Author |
Topic  |
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 24/12/2006 : 20:20:17
|
Miloslave...Genézia môjho vzťahu k anjelom svetla bol asi takýto...O Bendovi som už počul dávno a povedal som si, nejaký pošuk...V lete tohoto roku mi deti nosili kamene pri mojom sedení pri vode, a brat mi priniesol ošúchaný zdrapík prospektíku...Boli tam nejaké obrázky z oblasti ezoteriky a www.andele svetla...Večer som si klikol na stránku a zistil, že tam nieje nič, čo by sa mi chcelo čítať, pretože literatúry takého druhu som sa už načítal dosť, a nemal som inšpiráciu kvantifikovať...takže som ju zavrel a mesiac sa nič nedialo...Potom som mal akúsi nutkavú potrebu, sa na tú stránku pozrieť...Bolo tam toho strašne veľa, a nemal som chuť nič čítať, ale boli tam aj audiozáznamy, a tak som si nejaké vypočul...Boli tam celkom zaujímavé veci, ale čo sa týka čítania, tak ma zaujalo len Nové Zjavenie Pána Ježiša Krista, prevzatého americkým psychológom rusínskeho pôvodu, vyštudovaného psychológiu na Karlovej univerzite...Zistil som, že toto mi chýbalo k tomu, aby som sa stal kompletným...To čo propagoval Benda a to čo bolo napísané v Novom zjavení však bolo odlišné v niektorých zásadných bodoch, takže som si to chcel s Bendom prediskutovať...Na moje smsky nereagoval, takže mi bolo jasné, o čo ide, a kto sú to vesmírny ľudia...Nemá význam vám to vysvetlovať, pretože to nieje téma, ktorá by vás do takej hĺbky zaujímala...Jednou vetou vám poviem, že Benda je na druhom brehu než ja, zistil som to po prečítaní Nového zjavenia Pána Ježiša Krista...Nikdy som nekomunikoval, ani sa nestretol s ľuďmi od Bendu, ani netúžil komunikovať s vesmírnymi ľuďmi...Ak si myslíte že neexistujú, raz sa presvedčíte, že ano... |
Edited by - navi on 26/12/2006 12:42:26 |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 24/12/2006 : 20:24:35
|
Ak by som mal niekoho cestu pripodobniť svojej, tak by to bol Buddha, len v inom obale a v inom príbehu...Obsah je ale rovnaký... |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 24/12/2006 : 20:26:17
|
Ja nemám teóriu...Ja mám len prax, ktorú vám tlmočím... |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 24/12/2006 : 20:37:52
|
Nikdy som žiadnu teóriu nemal, a získať výhody zadarmo, tu už vôbec neexistujú...Povedal si to aj sám, Oldow, ak chceš, ukážem ti kde... |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 24/12/2006 : 20:40:28
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Oldow.
Já Ivana celkem chápu. Sledoval jsem jeho vývoj od jeho vstupu do tohoto fóra. Jeho původní víra pocházela od sekty "andělé světla". Trošku mu vymyli mozek. Sledoval jsem jeho slova a poznal je na stránkách andělů světla. Postupně se mu pootevřely oči a on se začal osamostatňovat a současně hledat další opěrné body, protože té pravdy už se zbavit nechce a celkem ani nemůže. Ví, že by se stal pro ostatní zcela nezajímavým a téměř by neměl co říci. A tak hledá oporu ve slovech Buddhových a dalších, které mu diskuse ukazuje a stále se mění,přičemž základ zůstává. Pro něj je tato diskuse velmi důležitá a on to velmi dobře ví. Pro nás sice mluví jako by pocházel z jiné planety,ale v jeho zájmu bychom to měli vydržet. To co jej svazuje se již viklá a je možné že se osvobodí. Sleduj jeho proměny. Každou novou okamžitě poznáš. Stačí, když se mu cosi zalíbí s toho o čem diskutujem a již oznámí, že se tím již zabýval a od té chvíle to používá. A tak se pomalu proměňuje a je to dobře zvlášť pro něj.
MB
Miloslave...Vidíš všetko z vonka, ale netušíš, čo je vnútri... |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 24/12/2006 : 20:42:53
|
Lenže ja veci neriešim z vonka, ale zvnútra, takže nemôže byť pravda, to čo hovoríš...To by mohla byť pravda len v prípade, keby som veci riešil z vonka... |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 24/12/2006 : 20:47:57
|
Dôležitosť tejto diskusie si uvedomíte zrejme až po fyzickej smrti, a to nezávisle od toho, či vám to pripadá smiešne, nepravdepodobné, bludné, alebo akékoľvek iné... |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 24/12/2006 : 21:01:51
|
Oldow.
To co jej svazuje se již viklá a je možné že se osvobodí. Sleduj jeho proměny. Každou novou okamžitě poznáš. Stačí, když se mu cosi zalíbí s toho o čem diskutujem a již oznámí, že se tím již zabýval a od té chvíle to používá. A tak se pomalu proměňuje a je to dobře zvlášť pro něj.
