www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Pozitívny a negatívny svet...
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 31/12/2006 :  08:02:42  Show Profile  Reply with Quote
Viete aký je rozdiel medzi pozitívnym a negatívnym svetom?...

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 31/12/2006 :  08:59:46  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
Nic takoveho neni, je jen skutecnost, ve ktere se lide snazi zit. Nekdy jim to jde lip a nekdy hur, ale idea zla je pouze iluzivni. Zlo je jen abstraktni predstava, ale ve skutecnosti existuje jen lidska blbost a arogance.

Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 31/12/2006 :  11:47:38  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Oldow

Navi
Nic takoveho neni, je jen skutecnost, ve ktere se lide snazi zit. Nekdy jim to jde lip a nekdy hur, ale idea zla je pouze iluzivni. Zlo je jen abstraktni predstava, ale ve skutecnosti existuje jen lidska blbost a arogance.

Vidím, že máš pohľad ako budhisti...Dobro a zlo je ilúzia, nie objektívna realita...Sadáma Husajna práve popravili za ilúziu zla...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 31/12/2006 :  11:50:40  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi

Sadáma Husajna práve popravili za blbosť a aroganciu, to ale nieje negatívny stav, ani zlo...Dobre som to povedal, že?...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 31/12/2006 :  11:56:18  Show Profile  Reply with Quote
To čo robil Hitler a jeho prisluhovači, bolo z ich strany pozitívne...Tí, na ktorých táto pozitivita dopadala do brali negatívne, pretože im táto pozitivita brala slobodu a životy...Kto z nich bol viacej pozitívny a kto viacej negatívny?
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 31/12/2006 :  12:12:38  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
Ale ja netvrdim, ze trest nema smysl, trest je nutny. Jen trest muze provinilce privest k pochopeni svych chyb, prece nebudeme podporovat zlocince zlepsovanim podminek.
S tim Hitlerem - proste doslo ke vzniku podminek a svine se zachovaly jako svine. Ale proc? Kratkozrakost, pokrytectvi, prospechazstvi, zvrhlost. Ciste zlo? Mozna ve filmu.
Uvedom si ale, ze svine zustavaji. Az prijdou podminky - a nikdo nejsme schopni dohlednout dusledky svych cinu - zase prevleknou plaste.
Budhisti jsou mimo, protoze veri v odstraneni utrpeni. Ja verim v prijeti utrpeni s pomoci sebelitosti

Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 31/12/2006 :  12:48:45  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi
Ale ja netvrdim, ze trest nema smysl, trest je nutny. Jen trest muze provinilce privest k pochopeni svych chyb, prece nebudeme podporovat zlocince zlepsovanim podminek.
S tim Hitlerem - proste doslo ke vzniku podminek a svine se zachovaly jako svine. Ale proc? Kratkozrakost, pokrytectvi, prospechazstvi, zvrhlost. Ciste zlo? Mozna ve filmu.
Uvedom si ale, ze svine zustavaji. Az prijdou podminky - a nikdo nejsme schopni dohlednout dusledky svych cinu - zase prevleknou plaste.
Budhisti jsou mimo, protoze veri v odstraneni utrpeni. Ja verim v prijeti utrpeni s pomoci sebelitosti

Takže existuje pozitívnejšie a negatívnejšie z globálneho hľadiska?
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 31/12/2006 :  13:01:57  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
Ale ano, samozrejme existuje pozitivni chovani. Odmenou za nej je vedomi, ze je lepsi, a to, ze se obcas i vyplaci.Je i negativni chovani a jeho dusledky jsou negativni a navic pocit viny. Ale neexistuje nic jako zlo, nebo dokonce negativni realita. Je kazdeho vec, kterou cestu zvoli, zadna neni snadna. Ale pokud zvoli temnou stranu sily, mel by predem prijmout cenu - riziko dopadeni a trestu, vycitek svedomi a nenavisti.

Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 01/01/2007 :  19:42:06  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi
Ale ano, samozrejme existuje pozitivni chovani. Odmenou za nej je vedomi, ze je lepsi, a to, ze se obcas i vyplaci.Je i negativni chovani a jeho dusledky jsou negativni a navic pocit viny. Ale neexistuje nic jako zlo, nebo dokonce negativni realita. Je kazdeho vec, kterou cestu zvoli, zadna neni snadna. Ale pokud zvoli temnou stranu sily, mel by predem prijmout cenu - riziko dopadeni a trestu, vycitek svedomi a nenavisti.

