www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Začiatok a koniec...
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts

Posted - 02/12/2006 :  23:56:40  Show Profile  Reply with Quote
Nejsem si jistý jestli se mám vměšovat do už rozeběhlé diskuse , ale po tom co jsem natrefil na tyto stránky a toto téma si jednoduše nemůžu pomoci , protože by nemělo vůbec žádný smysl (netvrdím ,že ho to má) , kdyby život začínal narozením a končil smrtí (nevím jestli život je to správné slovo , lepší by možná bylo napsat existence ), neboť důsledek tohoto by byl , že vše co kdy kdo udělal by bylo úplně zbytečné , protože dříve nebo později stejně po tom nezbyde vůbec nic . Tím ale nechci tvrdit ,že existuje nějaká vyšší bytost , která nás tady všechny zkouší až budem pod drnem , tak skončíme buď v pekle nebo v nebi . Špíše bych se přikláněl , že existuje nějaká forma vědomí (jejíž jsme všichni součástí) , která nemá začátek ani konec a tohle vše zde je třeba jen proto aby se zabavila .

To : M. Bažant
Nesmrtelným se může stát ten, kdo dokáže dát ostatním lidem cosi, co jim udělá život krásnější. Takový člověk potom žije v jejich srdcích. Nikoli však fyzicky. Jeho vědomí to není. Jinou nesmrtelnost neznám.

Zajímavá myšlenka ,ale nechápu proč by to měl být jen někdo kdo udělá jiným život krásnější . Třeba takový Hitler zničil život milonům lidí a bude si ho každý pamatovat ,ikdyž jako naprosté hovado , více i než největšího lidumila co se kdy tady na tomhle světě vyskytl .
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 03/12/2006 :  07:36:26  Show Profile  Reply with Quote
Tá forma vedomia je Boh...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 03/12/2006 :  07:37:57  Show Profile  Reply with Quote
Toto všetko tu nieje pre zabavenie, ale pre poučenie...
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 03/12/2006 :  07:48:25  Show Profile  Reply with Quote

To : M. Bažant
Nesmrtelným se může stát ten, kdo dokáže dát ostatním lidem cosi, co jim udělá život krásnější. Takový člověk potom žije v jejich srdcích. Nikoli však fyzicky. Jeho vědomí to není. Jinou nesmrtelnost neznám.

Zajímavá myšlenka ,ale nechápu proč by to měl být jen někdo kdo udělá jiným život krásnější . Třeba takový Hitler zničil život milonům lidí a bude si ho každý pamatovat ,ikdyž jako naprosté hovado , více i než největšího lidumila co se kdy tady na tomhle světě vyskytl .

[/quote]

Obidve varianty sú správne...

Edited by - navi on 03/12/2006 07:52:39
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 03/12/2006 :  11:31:45  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Guote a Navi, zdravím vás.

Je vlastností myšlení potlačovat v paměti nepříjemné informace. A tak raději vzpomínáme na to co bylo příjemné: S tím Hitlerem je podobné jako s Herodem. Zatím je to čerstvá infomace a jsou zde i fašisti a nacisti, kteří jej uznávají, ale ti časem zmizí a uplynou staletí a Hitler a jemu podobní zmizí b propadlišti času. Ježíš a ostatní, kteří dokázali lidem ukázat cesty k lepšímu životu budou žít v lidském vědomí dál a to je ten rozdíl.

MB
Go to Top of Page

navi
Ultragrafoman

2839 Posts

Posted - 04/12/2006 :  14:08:46  Show Profile  Reply with Quote
Správne Miloslave...To quote, je značkou prekopírovania predchádzajúcich viet...
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 04/12/2006 :  14:54:58  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Zdravím Navi.

