Author |
Topic |
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 03/03/2012 : 10:04:22
|
quote: Originally posted by Gullsy
... v určitých řídkých případech to může dospět k diktátorskému komplexu a původní nevinné dítě je stráveno myšlenkou na svou jedinečnost a historické poslání, coby vůdce. V podstatě jde o jeden z druhů posedlosti Ďáblem, a pokud se rozpozná včas, není nebezpečný. Neronis je jeden z takových případů a příkladů, sleduji ho už víc než dva roky a příliš se nezměnil. Je to proto, že je to závažný případ, který potřebuje dost času vícero životních zkušeností, které v něm rozmělní tu zatuhlou rezonující věc, ze které čerpá temnou sílu...
Díky, Gullsy. Netušil jsem, že jsem tak dobrý, abych mohl mít dlouhodobé fanoušky
Akorát se trochu pleteš. Touha mít kontrolu nad vším okolo sebe skutečně většinou pramení z nějaké frustrace. To protože se v takové roli už nevyslytuje nějaké nepříjemné emocionální rozpoložení, ale najednou je vše mnohem snažší. Myslím, že špatné zkušenosti vyvolávají jenom různorodé nežádoucí pocity a ty je zapotřebí eliminovat jakýmkoli způsobem - takže se většinou potlačují a to má vliv na celou osobnost. Životní role potom rozhoduje jak často jsme s těmito emocemi v kontaktu a pokud nejsou vnitřně vyřešené, mají na onu roli rozhodující vliv.
Mít své okolí pod kontrolou je vždycky příjemné, nicméně tato tendence se vyznačuje ve všech případech tím, že si člověk tuto roli chce za každou cenu usnadňovat. Normálně to funguje tak, že si takový člověk nechává spoustu věcí pro sebe, aby měl nějakou výhodu. Mě jde o to, aby se podobným způsobem mohl naučit rozumově pracovat každý, kdo o to bude mít zájem - a sledovat tím jakýkoli záměr sám uzná za vhodné. