www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Vznik vesmíru...
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 8

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 13/01/2007 :  08:26:53  Show Profile  Reply with Quote
Keď Koperník povedal, že zem sa točí okolo slnka, tak ho div za to neupálili...Keď poviem, že vesmír vznikol z vnútra, to znamená z nehmoty, tak si prinajmenšom budete myslieť, že som idiot, hlupák alebo rojko...

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 13/01/2007 :  10:02:28  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
No, mas stesti, ze se casy zmenily. Dneska te nikdo za nazor neupali, i kdyz me obcas chytaji chute.

Go to Top of Page

Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts

Posted - 13/01/2007 :  11:04:07  Show Profile  Reply with Quote
Nevím jak ti to říci Navi, ale srovnávat se s Koperníkem je celkem dost neskromné . Tím spíše , že Kopeník musel být už před svým tvzením nějakým způsobem známý (resp. považovaný za odborníka) . Řekl-li by to jako neznámá osoba tak by ho buď považovali za blázna a ignorovali nebo by ho upálili ale nikdo by o něm dnes nevěděl .
Pokud se dá vlasně vůbec napsat , že vesmír vznikl (možná existoval vždy ) tak určitě vznikl z nehmoty . Tento předoklad je založený na tom , že je-li někde hmota tak už to je vesmír . Problém bych viděl spíše v tom ,že se asi neshodneme v definici nehmoty .
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 13/01/2007 :  12:25:58  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Navi.

Moudrý člověk si klade otázky, na které je alespoň trošku reálná odpověď vzhledem k jeho schopnostem. Ty máš dojem, že můžeš najít odpověď na otázku vzniku vesmíru? Já bych řekl, že nikdo z nás v tomto fóru. Jsou renomovaní vědci ,kteří se snaží poznat alespoň něco málo a přesto témšř nic nenajdou.Existují pouze jakési hypotézy,ale odpověď dokazatelná nikoliv. Vše co můžeme najít bude pohádka, či sci fi.Pouze výmysly. A takových tě můžu dodat kolik budeš chtít. Všechny si budou rovné v jednom a to že se jedná pouze o fantazii,nebo u tebe o víru. Můžeš takovou pohádku najít v reply o nekonečnu a můžeš jí i uvěřit.Stále to však bude jen jedna z možných, kterých je nekonečně mnoho a všechny mají stejnou cenu.

MB
Go to Top of Page

Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts

Posted - 13/01/2007 :  13:17:46  Show Profile  Reply with Quote
Miloslave pleteš se . Navi odpověď na otázku vzniku vesmíru už má, ale to zda je správná či nikoli už neřeší . Do jisté míry má tato skutečnost pro něj svou hodnotu, především tím, že se může ukájet svou vlastní vyjímečností .
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 13/01/2007 :  13:34:16  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Richarde zdravím tě.

Skus spočítat, kolikrát jsem tohle co ty říkáš v tomto fóru řekl. A to se nerad opakuji.

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 13/01/2007 :  17:16:42  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Oldow

Navi
No, mas stesti, ze se casy zmenily. Dneska te nikdo za nazor neupali, i kdyz me obcas chytaji chute.

To ti verím, Oldow...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 13/01/2007 :  17:37:10  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ace Rimmer

Nevím jak ti to říci Navi, ale srovnávat se s Koperníkem je celkem dost neskromné . Tím spíše , že Kopeník musel být už před svým tvzením nějakým způsobem známý (resp. považovaný za odborníka) . Řekl-li by to jako neznámá osoba tak by ho buď považovali za blázna a ignorovali nebo by ho upálili ale nikdo by o něm dnes nevěděl .
Pokud se dá vlasně vůbec napsat , že vesmír vznikl (možná existoval vždy ) tak určitě vznikl z nehmoty . Tento předoklad je založený na tom , že je-li někde hmota tak už to je vesmír . Problém bych viděl spíše v tom ,že se asi neshodneme v definici nehmoty .

Človek nemusí byť skromný, ak má na to právo...A právo na to má každý...Tak isto aj na skromnosť má právo každý...Na Koperníka pozerali v tej dobe rovnako, ako ty na mňa...Budúcnosť ukáže, kto som bol, tak ako to ukázala o Koperníkovi...
Ja niesom vedec v klasickom slova zmysle, takže nemôžem byť ani v klasickom slova zmysle považovaný za odborníka...
Akou známou osobnosťou bol Ježiš Kristus pred tým, než začal kázať a liečiť?...Zvesť o ňom prežila dodnes...
Každý môže byť považovaný za odborníka len v tých kruhoch, ktoré vedú adekvátny výskum...Samozrejme, že v kruhu tohoto fóra nebudem považovaný za odborníka na duchovno, pretože tu odborníci na duchovno nie sú, takže ma tu nemá kto pasovať za odborníka...To ale nieje dôvod mojej účasti na tejto stránke...takže kľudne ma môžete aj naďalej považovať za hlupáka...Imunitu voči tomu mám dosť silnú, takže ma nemusíte šetriť...
Ako by si definoval nehmotu?
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 13/01/2007 :  17:58:51  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Navi.

