www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Filosofie v praxi
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Kasya Das
Nový uživatel

Czech Republic
15 Posts

Posted - 21/11/2006 :  14:31:31  Show Profile  Visit Kasya Das's Homepage  Reply with Quote

Antropologie je sociální věda zabývající se původem člověka ve spojitosti s jeho sociálním chováním. Její dnešní podoba je víc teorie než věda. Teorie je nápad, myšlenka, představa, která vždy začíná asi takto: "Co kdyby…" A pak děláme vše možné, aby to "aby" vypadalo co nejvěrohodněji a nejpřesvědčivěji. Věda je, když teorie má praktické uplatnění, důkaz. Zakladatelem moderní antropologie je Charles Robert Darwin (1809-1882)

Existuje také původní antropologie - védská antropologie. Tato věda je zaznamenána in toto ve Šrímad Bhágavatamu, kde najdeme původ všech životních druhů a evoluci duše přes různé životní druhy. Zde jsou také záznamy tvrzení původních antropologů jako Šrí Brahmá a Šrí Kapila Muni. Takže tato myšlenka antropologie není nic nového. Ten původní nápad je vzatý ze Šrímad Bhágavatamu a z Padma Purány. V sanskritu se pro antrolpologii používá termín samsára v různych významech takových jako samsara-vartmani - evoluce, samsara-hetu - původ evoluce, anadi-samsara - nekonečný evoluční vývoj a pod.

Charles Darwin byl rozeným křesťanem, kterého víra v osobního Boha pod vlivem nihilistických filosofií a průmyslové revoluce 19. století postupně vychladla. Nakonec napsal: "Celé toto téma je mimo chápání lidského intelektu….Mystérium počátku věcí je pro nás nevysvětlitelné, a já se nakonec uspokojím, tím, že zůstanu agnostikem." To je osud ateistu - produkovat nesmyslné teorie a pak obviňovat Boha ze svých neúspěchů - čistě dětinské.

Dnešní antropologii je tak blízká myšlenka, že člověk pochází z opice. Denní pozorování nás přesvědčuje, že současný člověk se svým sociálním chováním víc a víc přibližuje zvířecí říší a zejména druhu opičímu. No védská antropologie je toho názoru, že potomci dnešního homo sapiens, kteří se svých chováním podobají opicím, byli skuteční lidi - velcí světci, mudrci a králové, známí pod označením rsi, maha bhagavata, raja rsi a pod.

Védská antropologie popisuje jak se duše vtěluje do lidské podoby. Během evoluce působí tři kvality hmotné přírody. Ti, kdo přicházejí do lidské podoby skrze kvalitu dobra (sattva-guna), byli ve své poslední inkarnaci kravami. Ti, kdo přicházejí skrze kvalitu vášně (rajo-guna), byli před tím lvi a ti, kdo přicházejí skrze kvalitu nevědomosti (tamo-guna), byli opicemi.

Zde je vysvětelní proč existuje asociace mezi opicemi a lidmi. Bhágavatam 5.14.30 se zmiňuje:

yada pakhandibhir atma-vancitais tair uru vancito brahma-kulam
samavasams tesam silam
upanayanadi-srauta-smarta-karmanusthanena bhagavato
yajna-purusasyaradhanam eva tad arocayan
sudrakulam bhajate nigamacare 'suddhito yasya mithuni-bhavah
kutumbabharanam yatha vanara jateh.

Falešní svámí, jogíni a inkarnace, kteří nevěří v Nejvyšší Osobnost Božství, jsou známí jako pášandí. Sami jsou pokleslí a podvedení, protože neznají skutečnou cestu duchovního pokroku, a každý, kdo se na ně obrátí, bude nepochybně také podveden. Takto oklamaný člověk se někdy uchýlí ke skutečným stoupencům védských zásad (bráhmanům či těm, kdo mají vědomí Krišny), kteří každého učí, jak uctívat Nejvyšší Osobnost Božství ve schodě s védskými obřady. Tito darebáci však takové zásady nedokážou dodržovat; proto znova poklesnou a uchýlí se k šúdrům, kteří jsou velmi zběhlí v zabezpečování sexu. Sex je velmi prominentní mezi zvířaty, jako jsou opice, a takové lidi, kteří jsou nadšení sexem, lze nazvat potomky opic.

