www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Otázka slušnosti
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 11/01/2007 :  10:17:10  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Pánové.

Bylo mne doporučeno abych v další diskusi nepokračoval a když ano, pak pouze v nezávislých tématech. Byl jsem též požádán, abych je li to možné smazal vše co se týká mých poznání. Proč? Byly se sestaveny studenstské týmy, které na tom pracují a začínají se ukazovat velmi slibné výsledky. Výsledkem by měla být studntská vědecká práce. Je mně jasné, že se bojí ,aby kdosi jiný je nepředběhnul a jejich práce by se nestala zbytečnou. Jde jim tedy o prioritu.

Pokud mám mluvit za sebe, je mně zcela lhostejné, kdo na tom bude pracovat, jestli jen oni, nebo kdokoliv jiný. Důležitý je výsledek.
Jenže na druhou stranu je zcela chápu a jsem rád, že vlasně za mne udělají to,, čeho já jsem již schopný nebyl a mrzelo by mne, kdyby jejich práce byla zbytečná.

Považuji vás za přátele a vzhledem k vám by byl takový čin mírně řečeno neslušný. navíc by zde zůstaly teakce na neexistující tvrzení.
Proto se vás ptám na vaše názory, svolení k tomu, či zamítavé postoje.
Byl jsem o to pouze požádán, nebyl to příkaz a pokud řeknete ne, vše zůstane jak je. Toto jsem řekl i panu profesorovi a on to respektuje.
Ptám se vás tedy na vaše stanovisko k takovému činu.

MB

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 11/01/2007 :  10:29:32  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Pánové.

Bylo mne doporučeno abych v další diskusi nepokračoval a když ano, pak pouze v nezávislých tématech. Byl jsem též požádán, abych je li to možné smazal vše co se týká mých poznání. Proč? Byly se sestaveny studenstské týmy, které na tom pracují a začínají se ukazovat velmi slibné výsledky. Výsledkem by měla být studntská vědecká práce. Je mně jasné, že se bojí ,aby kdosi jiný je nepředběhnul a jejich práce by se nestala zbytečnou. Jde jim tedy o prioritu.

Pokud mám mluvit za sebe, je mně zcela lhostejné, kdo na tom bude pracovat, jestli jen oni, nebo kdokoliv jiný. Důležitý je výsledek.
Jenže na druhou stranu je zcela chápu a jsem rád, že vlasně za mne udělají to,, čeho já jsem již schopný nebyl a mrzelo by mne, kdyby jejich práce byla zbytečná.

Považuji vás za přátele a vzhledem k vám by byl takový čin mírně řečeno neslušný. navíc by zde zůstaly teakce na neexistující tvrzení.
Byl jsem o to pouze požádán, nebyl to příkaz a pokud řeknete ne, vše zůstane jak je. Toto jsem řekl i panu profesorovi a on to respektuje.

MB

Po tom čo si tu už napísal, ako sleduješ naše reakcie na niektoré tvoje príspevky, ti doporučujem toto...Rob si čo chceš...Máš na to právo...
Go to Top of Page

noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts

Posted - 11/01/2007 :  11:00:05  Show Profile  Reply with Quote
Nikdo nemá právo, tě nutit ničit tvou práci. A to ani tehdy pokud ji za svoji pouze vydáváš (což si nemyslím), maximálně se mohou o tzv. prvenství s tebou přít.

Mne by však zajímalo (a určitě i ostatní) jméno toho profesora a také o kterou univerzitu jde. Pokud by to bylo možné tak i odkazy na jakoukoliv jejich práci.
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 11/01/2007 :  11:15:49  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Miloslave
Pokud chces, vsechno si nejdriv uloz na disk a redsi hned vypal a smaz ze site. Je to tva vec. Ale myslim, ze o svou prioritu se pan profesor bat nemusi, diskutuje nas tu jen par, forum pilis zname neni a koneckoncu, kdyby chtel tvou teorii rozpracovat nekdo jiny, mel by si rict o tve svoleni. Je ale samozrejme jen na tobe, jak se rozhodnes. Ja osobne o takto podrobne teorie (PAM) zajem nemam a tvoje uvahy o pravde nosim nekde, kde je nikdo nesmaze, takze u me klido.

Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 11/01/2007 :  11:39:35  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Richarde.

Nikdo mne nenutí ničit svou práci. Byl jsem pouze požádán, jestli bych nemohl svou práci skrýt. Mně zůstane,ale s fóra by zmizela. Ta prosba byla plná rozpaků, ze strany pana profesora a sám říkal, že nemá jakékoliv právo to ode mne žádat a že je to vlastně od něj velmi sobecké. Říkal, že to dělá jen díky studentům, kteří mají obavy, že ty informace s tohoto fóra získá kdosi jiný a jejich práce se stane zbytečnou. Ono je to s tou prací už trošku dál, než na začátku a velmi rychle to roste už proto, že vznikly týmy zaměřené různými směry vědy a navzájem si předávají informace. Prý jsou dnes ty polární ukládání informací pozvrzeny a již je známo, čím je to v mozku podmíněno. Já to ještě nevím, ale prý se dozvím velmi brzy.

Jméno profesora ani jméno university nejsem oprávněn prozradit. Původně měla vzniknout stránka, na které bych já a mnou vybraní lidé s nimi diskutovali. Když však poznali oč ve skutečnosti jde a co to poznání o lidském myšlení přináší a navíc dostali granty na tento výzkum, od myšlenky stránek upustili. Otevřeli by prý tím přístup k informacím, které již nejsou veřejné.To musím respektovat. jsem rád, že se našel alespoň někdo. Tím nesnižuji tebe, nebo kohokoliv s tohoto fóra. Oni mají k tomu prostě podmínky a velkou roli zde hraje i pan profesor. Mohu tě jen říci, že to není starý člověk,ale asi tak ve tvém věku a je samá legrace.(Použil webkameru a ukázal mně i záběry s auly ve které se se studenty schází a diskutují) Viděl jsem tedy i ty studenty a bylo mně dobře po těle,když mně zamávali. Kdybych byl býval oholený a upravený, tak bych se jim také ukázal. Takto jsem tvrdil, že si musím kameru teprve opatřit.

Ace Rimmer se divil, na které universitě by se mohlo stát šlágrem podobenství o stromu znaků. Odpověď zní. Na jedné s nejvěhlasnějších v USA. Oni totiž pochopili oč ve skutečnosti jde. On se v takovém množství lidí najde jeden, kteý řekne."Něco na tom je" a pak už to jde vlastní cestou. Navíc Amerika je země mnoha pravd a spor pravd je tam víc vidět než u nás, kde jej trošku podceňujem. Je docela možné, že díky jim ten dům květ jako světová instituce skutečně vznikne i když se zatím u nich rohovor znemožňující spor příliž neosvědčil. A tak hledají jiná pravdla, která by vedla ke stejnému cíli. Pan profesor je zastánce těch mých pravdiel a tvrdí, že se tímto spůsobem musí lidi teprve naučit diskutovat a pak, že by mohl být funkční.

Nejspíše se divíš, že si nechám svou práci jen tak vzít a zdá se tě to nepochopitelné. Jenže je tomu jinak. Kdybych měl před sebou dostatek času, pak bych s tím nevyšel ani zde. Já bohužel ten čas nemám (pokud se nestane zázrak) a proto jsem vděčný za to, že se to dostalo k lidem a nežil jsem zbytečně. On se Richarde musí člověk umět rozhodnout oč mu ve skutečnosti jde.Jestli o povýšení svého já, nebo o to aby se jeho poznání dostalo k lidem a eventuelně jim sloužilo k lepšímu životu. To víš že bych byl raději, kdyby ta universita byla česká a oni se to učili od nás,ale je lépe, když to byli oni, než nikdo. Svtětovým se nestane ten kdo svět kopíruje, ale ten koho svět ve vlastním zájmu kopíruje. Až si toto češi uvědomí,pak nám bude mnohem lépe a svět si nás bude víc vážit.

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 11/01/2007 :  11:50:22  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Richarde.

