www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Stretnutie s Bohom...
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 8

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 05/01/2007 :  23:28:09  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Oldow

Navi
Omlouvam se za pozdni odpoved, dela mi nejak posledni dobou vsechna temata ustihat.

Kazdy mame nejakou predstavu boha. Ty mas jednu a ja mam jinou. Me by nevadilo, ze tvrdis, ze s nim mluvis. Nekdo by te povazoval za blazna, ale me to prijde dobre. Problem mam s tim, co ti buh rika a je to daleko vic o pocitu nez o logice. Odpovedet bude komplikovane, ale pokusim se o to.

Logika tam je absolutná, len z pohľadu hmoty pôsobí opačne...To je tak zariadené a má to svoj zmysel...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 05/01/2007 :  23:33:02  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi

O podstate boha se lide hadaji veky. Prvni co nam buh dava svoji nepoznatelnosti je nejistota. Ta nas nuti prehodnocovat a kontrolovat neustale nase jednani.

Ja som mal neistotu až dovtedy, dokiaľ som Ho nenašiel...Teraz ju už nemám...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 05/01/2007 :  23:36:42  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi

Buh je panem nad svetem, ale svet je plny utrpeni. Druhe co nam buh dava je bolest. Bolest nas cini lepsimi, vytvari schopnost vcitit se, cini lidi shovivavejsimi a trpelivejsi.

Dobrý postreh...Čo myslíš, prečo toto všetko existuje?...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 05/01/2007 :  23:39:16  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi

Buh je mimo nase vnimani, zustava tajemnym reziserem za scenou, je svedkem, ze nase viny byly pouhou chybou. K nemu se obracime v nejistote s prosbou o odpusteni. Buh nam dava pokoru, ktera je timto a tim vyse uvedenym. O bohu nemuzeme mluvit, roubovat na nej nejake pravdy jak cini nabozenstvi je drze. K bohu mame vzhlizet s nejistotou, nadeji, dobrym umyslem. To je pokora.

Hezké...
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 05/01/2007 :  23:40:17  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
No a to je jeden z problemu. Nejistota ma svuj duvod a je podstatna. Vyhybas se napadani klicovych myslenek oponenta. Tohle uz jsem prece rikal, tak to bud napadni, nebo primi, ale tezko muzes nadale tvrdit opak, aniz bys tomu venoval pozornost.

Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 05/01/2007 :  23:43:27  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi

To je muj pohled, nedokazu ho ale logicky obhajit. Zaroven je ale pravdou, ze buh je cit osobnosti apriorne ocekavajici bozi existenci, disponujici vyse zminenymi emocemi. Buh je vlastne neexistujici entita definovana nasimi ocekavanimi. Na tom ale nezalezi, to jen abych nebyl zase za iracionalistu.

Naše očakávania sú prvým impulzom Jeho existencie...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 05/01/2007 :  23:46:27  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi

A co jsi dostal ty? Dostal jsi jistotu presvedceni, dostals viru v nespravedlnost utrpeni, dostals presvedceni o tom, ze jsou agenti tmy, kteri stoji za nasi bolesti. Dostal jsi presne to, co jsi chtel

Áno...Bolo mi všetko logicky a dôsledne vysvetlené...
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 05/01/2007 :  23:48:47  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
A jaky mas dukaz, ze jsi dostal pravdu a ne to, co jsi chtel vedet? Vis, ze dabel obchoduje na pozadani, ale buh se spis drzi stranou.

Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 05/01/2007 :  23:53:10  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
Tvoje zatez je v tom, ze si myslis, ze je mozne zit v nebi (rozumej - ve stesti) mozne to neni a to nejen technicky, ale i teoreticky. Nejsem verici, ale nemohl bys eventualne nahradit slovo buh necim jinym? Prece jen mam krestanske koreny a tvoje pojeti boha jako velkeho kamose je neprijemne.

Edited by - Oldow on 05/01/2007 23:54:46
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 06/01/2007 :  00:01:52  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi

Tak obchoduji demoni - daji ti co hledas, takovou pravdu, ktera se ti libi. Pravdu o tom, ze jsi lepsi, nez ostatni, pravdu o tom, ze muzes rikat lidem jak maji zit a tim jim pomoci. A nebo tu tvou.
Je mi to lito Navi.
Ale jeste to neni tak zle, mit nevylecitelnou chorobu je horsi, ty jeste muzes zmenit smer.

Ja som nehľadal pravdu, ktorá sa mi páči...Ja som hľadal pravdu...Neboj sa, že sa mi do cesty nepostavili démoni...Niektorých som aj dočasne prijal, pretože boli nepopierateľne lepší, ako súčasné náboženstvá...Ale nakoniec sa vždy nejako prezradili...Ako viem, že niesom zasa u nejakého démona?...Keď som bol v moci démonov, vždy som zacítil určitú falošnosť, neprirodzenosť...Teraz nič takého necítim, práve naopak...
Môj Boh mi hovorí, že niesom lepší ako ostatní, že nemám právo hovoriť ľuďom ako majú žiť, a pomáhať im, keď o to nestoja...
Prečo mám meniť smer, keď je to naopak, ako hovoríš...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 06/01/2007 :  00:19:32  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Oldow.

