Author |
Topic  |
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 31/12/2006 : 12:27:02
|
Navi Roman jako zanr je vytazkem zivota. Kazda situace svetske existence je tu reflektovana a predlozena k zhodnoceni. Duchovne orientovana literatura je ve valne vetsine jen tahanim penez. Vsedni zivot je jedine co muzeme zkoumat a jediny nastroj je rozum, ktery bere v uvahu cit.(coz je naprosto prirozene) Spoustu toho jeste nezname a neco nikdy ani nepozname. Ale kuse odpovedi jsou porad lepsi, nez vymysly.
|
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 31/12/2006 : 12:39:05
|
quote: Originally posted by Oldow
Navi Roman jako zanr je vytazkem zivota. Kazda situace svetske existence je tu reflektovana a predlozena k zhodnoceni. Duchovne orientovana literatura je ve valne vetsine jen tahanim penez. Vsedni zivot je jedine co muzeme zkoumat a jediny nastroj je rozum, ktery bere v uvahu cit.(coz je naprosto prirozene) Spoustu toho jeste nezname a neco nikdy ani nepozname. Ale kuse odpovedi jsou porad lepsi, nez vymysly.
Môj názor je takýto...Duchovná literatúra sa dá tak isto skúmať, ale z pohľadu ducha...Duch berie v úvahu pseudoducha,pseudodušu a pseudorozum, a zároveň ducha, dušu a rozum...To čo vyzerá ako výmysel, ešte nemusí byť výmysel a naopak... |
Edited by - navi on 31/12/2006 12:41:03 |
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 31/12/2006 : 13:04:29
|
Navi Co je to to pseudo prosim te? *zoufaly vyraz*
|
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 01/01/2007 : 09:59:11
|
Navi Jsou tisice moznosti, jak to chapat, ale ja bych uprednostnil nasledujici: doslovne. O cem je vira? O nekladeni otazek. A ty nemas nazor, ale viru. Coz neni spatne. Oplatkou jsi dostal kralovstvi nebeske. Muzes rikat, ze je to materialni pravda, ale kdyz zdanlive jediny rozdil je v tom, ze dava smysl...
_______________________ Rovnováha? Na co?
Máš pravdu...Viera je väčšinou o nekladení otázok...Farár je na to, aby v prípade nejakej otázky, ako odborník odpovedal...Moje otázky však žiadny cirkevný hodnostár nebol schopný uspokojiť, a tak som sa pýtal priamo Boha, a dostával som odpovedi priamo od Boha...V otázkach pravdy o Bohu je vždy najlepšie sa pýtať priamo u Zdroja, pretože to vám zaručuje správnu odpoveď...Aj keď to niekedy môže trvať niekoľko rokov, kým dostanete komplexnú odpoveď na svoju otázku...V konečnom dôsledku sa to ale vždy oplatí... |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 01/01/2007 : 10:05:55
|
Takže som chcel povedať, že mám názor získaný z viery, ktorú som nadobudol skúsenosťou, nie dedičstvom... Aj ateisti majú názor získaný z viery, že Boh neexistuje...Tiež to nadobudli svojou skúsenosťou, alebo dedičstvom...Dedičstvo môže byť jak rodinné, tak aj spoločenské... |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 01/01/2007 : 10:16:46
|
Navi Co je to to pseudo prosim te? *zoufaly vyraz*
Zobrazím ti to na príklade pseudoilúzie...Predstav si, že je šero a pred tebou na horizonte končí oblačný systém, a začína jasno...opticky to pôsobí ako hory...Keďže ale vieš, o čo sa jedná, neuveríš optickému klamu, pretože z poznania vieš, že sú to oblaky...Toto je pseudoilúzia...Ak by si z poznania nevedel, že sa jedná o oblaky a z poznania by si poznal hory, tak by si uveril tomu, že sa jedná o hory, pretože by si z poznania oblaky nepoznal...Tomuto sa hovorí ilúzia... |
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 01/01/2007 : 11:36:26
|
Navi Zacina se nam to nejak komplikovat. Takze - duch bere v uvahu iluzivni "pseudo" predstavy. Nejvetsi problem je ovsem v tom, ze oba vlastne (asi - jisty si nejsem) v zasade postupujeme stejne. Poznavame svet na zaklade zazitku. Problem je v tom, ze ty tvrdis, ze k tobe mluvi buh. Jestli jsem to spravne pochopil, pak existence boha logicky znamena, ze nektere logicke uvahy jsou pouze popisem kulis, za kterymi se skryva opravdovy svet boha. To je celistva uvaha a neni nijak napadnutelna. Jen z jednoho uhlu - co ti buh sdeluje. Ja jsem cetl zacatek Noveho proroctvi a stacilo to, abych pochytil smer. Ty tvrdis, ze je to to, co ti buh sdeluje. Podle me je to absurdita sama. Nejvetsi rozpor, je v tvrzeni, ze svet muze byt lepsi. Nemuze, aniz by prestal byti lidsky. Souhlasis s tim, ze pokud by se toto tvrzeni potvrdilo, ze v tve teorii je logicka chyba, pokud jsem ji pochopil spravne?
