www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Otázka slušnosti
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

ftarflon
Aktivní uživatel

Slovakia
192 Posts

Posted - 11/01/2007 :  13:12:38  Show Profile  Reply with Quote
Miloslav, je to celé akési čudné. Aj tie granty. Píšeš, že dostali granty na tento výzkum. Ale schvaľovanie výskumných grantov nie je taká jednoduchá vec. Obyčajne sa grant pripravuje jeden rok dopredu, odkedy má začať. Najprv sa grant napíše, odovzdá sa úradníkom a potom sa celé mesiace čaká na schválenie. Peniaze sa neprideľujú len tak. Ak niekto tvrdí, že za pár týždňov má pridelený grant aj s peniazmi, je to veľmi podozrivé a to aj v Amerike.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 11/01/2007 :  13:33:43  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ftarflon

Miloslav, je to celé akési čudné. Aj tie granty. Píšeš, že dostali granty na tento výzkum. Ale schvaľovanie výskumných grantov nie je taká jednoduchá vec. Obyčajne sa grant pripravuje jeden rok dopredu, odkedy má začať. Najprv sa grant napíše, odovzdá sa úradníkom a potom sa celé mesiace čaká na schválenie. Peniaze sa neprideľujú len tak. Ak niekto tvrdí, že za pár týždňov má pridelený grant aj s peniazmi, je to veľmi podozrivé a to aj v Amerike.

Ak má žiadteľ s prideľovatelom grantu priateľský vzťah, môže ho dostať aj veľmi rýchlo...
Go to Top of Page

ftarflon
Aktivní uživatel

Slovakia
192 Posts

Posted - 11/01/2007 :  13:55:09  Show Profile  Reply with Quote
navi, predstavuješ si to veľmi jednoducho
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 11/01/2007 :  14:00:21  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Noeme.

Jak jsem řekl.Nejsem jím oprávněn toto sdělit.Když by to chtěl, pak by to on sám zde zdělil a to zatím neudělal. Když se rozhodne tak učinit, udělá to on sám a nikoliv já.

Oldow.

Bal to skutečně jen legrace,ale řeknu tě jedno. Když si nesadíš a ta čísla skutečně vyjdou, tak se nejspíš zblázníš, že jsi přišel o pěkný balík. Když je sadíš můžeš ztratit jen tolik, kolik stojí sázka. Když vyhraješ, budiž tě to přáno. Nyní si myslím, že takovou legraci by si nikdo neměl dovolit a zvláště když pomyslím na to, že bys nesadil a čísla vyšla. Jenže totéž mohu říci všem, kdo ta čísla viděli. Co kdyby vyšla? Já si je pro jistotu také vsadím. Nerad bych si škubal bujnou kštici.

Bůůůůůů

MB

Ja si ich nevsadím, pretože peniaze nepotrebujem...Zarobím ich dosť na to, aby som ešte nejaké potreboval...
Go to Top of Page

ftarflon
Aktivní uživatel

Slovakia
192 Posts

Posted - 11/01/2007 :  14:01:51  Show Profile  Reply with Quote
Miloslav, nie je to s tým profesorom len jeden z tvojich žartov? Čo keď aj teraz sa nakoniec ozveš s tým tvojim

Bůůůůůů

Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 11/01/2007 :  14:03:39  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Firma vyhrala tender skôr, ako bola vytvorená...Hovorí ti to niečo?...
Go to Top of Page

ftarflon
Aktivní uživatel

Slovakia
192 Posts

Posted - 11/01/2007 :  14:14:23  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by navi

quote:

Myslíš, že celý svet je taký skazený ako naše malé Slovensko?
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 11/01/2007 :  14:34:31  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Ftarflone.

Ono to tak čudné není.Škola má svoje vlastní fondy na zvláštní účely a s těchto fondů byly prý uděleny granty. Nejspíš tomu dávají určitý stupeň důležitosti. Já o tom zase až tolik nevím. Mám jen kusé informace od profesora a jsou věci, na které se nechci ptát aby si to nevyložil jinak. Já o sobě vím, že občas cosi bleptnu a potom mne to mrzí. A tak se snažím být opatrný.

Noeme.

To je dohoda mezi mnou a tím profesorem a tu dodržím.
Až to bude dokončené, je to o něčem jiném a nejspíš to zveřejněné bude. Mezi mnou a universitou k žádné dohodě nedošlo.Čili se to university netýká. Starost toho profesora o to aby měli na výzkum dost času a klid je myslím celkem pochopitelná.

Navi.
MNě skutečně o autorství nejde, nebo jde ,ale až na entém místě. Uvědom si, že by mně to nebylo k ničemu,když stroskotal plán se sci fi románem, kde to mělo být uložené. Na vědeckou práci nemám a tato moje forma sdělení je naprosto nedostatečná. A tak beru i to, že se to dostane mezi lidi touto cestou. Tím že to bude sloužit lidem, získal můj život jistý smysl a nebyl zbytečný. Bez nich by se to ztratilo a stejně bych s toho nic neměl. Takto mám radost a ta mně stačí. Navíc bude priorita dle všeho patřit škole. Navíc jsem nebyl přesvědčován ani přemlouván k tomu abych to s internetu odstranil.Bylo pouze řečeno, že bych to mohl ve prospěch těch studentů udělat,pokud sám chci.

