| Author |
Topic  |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 20/12/2006 : 13:42:27
|
Tak s tímto nemužu souhlasit . Dějiny píší vítězové , kdyby hitler válku vyhrál , tak by z něj za 200 let byla třeba druhá matka Tereza .
Jenže on nemohl vyhrát.Každý člověk, který takto zneužívá schopností, si sám vytváří opozici,která jej nakonec zničí. Vyhrát by býval mohl, kdyby válčil příkladně jen s tehdejším Sovětstským svazem a s ostatními státy světa se spojil.On však válčil s kým se dalo a všichni se obrátili proti němu. Jeho činy ukazují jeho hloupost a fakt, že nikdy zvítězit nemohl. Stejně tomu bylo příkladně s Napoleonem a pokud se vrátím ještě dál do historie,pak tomu bylo stejně i říší Římskou a tak dál. Kdyby se dnes Amerika rozhodla uvolnit své přebytky a věnovat je ve prospěch muslimských států,třeba na zůrodnění pouští a zlepšení životních podmínek tamních lidí. Tak by se naprosto zmněnily vztahy a Amerika by ve výsledku získala mnohem a mnohem víc, než válkou. naftu by měla za hubičku a ti muslimové by na Ameriku skládali oslavné verše. Tohle je skutečná cesta k vítěztví a trvalému,ale je bohužel nepoužívaná. Ta matka Tereza využívala právě tuto cestu a proto ji nemůžeš stavět vedle Hitlera. Ona zvítězila a cenou byla láska ostatních a nejen cenou ale i důsledkem jejího jednání. Kdo však na tom těží? Církev, která svých schopností zneužívá a jedná v přímém protikladu.
MB |
 |
|
|
Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts |
Posted - 20/12/2006 : 19:36:03
|
Zdravím Miloslave Nesouhlasím , teď si uvedl celou řadu těch těch co prohráli , protože byli tak špatní , ale je si třeba uvědomit ,že vítězové nebyli taky žádná neviňátka . Jenže při troše dobré propagandy a vhodného popisu dějin (vhodného pro ně ) dnes vypadají jako hrdinové . |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 20/12/2006 : 20:13:00
|
Ace Rimmere.
Strč ruku do běžící cirkulárky a potom mně řekni, který zub byl tím špatným a který dobrým. zneužívá li většina lidí své schopnosti ve prospěch svého já a své uznané pravdy,děje se to tak jak říkáš a stejně na tom nic nezmněníš. Ten Hitler,či napoleon byli agresoři a ti vítězové se bránili. Nemohli se bránit hubičkami,či květinami. Museli být silnější než agresor a tak mohli působit dojmem, že jsou horší. Kdyby Stalin nebyl takový jaký byl, možná by vše dopadlo jinak. On diktaturou a krutostí donutil lidi k tomu aby se účinně bránili. Dnes jej soudíme,ale co když dělal to nejvýhodnější v dané chvíli a situaci? Já nevím, ale raději bych se soudů zdržel.Máme příliš málo informací a možných alternativ k posouzení.
MB |
 |
|
|
Ace Rimmer
Aktivní uživatel

318 Posts |
Posted - 20/12/2006 : 21:17:45
|
| Musíš uznat sám ,že dávat Stalina za příklad zrovna tvé tvrzení nepodporuje .Stalin , Hitler ? Já mezi nimi moc rozdílů nevidím . Jen jeden je podstatný Stalin byl v WW2 na vítězné straně . |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 21/12/2006 : 08:03:41
|
Ace Rimmere.
Pokud jsem užil jména Stalin pak to bylo proto,abych tě ukázal,že to vše není ak jednoduché, jak to na povrchu vypadá. Ten stav v tehdejším Sovětském svazu byl skutečně složitý a nebylo mnoho cest,jak jej zvrátit. Stalin vybral cestum která byla krutá,ale účinná. Takových které bys mohl srovnávat s Hitlerem bylo mnoho a jsou dodnes. Nekterých si třeba sám vážíš a některé možná zavrhuješ. Vždy je třeba dokázat se na věc podívat z různých pohledů. Podívej se třeba na Kennedyho s pohledu Vietnamců a poté s pohledu Američanů.Pokaždé budeš mít jiný výsledek.
MB |
 |
|
Topic  |
|
|
|