(Pozn: pasandi znamená ateista)

....tak to musí být pravda. Jak moc tento verše popisuje smutný osud pana Darwina a jeho následovníků. Tamo-guna, kvalita nevědomosti není symptomatická jenom apatií a spánkem, ale podle tohoto verše hlavně nadšením a chutí pro sex, mithuni-bhavah. Tím opice tráví většinu dne. Moderní člověk si může dát visačku homo sexus, ne homo sapiens. Sapiens označuje někoho, kdo je obdařen poznáním, je pozorný a citlivý.

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 22/11/2006 :  10:21:21  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Kasya Das zdravím.
Jsem pasandí,čili ateista a proto jsou má slova tomu podřízena. Tvoje pravda je určena vírou , moje pravda je hledáním. A tak hledám moudro sloužící životu v pravdách všech. Tvoje pravda je pro mne bohužel více méně neznámou a mnohé s tvé pravdy nedokáži pochopit a zřejmě to nikdy nepochopím a přes to mne tvoje pravda nesmírně zajímavá a chtěl bych o ní vědět víc. Je pro mne však velice složité orientovat se v tvých slovech, hlavně tam kde užíváš pojmenování ve tvém rodném jazyku,či jazyku užívaném ve tvé víře. Tím se pro mne vše zamotává a stává se nepochopitelným. Možná by bylo dobré tato slova užívat,ale doplnit je překladem do českého jazyka, pokud je to možné. Je možné, že tak činíš,ale já nevím co je tím překladem a tak v tom mám zmatek.

MB
Go to Top of Page

Kasya Das
Nový uživatel

Czech Republic
15 Posts

Posted - 22/11/2006 :  13:46:04  Show Profile  Visit Kasya Das's Homepage  Reply with Quote
Velice se omlouvám za nezrozumitelnost mého textu. Byl jsem si toho vědom, že to bude nečitelné, když jsem to sem dával. Doufám, že aspoň něco se z toho dalo pochytit.

Pokud jse o víru a pravdu, vysvětlil jsem to pod tématem Filosofie. V realitě neexistuje člověk bez víry. A "naše pravdy" se odvíjejí od kvality víry, kterou máme, pak podle toho ta daná víra nese plody.

Edited by - Kasya Das on 22/11/2006 13:47:39
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 22/11/2006 :  18:44:13  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Kasa Das. Zdravím tě.
Každá víra nese plody a to plody krásné a chutné i prohnilé a nechutné. Podívej se příkladně na jednání křesťanů,třeba Matky Terezy a jí podobných. To jsou plody chutné i krásné. Jenže se také podívej do historie, do doby, kdy byl list křesťantví vysoko. Tehdy zde byly svaté války, inkvizice, pálení čarodějnic a podobně. I dnes dochází k bojům a to i mezi křesťany samými. Protestanti a katolíci a podobně. Domysli si sám, co by se stalo, kdyby měli křesťané v době své největší moci na místo mečů a oštěpů jaderné zbraně. Pokud jsem sledoval historii i současnost poznával jsem že není pravdy, která by nesla pouze to krásné a chutné ovoce. I komunistická pravda nesla jedno i druhé ovoce. Žádná pravda není čistá. Kdyby taková pravda existovala, dávno by byla pro všechny lidi společná, neboť je právě toto největší touhou všech lidí.

MB
Go to Top of Page

Kasya Das
Nový uživatel

Czech Republic
15 Posts

Posted - 23/11/2006 :  15:21:58  Show Profile  Visit Kasya Das's Homepage  Reply with Quote
(Komentář na poslední příspěvek od MB)

Když je náboženenství bez filosofie je to sentimentalismus až fanatismus, a když je filosofie bez náboženství jedná se o mentální spekulaci. To je ideální koexistence.

Nevím co míníš tím čistá nebo nečistá pravda. Buď je něco pravda, nebo je něco lež a pak je spousta polopravd, které jsou horší než lži.

