Author |
Topic  |
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 26/12/2006 : 12:41:18
|
Je celkom pochopiteľné, že si z toho niekto robí prdel...))) |
 |
|
ftarflon
Aktivní uživatel

Slovakia
192 Posts |
Posted - 27/12/2006 : 15:45:11
|
quote: Originally posted by navi
Tak ako nebol Ježiš správne pochopený kresťanmi, tak ani Buddha nebol správne pochopený buddhistami...Informácie, ktoré vám teraz poviem nie sú z môjho ego vedomia, ale z nadvedomia, kde ego neexistuje... Pravý buddhizmus je založený na osobnom hľadaní...Nemá nič spoločného s žiadnou teóriou skupinového buddhizmu...Nie je žiadnou z variant, ktorá tu bola spomenutá, ani žiadnou existujúcou...Všetky teórie buddhizmu vznikli na základe ega, čo je prvý a základný predpolad špatného pochopenia Buddhu...Buddhovo hľadanie vyústilo stratou ega, a buddhizmus v akejkoľvek podobe ego obsahuje...Jedni tvrdia, že je najlepšie nič nerobiť a druhí, že dobro a zlo je ilúzia a existuje len nula...V podstate obidva tábori realizujú to isté, len jeden v pasívnej forme a druhý v aktívnej... Budha ale nikdy netvrdil, že dobro a zlo je ilúzia, a že netreba nič robiť...Potom aký zmysel by mal život?...Buddha hľadal odpoveď na otázku biedy ľudsta, čím dal jasne najavo, že zlo existuje...Najprv začal hľadať odpoveď na túto otázku z pohľadu biedy...Pasívna forma, prostredníctvom asketického života...(U zvierat sa tomu hovorí hybernácia)Tu odpoveď nenašiel...A tak opustil ľudí a šiel hľadať pravdu do lesa...Šiel sa spojiť s Bohom, aby mu dal odpoveď na otázku...Keď sa odpútal od ľudskej spoločnosti, zistil, že nieje rušený ľudským myslením a že má pokoj na hľadanie odpovede od Boha... Zavrel oči a sledoval, čo sa deje v jeho vedomí...Mihali sa tam myšlienky, predstavy a city...Uvedomil si, že ak toto všetko bude mať vo vedomí, nemôže dostať žiadnu odpoveď na svoju otázku... a tak sa pokúšal neuvedomovať si svoje myšlienky predstavy a pocity...Postupne sa všetko strácalo, a vedomie ostalo čisté, bez akéhokoľvek ega, alebo egoistického sebauvedomenia...Táto strata egoistického sebauvedomenia pripravila jeho vedomie na prijímanie informácií z nadvedomia...To je oblasť vedomia, ktorá sa nachádza mimo ľudského ega...Odtiaľto čerpal všetky informácie a vedomosti, ktoré prezentoval ľuďom...Zistil, čo musia ľudia spraviť, aby nebola bieda, a to bola múdrosť, ktorú prezentoval...Nehovoril nič o ničnerobení, ani nič o tom, že dobro a zlo je ilúzia...Hovoril o tom, ako nadobudnúť stav, ktorý odstráni biedu ľudstva...Ľudia však formy dosiahnutia tohoto stavu poňali ako stav samotný, a tak vznikli rôzne variácie buddhizmu, ktoré vlastne prezentujú to isté, len v inej forme...Podstatu ale nezachytili, a to, že nenadobudli Buddhov stav, ale formu, ktorou sa dá k jeho stavu dostať...A tak cieľ ostal u formy, a ďalej sa nepohol...To isté nastalo aj u Ježiša Krista...Kresťania sa dostali len po formu toho, čo hovoril, ale nie obsah...
navi, čo je toto? Mne to pripadá ako opis voľných asociácií, ktoré sa ti preháňajú mysľou. Prečo si si taký istý, že to tvoje "nadvedomie" nie je len nový trik tvojho ega? Nenapadlo ťa, že toto, čo tu prezentuješ ako "informáciu z nadvedomia, kde ego neexistuje", nie je nič iné ako výplod tvojej mysle? Tak potom ťa má tvoje ego pekne v hrsti. Klameš sám seba, uvedom si to. Uvedom si, aký si v skutočnosti namyslený. Uvedom si, ako sa zvrchu pozeráš na ostatných účastníkov tohto fóra. Trpíš komplexom nadradenosti.
Čo ty vieš o tom, čo Buddha prežíval, čo sa "mihalo" v jeho vedomí, čo chcel a čo nechcel? Čo si to vymýšľaš?
Ako sa zdá, si so sebou spokojný a to je neklamná známka stagnácie. Postúp ďalej! Skús skúmať to, čo považuješ sa pravdivé a správne.
Želám ti v tom úspech.
|
 |
|
ftarflon
Aktivní uživatel