Nie každý s negatívnym chovaním má pocit viny...Môže to byť aj naopak...pokiaľ sa jedná o agenta negatívneho stavu, ten negatívne správanie pociťuje ako pozitívne...a naopak agent pozitívneho stavu môže mať pocity viny aj za negativitu druhých...Iste že je každého vec, ktorú cestu si zvolí, ale druhú svetovú vojnu by som určite nazval negatívnou realitou...
Go to Top of Page

Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts

Posted - 02/01/2007 :  00:24:09  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by navi

quote:

Navi

Nie každý s negatívnym chovaním má pocit viny...Môže to byť aj naopak...pokiaľ sa jedná o agenta negatívneho stavu, ten negatívne správanie pociťuje ako pozitívne...a naopak agent pozitívneho stavu môže mať pocity viny aj za negativitu druhých...Iste že je každého vec, ktorú cestu si zvolí, ale druhú svetovú vojnu by som určite nazval negatívnou realitou...

Nerad bych tě Navi urazil , ale tohle už mi zavání stihomamem .
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 02/01/2007 :  05:24:11  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
Ja nevim, jak ti to vysvetlit, ale tak to proste neni. Lide nejsou takovi, jak si je, spolu s 99% lidstva predstavujes. Ale neni pro to oduvodneni. Je naprosto absurdni predstava, ze by mentalne zdravemu cloveku delalo poteseni konani zla. Muzes se mnou nesouhlasit, ale tak to proste je. A pokud ti i nadale bude buh prikazovat, co cist, asi to tezko pochopis.

Kdyz se ale zamyslim nad tvoji teorii, pripada mi, ze je pravdepodobnejsi reseni.
Buh, proti veskerym zvyklostem k tobe mluvi. Jeho teorie jsou vice nez pochybne. Navrhuje ti ke cteni knihy, ktere jen tezko mohou reflektovat svet v jeho uplnosti...
Kdyz se nad tim zamyslim, rekl bych, ze k tobe promlouvaji demoni. Vsechny aspekty tomu nasvedcuji. Je docela mozne, ze vyuzili oslabeni dogmaticke viry a snazi se cerpat silu predkladanim podobnych teorii z jejich vericich. Problem je, ze dokud neustoupis ze sve falesne viry, nikdy neuvidis svuj omyl.
Ale neboj, my se budeme i nadale snazit spasit tvou dusi.

Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 02/01/2007 :  12:48:32  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Oldow.

Já už ne. Nechám ho rochnit a funět blahem. Budu se zabývat tím, co považuji za důležitější a podstatnější.

Otázka pozitivního a negativního světa není jednoduchá. Za negatiovum můžeme považovat příkladně s pohledu člověka věřícího rozmach ateismu. Naopak s pohledu ateisty existence zastánců víry v boha.
Z mého pohledu mohu považovat za negativum funkci pravd a moci ldské jako zneužití schopností ve prospěch svého já a uznané pravdy. Toto je ve světě jednáním dominantním a proto bych mohl svět považovat za negativní. Jenže jsou zde další poznání a to poznání funkce pravd a moci lidské na urychlení rozvoje intelektu lidstva. Tento intelekt je nutný pro to aby člověk jako druh přežil v podmínkách jaké jsou. Toto je tedy pozitivum a jedná se vlastně o totéž. Jenže je zde na Zemi poznání dostatečné ke zničení života na celé planetě a tehdy pravdy a moc lidská ohrožují svou rozdělující funcí život jako akový. Jsou tedy opět negativem. Vždy je třeba brát na zřetel všechny možné okolnosti, smysl a funkci toho o čem se jedná. Teprve potom můžeme hovořit o tom, co je pozitivum a co negativum.

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 02/01/2007 :  13:28:38  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ace Rimmer

quote:
Originally posted by navi

quote:

Navi

Nerad bych tě Navi urazil , ale tohle už mi zavání stihomamem .