Nikdo mne nenutí ničit svou práci. Byl jsem pouze požádán, jestli bych nemohl svou práci skrýt. Mně zůstane,ale s fóra by zmizela. Ta prosba byla plná rozpaků, ze strany pana profesora a sám říkal, že nemá jakékoliv právo to ode mne žádat a že je to vlastně od něj velmi sobecké. Říkal, že to dělá jen díky studentům, kteří mají obavy, že ty informace s tohoto fóra získá kdosi jiný a jejich práce se stane zbytečnou. Ono je to s tou prací už trošku dál, než na začátku a velmi rychle to roste už proto, že vznikly týmy zaměřené různými směry vědy a navzájem si předávají informace. Prý jsou dnes ty polární ukládání informací pozvrzeny a již je známo, čím je to v mozku podmíněno. Já to ještě nevím, ale prý se dozvím velmi brzy.

Jméno profesora ani jméno university nejsem oprávněn prozradit. Původně měla vzniknout stránka, na které bych já a mnou vybraní lidé s nimi diskutovali. Když však poznali oč ve skutečnosti jde a co to poznání o lidském myšlení přináší a navíc dostali granty na tento výzkum, od myšlenky stránek upustili. Otevřeli by prý tím přístup k informacím, které již nejsou veřejné.To musím respektovat. jsem rád, že se našel alespoň někdo. Tím nesnižuji tebe, nebo kohokoliv s tohoto fóra. Oni mají k tomu prostě podmínky a velkou roli zde hraje i pan profesor. Mohu tě jen říci, že to není starý člověk,ale asi tak ve tvém věku a je samá legrace.(Použil webkameru a ukázal mně i záběry s auly ve které se se studenty schází a diskutují) Viděl jsem tedy i ty studenty a bylo mně dobře po těle,když mně zamávali. Kdybych byl býval oholený a upravený, tak bych se jim také ukázal. Takto jsem tvrdil, že si musím kameru teprve opatřit.

Ace Rimmer se divil, na které universitě by se mohlo stát šlágrem podobenství o stromu znaků. Odpověď zní. Na jedné s nejvěhlasnějších v USA. Oni totiž pochopili oč ve skutečnosti jde. On se v takovém množství lidí najde jeden, kteý řekne."Něco na tom je" a pak už to jde vlastní cestou. Navíc Amerika je země mnoha pravd a spor pravd je tam víc vidět než u nás, kde jej trošku podceňujem. Je docela možné, že díky jim ten dům květ jako světová instituce skutečně vznikne i když se zatím u nich rohovor znemožňující spor příliž neosvědčil. A tak hledají jiná pravdla, která by vedla ke stejnému cíli. Pan profesor je zastánce těch mých pravdiel a tvrdí, že se tímto spůsobem musí lidi teprve naučit diskutovat a pak, že by mohl být funkční.

Nejspíše se divíš, že si nechám svou práci jen tak vzít a zdá se tě to nepochopitelné. Jenže je tomu jinak. Kdybych měl před sebou dostatek času, pak bych s tím nevyšel ani zde. Já bohužel ten čas nemám (pokud se nestane zázrak) a proto jsem vděčný za to, že se to dostalo k lidem a nežil jsem zbytečně. On se Richarde musí člověk umět rozhodnout oč mu ve skutečnosti jde.Jestli o povýšení svého já, nebo o to aby se jeho poznání dostalo k lidem a eventuelně jim sloužilo k lepšímu životu. To víš že bych byl raději, kdyby ta universita byla česká a oni se to učili od nás,ale je lépe, když to byli oni, než nikdo. Svtětovým se nestane ten kdo svět kopíruje, ale ten koho svět ve vlastním zájmu kopíruje. Až si toto češi uvědomí,pak nám bude mnohem lépe a svět si nás bude víc vážit.

MB

Miloslave...Možno sa budeš čudovať, ale presne toto som čakal, že sa stane...Viem aj kam to povedie, ale nebudem to prezradzovať...Všetko je to ale v záujme dobra...
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 11/01/2007 :  11:59:54  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
No jasny, kdyz je nekdo kamos vsevedouciho, ma holt vyhody. Nemohl by ses, Navi, kvuli me zeptat na cisla v sportce nekdy na pristi tyden?