|
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 01/01/2007 : 19:19:58
|
Máš pravdu...Obidvaja postupujeme správne...Rozdiel je vo vnímaní...Ty vnímaš viac hmotne a ja viac duchovne...Analiticky to zvládaš veľmi dobre a dobre si to aj pochopil...Svet bude lepší a prestane byť ľudský...Za kulisami súčasného ľudského sveta sa sa nachádzajú dva svety...Jeden pozitívny, to je Boží svet a jeden negatívny, to je svet pseudotvorcov...Naša planéta je medzi týmyto svetmi, ako jediná, kde sa nachádza pozitívne a negatívne súčasne...Tu sa deje tá praktická skúška, ako by sa vyvíjal svet bez Božích princípov, a čo sa stane keď negatívny svet vyhrá nad pozitívnym...Negatívny svet funguje na opačnom princípe ako pozitívny, energiu života ale čerpá z pozitívneho stvorenia, takže je na ňom závislý...Pozitívny život je však zmenený do protipólu...Takže to, čo v pozitívnom svete vnímajú ako dobré, tak to je v negatívnom svete zlé...sadomasochista je typickým príkladom agenta negatívneho stvorenia na tejto planéte...Pre neho je odmena sadomasochizmus...V negatívnom stvorení všetko vnímajú naopak, ako v pozitívnom... |
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 02/01/2007 : 05:45:50
|
Navi Ja nevnimam vic ani hmotne ani duchovni,snazim se oboji vnimat tak, jak to ma ucinek na lidsky zivot. Chtelo by to priklad toho, co vnimame kazdy odlisne prave na zaklade toho rozdilu. Nechapu, jak muzes milovat vse bez podminek, kdyz vlastne rikas, ze lidske neni dokonale, ze je smesi dobreho a spatneho. Ja netvrdim, ze lidske je dobre, ale je lidske a to samo o sobe je pro me hodnota.
|
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 02/01/2007 : 11:40:51
|
Oldow.
Proč oddělovat hmotné od duchovního? To duchovní by bez toho hmotného neexistovalo. Kdyby nebylo hmoty mozku,ani Naviho bůh a jeho rodina by neexistovali. Mám takový pocit, že jsi přijal Naviho oddělený pohled a nyní se v tom koupeš podobně jako on. Neexistuje pohled zevnitř z pozice jakéhosi ducha,ale jen pohled zvenčí. Tento pohled je možno dělit na duchovní, čili přijetí nebo stvoření jakési pravdy a pohled racionální beroucí v potaz různé možné varianty a důkazy pravděpodobnosti. To první vyžaduje víru, to druhé poznání, logiku a důkazy.
