Author |
Topic  |
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 24/12/2006 : 10:04:13
|
Miloslave Ja jsem v nekterych vecech dost tvrdohlavy. Navic nejsem tak zaujaty zalezitosti, aby me dokazala vytocit. Jestli jsi vtipek pochopil, tak to tak mozna mohlo vypadat, ale vtipky jsou jen vtipky. Nikomu neublizuji, ale vysvetlovat je nema cenu. Navic Naviho miluji bratrskou laskou a touzim ho pro jeho vlastni dobro privest na cestu opravdoveho poznani, ktere da jeho zivotu konecne smysl a ktere se zbabele neschovava za vymyslene autority.
|
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 24/12/2006 : 10:10:27
|
Oldow.
přeji tě v tom hodně úspěchů. Možná že to dokážeš. Já jsem to nedokázal a že jsem se snažil. Když se tě to povede, tak si s Navi rád popovídám. Myslím s tím novým Navi. Ten starý už všechno řekl a už od něj nejspíš neuslyším nic nového.
MB |
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 24/12/2006 : 10:21:32
|
Miloslave Jestli se mi to podari, tak novy Navi jede supito rovnou do blazince pod tihou skutecnosti
Toto je taky jen vtip, kdyby neco... |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 24/12/2006 : 10:55:11
|
Oldow. 
Já myslím, že by ho odtamtud vyhodili, až by na ně začal hrnout ty své pseudopravdy a antiživoty. Oni mají také jen jedno zdraví.
To byl také vtip.  
MB |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 24/12/2006 : 14:35:47
|
Miloslave a Oldow...Vaše cesty poznania už mám dávno za sebou a verte mi, že sa mi nechce k nim vracať...Ľahko sa zvyká na lepšie, ale ťažko sa vracia k horšiemu a verte mi, že mne sa už k horšiemu nechce späť...To by sa ani vám nechcelo, takže to po mne nežiadajte, ani sa nepokúšajte ma tam dostať...To by ste mi fakt neželali to najlepšie, a to hádam nechcete...Alebo sa mýlim a chcete?... |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 24/12/2006 : 14:42:28
|
quote: Originally posted by Oldow
Navi Takze ty jsi proste sedl, vyprazdnil svou mysl a bylo ti vse jasne. A jeste mas na sve strane autoritu boha O jaka krivda!
Pokiaľ si to myslel ako ľútosť, čo mi bolo spravené, tak ťa ubezpečujem, že nieje namieste, pretože ja som šťastný, že sa mi táto "krivda" udiala...
|
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 24/12/2006 : 14:45:33
|
Navi Musis nam odpustit nase vtipky. To my racionalisto jen tak ze zoufalosti nad prazdnotou nasich zivotu. Ja vim, ze se na sve ceste mas lepe a preju ti to.Ja jenom nejsem ochotny platit tu cenu. Je to ma volba, ty ses rozhodl jinak. Nic vic na tom neni. |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 24/12/2006 : 14:57:03
|
Problém je len v tom, že ja chápem vás, ale vy nechápete mňa...Ja sa dokážem dívať na svet aj z pohľadu hmoty, aj z pohľadu ducha...Vy sa ale dokážete dívať na svet len z pohľadu hmoty, takže ma nemôžte pochopiť a ani akceptovať...Tento problém je však len dočasný...Časom aj vy získate schopnosť dívať sa na svet z pohľadu ducha, a to bez toho, či to budete chcieť, alebo nie...Je to tak proste zariadené a vy s tým nieste schopní nič urobiť...teraz vám to síce pripadá smiešne a bludárske, ale keď sa to stane, budete radi, že ste absolvovali rozhovory so mnou...ľahšie sa vám príjme duchovná podstata sveta...To je ale hudba budúcnosti...Zatiaľ sa mi kľudne smejte...Mne to nevadí, lebo viem o čo ide, takže to ide mimo mňa... |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 24/12/2006 : 15:02:19
|
Boli raz dvaja šašovia...Jeden sa volal Oldow a druhý Miloslav Bažant...Toto ale neni vtip...To je vážna vec... |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 24/12/2006 : 15:06:25
|