Go to Top of Page

ftarflon
Aktivní uživatel

Slovakia
192 Posts

Posted - 11/01/2007 :  12:03:14  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Pánové.

MB

Nazdar Miloslav!

Som rád, že nás považuješ za priateľov. Z mojej strany je to tiež tak a z noemovej určite tiež.

Čo urobíš je len tvoja vec a nikoho iného. Nikto ti nemôže nič prikazovať ani povoľovať. Ale pýtaš sa na náš názor. Takže tu je môj.

Pán profesor sa o tom dozvedel z tejto stránky. Nediskutuje tu, ale len pasíve odtiaľto berie informácie. Teraz chce, aby informácie z tejto stránky zmizli. To sa mi vidí ako dosť trúfalá, ak nie rovno drzá požiadavka. Prečo to chce? Ak mu ide o prioritu, tak nech sa poponáhľa. Tak sa to robí vo všetkých vedeckých oblastiach. Ale pochybujem, že niekto iný okrem neho a jeho skupiny na tom ešte pracuje. Ak by niekto taký bol, zrejme by sa ti ozval. Nechce sa mi veriť, že by ešte niekto iný na tom pracoval celkom tajne. Bez konzultácií s tebou by to bolo veľmi, veľmi ťažké. Osobne si myslím, že pán profesor v tomto teraz nemá žiadnu konkurenciu.

Budem teraz trochu zlý, ale aj svet je niekedy zlý a treba byť opatrný. Pravý dôvod, prečo to chce, môže byť aj iný, ako on uvádza. Je totiž aj taká možnosť, že všetko autorstvo si chce pripísať iba on sám. Nehovorím, že to tak je, ale vylúčiť sa to nedá.

Ak ti záleží na autorstve, mal by si svoje príspevky na tejto stránke ponechať. Toto je tiež istá forma publikácie, ktorá svedčí o tvojom autorstve. Zápis u notára v Čechách je od Ameriky veľmi vzdialený, ale internet je všade.

f.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 11/01/2007 :  12:04:29  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Oldow. Tak si piš.

6. 7.19. 27.29.45. Prémie 14.

Pamatuj na mne s provizí.

MB
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 11/01/2007 :  12:12:14  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Miloslave
Na kdy to je?
je to jenom for?
Ale vazne!

Go to Top of Page

noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts

Posted - 11/01/2007 :  12:24:04  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Oldow

Miloslave
Na kdy to je?
je to jenom for?
Ale vazne!

Sazet nemusis, staci kdyz si overis v TV jestli to vyslo (Podminkou vyhry ovsem muze byt, ze vsadis (byt prorokem tak ti to reknu az kdyz cisla nepadnou a ty sis nevsadil :o)))))
Go to Top of Page

noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts

Posted - 11/01/2007 :  12:26:34  Show Profile  Reply with Quote
Mohl bys nam Slávku vysvětlit ty tajnosti. Když je ta univerzita tak známá, proč nemůžeme znát její jméno. A už vůbec nechápu proč bychom nemohly znát jméno toho profesora. Pokud vím, tak všechny univerzity v americe jména svých profesorů zveřejňují. Neznám žádný rozumný důvod k zatajení takových informací
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 11/01/2007 :  12:41:41  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Noeme.

Jak jsem řekl.Nejsem jím oprávněn toto sdělit.Když by to chtěl, pak by to on sám zde zdělil a to zatím neudělal. Když se rozhodne tak učinit, udělá to on sám a nikoliv já.

Oldow.

Bal to skutečně jen legrace,ale řeknu tě jedno. Když si nesadíš a ta čísla skutečně vyjdou, tak se nejspíš zblázníš, že jsi přišel o pěkný balík. Když je sadíš můžeš ztratit jen tolik, kolik stojí sázka. Když vyhraješ, budiž tě to přáno. Nyní si myslím, že takovou legraci by si nikdo neměl dovolit a zvláště když pomyslím na to, že bys nesadil a čísla vyšla. Jenže totéž mohu říci všem, kdo ta čísla viděli. Co kdyby vyšla? Já si je pro jistotu také vsadím. Nerad bych si škubal bujnou kštici.

