| Author |
Topic  |
|
µ???????
Aktivní uživatel

Czech Republic
295 Posts |
Posted - 09/02/2012 : 21:54:45
|
quote: Originally posted by Gullsy
elx hlavně rád mrhá časem ostatních..
.. to mi ani nepřijde. Čashem mrhá spíš ten, kdo píše moc obšírně. A to elx není. |
 |
|
|
elx
Aktivní uživatel

Czech Republic
155 Posts |
Posted - 09/02/2012 : 22:22:52
|
Metanoia: "Mě to přijde fér." - Mě to zase přijde jako logickej kruh.
Gullsy: nenutim tě, aby ses zapojoval a cokoli komentoval, když je tvůj čas tak cenej (né že by jsi jeho hodnotu zatim nějak dokázal).. |
 |
|
|
µ???????
Aktivní uživatel

Czech Republic
295 Posts |
Posted - 09/02/2012 : 22:29:00
|
quote: Originally posted by elx
Metanoia: "Mě to přijde fér." - Mě to zase přijde jako logickej kruh.
Ano, to je kruh. A cos tím chtěl říct? Mě je na tom sympatické právě to, že oni se tím kruhem netají. |
 |
|
|
elx
Aktivní uživatel

Czech Republic
155 Posts |
Posted - 09/02/2012 : 22:36:49
|
| Metanoia: jen to, že pro mě to neni dostatečně důvěryhodný.. bez ohledu, zda se tim tají nebo ne.. |
 |
|
|
µ???????
Aktivní uživatel

Czech Republic
295 Posts |
Posted - 09/02/2012 : 22:47:27
|
no jasně, ale právě že ono nic není "dostatečně důvěryhodné". Nebo co je pro tebe důvěryhodné? Tipnu: Empirická zkušenost? Plná peněženka, na kterou si můžeš "sáhnout" a která leží na stole a všichni jí vidí? To je právě pozitivismus. Kdybys takhle mluvil, tak budeš mluvit jako dítě své doby, ve které žiješ bez jakéhokoliv přesahu dopředu, nebo dozadu. |
Edited by - µ??????? on 09/02/2012 22:49:41 |
 |
|
|
µ???????
Aktivní uživatel

Czech Republic
295 Posts |
Posted - 09/02/2012 : 23:14:02
|
Už se perouuuu :-)))))
uvidíme, ještě to neni jistý.. |
Edited by - µ??????? on 09/02/2012 23:14:34 |
 |
|
|
elx
Aktivní uživatel

Czech Republic
155 Posts |
Posted - 09/02/2012 : 23:23:09
|
Metanoia: ano i ne.. dám na zkušenost, ale nemusí bejt jen pozitivistickýho rázu.. pokud jde o osobní zkušenost, začleňuju všechno, co jsem prožil (takže i vnitřní zkušenost, pozitivisticky neověřitelnou/nezobjektivizovatelnou) - pokud někdy budu mít zkušenost s bohem, začnu o něm uvažovat.. a jen mimo - když řikáš empirická zkušenost, řikáš v podstatě dvakrát to samý (empirie = zkušenost)
A k těm přesahům. To myslíš jako že bych se měl třeba uchýlit ke karteziánskýmu pohledu a neuznat za pravý nic než svoje cogito, protože smysly můžou klamat? (přesah dozadu) |
 |
|
|
elx
Aktivní uživatel

Czech Republic
155 Posts |
Posted - 09/02/2012 : 23:25:14
|
Už se perouuuu :-)))))
jsem rád, že využíváš svůj drahocennej čas i jinak, než krmenim diskutujících hladovkářů.. |
 |
|
|
µ???????
Aktivní uživatel

