www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Řešení irácké krize dle Filosofie rovnováhy
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 28/08/2014 :  15:23:21  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Řešení irácké krize dle Filosofie rovnováhy


quote:
Originally posted by Dalibor Grůza

Dle Filosofie rovnováhy platí pravidlo:

quote:
Originally posted by Dalibor Grůza

V případě přiměřeného útoku jako odpověď na útok ze strany společnosti živých organismů je třeba vždy zvážit, jestli:

1.) jsme schopni daný útok ze strany společnosti živých organismů dříve nebo později zastavit sami bez toho, aby nám útočník závažně ublížil, a abychom způsobili co možná nejmenší smrt a bolest živých tvorů (viz proměnná vektoru hybnosti p1 v mém shora uvedeném nákresu), nebo
2.) jsme schopni útok ze strany společnosti živých organismů pouze zbrzdit (viz proměnná vektoru hybnosti p2 v mém shora uvedeném nákresu) bez toho, aby nám útočník vážně ublížil, a abychom způsobili co možná nejmenší smrt a bolest živých tvorů, zastavení útoku ze strany společnosti živých organismů v tomto případě poté musíme ponechat na jiném živém organismu (viz proměnná vektoru hybnosti p1 v mém shora uvedeném nákresu).



Z čehož plyne, že je třeba vždy volit řešení, které způsobí co možná nejméně smrti a bolesti.

Pouhé vyzbrojení Západem Kurdů či šíitských iráckých spojenců Iránu se velmi snadno může obrátit proti Západu, vzpomeňme na Irán a Kurdskou stranu pracujících. Dle pravidel Filosofie rovnováhy je zřejmě třeba dále akceptovat rozdělení Iráku na šíitskou, kurdskou a sunnitskou část representovanou Islámským státem v Iráku a ihned, než bude mezi muslimy mnoho obětí, kdy se míru postaví do cesty islámský zákon krevní msty, zahájit mnohostranná jednání mezi Západem a všemi stranami konfliktu i s Islámským státem v Iráku, který je obecně přijímán jako legitimní vláda iráckými sunnity, a garantovat jejich hranice i s podporou západního letectva. Pouhé vyzbrojení a podněcování šíitů a Kurdů v Iráku se rovná nepřiměřenému protiútoku Západu proti útoku Sunnitů, které zřejmě přinese velké budoucí oběti (obdobně jako v současnosti na Ukrajině).

(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz , www.spvzt.cz , www.spvzt.sweb.cz )



Výše jde o dočasné řešení, které nevyřeší dle Filosofie rovnováhy krizi, která má nastat jako pomsta živých mikroorganismů za naší společností umučené živé tvory zejména odlišných od člověka, nedojde-li ke změně našeho vztahu k živým tvorům a přírodě.

(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz , www.spvzt.cz , www.spvzt.sweb.cz )

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 11/09/2014 :  18:59:10  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Spojené státy před zahájením další války v Iráku by se měli pokusit o jednání se sunnitským Islámským státem o uznání jeho dosavadních hranic, o standardech jeho chování k jeho menšinám a nevedení další útočné války, aby se vyhnuli americkému bombardování, protože jde zřejmě o obecně přijaté státní zřízení iráckými sunnity. A to dříve, než bude na obou stranách prolito mnoho krve, protože mezi muslimy, kde se dosud udržely kmenové a rodové vztahy, platí dle Koránu a tradice zákon krevní msty, tedy povinnosti příslušníků široké rodiny oplatit smrt každého jednoho muslima ze strany Američanů smrtí stejného počtu Američanů ze strany muslimů a stejně tak oplatit mučení, např. waterboarding stejným mučením, což mimo jiné vysvětluje stínání Američanů Američany bombardovanými příslušníky Islámského státu nebo brání dosažení vážně míněného míru mezi Palestinci a Izraelci, kde Izraelci zabili v minulosti velké množství Palestinců. Nenávist vůči Američanům ze strany muslimů podpořená výše uvedenou krevní mstou za Američany zabité muslimy v Libyi, Iráku či Afganistánu může v budoucnu přispět k sjednocení všech muslimů, a to jak v Africe, Asii, tak i v Evropě proti Západu a zejména USA.

(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz , www.spvzt.cz , www.spvzt.sweb.cz )

Edited by - Dalibor Grůza on 11/09/2014 20:01:34
Go to Top of Page

Dalibor Grůza
Grafoman

Czech Republic
1678 Posts

Posted - 17/09/2014 :  07:37:53  Show Profile  Visit Dalibor Grůza's Homepage  Reply with Quote
Západ by se před zahájením další války v Iráku a Sýrii, která způsobí mnoho smrti a bolesti a aplikaci zákona Koránu o krevní mstě vůči Západu ze strany muslimů obdobně jako v Libyi či Afganistanu, měl pokusit o diplomatické řešení rozdělením území a garantováním práva na život jejich obyvatel na základě dohod garantovaných mezinárodním společenstvím mezi Sunnity a šíity v Sýrii a Iráku, a to i bez či s Islámským státem, který je zřejmě legitimním státním zřízení iráckých a syrských Sunnitů. Hranice těchto území a garanci práva na život jejich obyvatel by měl Západ zejména vůči agresi Islámského státu garantovat, a to i hrozbou náletů popř. následné pozemní vojenské operace v Iráku či Sýrii při dodržování hlavní povinnosti dle Filosofie rovnováhy působit co možná nejméně smrti a bolesti, což zejména znamená politiku zadržování agrese na daných územích s minimálními nutnými vojenskými zásahy na území agresora pro ochranu života jeho obyvatel s co největší minimalizací obětí na životech, a to i agresorů.

(viz www.filosofierovnovahy.sweb.cz , www.spvzt.cz , www.spvzt.sweb.cz )

Edited by - Dalibor Grůza on 17/09/2014 09:16:10
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000