Takže co se týče existence Pravdy, neboli Absolutní Pravdy, nemá smysl se ptát jestli je nebo není. Možná ji nevnímáme, tak jako živočichové žijící v noci nevidí slunce, ale to neznamená, že slunce neexistuje. Oni můžou dávat celou noc výklady o tom jak slunce neexistuje, no přesto slunce svítí na druhou stranu polokoule.

Historicky můžeme najít spoustu příkladů jak se v Boha věřící lidé zvrhnou ve fanatiky, anebo jak se pak z těchto sentimentálních fanatiků stanou suší spekulativní vědci, snažící se sami vtěsnat do pozice Boha. Ale nic z toho nereprezentuje Pravdu ve své ryzí podobě. Takže to nejsou příklady Pravdy, na to je potřeba použít ty příklady, které ji reprezentují. Tak jako slunce. Slunce je pořád stejně zárící po velice dlouhou doby, ale někdy je zamlžené, a někdy úplně schované za oblaky, a když zalezeme do temné díry tak nevidíme žádné sluneční paprsky. To ale neznamená, že zatažené slunce je to pravdivé slunce. Ne slunce je pořád slunce. Nemůžeme použít příklad slunce zastřeného nějakým filtrem, že to je slunce.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 23/11/2006 :  17:08:08  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Zdravím tě Kasya Das

Pravda a lež? Jsou to skutečně protiklady? (užívám svého provokativního stylu sloužícího pouze k aktivizaci přemýšlení)
Co se zamyslet nad tímto výrokem. "Nepovyšuji žádnou pravdu a proto nemám potřebu lži." Lež slouží téměř vždy k prosazení nebo povýšení nějaké (libovolńé) pravdy. Tvrdím li že bůh není tomu kdo v Boha věří, je to z jeho pohledu lež a z mého pohledu pravda a naopak jsem li člověkem věřícím v Boha je pro mne lží tvrzení, že bůh není. Kdo má pravdu a kdo lže? S tvého pohledu lže ten, kdo tvrdí že Bůh není. A právě to je ta mnou neustále opakovaná rozdělující úloha pravd.

Čistá pravda by byla taková v jejíž prospěch by nikdy nebyly znužity schopnosti a myslím tím všechny schopnosti včetně. Taková pravda na Zemi ještě nikdy nebyla. I když možná ano, ale já jsem ji nepoznal. Co by stalo, kdybych v Indii havaroval a zabil při tom posvátnou krávu? Jak jsk jsem slyšel, byla by to pro mne poslední hodinka a nejspíše bych to nepřežil. I to je zneužití schopností ve prospěch uznané a povýšené pravdy.

Představ si ta noční zvířata, která si vymyslelan černé slunce, které sice není v noci vidět,ale které dává všem život. Zvířata ve vedlejším lese by si vymyslela že život všem dává ta nejsevernější hvězda a již by zde byl spor a ta zvířata by se v zájmu své pravdy navzájem roztrhala na kusy.

Vím, že tě překážím v poslání, které sis určil a díky jemu do tohoto fóra vstoupil. Chceš zde šířit pravdu dobra obsaženou v učení Hare Krišny. Chceš li tedy abych ustoupil stranou a nereagoval na tvá slova, pak to napiš a já to udělám. Možné je i to, že tě moje slova zajímají a pak to opět napiš a budeme diskutovat dál. Mne tvá slova velmi zajímají. Mohu se stát tvým prostřednictvím žákem učení Hare Krišny i když nejsem schopen přijmout to hlavní Absolutní pravdu. Ne že bych nechtěl, ale nemohu, nedokáži to. Zatím je to pro mne to černé slunce.

MB
Go to Top of Page

noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts

Posted - 23/11/2006 :  17:53:28  Show Profile  Reply with Quote
Ahoj Kasya Das

Dovol mi abych se trochu pozastavil na existecí Pravdy s velkým P, či dokonce tzv. Absolutní pravdy s velkým A.

Jsem nejspíš velký omezenec a mnoha věcím nerozumím, proto nechápu o čem to proboha mluvíš, když mluvíš o Pravdě, jako o nějakém jsoucnu jako o existující entitě. (slovo pravda používáš jako podstatné jméno, které označuje nějakou abstraktní entitu).