Trošku se vrátím. Nějak jsem přehlédl tvůj vstup o poháru a vodě a proto na něj reaguji až nyní. Pohár a voda se mně nezdá být dobrým přirovnáním. Pohár může existovat bez vody a voda bez poháru.Tvé myšlení však je tvém mozku přímo závislé. Myšlení je důsledek funkce mozku a bez mozku nemůže existovat. Mozek však může existovat i bez funkce myšlení a to v prenatálním stavu. Tehdy má mozek pouze schopnost myšlení,ale funkce myšlení neprobíhá. Zde se dostávám do opozice k dnšním vědcům, kteří tvrdí, že myšlení probíhá i před narozením. Proces myšlení je aktivován vstupem polarizujících informací minus a teprve ve chvíli mizení stavu minus je nastaven na příjem informací v polaritě plus. Kdyby došlo u plodu v těle matky, ke vstupu polarizujících informací minus, došlo by následkem normálních funkcí mozku k procesu chaotického hledání stavu plus. Tehdy mozek samočinně vysílá do celého těla chaotické impulsy. zasáhne li takový impuls sval, ten se smrští a dojde k pohybu. Zasáhne li sval bránice, pak dojde k nádechu. Pokud dojde k nádechu po porodu, je vše v pořádku a je dosažen stav plus. Dojde li k němu v těle matky, výsledkem je smrt plodu utopením v plodové vodě. Není li dosaženo mizení stavu minus, mozek neumí uložit jedinou informaci v polaritě plus. Jediné informace, které je mozek schopen uložit před narozením,jsou informace příkladně o srdeční akci,rytmu a podobně.Dýchání je však již informace polárně uložená a to až po narození. Jakési genetické ukládání paměťových infomací je nereálné.

MB
Go to Top of Page

Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts

Posted - 10/12/2006 :  22:09:21  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Guote a Navi, zdravím vás.

Je vlastností myšlení potlačovat v paměti nepříjemné informace. A tak raději vzpomínáme na to co bylo příjemné: S tím Hitlerem je podobné jako s Herodem. Zatím je to čerstvá infomace a jsou zde i fašisti a nacisti, kteří jej uznávají, ale ti časem zmizí a uplynou staletí a Hitler a jemu podobní zmizí b propadlišti času. Ježíš a ostatní, kteří dokázali lidem ukázat cesty k lepšímu životu budou žít v lidském vědomí dál a to je ten rozdíl.

MB

Tak s tímto nemužu souhlasit . Dějiny píší vítězové , kdyby hitler válku vyhrál , tak by z něj za 200 let byla třeba druhá matka Tereza .

Go to Top of Page

Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts

Posted - 10/12/2006 :  22:18:49  Show Profile  Reply with Quote
quote:

Mozek však může existovat i bez funkce myšlení a to v prenatálním stavu. Tehdy má mozek pouze schopnost myšlení,ale funkce myšlení neprobíhá. Zde se dostávám do opozice k dnšním vědcům, kteří tvrdí, že myšlení probíhá i před narozením. Proces myšlení je aktivován vstupem polarizujících informací minus a teprve ve chvíli mizení stavu minus je nastaven na příjem informací v polaritě plus.

Jak již jsem psal v jiném topicu tohle jsem absolutně nepochopil .

quote:

Zasáhne li sval bránice, pak dojde k nádechu. Pokud dojde k nádechu po porodu, je vše v pořádku a je dosažen stav plus. Dojde li k němu v těle matky, výsledkem je smrt plodu utopením v plodové vodě.
MB

1)Nejsem lékař ,ale myslím si ,že plod je zásobován v těle matky kyslíkem přes pupeční šňuru => nevím jak by mohlo dojít k utopení (smrt v důsledku nedostaku kyslíku )
2)Vždy sem si myslel , že dítě má v plicích po narození plodovou vodu a plácne se přez zadek ať si zabrečí a tu vodu z nich dostane .
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 12/12/2006 :  16:18:33  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Ace Rimere.Zdravím tě.

Ano plod je zásobován kyslíkem přes pupeční šňůru. Dojde li však ke vstupu polarizujích ibnformací, mozek "vysílá " do celého těla impulsy, které mohou vést k funkci bránice a následně k funkci plic. A to již je o něčem jiném.Navíc plodová voda se dostává pouze do části dýchacích cest, nikoli do plic. Když se dostane do plic,je to zlé a lékaři by tě řekli, co to znamená. Tím plácnutím se dostává plodová voda z dýchacích cest a nikoliv plic.Znám dvě ženy, které potratily a lékař jim sdělil, že došlo k utopení plodu plodovou vodou,která se jim dostala do plic.

