Author |
Topic  |
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 12/01/2007 : 11:06:10
|
Navi.
Pokud mluvíš o milosrdné lži, pak má slova o tom, že nelžu neplatí.Krutá pravda je někdy horší než lež. Pokud se jedná o milosrdnou lež, pak lžu tak, že mně ten člověk většinou plně uvěří.Jen škoda, že nedokáži takto lhát sám sobě.Nyní bych to docela potřeboval.
MB |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 12/01/2007 : 11:09:44
|
Pánové.
Rád bych od vás slyšel jasné ano, nebo jasné ne. Jsem domluvený tak, že bude li zde jediné ne,pak nic házet do koše nebudu. To ano nebo ne by mělo vycházet s toho, jestli vás toto téma zajímá, nebo nezajímá.
MB |
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 12/01/2007 : 12:32:22
|
Miloslave Za me - jestli jsi presvedcen, ze to je dobre, tak ano.
|
 |
|
noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts |
Posted - 12/01/2007 : 12:55:47
|
Svůj názor na mazání příspěvků jsem již dříve vyjádřil a stále platí. Nic, kromě omylů, nemazat.
Kromě toho i když to smažeš, tak již na internetu exitují kopie toho co jsi napsal. Vyhledávací servery, jako google pravidelně skenují web a téměř vše stahují do svých databází, Kromě toho jiné servery archivují stránky které již původní vydavatel z internetu odstranil. Takže i když to smažeš bude pravděpodobně možné tvoje texty na netu nalézt. |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 12/01/2007 : 12:57:55
|
Pánové.
V noci na dnes jsem poznal,že jsem měl o tom všem mlčet a poznal jsem i příčinu té prosby o utajení. Byl to jen náznak, ale i ten mne vyděsil. Pam, či spíše to co z něj vzniká,prý dává člověku do rukou schopnost progamovat lidi. Alespoň tak jsem ta slova pochopil. Nevím jak, tolik informací nemám,ale prý se i tato možnost začíná ukazovat. A tak sám pan profesor neví, zda bylo dobrým nápadem se tím zabývat,ale prý již nemá schopnost to zastavit a zvrátit. A tak jsem dal možná život obludě se kterou bude těžké bojovat. Na začátku to vypadalo tak krásně a nyní mám strach,že jsem porodil monstrum,které si žije svým vlastním životem. Je to hrozné, ale nemohl jsem to předpokládat.
MB |
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 12/01/2007 : 13:01:40
|
Huuuusty Z hloubi sve scifisticke duse jsem nadsen. Neboj Miloslave, to uz se beztak v ramci moznosti deje - reklama spjuje vyrobek s prijemnymi asociacemi, na vic zatim neni technika.
|
 |
|
ftarflon
Aktivní uživatel

Slovakia
192 Posts |
Posted - 12/01/2007 : 13:10:36
|
Miloslav, čo s tým urobíš, je len tvoja vec, to nikto za teba nemôže rozhodnúť. Noemus má pravdu, že sa to už nedá "odstrániť z internetu". Keď to zmažeš, iba sťažíš k tomu prístup. Ak sa našiel niekto taký, kto si chcel uschovať tvoje príspevky, tak už dávno to urobil. Ich vymazanie sa teda bude týkať len prípadných budúcich záujemcov.
Keď hovoríš o "obludě se kterou bude těžké bojovat", zrejme si sa už rozhodol. Len nehovor, že si nevedel, že je tu možnosť pomocou PAM programovať ľudí. Veď si si to sám otestoval na svojom vnukovi.
f. |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 12/01/2007 : 13:33:01
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Navi.
Pokud mluvíš o milosrdné lži, pak má slova o tom, že nelžu neplatí.Krutá pravda je někdy horší než lež. Pokud se jedná o milosrdnou lež, pak lžu tak, že mně ten člověk většinou plně uvěří.Jen škoda, že nedokáži takto lhát sám sobě.Nyní bych to docela potřeboval.
MB
Prečo by si to teraz potreboval... |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 12/01/2007 : 13:35:43
|
Pánové.
