www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Nestarajte sa o seba...
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 26/12/2006 :  20:38:00  Show Profile  Reply with Quote
Miloslave...Máš právo so mnou nehovoriť...
Go to Top of Page

jkoo
Nový uživatel

Slovakia
35 Posts

Posted - 27/12/2006 :  09:48:01  Show Profile  Reply with Quote
[quote]Originally posted by Miloslav Bažant

Navi.

Tisíckrát opakované nesmysly se moudrostí nestanou. Tvoje tělo je stejné jako těla ostatních lidí. Tvůj duch se stal omezený v kruhu paradoxů pravdy kterou jsi přijal. Z tohoto omezenmého pohledu jsou všichni ostatní nedokonalí, jen ty jsi dokonalý. To je však pouze tvoje iluze a mnohdy tě šestnáctiletý chlapec, či dívka několikanásobně převyšují rozhledem a moudrostí. Oni myslí, ty pouze přijímáš. Podívám li se na výsledky,pak jsou jejich výsledky prací mozku a tvoje vybíráním popelnic. Svýni slovy diskredituješ Boha i Ježíše Krista a děláš z nich omezence. Chceš li aby je lidé přijali,pak ukaž na místo chrlení prázdných hesel moudrost a potom ji označ jako jejich dílo.Nebude to sice pravda,ale alespoň je to nebude urážet. Neurážej je vlastní hloupostí vydávanou za jejich myšlenky,když si jich vážíš. Chceš li k moudrosti dojít, musíš přemýšlet. Meditace sama o sobě tě v tom nepomůže. Již znám tvou diagnozu a vím , že je pro tebe těžké zmněnit se.Přesto by ses mohl o to alespoň pokusit. Ten tvůj pohled o kterém hovoříš, je důsledkem choroby. Chybí tě zvonek, který by tě upozornil na možné důsledky tvého nevhodnéhojednání. Potlačení funkce tohoto "zvonku" často postihuje epileptiky.

MB

Miloslave.

Presne viem o čom navi píše a tiež to čo prežíva a môžem ťa uistiť, že to nie dôsledok choroby, ale skôr vytriezvenia zo pseudoreality v ktorej žijeme. Poznám mnoho ľudí, ktorí praktizujú to, o čom tu navi píše a ich životy a aj ten môj sa úplne zmenili, keď sme sa odovzdali do rúk Pána Ježiša Krista.

Hovoríš si sekta či náboženstvo? Nie.
Nejaká organizácia,skupina či inštitúcia? Nie.
Len služobníci a nasledovníci Pána Ježiša Krista.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 27/12/2006 :  15:08:23  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Jkoo.

Jinak řečeno Navi.Ten svět ve kterém žijeme je realitou. Pseudorealitou je ten svět o kterém hovoříš ty. Tento svět je důsledkem funkce pravd jako je ta tvá a zneužitím schopností v jejich prospěch. I inkvizitoři byli těmi, kdo přijali Ježíše krista a rytíři v křížových válkách též. Stejní následníci Krista žehnali Hitlerovským zbraním a stejní pod kapucemi vraždili afroameričany v Americe. Já jsem nevěřící, čili ateista a přesto jsem našel ve slovech Ježíš mnoho moudrého. Stejně však dokáži přijmout to moudré ze starého zákona Židů, Buddhových slov a dalších pravd. Takových jako já je zde více. Jsme mimo pravdy a díváme se na ně z vnějšku. To je cesta k poznání, které směřuje kupředu. To tvoje stojí na místě jako bludný kámen a nemůže se vyvíjet a růst jako život sám. A tak se dostává do konfliktu s životem samým. My jsme ve svém myšlení životem, vy pravdou, která má oproti životu opačné atributy. Přesto jsem Naviho toleroval,ale to co zde dělá, je doslova a do písmene zahlcováním fóra stále stejným opakováním téhož. A tak se skutečná témata odsouvají kamsi do ztracena a stále je tu Navi s jeho stále opakovanými nesmysly. Je to skutečně Spam ,jen se tomu nedí zabránit. Spoléhat na jeho rozum se nedá, to by se už dávno usměrnil a tak zbývá jen povzdech ." Kdyby tak mu dal ten Ježíš Kristus trošku soudnosti, když si s ním povídá."

