| Author |
Topic  |
|
elx
Aktivní uživatel

Czech Republic
155 Posts |
Posted - 10/02/2012 : 23:13:43
|
| Metanoia: ono ani moc nejde o to, jestli bohové existujou nebo ne.. je to spíš takovej rétorickej trénink.. :) |
 |
|
|
µ???????
Aktivní uživatel

Czech Republic
295 Posts |
Posted - 11/02/2012 : 03:25:41
|
quote: Originally posted by elx
Metanoia: ono ani moc nejde o to, jestli bohové existujou nebo ne.. je to spíš takovej rétorickej trénink.. :)
jo, tak přeci jen mrháš časem 
Gullsy, asi ti začnu špitat do ouška, jak velkej jsi filozóf.  |
 |
|
|
elx
Aktivní uživatel

Czech Republic
155 Posts |
Posted - 11/02/2012 : 10:45:49
|
| Metanoia: tušil jsem, že si to špatně vyložíš.. nemyslim si totiž, že někdy k odpovědi, jestli existujou bohové dojdem.. ale zajímaj mě ty argumenty, ty tendence lidí hájit převzatý, neověřený myšlenky.. pokud je tohle pro tebe mrhání časem, pak je jím i celá filosofie.. :) |
 |
|
|
µ???????
Aktivní uživatel

Czech Republic
295 Posts |
Posted - 04/03/2012 : 22:20:29
|
OK, tak ještě něco. Když se vynořil kromaňonec z prapralesa, již si s sebou nesl spolu s kyjem a tesákem též "mýtus", který obsahoval nějaké bohy s malým "b".
Ukaž mi kulturu, která kdy existovala bez božstev..
Řešení "bohem" je až do dnešních dnů jediné možné řešení u těchto otázek:
1) otázka počátku (známý problém, jestli na počátku bylo "něco" nebo "nic", nebo zda-li vůbec nějaký počátek byl - což vrací otázku zase na začátek)
2) otázka po dokonalosti (dokonalé můžu myslet, ale nemůžu ho dosáhnout. dokonalost je tedy něco vlastního jenom bohům - viz též otázka počátku)
Křesťanský Bůh s velkým B a s plnovousem, sedící na obláčku je produkt svojí doby, kdy začalo vyplouvat na povrch, že svět se neskládá pouze z ?lfy a ?megy, ale že je ještě něco mezi tím. Tak máme trojjediného Boha, což je docela fajn myšlenkový výtvor, dosud nepřekonaný (snad jedině Absolutnem:o)
Takže otázka po existenci boha mi fakt připadá trochu mimo. Prostě je tu v myšlení místo, na které se nedá postavit nic jiného, než nějaký bůh s malým či s velkým.
..a třeba je to "jen" cena, kterou platí člověk za to, že je schopen reflexivního myšlení. |
Edited by - µ??????? on 04/03/2012 22:26:00 |
 |
|
|
elx
Aktivní uživatel

Czech Republic
155 Posts |
Posted - 04/03/2012 : 22:29:53
|
metanoia: s progresem vědy je vidět paralelně degres božstev.. neni to předzvěst toho, že se jednou zbavíme všech model?
dokonalý můžeš myslet? tak mi to dokonalý popiš.. jen myslíš, že to dokážeš myslet, ale ve skutečnosti nedokážeš.. |
 |
|
|
µ???????
Aktivní uživatel

Czech Republic
295 Posts |
Posted - 04/03/2012 : 22:44:33
|
metanoia: s progresem vědy je vidět paralelně degres božstev.. neni to předzvěst toho, že se jednou zbavíme všech model?
.. tak je řeč o bohu nebo o lesních modlách?
ještě jednou opakuju, že 1) otázka počátku 2) otázka dokonalosti
je "vědecky" neřešitelná. Tyhle dvě otázky nakonec vždycky zůstanou nevyřešené. |
 |
|
|
µ???????
Aktivní uživatel

Czech Republic
295 Posts |
Posted - 04/03/2012 : 22:47:42
|
quote: Originally posted by elx dokonalý můžeš myslet? tak mi to dokonalý popiš..
  teď sis sám odpověděl.
Na dokonalý umíš myslet. (usvědčilo tě to, že se na něj dokážeš ptát) Ale popsat ho neumíš. (tedy ty neumíš, ale Absolut umí)
Kdo dokonalé umí (popsat, udělat) je svýho druhu bůh s malym, nebo s velkym.
|
 |
|
|
Absolut
Aktivní uživatel