Ještě bych skousl kdybys používal slovo pravda pro hovor o slově pravda, i když je to trochu matoucí. Nebo o pojmu pravda.

Rozumím tomu, když mi někdo řekne, že něco je pravda. Tady však slovo pravda poukazuje na pravdivost něčeho jiného. (výroku, tvrzení, ...)

Rozumím i tvrzení "Pravda je komplikovaný pojem", tady se mluví o pojmu.

Rovněž bych připustil diskuzi o pravdě jako o platónské ideji.

Ale nemohu pochopit co to proboha je Pravda a jak se liší od Absolutní pravdy. Prosil bych tedy abys to pokud možno co nejjasněji vysvětlil. Uvítal bych i pár příkladů.

Richard
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 23/11/2006 :  20:09:11  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Noeme zdravím.

Mám dojem, že se musím Kasya Das trošku zastat. Já mám dojem, že Kasya tak trošku zápasí s českým jazykem a z toho vyplývají určité nepřesnosti ve vyjádření. Já sice nevím zda je jeho púvodním domovem Indie (jméno by tomu napovídalo), nebo jiná země,ale je obdivuhodné, že se tak dokonale naučil česky. Mohu se mýlit, Může být rodilým čechem a jméno mohl přijmout spolu s přijetím učení Hare Krišny. Potom by moje přímluva byla neplatná a jeho slova by byla pouze plodem jeho uznaného učení. S tímtéž jsem se setkal u Navi,ale to je o něčem jiném.

MB
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 23/11/2006 :  20:25:53  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Kasya Das zdravím tě.

Nějak zde rozhovor vázne, asi mají diskutující málo času a musí se věnovat čemusi smysluplnějšímu a tak jsem se vrátil na samý začátek tvojí Reply ke slovům o evoluci duše. Sice se mně moc nelíbí, že bych pocházel s krávy,ale o to zde nejde. Já jsem poznal, že duše je důsledkem funkce slova v procesu myšlení. Bez této funkce není možné uvědomit si sama sebe v prostoru a čase. I Tvoje myšlení je tomuto podřízeno a stejně tak myšlení kteréhokoliv člověka v jehož mysli je funkce slova. Ta "kráva" ve svém myšlení tu funkci nemá a proto je plně závislá na smyslových věmech. Nemá tedy lidskou duši. Ty ale říkáš, že je součástí evoluce duše. To logicky nejde dohromady. Navíc je tu otázka. Jakým mechanismem by mohlo dojít k přenosu duše s těla do těla. I kdyby existovali dva lidé se zcela shodnými polaritami a intenzitami všech informací v paměti a byli ve stejném prostředí,každý bude mít svou duši a nebude schopný vstoupit do duše druhého člověka. Stále bude každý z nich vnímat své vlastní já. Kdyby bylo možné aby se po smrti člověk znovu narodil v jiném těle, nikdy nebude mít já toho předešlého člověka, ale bude mít já své. Co je tedy ta duše, která může projít evolucí?

MB
Go to Top of Page

noemus
Grafoman

Czech Republic
1149 Posts

Posted - 23/11/2006 :  20:26:12  Show Profile  Reply with Quote
Ještě jednou jsem si tuto diskuzi prošel a musím uznat, že jsem se trochu unáhlil. Kasya se o Pravdě zmiňoval pouze okrajově, rozhodně to nebylo obsahem hlavního sdělení. Takže se omlouvám, že jsem možná otočil diskuzi jiným směrem.

K otázce Pravdy s velkým P se určitě vrátíme v jiných diskuzích. Názor Kasya by mne velmi zajímal. Ostatně by mne zajímalo i jestli je to jeho jméno nebo přezdívka a jestli je čeština jeho rodným jazykem. ˇ4istě ze zvědavosti.
Go to Top of Page

Kasya Das
Nový uživatel

Czech Republic
15 Posts

Posted - 23/11/2006 :  22:00:14  Show Profile  Visit Kasya Das's Homepage  Reply with Quote
Nechci se moc rozvádět o osobních věcech. Jako můj původ a jazyk a podobně. Určitě by to bylo zpestřením, ale odvádělo by to pozornost jiným směrem. Takže je fakt, že čeština není můj rodný jazyk.