MB
Go to Top of Page

jkoo
Nový uživatel

Slovakia
35 Posts

Posted - 27/12/2006 :  15:46:12  Show Profile  Reply with Quote
Miloslave

Toto je fórum a myslým si, že cieľom fóra je diskutovať na rôzne témy a spoločne sa rešpektovať, aj napriek odlišným názorom a odlišnému mysleniu. To, že navi našiel tu správnu cestu svojho života, či zmysel života, hoci je tá cesta odlišná od tej tvojej, neznamená, že ho máš teraz odcudzovať. Každý hľadáme tú svoju cestu života. Navi ju už našiel, stotožnil sa s ňou a je s ňou maximálne spokojný. Myslím si, že nikomu nevnucuje svoje názory a svoju vieru. Dáva len navonok to, čo sa odohráva v jeho mysli a v jeho vnútri, a myslím si, že tak ako aj ty, tak aj ja a všetci ostatní, ktorí sa zapájame do tohto fóra robíme to isté.
To, že ľudia využívali a využívajú meno Ježiša Krista na dosiahnutie svojich osobných úmyslov, na manipuláciu sa aj mne osobne hnusí a je mi doslova na zvracanie, keď niektorí ľudia, obzvlášť kňazi, vkladajú do úst Pána Ježiša Krista slová, príkazy, zákony ktoré v živote on nedefinoval, a ktoré nie sú súčasťou Jeho prirodzenosti.

Miloslave, ak si mimo pravdy, tak nikdy nemôžeš poznať pravdu, dokiaľ ju sám nezakúsiš. Byť mimo pravdy, znamená byť mimo skutočného poznania. Základnými atribútmi života je láska a múdrosť a dobro a pravda. Tieto atribúty nemôžu ísť nikdy proti životu pretože by ho zničili.

jkoo
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 27/12/2006 :  16:42:05  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Jkoo

Dříve než začneš něco tvrdit, tak se porozhlédni po minulosti tohoto fóra. To co zde Navi provádí není diskuse ale bohapusté řádění. Svou pravdu považuje za nadpravdu sebe za inkarnovaného anjela a ostatní za pseudolidi, pseudopravdy a podobně. Tím se nad ostatní povyšuje,ač z něj nevypadla jediná kloudná myšlenka.

Říkáš, že přijal pravdu a to jej činní šťastným. To je v pořádku a já mu to přeji,ale není to štěstí jeho věc? Proč nám tu pravdu neustále opakovat bez jediného rozumného argumentu? Abychom byli také šťastní? My žijem a to znamená, že jsme jednou třeba nešťstní a vzápětí šťastní. Takový je život a štěstí je krásnější, když poznáme i druhou stranu mince.Představ si, kdyby zde jako Navi každý tvrdil svou pravdu a byli zde zástupci všech pravd. Pravdy jsou příčinou schizofrenie světa a všeho zla, které na této planetě ničilo životy. Filosofie je zde proto, aby ttuto schizofrenii společnosti léčila a činila tím život na Zemi snesitelnější. Nikoliv naopak. Píšeš že křesťanství je cosi jako základní filosofie. Tvoje tvrzení vychází s toho, že si tuto pravdu přijal a nad ostatní ji povyšuješ. Je stejně hodnotná jako pravdy ostatní a ten kdo chce poznat moudrost, musí mít své já schopné přijímat to moudré ze všech pravd. Ten kdo moudro ostatních pravd odmítá nemůže být moudrý a Navi je toho příkladem a důkazem. Ať se podíváš kam se podíváš je Navi a jeho donekonečna omílané tvrzení ukazující jeho povýšenost nad ostatní. U nás v Čechách se říká. Ten kdo se povyšuje, bude ponížen a on se tím ponižuje sám. Hájíš li jej jako spoluvěrce bez toho abys posoudil jeho činy, pak se vystavuješ riziku, že budeš ostatními stejně odsouzen jako on.

MB
Go to Top of Page

Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts

Posted - 27/12/2006 :  17:16:31  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Jkoo.
Jinak řečeno Navi.Ten svět ve kterém....

