne uvažovanie
- clovek je velmi prizpusobivy tvor. Pokud se prokaze, ze utek znamena smrt a ze boj je sance, tak se utikat nebude.
quote:
zrazu ju napadlo, už ma nebaví utekať pred nebezpečenstvom a tak niečo vymyslím, a človek bol na svete
- jasny, nadsazka, neberu to doslova. Problem je v tom, ze te opici nic jineho nezbylo. Vsichni lini a hloupi a nemocni uz totiz krmili ptaky

Z toho co pises je mi divne. Mam pocit, ze nas bud chces za kazdou cenu utlouct argumenty, nebo zes o tom vubec nepremyslel. To se prece da predstavit. Ale co bych mohl chtit od cloveka s tvou ctenarskou historii, ze

Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 08/02/2007 :  15:29:23  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Pánové.

Bylo by třeba,abyste si uvědomili, že to co zde popisujete trvalo statisíce, ba miliony let. že to nebylo hop a je tu lidoop. Teprve až si toto uvědomíte, pochopíte oč zde šlo.Přežívá ten, kdo najde cestu k životu a zaniká ten, kdo se drží své pravdy. v tomto případě pravdy potravy. Ten kdo dokáže hledat a najít cestu novou vedoucí k životu, ten přežívá a tím i jeho potomstvo,které se nadále vyvíjí. A toto platí i dnes i když se dnes jedná o jiné pravdy,které život ohrožují.

MB
Go to Top of Page

harleyka
Aktivní uživatel

Czech Republic
292 Posts

Posted - 09/02/2007 :  05:29:13  Show Profile  Send harleyka an ICQ Message  Reply with Quote
Njn, pud sebezachovy je silna vec.

Navi. Je fakt, ze utek vetsinou byva nejrychlejsi reseni (pokud Vas nehoni gepard ), ale kdyz tech opic bylo vic, tak proc by se nemohly dat do tlupy? Vic hlav vic vi a navic jedno zvire si vetsinou hur trumfne na stado nez na jedince, to je zakon prirody...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 09/02/2007 :  06:08:23  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi
Ty jsi neuveritelna trubka... divej:Ty už ani tá trubka nie si...
quote:
.Buď by opice z tohoto prostredia zdrhli, alebo by sa nechali zožrať
- tohle je hloupost, proc by meli byt sezrani vsichni?Hloupost je to, že nedokážeš domyšlať ďalej...Sleduj...Keby tých dravcov bolo dosť, tak by tie opice zožrali na posedenie...
quote:
Ak zvážime fakt, že človek žil v prostredí, kde dravci neboli, a tak zliezli zo stromov a zrazu sa dravci dostavili, ale už stratili schopnosť žiť v konároch
- tak tohle je vylozene vtipne, jak si to predstavujes, clovek si rekl slezu ze stromu? To je kravina, stromy proste zmizly. Hotovo dvacet.Aha prepáč, savana, opustili stromy, pretože zistili že život bez stromov je lepší, horúce africké slnko priťahuje ako magnet a tieň je na prd...alebo že by pokapali stromy na nejakú zákernú nemoc?...
quote:
Ak ho nablízku nemáte, máte smolu a zvieratko sa napapká
- jo, devet z deseti lidi umre. Ale to je jedno, i kdyby prezilo jedno procento, tim vyberovejsi bude dalsi generace. Myslíš športovcov že?...Pokud nevymre cely druh, pochopitelne.
quote:
Prečo aj dnešný človek v prípade nebezpečenstva radšej volí útek, než racionálne uvažovanie
- clovek je velmi prizpusobivy tvor. Pokud se prokaze, ze utek znamena smrt a ze boj je sance, tak se utikat nebude.Ty si ale chytrák...U väščiny ľudí je strach silnejší ako rozum...Hovorí ti niečo panika a ušlapaní ľudia pri nej?...To je fakt evolúcia ako sviňa...
[quote] zrazu ju napadlo, už ma nebaví utekať pred nebezpečenstvom a tak niečo vymyslím, a človek bol na svete
- jasny, nadsazka, neberu to doslova.To ber doslova hochu, žiadna nadsázka, realita evolúcie... Problem je v tom, ze te opici nic jineho nezbylo. Ale zbylo mohla ďalej utekať, však bola vyšportovaná z toho neustáleho behania pred nenažrancami...Vsichni lini a hloupi a nemocni uz totiz krmili ptakyLíní byli ti, ktorým sa prestalo chcieť utekať a mali akože začať pemýšľať, ako sa ubrániť bez utekania...To musela byť sakra rýchla evoluce, aby to stihli a neboli zožraní...
Z toho co pises je mi divne. Mam pocit, ze nas bud chces za kazdou cenu utlouct argumenty, nebo zes o tom vubec nepremyslel.Jasné je vás chcem utlouct argumenty, však o to tu ide nie?...alebo vidíš iný zmysel týchto debát? To se prece da predstavit. Ale co bych mohl chtit od cloveka s tvou ctenarskou historii, zePako...

