www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Stretnutie s Bohom...
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 8

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 03/01/2007 :  10:06:07  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Oldow

Navi
No vidis, ze to chapes. Buh o sobe dava vedet prave tim pocitem, ale nikomu nevypravi pohadky o svete. Vezmi si nabozenstvi. Spolecna a jednoznacne pozitivni je myslenka pritomnosti boha, cit potreby konat dobro, nevyvysovat se a tak dal. Tohle ma kazde nabozenstvi a je to dobre a v poradku. Jenze lide se ptaji a tehdy na jejich mysli cekaji demoni. Jednem reknou to, druhym ono a navic to neni pravda. Tim vytvori konflikt nabozenstvi X nabozenstiv2 X veda.
Proc se ale hadame, kdyz zakladni myslenka - a jedina opravdu pochazejici od boha je myslena chovat se slusne?

Cit a pocit sú dve rôzne veci...Cit je schopnosť emocionálne vnímať veci...Pocit je dojem potom...Pocit zahŕňa celú osobnosť, vrátane citu...Cit môže mať rôzne konotácie, ale sú dve základné...Pozitívny a negatívny...ktorý je pozitívny a ktorý negatívny závisí vždy od toho, z ktorej strany prichádza...Vzájomne sú opačné a vzájomne sa opačne aj vnímajú...Pri pozitívnom cite môžu vznikať aj negatívne pocity a naopak. Zavisí od situácie...Duch je ešte za touto kategóriou, ktorá sa nazýva duševná... duch presne vie, ako funguje duševná úroveň, a vie ju ovládať... Takže cit vôbec nezaručuje vedomí kontakt ani z Bohom, ani z démonmi...
Ináč, ako si si všimol, som nenapísal, že Boha registrujeme cez cit...
Ľudia sa hádajú preto, lebo nevnímajú Boha z pohľadu ducha...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 03/01/2007 :  11:35:03  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

quote:

Jkoo
Prave ta touha sama o sobeje to jedine, co muzeme z boha ne tomto svete poznat, ostatni je dilem demonu. Proc by buh daval lidem rozdilne viry a ne vsem jednu, ktera by je sjednotila v miru a lasce?

Oldow.
Zapomeň na démony a podobné nesmysly a vzpomeň si na svá slova o tom, že bys nechtěl žít ve společnosti, ve které by si lidé navzájem pomáhali, Sám si řekl, že by to byla nuda. Ono by tomu bylo jinak, ale o tom není nyní řeč. Zopakuji tě slova, která jsem již řekl.Vstupem slova do lidského myšlení si člověk uvědomil svou smrtelnost a vznikl strach ze smrti. V trvalém stresu uvědomění si smrti člověk nemůže kvalitně žít a proto za pomoci funkce slova vznikají cesty za smrt nepravé. Vzniká tak posmrtný život a hosopodář v tomto, čili bůh. Když byli stvořeni první bohové, nebyla rozvinuta komunikace a tak vzniklo bohů mnoho a různých. Falešná cesta za smrt má význam jen tehdy, když v ní člověk věří. Věří li, pak se klaní svému bohu a snaží se dávat mu svoje schopnosti, aby si jej naklonil. Při setkání pravd následkem toho dochází k zneužití schopností ve prospěch své pravdy (boha) a tím i svého já. Tak vznikla moc lidská.
A tak vznikaly pravdy nové a kdyby byly stejné, pak by to nebyly nové pravdy.Tolik odpověď na tvou otázku.

Když ses prvně ozval, řekl jsem si." To je dobré, zase jeden racionálně myslící člověk." Nyní vážně nevím. Diskuse s Navim tě začala měnit. Psychiatři nechají pacienta mluvit pouze chvíli a pak debatu ukončí. Chrání tím i sebe samé. Psychická porucha není nakažlivá viry či bakteriemi,ale slovy a myšlenkovými pochody. Zabředneš li do dlouhého rozhovoru mimoděk se tě může stát, že začneš přemýšlet podobně.Chraň si své duševní zdraví.To je jediné, co tě mohu doporučit.

MB

Pravý Boh nemá ego, takže sa mu netreba klaňať...Pri ňom máš pocit absolutnej rovnocennosti...Nikdy ti nedá najavo, že je viac ako ty a ani si to nemyslí...
Vznikajú cesty za smrť nepravé, ale aj pravé...Miloslave...Máš pocit, že by som mal nejakú ľudskú moc, alebo že by som nejakú žiadal?...Miloslave...Máš pocit, že by som bol duševne chorý?...Ak ano, tak mi urči diagnózu...Myslíš si aj o ostatných veriacich v boha a démonov, že sú duševne chorí?
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 03/01/2007 :  12:11:33  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Miloslave
Tesi me ze mas o me starost, ale snad to nebude treba. Naviho ale opravdu ovladaji demoni. Kdo jiny by mu septal do ucha ty jeho hrisne teorie o poznani a pyse?

Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 03/01/2007 :  12:14:27  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Oldow.

Nevím, čemu říkáš démoni,ale vím co dokáže schizofrenie.

MB
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 03/01/2007 :  13:00:03  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Miloslave
Buh svym spusobem existuje. Je to funkce nasi osobnosti, vyssi cit ktery apriorne ocekava existenci neceho vyssiho, dokonalejsiho. Zaroven je spojen s pokorou.
Kdyz existuje buh, mohou existovat i demoni. Prave oni naseptavaji lidem jejich teorie o lepsim svete, ktery je nadosah, jen presvedcit ostatni ze...
Nebo presvedceni, ze prostredky jsou podstatnejsi nez cil, nebo naopak, ze na nich nezalezi. Tito demoni maji blede obliceje, rozcuchane vlasy a v obliceji jsou podobni umrlcum. Tise se plizi stiny, okolo popelnic a panelovych domu a naslouchaji myslenkam a cekaji na svou prilezitost, aby podporili lidskou hloupost.V prostredi nadmerneho zobecneni dokazi obhajit cokoli...

Zeptas se: a ty tomu vazne veris? A ja reknu ne. To jsem si vymyslel, ale je to pekne, ne? Trochu mi dela problem se toho vzdat.
...
Jako bych tu byl jediny

Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 03/01/2007 :  13:26:47  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Oldow.

Myslím, že tě rozumím. Nastavuješ zrcadlo aby ostatní viděli svou křivou hubu. Je to však problém. Ti ostatní považují slova svých démonů za cosi co má určitý význam, cenu a smysl. Ty snad dokážeš rozeznat co je od démonů a co od boha? Co když máš tu křivou hubu právě ty? To tvé zrcadlo by mělo smysl tehdy, když bys byl vševědoucím a znal pravou hodnotu všeho.

MB
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 03/01/2007 :  15:29:00  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Miloslave
Na tuhle otazku je jen jedna odpoved - ja mam pravdu a on ne. Muzu ti prednest duvody, budu popirat jeho zjisteni - vzdyt jsou absurdni - a vim, ze mam pravdu. To same ale muze rict kdokoli. Je jenom na tobe ci teorii si vyberes. Ale ja vim, ze moje teorie je spravna.

Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 03/01/2007 :  15:32:00  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
Pokud chapes pokoru jako podrizenost, nemuzes chapat boha.

Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 03/01/2007 :  19:17:05  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Oldow.

Myslel jsem, že nastavuješ zrcadlo mně. U Naviho si musel už dávno poznat, že mu to vůbec nedojde a není to k ničemu. Nebo jsi to ještě nepoznal?

MB
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 03/01/2007 :  20:13:29  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Miloslave
Ja nevim, nekde prece musi byt misto, kde staci zapacit a ta jeho pravda se musi rozsypat.
Vzdyt je to prece tak zrejme, proc nejsme schopni to uspokojive vysvetlit? Ze Navi boha sproste vyuziva.
Ze podstata jde mimo nej

Ze svet je jiny

Ja bych navrhoval na pul roku zavrit do knihovny a nepustit bez poradneho ctenarskeho denicku. Ja si myslim, ze hodne literatury muze do jiste (neuplne a neuspokojive) miry nahradit zkusenost. A co jineho je treba k filosofovani, nez zkusenost? Nejsem si jisty, jestli vsechny vei jdou predat slovy. Rekl bych, ze neco je treba si prozit.
Ja nevim, zacina to byt divne. Nekdy mam dojem, ze si z nas Navi dela srandu, nekdy ty teorie zacnou na chvili davat specificky smysl, ja pozada o upresneni a jsme v tom zas.
Ale ztracene to neni, prece nenechame Naviho demonum na pospas, ne?

Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 03/01/2007 :  21:04:31  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Miloslave
Tesi me ze mas o me starost, ale snad to nebude treba. Naviho ale opravdu ovladaji demoni. Kdo jiny by mu septal do ucha ty jeho hrisne teorie o poznani a pyse?

v čom je moje poznanie hriešne a v čom pyšné?...Konkrétne prosím...Máš nejaký dôkaz, že ma riadia démoni?...Alebo je to len tvoja fantázia...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 03/01/2007 :  21:10:30  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi
Pokud chapes pokoru jako podrizenost, nemuzes chapat boha.