Nerad bych někoho obviňoval ,ale taky mám ten pocit , že Jkoo=Navi .
Možná by nebylo od věci , kdyby byla u každého příspěvku ip adresa odkud je psán .
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 27/12/2006 :  21:27:53  Show Profile  Reply with Quote
Jkoo a ja máme spoločné len jedno...Obidvaja myslíme z ducha a nie z hmoty...Inak každý bývame v úplne inom meste...
Go to Top of Page

Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts

Posted - 27/12/2006 :  22:06:12  Show Profile  Reply with Quote
Nezbývá mi než ti věřit .
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 28/12/2006 :  00:31:22  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Miloslave
Zbytecne se vzrusujes. Pritomnost fanatiku neznamena, ze se vsichni nemuzeme hezky bavit, staci reagovat cilene na problemy ktere te zaujmou.
Navi, Jkoo
Oba vas respektuji a vas nazor je velmi zajimavy. Mozna by ale pomohlo se vyjadrit presneji. Navi, jak svet vypada z pohledu ducha proti hmote? Prosim konktretne.

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 28/12/2006 :  01:06:11  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Oldow

Navi, Jkoo
Oba vas respektuji a vas nazor je velmi zajimavy. Mozna by ale pomohlo se vyjadrit presneji. Navi, jak svet vypada z pohledu ducha proti hmote? Prosim konktretne.

Upresním...Pohľad ducha smerom k hmote...Hmota nieje protivníkom ducha...
Jednoducho povedané opačne, ako pohľad z hmoty smerom k duchu...Najlepším príkladom je rozprávka Hansa Christiana Andersena, keď sa kráľ prechádzal nahý v domnení, že má parádne šaty na verejnosti...Každý chválil jeho parádne šaty, len malé dieťa povedalo,si nahý králi...V tomto dieťati je symbolika pohľadu ducha smerom k hmote...
Go to Top of Page

Oldow
Grafoman

1125 Posts

Posted - 28/12/2006 :  01:27:00  Show Profile  Send Oldow an ICQ Message  Reply with Quote
Navi
Ano, to je pravda a stejne tak materialni pravda drti axiomy dusevni pravdy svou nezlomnou logicnosti kterou dusevni nema.
Co je laska? Chemicka reakce, nebo nejcennejsi cit?
Odpoved: tvrzeni si neodporuji.

teorie ma bohuzel daleko k logickemu systemu, mam dojem, ze i v ni dochazi ke konfrontaci nazoru. Treba jak rikal Navi - je prvni pochopeni, nebo logika? Daleko slozitejsi, nez se zda. (uvazte priklad literarni teorie)
Je to pro me nove pole a je desive slozite. Ale az me napadnou reprezentativni priklady, postnu a uvidime co uvidime.

jkoo
Nový uživatel

Slovakia
35 Posts

Posted - 28/12/2006 :  08:21:56  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Jkoo

Dříve než začneš něco tvrdit, tak se porozhlédni po minulosti tohoto fóra. To co zde Navi provádí není diskuse ale bohapusté řádění. Svou pravdu považuje za nadpravdu sebe za inkarnovaného anjela a ostatní za pseudolidi, pseudopravdy a podobně. Tím se nad ostatní povyšuje,ač z něj nevypadla jediná kloudná myšlenka.

Říkáš, že přijal pravdu a to jej činní šťastným. To je v pořádku a já mu to přeji,ale není to štěstí jeho věc? Proč nám tu pravdu neustále opakovat bez jediného rozumného argumentu? Abychom byli také šťastní? My žijem a to znamená, že jsme jednou třeba nešťstní a vzápětí šťastní. Takový je život a štěstí je krásnější, když poznáme i druhou stranu mince.Představ si, kdyby zde jako Navi každý tvrdil svou pravdu a byli zde zástupci všech pravd. Pravdy jsou příčinou schizofrenie světa a všeho zla, které na této planetě ničilo životy. Filosofie je zde proto, aby ttuto schizofrenii společnosti léčila a činila tím život na Zemi snesitelnější. Nikoliv naopak. Píšeš že křesťanství je cosi jako základní filosofie. Tvoje tvrzení vychází s toho, že si tuto pravdu přijal a nad ostatní ji povyšuješ. Je stejně hodnotná jako pravdy ostatní a ten kdo chce poznat moudrost, musí mít své já schopné přijímat to moudré ze všech pravd. Ten kdo moudro ostatních pravd odmítá nemůže být moudrý a Navi je toho příkladem a důkazem. Ať se podíváš kam se podíváš je Navi a jeho donekonečna omílané tvrzení ukazující jeho povýšenost nad ostatní. U nás v Čechách se říká. Ten kdo se povyšuje, bude ponížen a on se tím ponižuje sám. Hájíš li jej jako spoluvěrce bez toho abys posoudil jeho činy, pak se vystavuješ riziku, že budeš ostatními stejně odsouzen jako on.