Slovakia
192 Posts |
Posted - 27/12/2006 : 15:58:34
|
quote: Originally posted by navi Nadvedomie sa mi vyjavilo tak, že som chcel spojiť s Bohom...Dá sa to len ze najvnútornejšie vnútro človeka, ktoré sa volá duch človeka... . . . Prostredníctvom nadvedomia som zistil ohromné množstvo vecí, ktoré ale zatiaľ nemá význam na tomto fóre zverejňovať...
Ej, ej navi, pozor! Veľmi silné reči tu máš... Predpokladám, že si o tom aj presvedčený a to je už veľmi nebezpečné... Skús sa nebrať tak vážne. Skús aspoň občas trocha kritickejšie uvažovať. Pokús sa nebyť si tak istý sám sebou.
Myslím to s tebou dobre. |
 |
|
ftarflon
Aktivní uživatel

Slovakia
192 Posts |
Posted - 27/12/2006 : 16:21:09
|
Miloslave a Oldow...Vaše cesty poznania už mám dávno za sebou a verte mi, že sa mi nechce k nim vracať...
Znova to naduté ego. Každý to vidí, len ty nie.. |
 |
|
ftarflon
Aktivní uživatel

Slovakia
192 Posts |
Posted - 27/12/2006 : 16:24:34
|
Problém je len v tom, že ja chápem vás, ale vy nechápete mňa...Ja sa dokážem dívať na svet aj z pohľadu hmoty, aj z pohľadu ducha...Vy sa ale dokážete dívať na svet len z pohľadu hmoty, takže ma nemôžte pochopiť a ani akceptovať...Tento problém je však len dočasný...Časom aj vy získate schopnosť dívať sa na svet z pohľadu ducha, a to bez toho, či to budete chcieť, alebo nie...Je to tak proste zariadené a vy s tým nieste schopní nič urobiť...teraz vám to síce pripadá smiešne a bludárske, ale keď sa to stane, budete radi, že ste absolvovali rozhovory so mnou...ľahšie sa vám príjme duchovná podstata sveta...To je ale hudba budúcnosti...Zatiaľ sa mi kľudne smejte...Mne to nevadí, lebo viem o čo ide, takže to ide mimo mňa...
Milý navi, ty sa pozeráš na svet len z hľadiska tvojho obrovského ega, ktoré je tak veľké, že ti niekdy zatieni aj zdravý rozum. Neber to zle, ale kritika musí byť tvrdá, aby si mal šancu uvidieť, v akom bahne si to uviazol.. |
 |
|
ftarflon
Aktivní uživatel

Slovakia
192 Posts |
Posted - 27/12/2006 : 16:28:57
|
Ak by som mal niekoho cestu pripodobniť svojej, tak by to bol Buddha, len v inom obale a v inom príbehu...Obsah je ale rovnaký...
navi, zobuď sa! Buddha nebol nikomu smiešny. |
 |
|
ftarflon
Aktivní uživatel

