www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Viera v Boha a Boh realitou...
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 09/12/2006 :  00:01:33  Show Profile  Reply with Quote
Tolerance vytvárí klid a mír, ale né souhlas...
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 09/12/2006 :  11:21:30  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Ace Rimere a Navi.

Zdravím vás oba. Zde u mne nejde o hněv, či dokonce zlost.Nejda ani o chybění tolerance vzhledem k Navi. Kdyby tomu tak bylo, nediskutoval bych s ním tak dlouho. Jenže jsem poznal, že vlastně mluvím sám ze sebou, že on o tom, co mu říkám nepřemýšlí. Kdyby o tom přemýšlel, pak by věcně oponoval,nebo se příkladně zeptal na to, co mu není jasné. Vždy však odpovídal svým tvrzením o bohu, jako by moje slova vůbec nezazněla. K čemu je mně i jemu takový rozhovor? Navíc jsme tím tlacháním možná odehnali ty, kteří mohli oponovat, mohli se ptát a debatu udělat smysluplnou. Nezlobím se, ale nepovažuji takový rozhovor za plodný a trošku mne unavuje jako to co dělám zbytečně.

Co se týká slov o všeobjímají lásce a toleranci ke zlu.Souhlasím s tebou Ace Rimmere naprosto a bez výhrad. Máš dojem, že si z tvých slov Navi něco vezme, nebo se nad tím alespoň zamyslí???

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 09/12/2006 :  21:03:58  Show Profile  Reply with Quote
Premýšlam Miloslave, ale moje premýšľanie pramení z ducha a tvoje z hmoty...Preto máš pocit, že ty o voze a ja o koze...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 09/12/2006 :  21:25:48  Show Profile  Reply with Quote
Miloslave...Z hľadiska ducha vidím zmysel našich rozhovorov, a nemyslím si, že sme niekoho odohnali...Je tu mnoho tém, do ktorých neprispievam a dne sú tu aj noví, takže nieje dôvod si toto myslieť...Skôr si myslím, že čítajú, ako keď niekto číta nejakú knihu...Mám svoju stránku, kde sú tento mesiac traja prispievajúci a vyše dvesto čítajúcich...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 09/12/2006 :  21:42:25  Show Profile  Reply with Quote
Uvažujem o všetkom o čom čítam, ale z ducha, nie z rozumu...Ani nie z duše...Ty rozmýšľaš o veciac z rozumu, Harleyka a Ace Rimmer z duše, a ja z ducha...To je všetko...
Go to Top of Page

JaroVlk
Nový uživatel

Czech Republic
27 Posts

Posted - 09/12/2006 :  21:44:13  Show Profile  Reply with Quote
Navi, jsi "výborný", plýtváš síly v této tvojí při.

Mě osobně přijde zajímavé, např. jak filosofové od řecka počínaje dospěli k idei Boha, jako arché a prvotního hybatele, že si tuto otázku pokládali (co stálo na počátku). Přestože toto není možné dokázat ani vyvrátit, založili tuto tradici pokračující až dodnes, tento myšlenkový koncept se z nějakého důvodu stal velmi plodný a úspěšný, nechci ted resit z jakého. Navic, vse je filosoficky velmi propracovano do detailu, napr. fakt, ze Buh je vse-myslici (ci chcete li vseobjimajici, vse milujici) a zaroven sebe-myslici (sebe-milujici), k sobe se vztahujici. Odsud vyplyva laska boha ke vsem bytostem. Jak rozdilne od cloveka :) clovek implicitne nema tuto zpetnou vazbu na boha, nekdy ani sam na sebe.