Říkáš, že nerozumíš tomu, že mozek má v prenatálním stádiu vývoje pouze schopnost, nikoliv akci procesu myšlení? Uvědom si, že se ten mozek teprve vyvíjí,že není možné uložit jedinou informaci plus aniž by předtím došlo ke vstupu polarizující informace minus.Promysli si to a myslím že to není tak těžké pochopit. Já vím, že jsi do této chvíle přijímal informace jiné a jejich autory byly kapacity vědy. Já tyto informace také znám, ale poznal jsem, že jde o omyl a není to reálné. I největší kapacity se mohou mýlit. (já také) a tak tě nezbývá, než přemýšlet o tom, co je reálnější.

MB
Go to Top of Page

Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts

Posted - 12/12/2006 :  17:34:36  Show Profile  Reply with Quote
Nevím jestli se nebudu opakovat , ale musím napsat ,že opravdu nevím co je to informace plus a co informace mínus .
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 12/12/2006 :  17:45:53  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Ece Rimmere.
Zřejmě by bylo vhodné podívat se do mého vstupu o programové analýze procesu myšlení.Tam je to popsáno.

MB
Go to Top of Page

Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts

Posted - 12/12/2006 :  20:29:28  Show Profile  Reply with Quote
Bohužel i po pečlivém přečtení jsem narazil a nepochopil oč jde .
Myšlenka je to zajímavá ,ale bohužel téměř zabitá zmatky v pojmech .
Jestli ti mohu poradit zkus si něco přečíst o strukruře procesoru . logických obvodech a uznáš sám , že tvá terminologie není to pravé .
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 17/12/2006 :  13:28:21  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Ace Rimmere.

Ta terminologie byla opravena,nevím jestli dostatečně. Jsem zde proto, abych zjistil, zda je to možno pochopit ostatními,nebo to chápu pouze já a tak se snažím přispůsobit to ostatním. Zda se mně to podaří bůh ví, já ne.

Tu strukturu procesorů abch studoval zbytečně. To s tím nemá nic společného.Zde se jedná o proces myšlení a ten probíhá na jiném principu. Vlastně zde nejde ani o programovací jazyk, či cosi podobného, ale o to co označuje, co v procesu probíhá,čím je to podmíněno,co z toho vyplývá a co je v tomto procesu nemožné. Můžeš zde nesouhlasit, či souhlasit,ale nic to neměnní na tom, že je vše mnohokrát ověřováno, že byly provedeny některé pokusy, syntézy a výsledek podporoval tvrzení. Tím není řečeno, že bylo poznáno vše.Je to pouze začátek,ale již nyní poznávám význam tohoto poznání.

Já uznávám jako výhodné přijímání tvrzení druhých jako apriori správné a sám si je ověřuji. Běžným zvykem je považování tvrzení druhého za chybné a s toho vyplývá snaha toto spochybnit, či popřít.Autor poté obhajuje své tvrzení a dodává tím další a další informace. Obě cesty mají své výhody a nevýhody. Ta moje cesty má svou podstatu v tom, že jsem byl dlouho sám se svým poznáním a chyběla mně cesta ke konfrontaci s názory druhých. A tak mně stačily i ty chybné názvy a formulace. Zkrátka jsem věděl oč jde, uměl jsem s tím pracovat a o víc mně nešlo. Původně jsem neměl ani v úmyslu seznamovat s tím ostatní.Prostě mne to jen zajímalo a nic víc. Teprve když jsem poznal, jaký význam by to mohlo pro ostatní mít,nastal čas abych hledal cesty ke sdělení a to zde činím.Nic více a nic méně.

MB
Go to Top of Page

jkoo
Nový uživatel

Slovakia
35 Posts

Posted - 20/12/2006 :  09:57:25  Show Profile  Reply with Quote
Dokáže si niekto z vás predstaviť stav nekonečna?...

Človek je relatívna bytosť voči absolutnu (nekonečnu) a preto i jeho myslenie či chápanie sa prejavuje v relatívnom procese. Z toho logicky možno vyvodiť záver, že predstaviť si nekonečno z relatívnej pozícii nie je možné, pretože tento stav z pozície ľudskej bytosti sa nedá zakúsiť a teda ani predstaviť.
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000