217 Posts |
Posted - 04/03/2012 : 23:22:19
|
dokonalý můžeš myslet? tak mi to dokonalý popiš.. jen myslíš, že to dokážeš myslet, ale ve skutečnosti nedokážeš..
Cesta k dokonalosti, je trnitá cesta vzhůru na které potřebujeme využít všechny své síly...Kdo na ní nakonec nepodvede sám sebe... stane na absolutním nejvyšším vrcholu, ze kterého dohlédne na všechny skryté- temné kouty tohoto světa... Vy kteří stavíte své já do cesty za poznáním, lžete sami sobě a bráníte si učinit krok v před...nemůžete soudit dokonalost jinak, než subjektivně nedokonale...k tomu, aby jste na své cestě nezabloudili a neztratili se v temnotě...musíte vidět kudy a kam jdete...proto se nemůžete ke světlu- k pravdě stavět zády a vrhat si na svou cestu k dokonalosti svůj dlouhý temný stín... Ano, k dosažení úspěchu je nutné se pokořit- naslouchat a přestat svůj nedokonalý soud považovat- lživě za dokonalý...vy, co přijímáte svou lež za pravdu, máte právo nechat se vést, avšak při pokušení o vlastní soud před dokonalostí mlčet!... Kdokoli zvás není vlastníkem absolutního poznání, není z logiky věci kompetentní pronést jakýkoli absolutní soud...proto považujte své názory za hypoteticky platné, za relativní...NE za absolutně platné!!!
Hovořím k vám jménem autority- nikoli víry, jak je tomu u vás…ale jménem autority vědění absolutního!!!
Nic v tomto světě není zadarmo, k ůspěchu je proto nutné obětovat část svého vzdorujísího...temného já !!!
Absolut
|
Edited by - Absolut on 04/03/2012 23:32:03 |
 |
|
|
elx
Aktivní uživatel

Czech Republic
155 Posts |
Posted - 05/03/2012 : 13:37:12
|
Metanoia: umim říct nic neříkající prázdnej pojem, kterej dokážu vysvětlit jen dalšíma nic neříkajícíma pojmama (obdobně jako Absolut).. jen rezonující vzduch ze mě vychází, respektive tady na fóru pár tranzistorů, který odpovídajícim způsobem přepnou a pošlou signál, aby vykreslily to stejný nic neříkají slovo tobě.. to jsem se teda "usvědčil"..
už mě ta vaše hra na autority a bohy, posly bohů a pravý věřící, světlo a tmu, proroky a farizeje, absolutní vědění a kdo ví co ještě nějak nebaví.. končim s reakcema na tyhle žvásty.. |
 |
|
|
µ???????
Aktivní uživatel

Czech Republic
295 Posts |
Posted - 05/03/2012 : 14:37:41
|
no tak je aspoň jasno
P.S. a o čem teda může být řeči, když o bozích a teplém vzduchu to není??  |
Edited by - µ??????? on 05/03/2012 14:39:20 |
 |
|
|
elx
Aktivní uživatel

Czech Republic
155 Posts |
Posted - 05/03/2012 : 14:41:48
|
| Metanoia: neni problém v tématu.. problém je v nulovym progresu těhle diskuzí.. |
 |
|
|
µ???????
Aktivní uživatel

Czech Republic
295 Posts |
Posted - 05/03/2012 : 14:52:13
|
Metanoia: neni problém v tématu.. problém je v nulovym progresu těhle diskuzí..
to je u filosoftémat dost častej problém... |
 |
|
|
Absolut
Aktivní uživatel

217 Posts |
Posted - 05/03/2012 : 15:15:24
|
Metanoia: neni problém v tématu.. problém je v nulovym progresu těhle diskuzí..
elx...
Tvůj nulový progres je způsoben dvěma faktory 1.) duchovně jako egocentrik postrádáš jakoukoli zpětnou vazbu a 2.)rozumově pak z čisté absence logiky nejsi schopen syntetizovat...Ty prostě považuješ za pravdivé to, co za pravdivé považovat chceš bez ohledu na objektivní pravdu- bez ohledu na logiku... Tento femomén se generuje pouze uvnitř tvého já...především proto, že jsi do sebe uzavřený a zahleděný...prosazuješ jen své subjektivní pocity a vydáváš je za objektivně platné...ty nehledáš pravdu, ty hledáš jen sám sebe- což se ti samozřejmě daří...nejsi tedy žádný filosof...ale věřící- egocentrický dogmatik a požitkář!!!
Absolut |
Edited by - Absolut on 05/03/2012 15:17:28 |
 |
|
|
elx
Aktivní uživatel

Czech Republic
155 Posts |
Posted - 05/03/2012 : 15:15:59
|
| metanoia: řek bych, že jde spíš o problém diskutujících, než o problém filosofie.. |
 |
|
|
Absolut
Aktivní uživatel

217 Posts |
Posted - 05/03/2012 : 15:18:55
|
metanoia: řek bych, že jde spíš o problém diskutujících, než o problém filosofie..
elx...
Přesně to jsem měl na mysli!!!...gratuluji!
Absolut |
 |
|
Topic  |
|