Edited by - navi on 09/02/2007 06:50:54
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 09/02/2007 :  06:53:29  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by harleyka

Njn, pud sebezachovy je silna vec.

Navi. Je fakt, ze utek vetsinou byva nejrychlejsi reseni (pokud Vas nehoni gepard ), ale kdyz tech opic bylo vic, tak proc by se nemohly dat do tlupy? Vic hlav vic vi a navic jedno zvire si vetsinou hur trumfne na stado nez na jedince, to je zakon prirody...

Videla si tlupu opíc, ako sa bráni votrelcom?...Bráni sa tak od pradávna, a čo sa zmenilo na jej evolúcii myslenia?...Nič...furt je to opica...

Edited by - navi on 09/02/2007 06:56:27
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 09/02/2007 :  06:55:46  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
quote:
Hloupost je to, že nedokážeš domyšlať ďalej...Sleduj...Keby tých dravcov bolo dosť, tak by tie opice zožrali na posedenie...

- dravcu dost nebylo, kdby jich bylo dost, tak tu dnes netlachame, navic stacilo abys precet toto:
quote:
jo, devet z deseti lidi umre. Ale to je jedno, i kdyby prezilo jedno procento, tim vyberovejsi bude dalsi generace.

quote:
Aha prepáč, savana, opustili stromy, pretože zistili že život bez stromov je lepší, horúce africké slnko priťahuje ako magnet a tieň je na prd...alebo že by pokapali stromy na nejakú zákernú nemoc?...

- Prostredi se meni, co na tom nechapes?
quote:
U väščiny ľudí je strach silnejší ako rozum...Hovorí ti niečo panika a ušlapaní ľudia pri nej?...To je fakt evolúcia ako sviňa...

- panika je prirozena reakce, ktera se proste ukazala jako vyhodna, ale to neznamena, ze by to tak bylo u vsech a za vsech okolnosti, ma sve opodstatneni, ale to by ses musel trochu zamyslet.
quote:
Ale zbylo mohla ďalej utekať, však bola vyšportovaná z toho neustáleho behania pred nenažrancami

- Ty si to predstavujes jak hurvinek valku, nebyla nikdy zadna opice, musis mit porad na pameti, ze vzdy existovala skupina skorolidi, to znamena ruzne jedince, ruzna postaveni a ruzne taktiky. Jak si to predstavujes? Opice zily v behu? Jak spaly? Kde vychovavaly deti? Jak ziskavaly potravu?
No, zkus se nad tim zamyslet, ale ja si myslim, ze na to proste nemas.

Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 09/02/2007 :  07:01:29  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi
quote:
Hloupost je to, že nedokážeš domyšlať ďalej...Sleduj...Keby tých dravcov bolo dosť, tak by tie opice zožrali na posedenie...

- dravcu dost nebylo, kdby jich bylo dost, tak tu dnes netlachame, navic stacilo abys precet toto:
quote:
jo, devet z deseti lidi umre. Ale to je jedno, i kdyby prezilo jedno procento, tim vyberovejsi bude dalsi generace.

quote:
Aha prepáč, savana, opustili stromy, pretože zistili že život bez stromov je lepší, horúce africké slnko priťahuje ako magnet a tieň je na prd...alebo že by pokapali stromy na nejakú zákernú nemoc?...

- Prostredi se meni, co na tom nechapes?
quote:
U väščiny ľudí je strach silnejší ako rozum...Hovorí ti niečo panika a ušlapaní ľudia pri nej?...To je fakt evolúcia ako sviňa...

- panika je prirozena reakce, ktera se proste ukazala jako vyhodna, ale to neznamena, ze by to tak bylo u vsech a za vsech okolnosti, ma sve opodstatneni, ale to by ses musel trochu zamyslet.
quote:
Ale zbylo mohla ďalej utekať, však bola vyšportovaná z toho neustáleho behania pred nenažrancami

- Ty si to predstavujes jak hurvinek valku, nebyla nikdy zadna opice, musis mit porad na pameti, ze vzdy existovala skupina skorolidi, to znamena ruzne jedince, ruzna postaveni a ruzne taktiky. Jak si to predstavujes? Opice zily v behu? Jak spaly? Kde vychovavaly deti? Jak ziskavaly potravu?
No, zkus se nad tim zamyslet, ale ja si myslim, ze na to proste nemas.

Ja o voze a ty o koze...Už to chápeš?...Alebo ti furt nedošlo...
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 09/02/2007 :  07:13:32  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Ja to chapu celou dobu, ty to proste nedokazes pochopit, ale s tim se netrap, spousta lidi je na tom i hur.

Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000