Moudrý člověk si klade otázky, na které je alespoň trošku reálná odpověď vzhledem k jeho schopnostem. Ty máš dojem, že můžeš najít odpověď na otázku vzniku vesmíru? Já bych řekl, že nikdo z nás v tomto fóru. Jsou renomovaní vědci ,kteří se snaží poznat alespoň něco málo a přesto témšř nic nenajdou.Existují pouze jakési hypotézy,ale odpověď dokazatelná nikoliv. Vše co můžeme najít bude pohádka, či sci fi.Pouze výmysly. A takových tě můžu dodat kolik budeš chtít. Všechny si budou rovné v jednom a to že se jedná pouze o fantazii,nebo u tebe o víru. Můžeš takovou pohádku najít v reply o nekonečnu a můžeš jí i uvěřit.Stále to však bude jen jedna z možných, kterých je nekonečně mnoho a všechny mají stejnou cenu.

MB

Miloslave...Ty na to pozeráš zo svojho pohľadu, ja zas zo svojho...Pre mňa nieje záhadou, ako vznikol vesmír, aj keď nepoznám detaily a spôsob akým vznikol...Ja len viem ako vznikol a prečo vznikol...Je to ale ako keď vidíš pred sebou televízor, ale nevieš presne ako bol stvorený... Nemôžeš ale poprieť existenciu toho televízora...Vedci idú na to z opačnej strany...Na to, aby uvideli televízor, museli nadobudnúť vedomosti a schopnosti ho vyrobiť...
Policajti často využívajú služby renomovaných jasnovidcov, aby našli páchateľa trestného činu a vyriešili prípad...Poznám prípad nedôverčivého vyšetrovateľa trestného činu v takéto praktiky, ktorý až pod nátlakom okolia a neschopnosti vyriešiť kriminálny prípad vypočul doporučovanú jasnovidku, ktorej nič neveril, až do času, kým sa jej videnie ukázalo ako správne...Potom si ju zobral za ženu...Ľahšie sa mu takto riešia prípady...
Miloslave...sú veci, ktorým neveríš...To ešte ale neznamená, že neexistujú, a že to musí byť zákonite výplodom fantázie...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 13/01/2007 :  18:03:22  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Miloslave pleteš se . Navi odpověď na otázku vzniku vesmíru už má, ale to zda je správná či nikoli už neřeší . Do jisté míry má tato skutečnost pro něj svou hodnotu, především tím, že se může ukájet svou vlastní vyjímečností .

Nemám najmenší dôvod ukájať sa svojou výnimočnosťou...Koniec koncov každý je výnimočný svojim spôsobom, takže nemám najmenší dôvod sa niečim ukájať...Maximálne sexom...
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 13/01/2007 :  18:39:13  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
Existence nekterych nadprirozenych jevu neni v rozporu s racionalnim pohledem. Ale dokud nejsou presvedcive dokazany, proste s nimi nemuzeme nijak pracovat. Existence boha je ale jina. Pokud se na realitu podivas nezaujate, je zrejme, ze buh neexistuje. Tedy ne tak, jak si ho predstavuji verici.
A tomu ze s tebou mluvi neverim, jak presne to probiha?

Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 13/01/2007 :  19:11:10  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi
Existence nekterych nadprirozenych jevu neni v rozporu s racionalnim pohledem. Ale dokud nejsou presvedcive dokazany, proste s nimi nemuzeme nijak pracovat. Existence boha je ale jina. Pokud se na realitu podivas nezaujate, je zrejme, ze buh neexistuje. Tedy ne tak, jak si ho predstavuji verici.
A tomu ze s tebou mluvi neverim, jak presne to probiha?

Existuje hmotná realita a za touto realitou existuje nehmotná realita...Možno ti niečo napovie Platónovo podobenstvo o jaskyni...
Ja nie som klasickým veriacim...
Cez intuíciu prichádzajú od Neho myšlienky, o ktoré mám záujem...
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 13/01/2007 :  20:01:41  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
Tak prave platonovo podobenstvi o jeskyni je castym omylem, neni pravdive. Za ty dva tisice let jsme uz prece jen o neco moudrejsi.

Go to Top of Page

Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts

Posted - 13/01/2007 :  21:45:01  Show Profile  Reply with Quote
Nečekané Naviho pověstná skromnost se opět projevila .
Přirovnání k Platonovu podobenstvi o jeskyni by sice dávalo smysl , kdyby jsi měl pravdu , ale v žádném případě nic nedokazuje .
Úplně stejně by se dalo použít i jako protiargument , rozdíl by byl jen v tom , že bychom si přehodili role .

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 13/01/2007 :  22:00:10  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi
Tak prave platonovo podobenstvi o jeskyni je castym omylem, neni pravdive. Za ty dva tisice let jsme uz prece jen o neco moudrejsi.

Otázkou je, čo nazývaš múdrosťou...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 13/01/2007 :  22:03:37  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Nečekané Naviho pověstná skromnost se opět projevila .
Přirovnání k Platonovu podobenstvi o jeskyni by sice dávalo smysl , kdyby jsi měl pravdu , ale v žádném případě nic nedokazuje .
Úplně stejně by se dalo použít i jako protiargument , rozdíl by byl jen v tom , že bychom si přehodili role .

Tak to urob...
Go to Top of Page
Page: of 8 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000