Bůůůůůů

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 11/01/2007 :  12:51:57  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Oldow

Navi
No jasny, kdyz je nekdo kamos vsevedouciho, ma holt vyhody. Nemohl by ses, Navi, kvuli me zeptat na cisla v sportce nekdy na pristi tyden?

Mohol, ale nechcem...
Go to Top of Page

noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts

Posted - 11/01/2007 :  12:54:01  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Noeme.
Jak jsem řekl.Nejsem jím oprávněn toto sdělit.Když by to chtěl, pak by to on sám zde zdělil a to zatím neudělal. Když se rozhodne tak učinit, udělá to on sám a nikoliv já.

Oprávněn? Copak musíš mít oprávnění k tomu aby jsi nám řekl jméno university, kde rozvíjejí tvé myšlenky. Navíc pokud je psána nějaká studentská práce. Tak na všech Amerických universitách platí, že taková práce je po dokončení majetkem university a smí a musí ji zveřejnit i bez jeho souhlasu. Tím samozřejmě není porušeno autorství. Ostatně i většina nestudentských prací se zveřejňuje.

v životě jsem neslyšel o tom, že by nějaký universitní výzkum byl takto zatajován. to je něco, co je v zásadním rozporu s principy na kterých je universitní vzdělání postaveno.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 11/01/2007 :  13:04:59  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ftarflon

Nazdar Miloslav!

Som rád, že nás považuješ za priateľov. Z mojej strany je to tiež tak a z noemovej určite tiež.

Čo urobíš je len tvoja vec a nikoho iného. Nikto ti nemôže nič prikazovať ani povoľovať. Ale pýtaš sa na náš názor. Takže tu je môj.

Pán profesor sa o tom dozvedel z tejto stránky. Nediskutuje tu, ale len pasíve odtiaľto berie informácie. Teraz chce, aby informácie z tejto stránky zmizli. To sa mi vidí ako dosť trúfalá, ak nie rovno drzá požiadavka. Prečo to chce? Ak mu ide o prioritu, tak nech sa poponáhľa. Tak sa to robí vo všetkých vedeckých oblastiach. Ale pochybujem, že niekto iný okrem neho a jeho skupiny na tom ešte pracuje. Ak by niekto taký bol, zrejme by sa ti ozval. Nechce sa mi veriť, že by ešte niekto iný na tom pracoval celkom tajne. Bez konzultácií s tebou by to bolo veľmi, veľmi ťažké. Osobne si myslím, že pán profesor v tomto teraz nemá žiadnu konkurenciu.

Budem teraz trochu zlý, ale aj svet je niekedy zlý a treba byť opatrný. Pravý dôvod, prečo to chce, môže byť aj iný, ako on uvádza. Je totiž aj taká možnosť, že všetko autorstvo si chce pripísať iba on sám. Nehovorím, že to tak je, ale vylúčiť sa to nedá.

Ak ti záleží na autorstve, mal by si svoje príspevky na tejto stránke ponechať. Toto je tiež istá forma publikácie, ktorá svedčí o tvojom autorstve. Zápis u notára v Čechách je od Ameriky veľmi vzdialený, ale internet je všade.

f.

Profesor priznal, že to je sebecké, ale Miloslav je zároveň rád, že jeho objav by mohol byť aplikovateľný...Čo je viac?...Myslím si, že pre Miloslava, aj profesora tá druhá varianta...Profesor argumentoval zbytočnosť práce študentov, ak to paralelne môže robiť ktokoľvek iný, ako jeho študenti, a Miloslav pri svojom veku vie, že lepší je vrabec v hrsti, ako holub na streche...Myslím, že Miloslavovi bude jedno, kto si to autorstvo pripíše, pretože jemu ide hlavne o to, aby sa to zrealizovalo...

Edited by - navi on 11/01/2007 13:23:35
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000