Avsak pravidlo skeptikovo rika, ze o vsem je treba pochybovat, a tak se rozhlizejme i po alternativach, jsou nejake? Zajimate se nekdo o alternativni smery? diky za odpoved.
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 09/12/2006 :  23:21:55  Show Profile  Reply with Quote
Čau Jaro...Neplýtvam energiou...Pre mňa je to oddychovka...Sily skôr naberám...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 09/12/2006 :  23:25:31  Show Profile  Reply with Quote
Jaroslave (Jaromíre)...Všetky smery sú alternatívne...Zaoberal som sa všeličím...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 09/12/2006 :  23:29:15  Show Profile  Reply with Quote
Jaro...Máš veľmi dobrú úvahu...Ešte si skús odpovedať, prečo to tak je?...
Go to Top of Page

Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts

Posted - 10/12/2006 :  00:14:59  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by navi

Uvažujem o všetkom o čom čítam, ale z ducha, nie z rozumu...Ani nie z duše...Ty rozmýšľaš o veciac z rozumu, Harleyka a Ace Rimmer z duše, a ja z ducha...To je všetko...

Nechci se hádat , ale já si myslím , že moje úvahy vychází z rozumu . A hlavní rozdíl mezi M.B. a mnou je , že on je přesvědčený o tom , že vše začíná narozením a končí smrtí . A já tohle beru jen jako jednu z mnoha možností .
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 10/12/2006 :  00:24:42  Show Profile  Reply with Quote
Tak prepáč Ace Rimmer...Chvíľu som uvažoval kam ťa zaradím, ale ty si mi v tom pomohol...U teba sa ale objavujú aj prvky duše, aj keď z nej nevychádzaš...Tým pádom tvoje duševné pochody sú pseudoduševné...
Go to Top of Page

Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts

Posted - 10/12/2006 :  01:11:03  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by navi

Tak prepáč Ace Rimmer...Chvíľu som uvažoval kam ťa zaradím, ale ty si mi v tom pomohol...U teba sa ale objavujú aj prvky duše, aj keď z nej nevychádzaš...Tým pádom tvoje duševné pochody sú pseudoduševné...

Není důvod k omluvám . Já se vůbec neurazil .
Teď k tomu rozumu . Nevím jestli se to dá nazvat rozumem , ale každopádně co se týče schopnosti logicky myslet jsem byl vždy nad průměrem . A tím , že jsem začal uvažovat nad tím proč tady vlastně jsme , jsem narazil . Zkrátka přišel jsem na to , že lze odpovědět celou řadou odpovědí . A víš co je na tom nejhorší ? To , že jsou všechny rovnocenné .

Edited by - Ace Rimmer on 10/12/2006 01:11:56
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 10/12/2006 :  13:56:32  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Ace Rimmer zdravím tě a omlouvám se, že se míchám do vašeho dialogu. Popisuješ rozdíl mezi náma dvěma a já souhlasím. Rozdíl je však v tom, že já své důkazy ukazuji (podstata vzniku boha jako důsledku funkce slova v procesu myšlení a PAM jako celek ukazuje nereálnost mého já před narozením. Ty jsi však své důkazy neukázal, pouze to tvrdíš. Ukaž mně své důkazy a já třeba tyto uznám a přijmu tvé tvrzení jako reálné a stotožním se jím.Třeba to obohatí můj život a dá mu to co bylo před ním a co bude po něm. Já zatím reálnou cestu k tomu neznám a důkazy mám spíše pro mé tvrzení a můj názor. Abych mohl takový názor získat a můj rozum byl schopný toto přijmout, musím mít alespoň nějaké logické vysvětlení, jinak to prostě nedokáži. Nemluv však o víře, o tom, že podmínkou je uvěření. Víra je názor nikoliv důkaz.

Aby nedošlo k nedorozumění. Pokud mluvím o důkazech,pak se jedná pouze o přiblížení se k jistotě, nikoliv jistota sama. A tak jsem stále otevřený a čekám na logické důkazy názoru tvého, či alespoň logickou cestu, ze které bych si logické důkazy mohl vyvodit.

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 10/12/2006 :  14:25:11  Show Profile  Reply with Quote
Ace Rimmer...Já se ti omlovám, i když ses neurazil...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 10/12/2006 :  14:33:54  Show Profile  Reply with Quote
Ace Rimmer...Rozumom samotným sa nedá dopracovať k tomu, prečo tu vlastne sme...Sám rozum na to nestačí, a už vôbec nie ako priorita...
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000