| Author |
Topic  |
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 29/11/2006 : 12:49:30
|
| Na úrovni nekonečna sa dá pracovať s nekonečnom...Dokáže si niekto z vás predstaviť stav nekonečna?... |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 29/11/2006 : 14:40:53
|
Nazdar Navi.
Nekonečno není možno představit si ve světě kde má vše začátek a konec. Mohu tě však k představě přiblížit i když nebude popisována skutečnost.Představ si,že tato zem a celý vesmír, jak ho známe je mikrokosmem dalšího rozměru. Třeba jsou to atomy jeho mozku. Totéž by viděl člověk na Zemích tvého mozku a tak dál směrem k makro i mikrokosmům. Nyní si skus představit, že po smrti budeš žít ve svém mikrokosmu. Máš na to sedm minut, kdy je mozek ještě živý. Potom dochází ke změnám. Vzhledem k poměru času mezi naším rozměrem a nižším tě těch sedm minut stačí na dlouhý život a ještě zbude mnoho milionů let, než začnou slunce pohasínat a vesmír se rozpadat. Až zemřeš i tam, máš opět sedm minut a tak dál. A tak zde máš vyjádřen nejen nekonečno nejen v prostoru,ale i nekonečno rozměrů a nekonečno v čase. Uvědom si, že v kterémkoli rozměru máš nad hlavou vesmír a dojde tě, že jsou si tyto rozměry rovné a tato rovnost je podstatou nekonečna.
Jsi moudrý a proto nebudeš tato má slova považovat za popis skutečnosti,ale pouze to, co tě má udělat jakousi představu. Pro mne je to spíše troška legrace.
MB |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 29/11/2006 : 16:02:47
|
| Dobre, ale čo nekonečno bez priestoru a času?...Dokážeš tak nastaviť svoje vedomie?...Stvoriteľ nebol ani stvorený, ani nemá počiatok, ani nemá koniec...Dokážeš takto vnímať Boha?... |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 29/11/2006 : 16:08:57
|
Zdravím Navi-
Ne.
MB |
 |
|
|
noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts |
Posted - 30/11/2006 : 10:37:39
|
Ahoj Můj život nemá začátek (nepamatuji si jej, pro mne tedy neexistuje) A nemá ani konec - stále žiju.
Nekonečno si tedy představit dokážu :o)) |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 30/11/2006 : 11:57:48
|
Noeme, zdravím tě.
Tvůj život byl započat stejně jako můj a tvůj i můj skončí. Uvědomění tohoto konečného stavu tě umožnilo slovo v procesu myšlení. To co jsi napsal by mohlo platit u zvířete,ale ne u člověka. Já myslím, že jsi tím chtěl říci cosi jiného ,ale nebudu o tom mluvit, abych někoho neurazil.
MB |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 30/11/2006 : 12:21:27
|
| noemus...velice dobre napísané... |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 30/11/2006 : 12:29:21
|
| Miloslave...Nikoho tady neurazíš...Uráža sa len sebestredný človek, a taký tu snáď ani nieje...Miloslave...Skús si spomenúť, kedy si sa narodil, a skús si spomenúť, kedy si zomrel...Ani na jedno z týchto dvoch si spomenúť nevieš, takže nevieš dokázať ani začiatok ani koniec svojho vedomia...Môžeš povedať, že začiatok môjho vedomia začal, keď som si začal uvedomovať život, ale sú stavy, kedy sa človek dostane do kómy a po prebratí sa si trebárs nepamätá svoj predchádzajúci život...Takže to vlastne dôkaz nieje... |
 |
|
|
Masata
Nový uživatel
Czech Republic
36 Posts |
Posted - 30/11/2006 : 13:13:05
|
Nejjednodušším nekonečnem je kruh. Stejně tak dobrá je koule...nejlépe dutá a skleněná a naplněná vodou. (Bože co to zase kecám).
|
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 30/11/2006 : 20:01:45
|
| Kruh nie je nekonečnom, však vidíme jeho hranice... |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 01/12/2006 : 09:04:13
|
Zdravím tě Navi.
Slovo v procesu myšlení mně dalo myšlení permanentní slovní, jsem člověk.Proto dokáži přijímat informace a mohu získávat zkušenosti. Vím, že se každý život začíná a vím, že každý život končí. K tomuto poznání nepotřebuji tyto krajní stavy poznat. Mohu si je vyvodit, když sleduji svět kolem sebe. Znám své datum narození, dokonce i přesnou hodinu. Kdy zemřu nevím ,ale mám jistotu, že se tak stane stejně jako se tomu stává u každého člověka i každého živého organismu.
Když jsem se narodil, zvonily všechny zvony a nad mou hlavou svítila hvězda a nebyla to jen létavice,ale skutečná hvězda dávající život všem na této planetě. Není v tom, ale nic mystického . Narodil jsem se totiž v pravé poledne 21. Března. Byla to neděle a den jarní rovnodennosti, kdy je slunce nad hlavou a zvony zvoní poledne. Odkud to vím? Pamatuji si na to? Nikoliv Vím to od rodičů a údaje o tom mohu nalézt i v rodném listu. Funkce slova v procesu myšlení mně to umožnila. Zvířata si jedno ani druhé uvědomit nemohou.
MB |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 01/12/2006 : 11:32:24
|
| Ahoj Miloslave...Tým, že nedokážeš prekročiť hranice svojho vedomia, sa stávaš vedome smrteľným...Nič to však nemení na fakte, že si nesmrteľným... |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 01/12/2006 : 12:35:33
|
Navi.
To říká tvoje pravda, nikoli moje. Nesmrtelným se může stát ten, kdo dokáže dát ostatním lidem cosi, co jim udělá život krásnější. Takový člověk potom žije v jejich srdcích. Nikoli však fyzicky. Jeho vědomí to není. Jinou nesmrtelnost neznám.
MB |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 01/12/2006 : 12:49:43
|
| Ano Miloslave...Chápem ťa...Máš pravdu v tom, čo si napísal, a nieje potrebné, aby si prijal moju pravdu, ak ti nič v tebe nedáva najavo, že to pravda je... |
 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 02/12/2006 : 10:21:02
|
Navi. Zdravím tě.
Ty hovoříš často o životě po smrti. Mne by zajímala odpověď na tuto otázku. V tomto životě jsi do paměti uložil informace, které můžeš slovem aktivovat. Právě to tvoří tvoje já, tvoje vědomí. Myslíš, že toto vědomí vlastní existence budeš mít v tom dalším životě? Budeš li mít jiné, nejsi to ty, ale někdo jiný, jehož já nemá s tebou nic společného. Pokud budeš mít svoje paměťové záznamy, čili své já, které si nyní uvědomuješ, pak by mne zajímalo jak mohou existovat bez hmoty mozku?
MB |
 |
|
|
navi
Ultragrafoman

2839 Posts |
Posted - 02/12/2006 : 19:33:52
|
| Môže existovať voda bez pohára?...Môže...Ale z pohára sa lepšie pije...Po smrti si budeš pamätať nielen to, čo máš v krátkodobej, či dlhodobej pamäti tento život, ale aj to, čo bolo pred narodením na túto zem...Tak ako nepotrebuje voda pohár ku svojej existencii, tak nepotrebuje ani pamäť mozog, ku svojej existencii...Mozog plní pre pamäť takú úlohu, ako pohár pre vodu... |
 |
|
Topic  |
|