MB |
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 02/01/2007 : 11:47:18
|
Miloslave quote: Mám takový pocit, že jsi přijal Naviho oddělený pohled a nyní se v tom koupeš podobně jako on
Ja mam spis pocit, za jsem ho prijal a kdyz mi doslo kam by to vedlo,snazim se z toho vybruslit, aniz bych musel natvrdo priznat ze jsem se mylil. Pricteme to na vrub me mladicke nerozvaznosti. Taky uz nechci prehnane zobecnovat. To se clovek akorat zamota. Stale je treba si udrzovat kontakt se skutecnosti. Jinak to co jsi rekl je presne.
|
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 02/01/2007 : 12:25:00
|
Oldow:
Rovnováha? Na co? Třeba na to aby čloěk dokázal druhého vytáhnout s marastu a sám přitom nepadl na hubu. Někdy je lepší udržet si vlastní rovnováhu, než tahat z marastu toho, komu se v něm evidentně líbí a chrochtá rozkoší převalujíc se a funíc. Vysušíš mu bažinu a on se začně ve vzniklém prachu popelit. Jen ty budeš sám umazany. Jak s toho ven? Nechat ho ráchat a zabývat se něčím docela jiným zajímavým pro tebe. Já jsem již tak učinil. Snažil jsem se dost dlouho z bláta ho tahat a poučil jsem se z toho. Ať to dělají ti, kdo ještě nepochipli, že se mu tam zatraceně líbí. Až se všichni poučí a přestanou se o to jeho bahno starat, odejde jinam, třeba tam kde se ostatní ráchají v podobném bahně a najde tam svoje štěstí.
MB |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 02/01/2007 : 12:46:31
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Oldow.
Proč oddělovat hmotné od duchovního? To duchovní by bez toho hmotného neexistovalo. Kdyby nebylo hmoty mozku,ani Naviho bůh a jeho rodina by neexistovali. Mám takový pocit, že jsi přijal Naviho oddělený pohled a nyní se v tom koupeš podobně jako on. Neexistuje pohled zevnitř z pozice jakéhosi ducha,ale jen pohled zvenčí. Tento pohled je možno dělit na duchovní, čili přijetí nebo stvoření jakési pravdy a pohled racionální beroucí v potaz různé možné varianty a důkazy pravděpodobnosti. To první vyžaduje víru, to druhé poznání, logiku a důkazy.
MB
Hmotné od duchovného nemusíš oddelovať...Ono to oddelené je...Ja to vidím naopak...To hmotné by neexistovalo od duchovného... Keby nebolo ducha, tak by neexistovala ani moja rodina, ani môj Boh, ani hmota môjho mozgu...Môj pohľad je nielen oddelený, ale opačný, ako tvoj, a napriek tomu ťa mám rovnako rád, ako toho, ktorého pohľad je podobný môjmu...Rád sa kúpem v dobrých veciach...To že neexistuje pohľad z vnútra je len ilúzia, pretože každý človek má svoje vnútro...Vedci to nazývajú subjektivita...Pohľad z vonka môže pokračovať do pseudo duševnej a pseudo duchovnej podoby...Jedná sa o pseudo vnútro...Pohľad z vonka je racionálny...Keďže ale racionalita nieje dôsledkom vnútra, jedná sa o pseudoracionalitu z pohľadu ducha...Duchovný pohľad stvorený z vonka, je z pohľadu z vnútra pseudoduchovný pohľad... |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 02/01/2007 : 13:03:22
|
Navi Ja nevnimam vic ani hmotne ani duchovni,snazim se oboji vnimat tak, jak to ma ucinek na lidsky zivot. Chtelo by to priklad toho, co vnimame kazdy odlisne prave na zaklade toho rozdilu. Nechapu, jak muzes milovat vse bez podminek, kdyz vlastne rikas, ze lidske neni dokonale, ze je smesi dobreho a spatneho. Ja netvrdim, ze lidske je dobre, ale je lidske a to samo o sobe je pro me hodnota.
Čo vnímaš viac ako skutočnosť...Boha, alebo monitor, do ktorého práve pozeráš...Myslím si že monitor...Ja vnímam rovnako skutočne Boha, ako monitor...Z pohľadu ducha je všetko bezpodmienečné...O tom ako sa prejavuje duch človeka v ľudskom tele som už písal...Ľudské telo je pre ducha stvorené neideálne...Prečo, aj to som už písal... |
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 02/01/2007 : 13:52:11
|
Navi Takze pohled ducha definuje jenom existence boha? Protoze jestli jde o veci ohledne cloveka jako treba pocit stesti, tak ty vnimam stejne realne jako tu obrazovku. Takze stesti je duchovni zalezitost, nebo ne?
|
 |
|
Topic  |
|
|
|