| Author |
Topic  |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 18/12/2006 : 22:00:38
|
| Čo si myslíte o tolerancii... |
|
|
noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts |
Posted - 19/12/2006 : 00:53:47
|
| Je to užitečná vlastnost, kéž by jí bylo více. Bohužel si nemyslím, že panuje shoda v tom co to vlastně tolerance je. |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 19/12/2006 : 07:16:47
|
| Bohu dík, že si to nemyslíš... |
 |
|
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 19/12/2006 : 09:51:28
|
| ale neni jednostrana. Je jasny, ze nektere veci se tolerovat nemaji. A nemam rad, kdyz si nekdo plete toleranci s nekritickym odkyvavanim nazoru, ktere spolehlive zabiji diskuzi. Takove to "no jo, to je otazka nazoru" jako¨by bylo neco co by nebylo, ze? |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 19/12/2006 : 10:04:15
|
Tolerance je vždy stav vyjádřitelný číslem a za tímto číslem je plus X, či minus X. Tolerance tedy není nikdy nekonečná. Mohu tolerovat toto,ale toto již je za hranicí tolerance, Tyto hranice tolerance si staví každý člověk jinde a proto zde není konstantní stav,který by bylo možné definovat.
MB |
 |
|
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 19/12/2006 : 10:31:21
|
Olala, to je ale zjednoduseni! No, v podstate bych rekl, ze odpovida... zhruba. Ale jako vetsina ostatnich veci ma tolerance prilis daleko do matematicke skaly, podle osobnosti cloveka se bude odvijet co bude tolerovat... No a skoncil jsem u duchaprazdneho subjektivismu. Omlouvam se. Je to proste prilis subjektivni pro takoveto zjednoduseni. |
 |
|
|
rajis
Velmi aktivní uživatel

Czech Republic
517 Posts |
Posted - 19/12/2006 : 10:43:32
|
quote: Originally posted by navi
Čo si myslíte o tolerancii...
Tím narážíte na to, že zde nejsou tolerantní lidé? |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 19/12/2006 : 11:19:51
|
Rajisi zdravím tě.
Neoznačil jsi komu je kladena tato otázka a proto odpovídám, jako b byla kladena mně. Všude jsou lidé tolerantní,ale míra tolerance je různá. Záleží tedy na spodní a horní hranici toho co považuješ za tolerantnost a co již ne. Vždy tyto hranice určuješ ty a ostatní každý za sebe. Odpověď na tuto otázku tedy není reálná.
MB |
 |
|
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 19/12/2006 : 11:35:40
|
Miloslave Omlouvam se, poznamka byla opravdu urcena tobe. V tom co rikame neni, myslim, spor. Ja jen chtel poukazat na prilisne zjednoduseni pri pouziti jednorozmerne skaly. Jak o tom mluvis, zda se mi jako by ta myslenka byla uz soucasti vetsi struktury, neni to tak? Ale ta otazka je opravdu zvlastni. Nemel jsi Navi v umyslu nekam konkretne dojit? |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 19/12/2006 : 12:11:25
|
Oldow.
Ukáži tě nyní krok za toleranci. Netoleruji, když někdo odpovídá za druhého,ale udělám sám ten krok a pokusím se odpovědět za Ivana (navi), jako by to říkal on sám. Myslím si, že bude sice vnitřně souhlasit,ale vně moje slova odmítne.
"Pohybuji se v oblasti která vyžaduje víru a kterou není možno dokázat a kde chybí i cesty k argumentům. Chci vám toto ukázat a to mohu pouze a jen tvrzením. Proto od vás žádám,abyste tolerovali tento stav a nežádali ode mne to co vám poskytnout nemohu i když sám vím, že je to za hranicemi toho, co tolerovat můžete."
Je to tak Navi? Odpověz skutečně upřímně. Myslím si, že na toto myslíš, ale nemůžeš to říci tak jak jsem to za tebe řekl já.
MB |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 19/12/2006 : 21:26:07
|
quote: Originally posted by rajis
quote: Originally posted by navi
Čo si myslíte o tolerancii...
Tím narážíte na to, že zde nejsou tolerantní lidé?
Ešte tu nikto nikoho nezabil...Takže sú tu pomerne tolerantní ľudia... |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 19/12/2006 : 21:32:21
|
| Miloslave...Aj keď budeš o mne tvrdiť, že som najväčší idiot na svete a priblblý primitív, ktorý si nedovidí ani na kraj svojho nosa, aj tak to budem považovať z tvojej strany za prejav tvojej tolerancie ku mne...Niesom na to vôbec citlivý...Chýba mi k tomu ego... |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 19/12/2006 : 22:04:05
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Oldow.
Ukáži tě nyní krok za toleranci. Netoleruji, když někdo odpovídá za druhého,ale udělám sám ten krok a pokusím se odpovědět za Ivana (navi), jako by to říkal on sám. Myslím si, že bude sice vnitřně souhlasit,ale vně moje slova odmítne.
"Pohybuji se v oblasti která vyžaduje víru a kterou není možno dokázat a kde chybí i cesty k argumentům. Chci vám toto ukázat a to mohu pouze a jen tvrzením. Proto od vás žádám,abyste tolerovali tento stav a nežádali ode mne to co vám poskytnout nemohu i když sám vím, že je to za hranicemi toho, co tolerovat můžete."
Je to tak Navi? Odpověz skutečně upřímně. Myslím si, že na toto myslíš, ale nemůžeš to říci tak jak jsem to za tebe řekl já.
MB
|
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 19/12/2006 : 22:06:14
|
Odpoveď na predchádzajúce... Miloslave...Odpoveď som stiahol z témy Možnosti...
Ace Rimmer...Ja som rovnako vyvolený ako ty, alebo všetcia ostatní ľudia na tomto svete...V téme Buddha som uviedol návod, ako sa človek dokáže svojim vedomím napojiť na nadvedomie...Nieje možné ma pochopiť, dokiaľ sa vám nepodarí vedomím napojiť na nadvedomie...Je to iná dimenzia, ktorá je informatívne nad pozemskou dimenziou, a dá sa logicky pochopiť len sprístupnením nadvedomia vedomiu...Takže dokazovať informácie z inej dimenzie, je nemožné pre pozemskú dimenziu z pohľadu pozemskej dimenzie...To je ako dokazovať slepému, že brána pred ním je červená...
|
 |
|
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 19/12/2006 : 22:17:39
|
Zdar Navi To proste neni fer. Nekteri lide se drou, snazi se dohromady skladat skutecnosti, premysly jak vztekli a ono nakonec staci sednout si pod strom a nemyslet vubec na nic? Jsem hrubě rozčarovan! |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 19/12/2006 : 22:21:37
|
| To môžeš byť, ale to nič nemení na skutočnosti, že ľudia idú opačným smerom... |
 |
|
Topic  |
|