| Author |
Topic  |
|
Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts |
Posted - 27/12/2006 : 21:54:18
|
quote: Originally posted by navi
quote: Originally posted by Ace Rimmer
Já svět na duchovní , hmotný a kdoví jaký ještě nerozděluji tak jako ty . Já ho vnímám jako celek (tedy se o to snažím , celek je více než součet jednotlivých částí ) a ať si tu frázi přeložíš jakkoliv nikde není ani zmínka o modlení . Tedy za předpokladu , že si pod modlením představujeme totéž . Stručně zkusím napsat svou definici : Prosíš (snažíš se kominukovat s bohem ) za účelem zisku a to jak materiálního (netřeba se rozepisovat) nebo čistě duchovního (poznání podstaty všeho , modlení se za mrtvé ...... ) .
Z pohľadu hmoty ho musíš vnímať ako celok...Keď sa ale ponoríš do seba samého a úprimne poprosíš Pána Ježiša Krista o ukázanie cesty, tak sa ti tento celok zmení a ukáže ti viac...Toto je modlitba...Modliť sa k materiálnemu zisku k Bohu, znamená nepochopiť Boha...Modliť sa o duchovné poznanie k Pánu Ježišovi Kristovi z čistého srdca, je to, na čo Boh Odpovedá...
Ponat musíš ty sám sebe . Jestli ti v tom pomáhá modlení tak se modli . Jen mi vysvětli jednu věc . Proč by bůh (je velice hodný jak ho tu popisuješ) vyžadoval ,aby se k němu někdo modlil (doprošoval se) , aby dosáhl jsi nějakého poznání (to o co mu jde ) ? To nedává smysl . |
 |
|
|
ftarflon
Aktivní uživatel

Slovakia
192 Posts |
Posted - 27/12/2006 : 22:10:53
|
quote: Originally posted by jkoo
ftarflon
Myslím si, že toto je filozofické fórum, a "náuka" Pána Ježiša Krista je jednou z hlavných filozofií, ktorá ovplyvnila dejiny celého ľudstva, takže nevidím dôvod prečo nediskutovať na túto tému. Ak ťa nezujala práve táto téma, máš možnosť a právo vybrať si nejakú inú a do tejto sa nezapájať.
jkoo
Filozofia používa racionálne argumenty. To, čo si nazval "náuka" Pána Ježiša Krista je prevažne iracionálna záležitosť. Skús napríklad racionálnym spôsobom zadefinovať "Kráľovstvo nebeské".
Je možné baviť sa o náboženstve a o viere v Boha aj filozoficky, ale predpokladom k tomu je ochota vzdať sa všetkých "samozrejmých" názorov a "právd". To znamená napríklad aj ochotu spochybniť existenciu Boha. Pokiaľ to nedokážeme, tak náš rozhovor nemožno nazvať filozofovaním.
|
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 27/12/2006 : 22:52:51
|
Ponat musíš ty sám sebe . Jestli ti v tom pomáhá modlení tak se modli . Jen mi vysvětli jednu věc . Proč by bůh (je velice hodný jak ho tu popisuješ) vyžadoval ,aby se k němu někdo modlil (doprošoval se) , aby dosáhl jsi nějakého poznání (to o co mu jde ) ? To nedává smysl .
Boh od nikoho nevyžaduje, aby sa k nemu niekto modlil...Ani odo mňa to nevyžadoval...Ja so to chcel dobrovoľne, zo svojej vlastnej vôle...Vy to nemusíte chcieť...To je vaša slobodná vôľa čo chcete...Ja tu len prezentujem svoju skúsenosť ako slobodný občan demokratického štátu... |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 27/12/2006 : 23:02:34
|
Filozofia používa racionálne argumenty. To, čo si nazval "náuka" Pána Ježiša Krista je prevažne iracionálna záležitosť. Skús napríklad racionálnym spôsobom zadefinovať "Kráľovstvo nebeské".
Sú racionálne argumenty, ktoré vychádzajú z hmoty a sú racionálne argumenty, ktoré vychádzajú z ducha...Ak by som to mal zaradiť k historickým osobnostiam filozofie, tak Aristoteles inklinoval k prvej variante a Platón k druhej...Kráľovstvo nebeské sa dá racionálne zadefinovať len z pohľadu ducha, nie hmoty... |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 27/12/2006 : 23:12:12
|
Je možné baviť sa o náboženstve a o viere v Boha aj filozoficky, ale predpokladom k tomu je ochota vzdať sa všetkých "samozrejmých" názorov a "právd". To znamená napríklad aj ochotu spochybniť existenciu Boha. Pokiaľ to nedokážeme, tak náš rozhovor nemožno nazvať filozofovaním.