MB
Go to Top of Page

noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts

Posted - 11/01/2007 :  14:56:19  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Až to bude dokončené, je to o něčem jiném a nejspíš to zveřejněné bude. Mezi mnou a universitou k žádné dohodě nedošlo.Čili se to university netýká. Starost toho profesora o to aby měli na výzkum dost času a klid je myslím celkem pochopitelná.

Není to pochopitelné. Proč by jakákoliv diskuze, či obecná známost předmětu výzkumu a jeho účastníků. Měla znamenat, že nebudou mít výzkumníci dost času a klidu na svoji práci? Ve světě běží mnohem kontroverznější výzkumné programy a nejsou utajené, tak proč by měl být tento?
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 11/01/2007 :  15:19:17  Show Profile  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by navi

quote:

Myslíš, že celý svet je taký skazený ako naše malé Slovensko?

Myslím si, že ľudia sú všade rovnakí...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 11/01/2007 :  15:23:40  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Ftarflone.

Ono to tak čudné není.Škola má svoje vlastní fondy na zvláštní účely a s těchto fondů byly prý uděleny granty. Nejspíš tomu dávají určitý stupeň důležitosti. Já o tom zase až tolik nevím. Mám jen kusé informace od profesora a jsou věci, na které se nechci ptát aby si to nevyložil jinak. Já o sobě vím, že občas cosi bleptnu a potom mne to mrzí. A tak se snažím být opatrný.

Noeme.

Navi.
MNě skutečně o autorství nejde, nebo jde ,ale až na entém místě. Uvědom si, že by mně to nebylo k ničemu,když stroskotal plán se sci fi románem, kde to mělo být uložené. Na vědeckou práci nemám a tato moje forma sdělení je naprosto nedostatečná. A tak beru i to, že se to dostane mezi lidi touto cestou. Tím že to bude sloužit lidem, získal můj život jistý smysl a nebyl zbytečný. Bez nich by se to ztratilo a stejně bych s toho nic neměl. Takto mám radost a ta mně stačí. Navíc bude priorita dle všeho patřit škole. Navíc jsem nebyl přesvědčován ani přemlouván k tomu abych to s internetu odstranil.Bylo pouze řečeno, že bych to mohl ve prospěch těch studentů udělat,pokud sám chci.

MB

Absolutne ťa chápem Miloslave...
Go to Top of Page

ftarflon
Aktivní uživatel

Slovakia
192 Posts

Posted - 11/01/2007 :  15:23:56  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Ftarflone.

Miloslav, pýtať sa na zdroj peňazí pre výskum je úplne normálne a bežné. S tým sa nerobia žiadne tajnosti. Keď sa publikuje práca, financovaná nejakým grantom, ten grant je v tej práci uvedený. To preto, aby inštitúcia, ktorá peniaze poskytla, mohla zdokladovať (napríklad aj pre daňové účely), komu a na aký účel peniaze poskytla.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 11/01/2007 :  15:32:04  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by noemus

Není to pochopitelné. Proč by jakákoliv diskuze, či obecná známost předmětu výzkumu a jeho účastníků. Měla znamenat, že nebudou mít výzkumníci dost času a klidu na svoji práci? Ve světě běží mnohem kontroverznější výzkumné programy a nejsou utajené, tak proč by měl být tento?

Jednou z ľudských vlastností je radosť z víťazstva...Ak by sa k Miloslavovmu základu dostali iné univerzity a mali záujem ju rozpracovať a prezentovať, tak by nastal súboj na rýchlosť...V rýchlosti sa veľa vecí neurobí dosť dôkladne a z toho vyplýva nekvalita...Z ľudskej povahy nieje dôležité, kto stvoril prvý kvalitný bicykel, ale kto stvoril prvý bicykel...Chcú mať dosť času a spraviť to kvalitne...

Edited by - navi on 11/01/2007 15:36:27
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 11/01/2007 :  15:45:31  Show Profile  Reply with Quote

quote:

Ftarflone.

Miloslav, pýtať sa na zdroj peňazí pre výskum je úplne normálne a bežné. S tým sa nerobia žiadne tajnosti. Keď sa publikuje práca, financovaná nejakým grantom, ten grant je v tej práci uvedený. To preto, aby inštitúcia, ktorá peniaze poskytla, mohla zdokladovať (napríklad aj pre daňové účely), komu a na aký účel peniaze poskytla.

Myslím si, že až to dielo uzrie svetlo sveta, bude zverejnený aj investor...

Edited by - navi on 11/01/2007 15:49:07
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 11/01/2007 :  15:56:19  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi, robíš tu neporiadok. Uznávam, že si grafoman, ale hádam aj ty uznáš, že štyri rovnaké príspevky za sebou je veľa... Nemohol by si zmazať tie tri nepodarené príspevky?

Už sa stalo...Len som trochu experimentoval...

Edited by - navi on 11/01/2007 15:57:22
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000