www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Stretnutie s Bohom...
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 8

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 29/12/2006 :  11:10:12  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Miloslave
No ja se prave obavam, ze dostanu i obecnou odpoved. To co jsi rekl je velmi presne. Ale jestli nakonec buh existuje, tak by s nami mel mit nejake plany. A kdyz je s nim Navi v primem kontaktu, tak jsem chtel proste vyuzit prilezitosti.

Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 29/12/2006 :  12:52:56  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Oldow

Navi
To ze to je logicke pro tebe je hloupost. Bud to logicke je, nebo ne. Logika neni subjektivni.
Ale jestli me chces presvedcit, co takhle par odpovedi? Zacni treba smyslem zivota. To urcite zajima spoustu lidi.

Za prvé...Nemám potrebu ťa presvedčiť, za druhé ti odpoviem, lebo ti chcem odpovedať...Zmyslom života je šťastie, radosť, harmónia...
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 29/12/2006 :  13:12:47  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
Tohle kdybych tak dokazal poprit. Sveho casu jsem si myslel to same, ale pak jsem narazil na jednu knihu. Jmenuje se konec civilizace a napsal ji Aldous Huxley. Neni absolutne v mych silach ti vylozit myslenku. Vim, ze toto neni argument, ale ja, ackoli jsem presvedcen o opaku ho proste nevymyslim. Nezbyva mi nez se spolehnout na tvoji zvedavost. Pro me to byl nejvetsi literarni zazitek z hlediska ciste myslenky.

Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 29/12/2006 :  13:18:44  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi
Tohle kdybych tak dokazal poprit. Sveho casu jsem si myslel to same, ale pak jsem narazil na jednu knihu. Jmenuje se konec civilizace a napsal ji Aldous Huxley. Neni absolutne v mych silach ti vylozit myslenku. Vim, ze toto neni argument, ale ja, ackoli jsem presvedcen o opaku ho proste nevymyslim. Nezbyva mi nez se spolehnout na tvoji zvedavost. Pro me to byl nejvetsi literarni zazitek z hlediska ciste myslenky.

Pre mňa bol veľký literárny zážitok Hlava 22...
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 29/12/2006 :  13:24:14  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
Hlava XXII - vyborna kniha, jedna z nejlepsich. Ale Konec Civilizace ma kazdopadne nejlepsi myslenku. A vis jak tezke byva urcit nejlepsiho - tady s tim nemam problem.

Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 29/12/2006 :  13:32:20  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi
Hlava XXII - vyborna kniha, jedna z nejlepsich. Ale Konec Civilizace ma kazdopadne nejlepsi myslenku. A vis jak tezke byva urcit nejlepsiho - tady s tim nemam problem.

Oldowe...Ak by mi Pán Ježiš Kristus a moja duchovná rodina radili, aby som si tú knihu prečítal, tak by som si ju prečítal...Zatiaľ mi ju neporadili...
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 29/12/2006 :  14:54:46  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
Je to na tobe, nenutim.
Ja vazne rad ctu, tak zkus nahodit par knih, ktere podle tebe zajimave reprezentuji nektere tve nazory.

Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 29/12/2006 :  18:50:17  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi
Je to na tobe, nenutim.
Ja vazne rad ctu, tak zkus nahodit par knih, ktere podle tebe zajimave reprezentuji nektere tve nazory.

Chápanie a naplnenie nášho pozemského života, 196 strán, slovensky...Napísal PhDr.Peter Daniel Francuch...A všetky ostatné knihy od tohoto psychológa...

Edited by - navi on 29/12/2006 19:00:08
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 30/12/2006 :  03:33:07  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
Mno, nemas nejakou beletrii? Ja ctu vedu jen kdyz musim a musim vic nez by se mi libilo.
Navic mam pocit, ze v beletrii se daleko hur svindluje, demagogie nebo chybna argumentace jsou lepe videt.
Pokud budes naopak ty chtit neco cist, staci rict - nudit se nebudes, to se neboj.

Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 30/12/2006 :  13:39:50  Show Profile  Reply with Quote
Oldowe...Nejedná sa o vedu, ale o pravdivú beletriu...Takže čítanie je veľmi príjemné a zaujímavé...Aspoň pre mňa...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 30/12/2006 :  13:43:49  Show Profile  Reply with Quote
Oldowe neuraz sa, ale ja pri výbere literatúry dôverujem Pánu Ježišovi Kristovi, duchovnej rodine a sebe samému...Momentálne mám čo čítať na dosť dlho...Možno aj na rok...
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 30/12/2006 :  17:23:50  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
Dobre, jestli je to beletrie, tak to zkusim, jestli to najdu v knihovne. Teda po zkouskovem. Jsem zvedavy. Tak mi napis jeste dva, tri kousky a uvidime.
Nemas na seznamu treba neco znamejsiho, o cem bychom se mohli bavit hned? Tedy krome bible.

Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 30/12/2006 :  20:05:36  Show Profile  Reply with Quote
Oldowe...Odkedy som duchovne orientovaný, tak čítam knihy duchovne orientované, ktoré sú poväčšine z pohľadu hmoty hovadiny...Možno by ťa ešte upútali knihy inšpirované Edgarom Caycem...
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 31/12/2006 :  09:29:39  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
No, neco jsem si na toho chlapka nasel, a je zrejme, ze zivot nas ma jeste cim prekvapit.
Ze ctes knihy dusevne orientovane? A co je podle tebe roman? Proc nectes o obycejnem zivote a cloveku?

Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 31/12/2006 :  12:14:36  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Navi
No, neco jsem si na toho chlapka nasel, a je zrejme, ze zivot nas ma jeste cim prekvapit.
Ze ctes knihy dusevne orientovane? A co je podle tebe roman? Proc nectes o obycejnem zivote a cloveku?

Nečítam knihy duševne orientované, ale duchovne orientované...Romám je duševne orientovaný žáner...Ako dieťa som čítal dobrodružno duševne orientované knihy, ako Verneovky, Alfréd Hickok a traja pátrači a podobné...Prečo nečítam knihy o obyčajnom živote a človeku?...Asi mi neprinášajú nič nové, čo by ma mohlo zaujať...
Go to Top of Page
Page: of 8 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000