|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 10/12/2006 : 14:41:06
|
| Miloslave...tvoje dôkazy sú dôkazmi pre teba, z pohľadu tvojho vedomia...Keď si ale otvoríš dvere do svojej duše, už ti tie dôkazy nebudú stačiť...Sú platné len z pohľadu rozumu...Človek ale nemá len rozum, ale aj cit a ducha...Dokonca má dve podoby citu a ducha...Pravú a falošnú... |
 |
|
|
Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts |
Posted - 10/12/2006 : 21:35:17
|
quote: Originally posted by Miloslav Bažant
Ace Rimmer zdravím tě a omlouvám se, že se míchám do vašeho dialogu. Popisuješ rozdíl mezi náma dvěma a já souhlasím. Rozdíl je však v tom, že já své důkazy ukazuji (podstata vzniku boha jako důsledku funkce slova v procesu myšlení a PAM jako celek ukazuje nereálnost mého já před narozením. Ty jsi však své důkazy neukázal, pouze to tvrdíš. Ukaž mně své důkazy a já třeba tyto uznám a přijmu tvé tvrzení jako reálné a stotožním se jím.Třeba to obohatí můj život a dá mu to co bylo před ním a co bude po něm. Já zatím reálnou cestu k tomu neznám a důkazy mám spíše pro mé tvrzení a můj názor. Abych mohl takový názor získat a můj rozum byl schopný toto přijmout, musím mít alespoň nějaké logické vysvětlení, jinak to prostě nedokáži. Nemluv však o víře, o tom, že podmínkou je uvěření. Víra je názor nikoliv důkaz.
Aby nedošlo k nedorozumění. Pokud mluvím o důkazech,pak se jedná pouze o přiblížení se k jistotě, nikoliv jistota sama. A tak jsem stále otevřený a čekám na logické důkazy názoru tvého, či alespoň logickou cestu, ze které bych si logické důkazy mohl vyvodit.
MB
Zdravím 1)Před chvílí jsem něco co by se mohlo alespoň častečně podobat důkazu (snad i tomu co nás kdysi učili v matematice )napsal do topicu "Bůh??" Sice nedokazuje , že mám pravdu ,ale snaží se vyvrátit řadu tvých tvrzení . 2)Jsem tady teprve krátce , ale něco málo jsem si přečetl ještě než jsem zde začal psát . Pokud ovšem za důkaz považuješ teorii od mínus k plus , tak já ne a to z toho důvodu ,že jsem ji absolutně nepochopil . Odhaduji 4 možné důvody proč tomu tak je : 1)Tato teorije převyšuje mé inteligenční schopnosti . 2)Neznám terminologii (nevím co si pod pojmy +,- představuješ) 3)Teorije chybná a má snaha ji pochpit byla marná z tohoto důvodu . 4)Libovolná kombinace předchozích bodů . |
 |
|