Výrok "Nepovyšuji žádnou pravdu a proto nemám potřebu lži." je samo o sobě pravdou, která se povyšuje nad všechny ostatní pravdy tím, že říká, že žádnou z nich nepovyšuje, tedy je všechny ponižuje. To je tedy čistá lež. :-) Přirozeně jsou pravdy různé úrovně, přibližující si vice nebo měně skutečnosti a žádná z nich není stejná, takže jedna z nich je nejvyšší.

Říkáš "Čistá pravda by byla taková v jejíž prospěch by nikdy nebyly znužity schopnosti a myslím tím všechny schopnosti včetně." Odkud pochází tato hypoteze? Pouhá teorie bez praxe, možná hezky zní. Není o čem mluvit, duchaprázdná teorie.

Zcela chápu tvoji tendenci pro smyšlené teorie, ale nepovažuji to za důvod proto, aby si mi uhnul, že jsem jako velký mudrc nebo tak. Dnes je každý přemýšlet takovýtmo způsobem. Ale v pozadí mé prezentace je také zájem poukázat na jiné mechanismy vzdělávání, Ty jsou v zásadě dva zvestupný a zestupný.

Já se ti musím také pokaždé omluvit, protože nechci tě znevažovat nebo ponižovat i když to tak často vypadá. Jak se říká je potřeba to vzít sportovně. Nebo ještě lepší....ve staré Indii když se vedli války tak válečníci měli kodex, že přes den se prali a nemilosrdně zabíjeli, ale se západem slunce boj musel skončit a všichni válečníci i nepřátelé si sedli dohromady, hodovali a chovali se k sobě jako přátelé.

Slunce je slunce, někdo může říct, že Polárka je slunce, ale je to hlupák. Polárka je polárka a slunce je slunce. Zlato není stříbro, když nepoznáme zlato tak aspoň musíme znát a důverovat (víra) někomu, kdo zlato dovede rozpoznat. Jinak jsme v pytli. To jsou hrubé příklady pro snadnější pochopení. Ovšem pro zjištění autentičnosti Absolutní Pravdy platí to stejné pravidlo, ale nikdo ho nezná. Říkám si je to pěkně celé v pytli.

Že nemůžeš přijmout Krišnu? Co je na tom tak těžké? Možná nevíš, kdo to je, ale to je jiná.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 24/11/2006 :  09:43:16  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Zdravím tě Kasya Das.

Ze tvých slov jsem vycítil, že jsem tě rozčílil, že máš na mne zlost. Ano, já jsem napsal výrok"nepovyšuji žádnou pravdu a proto nemám potřebu lži. To je však věta k zamyšlení nad pravdou a lží, nic jiného. Já sám za sebe skutečně některé pravdy stavím výše a některé níže. Ono to zatím ani jinak nejde,ale hledám to moudré ve všech pravdách a žádnou předem neodmítám a neponižuji. Neponižuji tedy ani učení Hare Krišny a mohl bych. S tímto učením mám pouze jednu maličkou skušenost. Bylo to v roce 1989 v Prosinci. Byl jsem v Praze a na Václavském náměstí, dole v podloubí stála mladičká dívka s šátkem uvázaným jak se říká na babku. Na zemi u sloupu hořely vonné tyčinky a dívka nabízela brožury učení Hare Krišna.Z magnetofonu zněla píseň Hare krišna, hare hare a já jsem se na tu dívku díval a kroutil hlavou nechápavě. Ta dívenka se téměř nedokázala udržet ne nohou a její panenky byly rozšířené. Byla sjetá jak zákon káže. Koupil jsem od ní jednu brožuru a při spáteční cestě vlakem jsem ji přečetl. Možná někdo chtěl touto brožurou učení Hare Krišny ublížit, já nevím, ale v té knize jsem poznal jedno z nejméně tolerantních učení jaké jsem znal. Přesto toto učení neponižuji. bylo to jen jedno setkání a třeba je vše jinak.