Rád bych od vás slyšel jasné ano, nebo jasné ne. Jsem domluvený tak, že bude li zde jediné ne,pak nic házet do koše nebudu. To ano nebo ne by mělo vycházet s toho, jestli vás toto téma zajímá, nebo nezajímá.
MB
Miloslave...Sú situácie, kedy sa musíš sám rozhodnúť, a myslím, že toto je práve taká situácia... |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 12/01/2007 : 13:37:06
|
Ja budem akceptovať akekoľvek tvoje rozhodnutie... |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 12/01/2007 : 13:50:20
|
Ftarflone.
Ono to není totéž s tím vnukem a tím co se děje za velkou louží a není to ani podobné tomu s reklamou. Tady jde o něco kvalitativně mnohem silnějšího a s tím jsem skutečně nemohl počítat,protože jsem neznal fakta, která byla poznána až tam. Každé poznání dává lidem určité schopnosti. Zda budou využita ve prospěch života, nebo zneužita již nikdo určit nedokáže. Pan Nobel dal lidem schopnost trhat skály,ale dal tím lidem i schopnost trhat si těla navzájem. A to jsem si zřejmě neuvědomil.
A tak jsem se rozhodl pro toto. Nic zatím mazat nebudu. Pokud vznikne nebezpečí, musí mít ostatní cestu k tomu, jak se mu bránit a ta cesta může opět začínat zde.
MB |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 12/01/2007 : 14:28:11
|
Pánové.
V noci na dnes jsem poznal,že jsem měl o tom všem mlčet a poznal jsem i příčinu té prosby o utajení. Byl to jen náznak, ale i ten mne vyděsil. Pam, či spíše to co z něj vzniká,prý dává člověku do rukou schopnost progamovat lidi. Alespoň tak jsem ta slova pochopil. Nevím jak, tolik informací nemám,ale prý se i tato možnost začíná ukazovat. A tak sám pan profesor neví, zda bylo dobrým nápadem se tím zabývat,ale prý již nemá schopnost to zastavit a zvrátit. A tak jsem dal možná život obludě se kterou bude těžké bojovat. Na začátku to vypadalo tak krásně a nyní mám strach,že jsem porodil monstrum,které si žije svým vlastním životem. Je to hrozné, ale nemohl jsem to předpokládat.
MB
Neboj sa Miloslave...Nakoniec všetko dobre dopadne... |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 12/01/2007 : 15:17:45
|
Navi.
Doufejme. Možná to tak hrozné není. Třeba jsem to jen špatně pochopil. Dost nerad bych byl na počátku toho, co by lidem škodilo.
MB |
 |
|
noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts |
Posted - 12/01/2007 : 15:31:09
|
Já moc na programování lidí nevěřím. Nicméně si myslím, že jisté způsoby ovlivňování lidského chování, kterým by se tak dalo říkat existují i bez PAM. Třeba hypnóza. Nebo podprahové vnímání. I tady ovsem platí, že logiku a vědomý odpor cíle takového útoku překonáme jen velmi těžko, pokud vůbec. Ti lékaři se kterými jsem se na toto téma bavil, mi řekli, že k hypnóze je potřeba jistá dobrovolnost hypnotizovaného. Ovlivňovaná osoba prostě musí své ovlivnění dovolit, nebo se alespoň nevědět, že je hypnotizována, či ovlivňována.
Stručně řečeno, podle mne PAM nenabízí nic, co by tu, třebas v jiné formě, již nebylo a není se tedy čeho bát. |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 12/01/2007 : 15:37:18
|
Richarde.
Je to všechno mnohem dál, než to moje Pam. Vmísila se do toho chemie a další věci. Jaké, to přesně nevím, ale umožňuje to polarizovat ukládání informací.Tím je prý možno zcela změnit osobnost.Může to prý sloužit třeba léčení duševních poruch,ale také to může být zneužito.
Já jsem jen kdesi na začátku a možná by to vzniklo za čas i beze mne,ale je tu to ale.
MB |
 |
|
Topic  |
|