| Author |
Topic  |
|
jkoo
Nový uživatel
Slovakia
35 Posts |
Posted - 27/12/2006 : 13:11:45
|
Vo zvytkoch, ktoré sa našli pri stredozemnom mori, a ktoré vedci označili ako možné evanjelium, ktoré napísal samotný Ježiš Kristus, no katolícka cirkev to popiera, je v úvode napísané:
"Kráľovstvo nebeské je v tebe a všade vôkol teba, a nie v budovách z dreva a kamenia. Rozštiepni kus dreva a nájdeš Ma, zodvihni kameň a budem tam." |
|
|
ftarflon
Aktivní uživatel

Slovakia
192 Posts |
Posted - 27/12/2006 : 14:41:45
|
jkoo
Nemám nič proti tvojmu nadšeniu alebo názoru. Ale myslím si, že toto nie je správne fórum pre takúto tému. |
 |
|
|
jkoo
Nový uživatel
Slovakia
35 Posts |
Posted - 27/12/2006 : 15:50:40
|
ftarflon
Myslím si, že toto je filozofické fórum, a "náuka" Pána Ježiša Krista je jednou z hlavných filozofií, ktorá ovplyvnila dejiny celého ľudstva, takže nevidím dôvod prečo nediskutovať na túto tému. Ak ťa nezujala práve táto téma, máš možnosť a právo vybrať si nejakú inú a do tejto sa nezapájať.
jkoo |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 27/12/2006 : 16:10:50
|
Mám takové tušení, že se nám Navi rozmnožil,nebo přijal nové jméno. když jedno sdisreditoval.
MB |
 |
|
|
Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts |
Posted - 27/12/2006 : 19:37:24
|
quote: Originally posted by jkoo
Vo zvytkoch, ktoré sa našli pri stredozemnom mori, a ktoré vedci označili ako možné evanjelium, ktoré napísal samotný Ježiš Kristus, no katolícka cirkev to popiera, je v úvode napísané:
"Kráľovstvo nebeské je v tebe a všade vôkol teba, a nie v budovách z dreva a kamenia. Rozštiepni kus dreva a nájdeš Ma, zodvihni kameň a budem tam."
Na to nepotřebuješ žádné svitky , aby jsi sis uvědomil , že budova je jen budova . Ps . Nemáš to z jednoho filmu ? Jmenovalo se to tuším Stigmata . Celkem zajímavý film na tu bídu co se v poslední době točí . |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 27/12/2006 : 20:06:31
|
quote: Originally posted by ftarflon
jkoo
Nemám nič proti tvojmu nadšeniu alebo názoru. Ale myslím si, že toto nie je správne fórum pre takúto tému.
Filozofia je o hľadaní pravdy a o jej zverejnení...Takže práve toto fórum je vhodné... |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 27/12/2006 : 20:08:01
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Mám takové tušení, že se nám Navi rozmnožil,nebo přijal nové jméno. když jedno sdisreditoval.
MB
Jkoo nie som ja... |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 27/12/2006 : 20:15:31
|
quote: Originally posted by Ace Rimmer
"Kráľovstvo nebeské je v tebe a všade vôkol teba, a nie v budovách z dreva a kamenia. Rozštiepni kus dreva a nájdeš Ma, zodvihni kameň a budem tam."
Na to nepotřebuješ žádné svitky , aby jsi sis uvědomil , že budova je jen budova . Ps . Nemáš to z jednoho filmu ? Jmenovalo se to tuším Stigmata . Celkem zajímavý film na tu bídu co se v poslední době točí .
Jkoo chcel povedať, že nehľadaj Boha v kostole(budova), ale v sebe samom...Koniec koncov je to napísané v Biblii...Modli sa k Bohu v komôrke v samote a nie na verejnosti, okázalo... |
 |
|
|
Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts |
Posted - 27/12/2006 : 20:21:39
|
quote: Originally posted by navi
Na to nepotřebuješ žádné svitky , aby jsi sis uvědomil , že budova je jen budova . Ps . Nemáš to z jednoho filmu ? Jmenovalo se to tuším Stigmata . Celkem zajímavý film na tu bídu co se v poslední době točí .
Jkoo chcel povedať, že nehľadaj Boha v kostole(budova), ale v sebe samom...Koniec koncov je to napísané v Biblii...Modli sa k Bohu v komôrke v samote a nie na verejnosti, okázalo...