Tvoje hodnocení mého ýroku o čistotě pravdy má dva možné prameny. Buďto jsi nic nepochopil,nebo tě trošku zaslepila zlost na mne.Tvá slova ukazují spíše na variantu druhou. Zde nejde o teorii, či hypotézu,ale o konstatování faktu, že všechny pravdy vedly lidi k zneužití schopností. Pokud říkám pravdy, myslím tím teorie náboženství,ale i teorie materialismu, komunismu, fašismu, nacionalismu a podobně. Zástupci jedné pravdy toto vyčítají pravdě druhé a sami činí totéž. To je ta nečistota.

Zarazil jsem se u této věty." Dnes je každý přemýšlet takovýmto způsobem." Chceš tím říci toto?" Dnes každý přemýšlí tímto způsobem?
Pokud jsem napsal, že jsem ochotný ustoupi tě z cesty, pak to bylo myšleno v dobrém. Já vím jaké to je, když má někdo určitý záměr a druhý ho neustále odvádí kamsi jinam. Zajímá li tě diskuse se mnou a cosi tě dává, pak je vše v pořádku a můžeme v tom pokračovat. Ne li, pak tě rád uvolním cestu k tvému původnímu záměru.

Moje tendence pro smyšlené teorie? Která teorie není smyšlená? Já takovou neznám. Všechny teorie i hypotézy kdosi vymyslel a poté byly ověřeny, či zavrženy.

To stěmi Indickými válečníky mne zaujalo, ale trošku mne to vede ke kroucení hlavou. Když s někým sedím jako přítel a druhý den jej klidně zabiji v boji. Není na tom cosi paradoxního a patologického?
Já vím, co jsi tím chtěl říci a věř tomu, že jsem se na tebe nikdy nezlobil, když jsi se mnou nesouhlasil. Kdybys se mnou ve všem souhlasil, nebyl bys pro mne ničím zajímavý. Bylo by to jako kdybych mluvil sám se sebou. To mezi námi není boj,ale spíše to společné sezení přátel.

To s tím slunce jsi nepochopil vůbec. Tys mluvil o nočních zvířatech tvrdících že slunce neexistuje. Chtěl jsi tím podobenstvím ukázat, že příkladně Boha není možno vidět ani dokázat a přes to existuje. Já jsem to tvé podobenství obrátil. Ta tvá zvířata si vymyslela černé slunce, které dává život všem,které sice není na černé obloze vidět,ale skutečně tam je. Mohl bych doplnit, že byla ta zvířata vedena k meditaci a mnohé ze zvířat v meditaci to slunce uvidělo.Stále jsem uvnitř toho podobenství a odpovídám tě na tvé tvrzení. Co když je ten Bůh pouze vymyšlen, jako to černé slunce?
Rozšířil jsem tvé podobenství a o jinou víru a to víru, že život dává ta severní hvězda. Lidé si mohou vymyslet cokoliv. Ukazoval jsem původ sporu pravd, které mohou být pouze vymyšlené. Pokud chápeš své podobenství, měl bys pochopit i to mé, neboť ze tvého vychází a nehovořit o tom, že slunce je slunce a polárka je polárka, protože o tom to není.

Píšeš, že tvrdím,že nemohu přijmout Krišnu. Kdy jsem to vrdil? Já nedokáži přijmout jako pravdu existenci nadpřirozena. Prostě to neumím. Učení Krišny jistě obshuje mnoho moudra a toto přijmout mohu.Samozřejmě ne vše, ale to co jsem schopný pochopit. Věřícím se zřejmě nestanu,ale to učení mne může duševně obohatit.

Znám tvou odpověď i když zatím nebyla vyřčena." Bez přijetí Boha a Absolutní Pravdy není možno pochopit obsah učení Hare Krišny." Protože toto od tebe očekávám, mohu odpovědět již nyní. Nevěřím v boha a přesto dokáži přijmout slova Starého i Nového zákona. Styl mého myšlení umožňuje otevírat algoritmy podobenství a nacházet tím skutečný obsah v podobenstvích uložený. Je samozřejmé, že nedokáži otevřít jakékoliv podobenství,ale je mnoho těch které otevřít dokáži a nacházím zde skutečné poklady lidské moudrosti. Proč by tomu tak nemohlo být i vzhledem k učení Hare Krišny???? Příkladně to podobenství o obchodníkovi a prostitutce jsem pochopit dokázal.

MB
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000