Duchovné vedomie nemôžeš uraziť, takže nemaj obavy...Kľudne môžeš písať čo len chceš...Stihomam znamená toto...psychycká porucha vyznačující se bludy vztahovačnosti, podezíravosti nebo žárlivosti při plném zachování intelektu...Myslím si, že nie som vzťahovačný, podozrievavý a ani žiarlivý... Zrejme si si pomýlil termín, ale nevadí, aj na to má človek právo...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 02/01/2007 :  14:16:24  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi
Ja nevim, jak ti to vysvetlit, ale tak to proste neni. Lide nejsou takovi, jak si je, spolu s 99% lidstva predstavujes. Ale neni pro to oduvodneni. Je naprosto absurdni predstava, ze by mentalne zdravemu cloveku delalo poteseni konani zla. Muzes se mnou nesouhlasit, ale tak to proste je. A pokud ti i nadale bude buh prikazovat, co cist, asi to tezko pochopis.

Kdyz se ale zamyslim nad tvoji teorii, pripada mi, ze je pravdepodobnejsi reseni.
Buh, proti veskerym zvyklostem k tobe mluvi. Jeho teorie jsou vice nez pochybne. Navrhuje ti ke cteni knihy, ktere jen tezko mohou reflektovat svet v jeho uplnosti...
Kdyz se nad tim zamyslim, rekl bych, ze k tobe promlouvaji demoni. Vsechny aspekty tomu nasvedcuji. Je docela mozne, ze vyuzili oslabeni dogmaticke viry a snazi se cerpat silu predkladanim podobnych teorii z jejich vericich. Problem je, ze dokud neustoupis ze sve falesne viry, nikdy neuvidis svuj omyl.
Ale neboj, my se budeme i nadale snazit spasit tvou dusi.

Mentálne zdravý človek...Predstav si ľudskú zlomyselnosť...Bežne sa hovorí, že najväčšia radosť je škodoradosť...Nemusím chodiť ďaleko...Stačí pozorovať moje deti, ako si naschvál robia zle...Stačí sa spýtať syna, či mu robí dobre, keď sestre robí zle, tak povie že ano...Obidvaja sú mentálne zdravý...

Nikdy som nepísal, že mi Boh prikazuje čo mám čítať...Vždy som prizvukoval, že ho mám ako poradcu, ktorého som si slobodne vybral a slobodne ho môžem kedykoľvek odmietnuť...

Boh neportebuje teórie...Boh je tvorca...Teórie vznikajú, ak niekto niečo nevie...Boh vie ale všetko, takže ich nepotrebuje...

Nemôžeš správene posudzovať duchovné knihy, ktoré si nečítal z pohľadu ducha...

Hovorili ku mne aj démoni, a to v dobe, kedy som ešte nedokázal rozlíšiť, čo je od démonov a čo od pravého ducha... Démoni hovoria cez pseudoducha...

Pre tých, ktorým dogmatické viery nestačia a snažia sa hľadať v hlbšom duchovne, vždy hrozí stretnutie s démonmy...Démoni totiž dokážu veľmi dobre kopírovať pravé duchovno...Ten kto sa už ale dlhšiu dobu pohybuje v tomto svete, dokáže ich odhaliť v detailoch...

Celkom dobre chápem, že moje vnímanie považujete za proces falošnej viery...Z vášho pohľadu by som to vnímal rovnako... Lenže ja dôverne poznám obidva pohľady...Aj pohľad z hmoty aj pohľad z ducha...Slobodne som si vybral ducha...

Moju dušu nemusíte spasiť, tá už je spasená...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 02/01/2007 :  14:20:06  Show Profile  Reply with Quote
Viete čo je najväčšia sranda?...Že ja sa snažím pomôcť vám, a vy mne...
Nieje to Božské?...
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 02/01/2007 :  14:33:27  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
Deti jsou jen deti, na tech nic nestav. Ja si vazne nemyslim, ze dospely clovek bude potesen zpusobenim nestesti cizimu ktery mu nic neudelal. Pokud radi koname zle, tak cloveku, ktereho nemame radi a to ma duvody.
Je mi jasne, ze si myslis, ze pomahas ty nam. Jsi presvedcen o tom, ze tva pravda pochazi od boha, ale ve skutecnosti je od demonu. Umysl je tedy spravny, ale bez rozlisovani bychom nemeli jen tak prijimat presvedceni, muze se stat, ze prichazi z druhe strany.

Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000