Je, ak je Aristotelova strana ochotná prijať Platónov model myslenia...Ja som v Boha začal veriť až keď mi dokázal svoju existenciu...Skús si spôsobom, ktorý si napísal prečítať knihu Nové Zjavenie Pána Ježiša Krista, prijatého PhDr.Petrom Francuchom...Tá presne tento štýl vyžaduje...Schválený preklad Petrom Francuchom si môžeš objednať na www.zjavenie.szm.sk |
 |
|
|
Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts |
Posted - 27/12/2006 : 23:14:33
|
| Jak ti bůh dokázal svou existenci ? Tohle by mě zajímalo . |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 27/12/2006 : 23:23:15
|
| Pred niekoľkými rokmi som bol zvedavý, či Boh existuje...Tak som urobil pokus...V duchu som si povedal, Bože ak existuješ, tak ma veď, a zrazu som zistil, že ma vedie...Dával mi neustále dostatok dôkazov, že existuje...Dovtedy som nebol ani veriacim, ani neveriacim...Toto však nieje prenosné, to si musí každý vyskúšať sám na sebe... |
 |
|
|
Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts |
Posted - 27/12/2006 : 23:29:54
|
| To nezní až tak nepochpitelně jako některé jiné tvé příspěvky ,tedy rozumím tomu co jsi napsal . Můžeš posat alespoň jeden z těch důkazů jinak jsou to opět jen slova . |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 27/12/2006 : 23:38:03
|
| Napríklad sa mi dostala ako prvá do rúk kniha Myslenie západnej civilizácie, a postupne ďaľšie knihy, ktoré naväzovali na predchádzajúce ako známky do série...Ak by nasledovali tri po sebe, tak si poviem zhoda okolností, ale ono to funguje už niekoľko rokov...Vrátil mi podlomené zdravie a chuť do života, čo lekári nedokázali... |
 |
|
|
Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts |
Posted - 27/12/2006 : 23:53:23
|
| Přesvědčit si mě nepřesvědčil tohle si musím vyřešit sám ,ale nadruhou stranu jsem zjistil ,že když chceš dokážeš napsat něco srozumitelně . |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 28/12/2006 : 00:29:18
|
| Máš pravdu... |
 |
|
|
jkoo
Nový uživatel
Slovakia
35 Posts |
Posted - 28/12/2006 : 07:47:00
|
Vo zvytkoch, ktoré sa našli pri stredozemnom mori, a ktoré vedci označili ako možné evanjelium, ktoré napísal samotný Ježiš Kristus, no katolícka cirkev to popiera, je v úvode napísané:
"Kráľovstvo nebeské je v tebe a všade vôkol teba, a nie v budovách z dreva a kamenia. Rozštiepni kus dreva a nájdeš Ma, zodvihni kameň a budem tam."
Na to nepotřebuješ žádné svitky , aby jsi sis uvědomil , že budova je jen budova . Ps . Nemáš to z jednoho filmu ? Jmenovalo se to tuším Stigmata . Celkem zajímavý film na tu bídu co se v poslední době točí .
Je o tom napísaná kniha a volá sa to Zvitky od stredozemného mora. Ale máš pravdu, je o tom aj film.
|
 |
|
|
jkoo
Nový uživatel
Slovakia
35 Posts |
Posted - 28/12/2006 : 07:49:29
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Mám takové tušení, že se nám Navi rozmnožil,nebo přijal nové jméno. když jedno sdisreditoval.
MB
Pre všetkých na tomto fóre a hlavne pre Miloslava, nie som navi. Sme dvaja odlišní jedinci a dve odlišné osobnosti, aj keď veríme v to isté. Ďakujem, že to budete akceptovať.
jkoo |
 |
|
|
jkoo
Nový uživatel
Slovakia
35 Posts |
Posted - 28/12/2006 : 07:55:33
|
Ace Rimmer
Boh od nikoho nechce, ba ani nevžaduje, aby sa k nemu modlil. Je to každého osobné rozhodnutie. Modlitba nie je prostriedok ziskovosti, je to hlavne komunikácia s Bohom. Samozrejme, to o čo neprosíš na základe svojej slobodnej vôle a voľby ti nemôže byť dané. Vidieť modlitbu ako prostriedok na dosiahnutie svojich egoistických túžob,znamená rozvíjať svoje ego a potláčať božiu prítomnosť, či prítomnosť Pána Ježiša Krista vo svojom vnútri.
jkoo |
 |
|
|
jkoo
Nový uživatel
Slovakia
35 Posts |
Posted - 28/12/2006 : 08:47:23
|
quote: Originally posted by navi
Vo zvytkoch, ktoré sa našli pri stredozemnom mori, a ktoré vedci označili ako možné evanjelium, ktoré napísal samotný Ježiš Kristus, no katolícka cirkev to popiera, je v úvode napísané:
"Kráľovstvo nebeské je v tebe a všade vôkol teba, a nie v budovách z dreva a kamenia. Rozštiepni kus dreva a nájdeš Ma, zodvihni kameň a budem tam."
Na to nepotřebuješ žádné svitky , aby jsi sis uvědomil , že budova je jen budova . Ps . Nemáš to z jednoho filmu ? Jmenovalo se to tuším Stigmata . Celkem zajímavý film na tu bídu co se v poslední době točí .
Jkoo chcel povedať, že nehľadaj Boha v kostole(budova), ale v sebe samom...Koniec koncov je to napísané v Biblii...Modli sa k Bohu v komôrke v samote a nie na verejnosti, okázalo...
Tohle tam řečeno není : Kráľovstvo nebeské je v tebe a všade vôkol teba, a nie v budovách z dreva a kamenia. Rozštiepni kus dreva a nájdeš Ma, zodvihni kameň a budem tam." Já to chápu tak , že je tam řečeno , že vše je boží dílo (zní to divně ,ale nevím jak to jinak napsat) . O modlení tam není ani zmínka .
V podstate máš pravdu v tom, že všetko je božie dielo, ale skôr by som to "definoval" ako to, že zdrojom, celého bytia a existencie a celého Stvorenia je Pán Ježiš Kristus. A možno tam nie je zmienka o modlení v slovnej (vyjadrovacej) podobe, ale je tam v skrytom významé (aspoň ja to tak vnímam)vyjadrená komunikácia (či modlitba) s Bohom vo svojom vnútri. |
 |
|
Topic  |
|