Slovakia
192 Posts |
Posted - 27/12/2006 : 16:30:54
|
Dôležitosť tejto diskusie si uvedomíte zrejme až po fyzickej smrti, a to nezávisle od toho, či vám to pripadá smiešne, nepravdepodobné, bludné, alebo akékoľvek iné...
navi, navi, prepáč, naozaj to nemyslím s tebou zle, ale to tvoje ego tu trepe dve na tri. Neber to osobne. |
 |
|
ftarflon
Aktivní uživatel

Slovakia
192 Posts |
Posted - 27/12/2006 : 16:36:15
|
Oldowe...Každého cesta je iná...Ja ti len môžem povedať, ako komunikujem s Pánom Ježišom Kristom a svojou duchovnou rodinou...V podstate je to veľmi jednoduché...Meditáciou sa musíš dostať do stavu nemyslenia a bez pocitov, čiže do stavu čistého vedomia, kedy sa zbavuješ svojho ega....Je to podľa biblického musíte najprv zomrieť, aby ste sa mohli narodiť...v tom to stave máš čistý papier na prijímanie myšlienok od Pána Ježiša Krista a jeho duchovnej rodiny...Ak sa to naučíš, môžeš to potom už prevádzkovať 24 hodín denne..
navi, prepáč, ale ak toto dokážeš napísať, tak k tomu, čo opisuješ, máš ešte veľmi, veľmi, veľmi ďaleko.
|
 |
|
Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts |
Posted - 27/12/2006 : 17:10:52
|
To : Ftarflon Vítej . Obávám se , že ses dal na cestu sice záslužnou , avšak předem prohranou . Navi buď na protiargumenty odpoví zase stále stejně , tedy že my to nemůžeme pochopit , nebo nedopoví vůbec . |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 27/12/2006 : 21:33:35
|
quote: Originally posted by ftarflon
Ak by som mal niekoho cestu pripodobniť svojej, tak by to bol Buddha, len v inom obale a v inom príbehu...Obsah je ale rovnaký...
navi, zobuď sa! Buddha nebol nikomu smiešny.
V dobe, kedy Buddha žil, nebol ateizmus...Ak by to, ču urobil vtedy praktizoval dnes, bol by väčšine na smiech... |
 |
|
Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts |
Posted - 27/12/2006 : 22:02:56
|
quote: Originally posted by ftarflon
navi, zobuď sa! Buddha nebol nikomu smiešny.
V dobe, kedy Buddha žil, nebol ateizmus...Ak by to, ču urobil vtedy praktizoval dnes, bol by väčšine na smiech...
Máš velmi vysoké sebevědomí přirovnávat se k budhovi . Každopádně se pleteš budha by byl pro smích jen těm co nedostali od přírody dostatečně velkou inteligenci . To co říká budha má na rozdíl od tvých teorii smysl . Neříkám ,že s tím co říkal ve všem souhlasím ,ale každopádně si to zaslouží ,aby si o tom člověk něco přečetl a zauvažoval nad tím . Nad tím co píšeš ty se ale bohužel uvažovat nedá . |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 27/12/2006 : 22:31:28
|
ftarflon...Z pohľadu hmoty ťa celkom chápem, ale ja uvažujem z pohľadu ducha a to je pohľad z druhej strany, ktorý som si slobodne vybral... |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 27/12/2006 : 22:34:33
|
Duch nemá ego, aj keď sa to tak z pohľadu hmoty javí... |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 27/12/2006 : 22:36:34
|
Ak by som to, čo tu hovorím, hovoril z pohľadu hmoty, tak by som bol na vašej strane... |
 |
|
ftarflon
Aktivní uživatel

Slovakia
192 Posts |
Posted - 27/12/2006 : 22:41:25
|
navi, ten tvoj duch, o ktorom stále hovoríš, je ilúzia tvojej mysle. Raz na to prídeš.. |
 |
|
Topic  |
|
|
|