Ja som písal, že pokoru nechápem ako podriadenosť tak, ako ju chápu ľudia...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 03/01/2007 :  21:16:03  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Miloslave
Ja nevim, nekde prece musi byt misto, kde staci zapacit a ta jeho pravda se musi rozsypat.
Vzdyt je to prece tak zrejme, proc nejsme schopni to uspokojive vysvetlit? Ze Navi boha sproste vyuziva.
Ze podstata jde mimo nej

Ze svet je jiny

Ja bych navrhoval na pul roku zavrit do knihovny a nepustit bez poradneho ctenarskeho denicku. Ja si myslim, ze hodne literatury muze do jiste (neuplne a neuspokojive) miry nahradit zkusenost. A co jineho je treba k filosofovani, nez zkusenost? Nejsem si jisty, jestli vsechny vei jdou predat slovy. Rekl bych, ze neco je treba si prozit.
Ja nevim, zacina to byt divne. Nekdy mam dojem, ze si z nas Navi dela srandu, nekdy ty teorie zacnou na chvili davat specificky smysl, ja pozada o upresneni a jsme v tom zas.
Ale ztracene to neni, prece nenechame Naviho demonum na pospas, ne?

Je fakt zábavné vás čítať...
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 04/01/2007 :  17:22:59  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
Omlouvam se za pozdni odpoved, dela mi nejak posledni dobou vsechna temata ustihat.

Kazdy mame nejakou predstavu boha. Ty mas jednu a ja mam jinou. Me by nevadilo, ze tvrdis, ze s nim mluvis. Nekdo by te povazoval za blazna, ale me to prijde dobre. Problem mam s tim, co ti buh rika a je to daleko vic o pocitu nez o logice. Odpovedet bude komplikovane, ale pokusim se o to.

O podstate boha se lide hadaji veky. Prvni co nam buh dava svoji nepoznatelnosti je nejistota. Ta nas nuti prehodnocovat a kontrolovat neustale nase jednani.

Buh je panem nad svetem, ale svet je plny utrpeni. Druhe co nam buh dava je bolest. Bolest nas cini lepsimi, vytvari schopnost vcitit se, cini lidi shovivavejsimi a trpelivejsi.

Buh je mimo nase vnimani, zustava tajemnym reziserem za scenou, je svedkem, ze nase viny byly pouhou chybou. K nemu se obracime v nejistote s prosbou o odpusteni. Buh nam dava pokoru, ktera je timto a tim vyse uvedenym. O bohu nemuzeme mluvit, roubovat na nej nejake pravdy jak cini nabozenstvi je drze. K bohu mame vzhlizet s nejistotou, nadeji, dobrym umyslem. To je pokora.

To je muj pohled, nedokazu ho ale logicky obhajit. Zaroven je ale pravdou, ze buh je cit osobnosti apriorne ocekavajici bozi existenci, disponujici vyse zminenymi emocemi. Buh je vlastne neexistujici entita definovana nasimi ocekavanimi. Na tom ale nezalezi, to jen abych nebyl zase za iracionalistu.

A co jsi dostal ty? Dostal jsi jistotu presvedceni, dostals viru v nespravedlnost utrpeni, dostals presvedceni o tom, ze jsou agenti tmy, kteri stoji za nasi bolesti. Dostal jsi presne to, co jsi chtel.

Tak obchoduji demoni - daji ti co hledas, takovou pravdu, ktera se ti libi. Pravdu o tom, ze jsi lepsi, nez ostatni, pravdu o tom, ze muzes rikat lidem jak maji zit a tim jim pomoci. A nebo tu tvou.
Je mi to lito Navi.
Ale jeste to neni tak zle, mit nevylecitelnou chorobu je horsi, ty jeste muzes zmenit smer.

Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 04/01/2007 :  17:52:41  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Oldow.

Myslím , že jsi nepochopil to podstatné a z toho nepochopení vzešla tvoje snaha Naviho předělat. Uvědom si, že Navi nic jiného nemá.To co má jej v jeho představách povyšuje a právě to je to co hledá.Kdyby tě poslechl a vzdal se toho co má, neměl by nic. Můžeš to od něj žádat? Uvědomuješ si vlastně že mu chceš brát a nic s toho co nabízíš mu to co má nedokáže nahradit? On se cítí výše než ty a to mu vytváří pocit spokojenosti a vyšší ceny jeho života. Zda je to omyl, nebo nikoliv není vůbec podstatné.Pro něj je důležité právě to povýšení. Až toto pochopíš, poznáš jak je tvá snaha malicherná a zbytečná. Máš li cosi, co by jej povýšilo více než jeho pravdy a dokážeš li mu to ukázat tak aby to pochopil, pak by možná tvoji cestu i přijal.Ty mu však cosi takového nenabízíš,jen napadáš jeho pravdu. On nemá zájem klesnout do průměru, který ve tvých slovech poznává. My ostatní můžeme tvou snahu brát jako tvojí dobrou vůli a snahu mu pomoci, on však ne. Pro něj jsi ten, kdo jej chce svrhnout s Olympu na kterém se vidí.

MB
Go to Top of Page
Page: of 8 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000