MB

Miloslave.

V prvom rade nie som kresťan. To, že uznávam a príjmam učenie Pána Ježiša Krista nerobí so mňa kresťana. Príznávam, že v minulosti som nim bol, no v mojom živote sa stalo niečo, čo mi otvorilo cestu "skutočného" poznania. Ako kresťan som mal veľmi obmedzené myslenie a rozhľad, tak ako ho majú aj všetci ostatní kresťania.

Možno to vyzerá, že hájim naviho, ale nie je to môj zámer. Všetci sme odlišné individuálne bytosti a osobnosti,a každý vnímame poznanie či pravdu inak. Inak ju chápeš ty, inak ju chápe navi a inak ju chápem ja, aj keď musím uznať, že spolu s navim máme rovnaký základ toho, v čo veríme a o čo sme celým duchom, dušou a aj telom presvedčený.
Nehájim jeho názory, len chápem tomu o čom píšem, a čo chce svojimi názormi vyjadriť.
Go to Top of Page

jkoo
Nový uživatel

Slovakia
35 Posts

Posted - 28/12/2006 :  08:24:07  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ace Rimmer

quote:

Jkoo.
Jinak řečeno Navi.Ten svět ve kterém....

Nerad bych někoho obviňoval ,ale taky mám ten pocit , že Jkoo=Navi .
Možná by nebylo od věci , kdyby byla u každého příspěvku ip adresa odkud je psán .

Pre všetkých na tomto fóre a hlavne pre Miloslava, nie som navi. Sme dvaja odlišní jedinci a dve odlišné osobnosti, aj keď veríme v to isté.

Ďakujem vám všetkým, že to budete akceptovať.

jkoo
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 28/12/2006 :  09:05:47  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Jkoo.

Je to zajímavé, když se najdou dva lidé vyjadřující se stejně. Nejde o stejnou víru, ale spůsob vyjadřování, stavbu vět a spůsob argumentace. Je zajímavé, když se takový člověk objeví právě ve chvíli,kdy má Navi problém. Těch náhod je příliš mnoho a tak se nediv, že v tobě poznáváme Naviho, který zmněnil jméno aby sám sebe obhajoval. Neudal jsi žádné osobní údaje, ani email a tak můžeme věřit, ale nemusíme. I lež je obhajobou pravdy.

MB
Go to Top of Page

jkoo
Nový uživatel

Slovakia
35 Posts

Posted - 28/12/2006 :  09:16:11  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Jkoo.

Je to zajímavé, když se najdou dva lidé vyjadřující se stejně. Nejde o stejnou víru, ale spůsob vyjadřování, stavbu vět a spůsob argumentace. Je zajímavé, když se takový člověk objeví právě ve chvíli,kdy má Navi problém. Těch náhod je příliš mnoho a tak se nediv, že v tobě poznáváme Naviho, který zmněnil jméno aby sám sebe obhajoval. Neudal jsi žádné osobní údaje, ani email a tak můžeme věřit, ale nemusíme. I lež je obhajobou pravdy.

MB

Tvoje rozhodnutie veriť tomu, že ja a navi sme ten istý jedinec, nemôžem nijako zmeniť, pretože si sa rozhodol tomu veriť. No môžem ťa ubezpečiť, že to tak nie je. Dokazovať niekomu, že to tak nie je nemusím, pretože viem, že je to pravda, a tá vždy vyjde najavo, pretože je pravdou. Myslím si, že naviho nemusím obhajovať, že ten sa dokáže obhajiť aj sám bez mojej pomoci. Ako som sa vyjadril už inde, mojim zámerom nie je naviho nejako obhajovať, alebo podporovať. Chápem tomu, čo chce svojimi názormi vyjadriť a kam smeruje. To, že zdieľame niekedy rovnaké názory neznamená, že ho obhajujem alebo bránim. Ak je niečo pravdou, tak sa to nepotrebuje obhajovať, pretože je to jednoducho pravda, nech by si tu pravdu vyjadril ty, ja, navi, alebo hocikto iný.
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000