Oldow...to že niesi ochotný platiť tú cestu, to celkom chápem, pretože ani pre mňa to nebolo ľahké...Mal som ale silnú potrebu, vychádzajúcu z môjho vnútra... |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 24/12/2006 : 15:11:53
|
Oldow...nemám vám čo odpustiť, pretože fungujem na paralelnom princípe a nie jednolineárnom, takže sa vlastne priamo nestretávame...Takže ma vlastne ani nemôžte ničím uraziť... |
 |
|
Oldow
Grafoman

1125 Posts |
Posted - 24/12/2006 : 15:13:17
|
Navi jsem rad za debatu s tebou, kazdy radikalni nazor se mi libi. Porad se budu bavit radsi s tebou, nez s lidmi, kteri vlastne nevedi, ze si nic nemysli a mysli ze by meli a snazi se to proste nejak zaplacnout. Ver mi, ze jsem dost premyslel, cetl, znova cetl a premyslel o tom a nikdy jsem neprisel na nic, co by se dalo nazvat tvym nadvedomim, tedy duchem(jestli to chapu spravne). Jak se k nemu clovek dostane? Co je to za boha, ze po nas pozaduje zdanlive nesmyslne ciny, abychom ho mohli vnimat? Proc bych mel sedet a cumet do zdi? Me to proste nedava smysl. Vypracoval jsem si celistvou teorii a ty mi tam proste nezapadas. Nezapada mi tam totiz princip tve viry - dostat jen tak dusevni klid a jeste k tomu pravdu. Clovek se drzi elegantnich teorii a ja poznal, ze za vse v zivote se plati a to ekvivalentne vyznamu. Tvoje teorie je ale jina, slibuje vyhodu zdarma. A to mi je divne, kdyz, jak jiste pochopis sam vidim cenu, kterou jsi zrejme zaplatil. |
 |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 24/12/2006 : 16:08:11
|
Oldow.
Já Ivana celkem chápu. Sledoval jsem jeho vývoj od jeho vstupu do tohoto fóra. Jeho původní víra pocházela od sekty "andělé světla". Trošku mu vymyli mozek. Sledoval jsem jeho slova a poznal je na stránkách andělů světla. Postupně se mu pootevřely oči a on se začal osamostatňovat a současně hledat další opěrné body, protože té pravdy už se zbavit nechce a celkem ani nemůže. Ví, že by se stal pro ostatní zcela nezajímavým a téměř by neměl co říci. A tak hledá oporu ve slovech Buddhových a dalších, které mu diskuse ukazuje a stále se mění,přičemž základ zůstává. Pro něj je tato diskuse velmi důležitá a on to velmi dobře ví. Pro nás sice mluví jako by pocházel z jiné planety,ale v jeho zájmu bychom to měli vydržet. To co jej svazuje se již viklá a je možné že se osvobodí. Sleduj jeho proměny. Každou novou okamžitě poznáš. Stačí, když se mu cosi zalíbí s toho o čem diskutujem a již oznámí, že se tím již zabýval a od té chvíle to používá. A tak se pomalu proměňuje a je to dobře zvlášť pro něj.
MB |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 24/12/2006 : 19:36:55
|
Oldow...Nie do zdi, ale do seba samého...Do svojho najvnútornejšieho vnútra...S Bohom sa môžeš stretnúť len cez svoje najvnútornejšie vnútro...Nič sa nestane, ak sa s ním nestretneš počas tohoto života, asi to tak má byť, ak sa to neuskutoční, ale raz sa s ním určite stretneš, a to zoči voči, v jeho telesnej podobe, ktorú získal inkarnáciou do Ježiša Krista...Bude to po tvojej fyzickej smrti... |
 |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 24/12/2006 : 19:45:31
|
Miloslave...Ty nemáš šancu ma pochopiť z tvojho doterajšieho postavenia vedomia...dokonca ani v náznakoch nie...Obraz o mne je v tvojom vedomí značne deformovaný a ja viem aj prečo...Ono to tak má totiž byť, aj to viem prečo...Svojim vnímaním mi len potvrdzujete, že to čo ku mne prichádza od Pána Ježiša Krista, je naozaj pravda, takže vy ste vlastne dôkazovým materiálom toho, čo ku mne od Neho prichádza...Bol som informovaný o tom, ako to budete prijímať a naozaj sa tak stalo...Takže vlastne potvrdzujete to, čo ku mne prichádza... |
 |
|
Topic  |
|