MB
Miloslave...Snažím sa vám čo najviac priblížiť, pretože to je moja úloha, ktorú som si dobrovoľne zvolil...Preto máš ten pocit, ktorý opisuješ hore... |
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 25/12/2006 : 05:57:56
|
Navi quote: Oldow...Nie do zdi, ale do seba samého...Do svojho najvnútornejšieho vnútra...S Bohom sa môžeš stretnúť len cez svoje najvnútornejšie vnútro...Nič sa nestane, ak sa s ním nestretneš počas tohoto života, asi to tak má byť, ak sa to neuskutoční, ale raz sa s ním určite stretneš, a to zoči voči, v jeho telesnej podobe, ktorú získal inkarnáciou do Ježiša Krista...Bude to po tvojej fyzickej smrti...
No tak to pak jo, ja si myslel, ze smyslem meditace je maximalne vyprazdnit mysl a to se nelisi od zirani do zdi. Pokud mluvis o dusi, tak tam je mozne najit neco, co muzeme povazovat za boha. Je to ta nase cast, ve ktere citime pokoru, ktera nam rika, ze je nekde neco vic - znate ten drasavy pocit nedostatecnosti skutecnosti? Ale tezko to cloveku dojde, kdyz mluvis o bohu jako o skutecnosti. Lide vnimaji skutecnost materialne a nejsou schopni prijmout existenci neceho, co neexistuje. To je skoda, ale je nutne se s tim smirit. Ver mi, ze mam uprimnou snahu videt svet z tve perspektivy, ale jak rikam - buh se mi jeste neukazal. Pokud mi reknes jak na to, zkusim se po nem podivat a jestli najdu, neprestanem diskutovat, dokud tu ze vsech neudelame svetce.
Rovnováha? Na co? |
Edited by - Oldow on 25/12/2006 06:03:24 |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 25/12/2006 : 20:04:21
|
V Biblii je písané, že Boh je Duch, ktorý nemá hmotnú konzistenciu... Hmotnú existenciu nadobudol až inkarnáciou do tela Ježíša...Toto telo sa inkarnovalo do Božej absolutnosti až absolutizáciou tohoto tela , po jeho fyzickej smrti...Dal do pozitívnej absolutnosti to telo, ktoré zkonštruovali pseudotvorcovia proti Bohu... |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 25/12/2006 : 20:13:04
|
Ak by sa ľuďom podarilo prepracovať k svojmu duchu, aj cez náročné prekážky tela, prestali by skutočnosť vnímať len materiálne, ale začali by aj duchovne...Vtedy by prestal byť Boh neexistujúcim, ale stal by sa rovnakou skutočnosťou, ako je pre dnešných ľudí skutočnosťou matéria... |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 25/12/2006 : 20:19:17
|
Oldowe...Každého cesta je iná...Ja ti len môžem povedať, ako komunikujem s Pánom Ježišom Kristom a svojou duchovnou rodinou...V podstate je to veľmi jednoduché...Meditáciou sa musíš dostať do stavu nemyslenia a bez pocitov, čiže do stavu čistého vedomia, kedy sa zbavuješ svojho ega....Je to podľa biblického musíte najprv zomrieť, aby ste sa mohli narodiť...v tom to stave máš čistý papier na prijímanie myšlienok od Pána Ježiša Krista a jeho duchovnej rodiny...Ak sa to naučíš, môžeš to potom už prevádzkovať 24 hodín denne.. |
 |
|
DavidPraha
Aktivní uživatel

279 Posts |
Posted - 26/12/2006 : 12:01:02
|
quote: Originally posted by navi
Tak ako nebol Ježiš správne pochopený kresťanmi, tak ani Buddha nebol správne pochopený buddhistami...Informácie, ktoré vám teraz poviem nie sú z môjho ego vedomia, ale z nadvedomia, kde ego neexistuje... Pravý buddhizmus je založený na osobnom hľadaní...Nemá nič spoločného s žiadnou teóriou skupinového buddhizmu...Nie je žiadnou z variant, ktorá tu bola spomenutá, ani žiadnou existujúcou...Všetky teórie buddhizmu vznikli na základe ega, čo je prvý a základný predpolad špatného pochopenia Buddhu...Buddhovo hľadanie vyústilo stratou ega, a buddhizmus v akejkoľvek podobe ego obsahuje...Jedni tvrdia, že je najlepšie nič nerobiť a druhí, že dobro a zlo je ilúzia a existuje len nula...V podstate obidva tábori realizujú to isté, len jeden v pasívnej forme a druhý v aktívnej... Budha ale nikdy netvrdil, že dobro a zlo je ilúzia, a že netreba nič robiť...Potom aký zmysel by mal život?...Buddha hľadal odpoveď na otázku biedy ľudsta, čím dal jasne najavo, že zlo existuje...Najprv začal hľadať odpoveď na túto otázku z pohľadu biedy...Pasívna forma, prostredníctvom asketického života...(U zvierat sa tomu hovorí hybernácia)Tu odpoveď nenašiel...A tak opustil ľudí a šiel hľadať pravdu do lesa...