Czech Republic
295 Posts |
Posted - 09/02/2012 : 23:41:05
|
Metanoia: ano i ne.. dám na zkušenost, ale nemusí bejt jen pozitivistickýho rázu.. pokud jde o osobní zkušenost, začleňuju všechno, co jsem prožil (takže i vnitřní zkušenost, pozitivisticky neověřitelnou/nezobjektivizovatelnou) - pokud někdy budu mít zkušenost s bohem, začnu o něm uvažovat..
Ano, i ne to je taky dobrá definice. Nicm. pokud jsi tak jak jsi spokojený, tak není důvod hledat něco jiného. A neni tedy ani důvod šťourat do "flanďáků". Ať si věří, jen ať si věří..
To, o čem mluví Gullsy je trochu jiná kategorie. Když ty se ptáš, jestli může někdo "vidět boha", tak to je to samé, jako by ses ptal, jestli někdo někdy "viděl lež". Otázka je to prostě trochu nesmyslná k tomu, co se řeší.
quote: Originally posted by elx A k těm přesahům. To myslíš jako že bych se měl třeba uchýlit ke karteziánskýmu pohledu a neuznat za pravý nic než svoje cogito, protože smysly můžou klamat? (přesah dozadu)
to bylo myšleno obrazně. Jako jestli jsi schopen vylézt ze své momentální krabice a vnímat i to co bylo, nebo k čemu se schyluje do budoucna. |
 |
|
|
elx
Aktivní uživatel

Czech Republic
155 Posts |
Posted - 09/02/2012 : 23:52:32
|
Metanoia: to ano i ne taky nebyla žádná definice, ale reakce na tvůj dotaz ohledně zkušenosti (ano - respektuju empirii, ne - nemusí bejt v paradigmatu pozitivismu) - co je na tom těžkýho k pochopení? pokud teda nešlo jen o to taky mi něco vytknout..
viděl jsem lhát lidi, lhal jsem lidem, tj. měl jsem zkušenost s průběhem lhaní.. na boha tuhle logiku převýst nemůžu.. takže trochu offtopic příměr, ne?
těžko říct, pracuju s tim, co mám.. ty se snad považuješ za někoho, kdo stojí mimo svojí dobu? |
 |
|
|
µ???????
Aktivní uživatel

Czech Republic
295 Posts |
Posted - 09/02/2012 : 23:54:07
|
| viděl lež... a tys jí pohlédl do tváře? jak vypadá? |
 |
|
|
elx
Aktivní uživatel

Czech Republic
155 Posts |
Posted - 10/02/2012 : 00:07:39
|
| Metanoia: personifikuješ pojem (lež), kterej označuje určitý chování či přístup k předávání informací.. ale to je fuk, hlavně jde o to, že je to něco vnímatelnýho, narozdíl o boha, o kterym se toho jen spousta nakecalo.. |
 |
|
|
µ???????
Aktivní uživatel

Czech Republic
295 Posts |
Posted - 10/02/2012 : 15:12:07
|
Metanoia: personifikuješ pojem (lež), kterej označuje určitý chování či přístup k předávání informací.. ale to je fuk, hlavně jde o to, že je to něco vnímatelnýho, narozdíl o boha, o kterym se toho jen spousta nakecalo..
no, a ty zase personifikuješ boha, když mu chceš nahlédnout do tváře. To nefunguje úplně stejně.
A vůbec, abychom nezůstali u toho ošklivého katolického boha. Proč vlastně vznikla antická božstva? jakou hrála úlohu v myšlení té doby? |
 |
|
|
elx
Aktivní uživatel

Czech Republic
155 Posts |
Posted - 10/02/2012 : 16:10:49
|
Metanoia: takže je vlastně jenom něco božskýho, né bůh sám?
u antickejch božstev bych si pomohl Nietzschem a řekl bych, že k ospravedlnění krutosti.. plus klasika - strach ze smrti, věda v plenkách (vysvětlování jevů pomocí mýtů).. |
 |
|
|
µ???????
Aktivní uživatel

Czech Republic
295 Posts |
Posted - 10/02/2012 : 17:27:15
|
Metanoia: takže je vlastně jenom něco božskýho, né bůh sám?
asi jako je jenom něco lživýho a ne Lež sama?
.. a neni to lepší nechat bejt? Bohové prostě neexistujou. Tečka. |
 |
|
Topic  |
|