Myslím , že jsi nepochopil to podstatné a z toho nepochopení vzešla tvoje snaha Naviho předělat. Uvědom si, že Navi nic jiného nemá.To co má jej v jeho představách povyšuje a právě to je to co hledá.Kdyby tě poslechl a vzdal se toho co má, neměl by nic. Můžeš to od něj žádat? Uvědomuješ si vlastně že mu chceš brát a nic s toho co nabízíš mu to co má nedokáže nahradit? On se cítí výše než ty a to mu vytváří pocit spokojenosti a vyšší ceny jeho života. Zda je to omyl, nebo nikoliv není vůbec podstatné.Pro něj je důležité právě to povýšení. Až toto pochopíš, poznáš jak je tvá snaha malicherná a zbytečná. Máš li cosi, co by jej povýšilo více než jeho pravdy a dokážeš li mu to ukázat tak aby to pochopil, pak by možná tvoji cestu i přijal.Ty mu však cosi takového nenabízíš,jen napadáš jeho pravdu. On nemá zájem klesnout do průměru, který ve tvých slovech poznává. My ostatní můžeme tvou snahu brát jako tvojí dobrou vůli a snahu mu pomoci, on však ne. Pro něj jsi ten, kdo jej chce svrhnout s Olympu na kterém se vidí.

MB

Miloslave...Nad čo som povýšený, keď vás mám rovnako rád, ako seba...
Cítim sa na rovnakej úrovni, ako vy všetcia...Ani o stupienok vyššie...
Môj život má zmysel len keď som na rovnakej urovni, ako ľudia okolo mňa, vrátane vás...
Pre mňa neexistuje vyššia bytosť ako Boh, ktorý sa nepovyšuje nad úroveň človeka, a práve takého Boha som našiel...
Vždy som hľadal Boha, ktorý nieje diktátor, a práve takého som našiel...Milého, zlatého a rovnocenného človeku...
Nemám pocit, že by Oldow napádal moju pravdu...Vyjadruje len svoj názor, a na to má právo každý...
Ja nepoznám priemerných, podpriemerných a nadpriemerných ľudí...Ja poznám len ľudí...
Ja chápem snahu každého, ako snahu mi pomôcť, ale keďže mám právo si vyberať, tak si vyberám...
Na Olympu bol môj brat, ja som tam ešte nebol...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 06/01/2007 :  00:27:36  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi
No a to je jeden z problemu. Nejistota ma svuj duvod a je podstatna. Vyhybas se napadani klicovych myslenek oponenta. Tohle uz jsem prece rikal, tak to bud napadni, nebo primi, ale tezko muzes nadale tvrdit opak, aniz bys tomu venoval pozornost.

Ja som mal neistotu, pokiaľ som nenašiel svojho Boha...
Ja mám niekoho napadať?...A prečo...Však ste mi nikto neublížil, tak prečo by som to robil...
Keď na niečo poviem hezký, tak to je z môjho pohľadu hezký...
Ak sa mi niečo nepozdáva, tak napíšem svoj názor...
Ale ja nemám záujem s nikým bojovať...Však to je hlúposť s niekym bojovať...
Čomu nevenujem pozornosť?...
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 06/01/2007 :  00:28:47  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
Dobry, jestli myslis, ze ti je takhle dobre...
Ale nenazivej to cemu veris pravdou, je to vira. Neni to realita, realita je jina. Je to prosta vira, ktera nam ulehcuje stress z existence.
Ted jsem si trochu zahral na vsevedouciho, ale je to fakt, zeptej se nekoho.

Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 06/01/2007 :  00:29:28  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi
A jaky mas dukaz, ze jsi dostal pravdu a ne to, co jsi chtel vedet? Vis, ze dabel obchoduje na pozadani, ale buh se spis drzi stranou.

V Biblii je napísané...Klopte a bude vám otvorené...Proste a bude vám dané...Tak som to urobil...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 06/01/2007 :  00:32:00  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi
Tvoje zatez je v tom, ze si myslis, ze je mozne zit v nebi (rozumej - ve stesti) mozne to neni a to nejen technicky, ale i teoreticky. Nejsem verici, ale nemohl bys eventualne nahradit slovo buh necim jinym? Prece jen mam krestanske koreny a tvoje pojeti boha jako velkeho kamose je neprijemne.

Prečo je nepríjemné...Ty nechceš, aby bol Boh tvojim kamošom?...
A akého by si chcel Boha?...
Go to Top of Page
Page: of 8 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000