Šiel sa spojiť s Bohom, aby mu dal odpoveď na otázku...Keď sa odpútal od ľudskej spoločnosti, zistil, že nieje rušený ľudským myslením a že má pokoj na hľadanie odpovede od Boha... Zavrel oči a sledoval, čo sa deje v jeho vedomí...Mihali sa tam myšlienky, predstavy a city...Uvedomil si, že ak toto všetko bude mať vo vedomí, nemôže dostať žiadnu odpoveď na svoju otázku... a tak sa pokúšal neuvedomovať si svoje myšlienky predstavy a pocity...Postupne sa všetko strácalo, a vedomie ostalo čisté, bez akéhokoľvek ega, alebo egoistického sebauvedomenia...Táto strata egoistického sebauvedomenia pripravila jeho vedomie na prijímanie informácií z nadvedomia...To je oblasť vedomia, ktorá sa nachádza mimo ľudského ega...Odtiaľto čerpal všetky informácie a vedomosti, ktoré prezentoval ľuďom...Zistil, čo musia ľudia spraviť, aby nebola bieda, a to bola múdrosť, ktorú prezentoval...Nehovoril nič o ničnerobení, ani nič o tom, že dobro a zlo je ilúzia...Hovoril o tom, ako nadobudnúť stav, ktorý odstráni biedu ľudstva...Ľudia však formy dosiahnutia tohoto stavu poňali ako stav samotný, a tak vznikli rôzne variácie buddhizmu, ktoré vlastne prezentujú to isté, len v inej forme...Podstatu ale nezachytili, a to, že nenadobudli Buddhov stav, ale formu, ktorou sa dá k jeho stavu dostať...A tak cieľ ostal u formy, a ďalej sa nepohol...To isté nastalo aj u Ježiša Krista...Kresťania sa dostali len po formu toho, čo hovoril, ale nie obsah...
V podstate s tim musim souhlasit.... Nauky jsou jen hrou mysli...
|
 |
|
DavidPraha
Aktivní uživatel

279 Posts |
Posted - 26/12/2006 : 12:02:38
|
Oldow.
Ze tvých slov jsem poznal, že ztrácíš chuť argumentovat vzhledem k Navi. Že jsi poznal, jak je to zbytečné. Nebo se mýlím?
MB
Praxe vede k rozsireni mmimosmysloveho vnimani... Pak se clovek uz muze ridit sam, proto buddhismus nevyzaduje zadne doktryny... |
 |
|
Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts |
Posted - 26/12/2006 : 12:15:20
|
quote: Originally posted by navi
Miloslave...Genézia môjho vzťahu k anjelom svetla bol asi takýto...O Bendovi som už počul dávno a povedal som si, nejaký pošuk...V lete tohoto roku mi deti nosili kamene pri mojom sedení pri vode, a brat mi priniesol ošúchaný zdrapík prospektíku...Moli tam nejaké obrázky z oblasti ezoteriky a www.andele svetla...Večer som si klikol na stránku a zistil, že tam nieje nič, čo by sa mi chcelo čítať, pretože literatúry takého druhu som sa už načítal dosť, a nemal som inšpiráciu kvantifikovať...takže som ju zavrel a mesiac sa nič nedialo...Potom som mal akúsi nutkavú potrebu, sa na tú stránku pozrieť...Bolo tam toho strašne veľa, a nemal som chuť nič čítať, ale boli tam aj audiozáznamy, a tak som si nejaké vypočul...Boli tam celkom zaujímavé veci, ale čo sa týka čítania, tak ma zaujalo len Nové Zjavenie Pána Ježiša Krista, prevzatého americkým psychológom rusínskeho pôvodu, vyštudovaného psychológiu na Karlovej univerzite...Zistil som, že toto mi chýbalo k tomu, aby som sa stal kompletným...To čo propagoval Benda a to čo bolo napísané v Novom zjavení však bolo odlišné v niektorých zásadných bodoch, takže som si to chcel s Bendom prediskutovať...Na moje smsky nereagoval, takže mi bolo jasné, o čo ide, a kto sú to vesmírny ľudia...Nemá význam vám to vysvetlovať, pretože to nieje téma, ktorá by vás do takej hĺbky zaujímala...Jednou vetou vám poviem, že Benda je na druhom brehu než ja, zistil som to po prečítaní Nového zjavenia Pána Ježiša Krista...Nikdy som nekomunikoval, ani sa nestretol s ľuďmi od Bendu, ani netúžil komunikovať s vesmírnymi ľuďmi...Ak si myslíte že neexistujú, raz sa presvedčíte, že ano...
Vesmírné lidi bych tady netahal . Jen tak ze zvědavosti sem na ty jejich stránky zavítal a kromě toho ,že je mi to přišlo na první pohled směšné (na druhý už ne , protože jsem si uvědomil , že tomu opravdu někdo věří , což je spíše smutné ) mi to nic nedalo . Jinak natrefil sem na mnohen realističtější formu jejich přesvědčení : www.vesmirna-drubez.cz/index.php" target="_blank">http://www.vesmirna-drubez.cz/index.php :)))) |
 |
|
Topic  |
|
|
|