Tohle tam řečeno není : Kráľovstvo nebeské je v tebe a všade vôkol teba, a nie v budovách z dreva a kamenia. Rozštiepni kus dreva a nájdeš Ma, zodvihni kameň a budem tam." Já to chápu tak , že je tam řečeno , že vše je boží dílo (zní to divně ,ale nevím jak to jinak napsat) . O modlení tam není ani zmínka .
|
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 27/12/2006 : 20:36:02
|
Jkoo chcel povedať, že nehľadaj Boha v kostole(budova), ale v sebe samom...Koniec koncov je to napísané v Biblii...Modli sa k Bohu v komôrke v samote a nie na verejnosti, okázalo...
Tohle tam řečeno není : Kráľovstvo nebeské je v tebe a všade vôkol teba, a nie v budovách z dreva a kamenia. Rozštiepni kus dreva a nájdeš Ma, zodvihni kameň a budem tam." Já to chápu tak , že je tam řečeno , že vše je boží dílo (zní to divně ,ale nevím jak to jinak napsat) . O modlení tam není ani zmínka .
Je tam zmienka o modlení, len ty ju nevidíš, pretože neuvažuješ z pohľadu ducha, ale z pohľadu rozumu...Ten text bol písaný z pohľadu Ducha... |
 |
|
|
Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts |
Posted - 27/12/2006 : 20:42:33
|
Je tam zmienka o modlení, len ty ju nevidíš, pretože neuvažuješ z pohľadu ducha, ale z pohľadu rozumu...Ten text bol písaný z pohľadu Ducha...
Nesmysl . Text je psaný tak ,aby jsi sis uvědomil , že máš mít určitý respekt (resp . pokoru ) kde všemu z tohoto světa . Zároveň ovšem zpochybňuje autoritu každého(včetně tebe) , kdo by člověku v tomto směru něco přikazoval nebo mu radil . Každý by měl tedy najít to o čem tady neustále píšeš sám a to jak v sobě tak ve svém okolí . |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 27/12/2006 : 20:48:28
|
Nesmysl . Text je psaný tak ,aby jsi sis uvědomil , že máš mít určitý respekt (resp . pokoru ) kde všemu z tohoto světa .
Toto je typické chápanie z pohľadu priority hmoty... |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 27/12/2006 : 20:52:43
|
Zároveň ovšem zpochybňuje autoritu každého(včetně tebe) , kdo by člověku v tomto směru něco přikazoval nebo mu radil .
Z pohľadu ducha neexistuje autorita v zmysle pohľadu z hmoty...Z pohľadu ducha existujú len priateľské vzťahy, kde nikto nieje viac a nikto nieje menej, aj keď jeden dokáže mnoho a druhý málo... |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 27/12/2006 : 20:54:21
|
Každý by měl tedy najít to o čem tady neustále píšeš sám a to jak v sobě tak ve svém okolí .
Hlavne v sebe...Pravdu treba hľadať v sebe... |
 |
|
|
Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts |
Posted - 27/12/2006 : 21:02:14
|
| Já svět na duchovní , hmotný a kdoví jaký ještě nerozděluji tak jako ty . Já ho vnímám jako celek (tedy se o to snažím , celek je více než součet jednotlivých částí ) a ať si tu frázi přeložíš jakkoliv nikde není ani zmínka o modlení . Tedy za předpokladu , že si pod modlením představujeme totéž . Stručně zkusím napsat svou definici : Prosíš (snažíš se kominukovat s bohem ) za účelem zisku a to jak materiálního (netřeba se rozepisovat) nebo čistě duchovního (poznání podstaty všeho , modlení se za mrtvé ...... ) . |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 27/12/2006 : 21:16:34
|
Já svět na duchovní , hmotný a kdoví jaký ještě nerozděluji tak jako ty . Já ho vnímám jako celek (tedy se o to snažím , celek je více než součet jednotlivých částí ) a ať si tu frázi přeložíš jakkoliv nikde není ani zmínka o modlení . Tedy za předpokladu , že si pod modlením představujeme totéž . Stručně zkusím napsat svou definici : Prosíš (snažíš se kominukovat s bohem ) za účelem zisku a to jak materiálního (netřeba se rozepisovat) nebo čistě duchovního (poznání podstaty všeho , modlení se za mrtvé ...... ) .
Z pohľadu hmoty ho musíš vnímať ako celok...Keď sa ale ponoríš do seba samého a úprimne poprosíš Pána Ježiša Krista o ukázanie cesty, tak sa ti tento celok zmení a ukáže ti viac...Toto je modlitba...Modliť sa k materiálnemu zisku k Bohu, znamená nepochopiť Boha...Modliť sa o duchovné poznanie k Pánu Ježišovi Kristovi z čistého srdca, je to, na čo Boh Odpovedá... |
 |
|
Topic  |
|
|
|