Author |
Topic  |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 05/01/2007 : 19:58:47
|
Existuje objektívna a subjektívna realita...Tie sa ďalej delia na pravdu, ilúziu, domienku, pseudoilúziu, fantáziu, polopravdu a ja ešte neviem čo...Všetko je to ale realita... Uvediem príklad zo stoličkou (židle), krorý tu už bol načrtnutý... Desať ľudí pozerá na stoličku...Objektívna realita, pokiaľ človek nemá halucináciu je...Drevená stolička, štyry hranaté nohy, sedacia časť, opierka, atď... Subjektívna realita...Pekný tvar,škaredý tvar, pekná farba, škaredá farba, atď...Na veciach, na ktorých sa všetcia zhodnú možno nazvať objektívnou realitou...Na veciach na ktorých sa nezhodnú, už zaraďujeme do subjektívnej reality, atď... |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 05/01/2007 : 20:37:53
|
Zkomplikujme si to, at nam nezahali seda kura. Ja tvrdim, ze soucasti objektivni reality je i vnimani cloveka jako subjektu tam, kde je obecne sdilene. Stolicka - muzu se posadit. Lepsi priklad - soud nad zlocincem. Vina prokazana - odsouzen. Objektivne je vinnen, je zlocinec, patri za mrize. To je take objektivni realita, ne?
|
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 05/01/2007 : 21:48:09
|
quote: Originally posted by Oldow
Zkomplikujme si to, at nam nezahali seda kura. Ja tvrdim, ze soucasti objektivni reality je i vnimani cloveka jako subjektu tam, kde je obecne sdilene. Stolicka - muzu se posadit. Lepsi priklad - soud nad zlocincem. Vina prokazana - odsouzen. Objektivne je vinnen, je zlocinec, patri za mrize. To je take objektivni realita, ne?
Každý človek je subjekt...Všetko vnímame ako subjekty... Na čom sa zhodujeme, tak to nazývame objektívne...Na čom sa nezhodujeme, to už tak nazývať nemôžeme...Môžeme, ale nemali by sme... |
Edited by - navi on 05/01/2007 21:50:35 |
 |
|
|
Topic  |
|
|
|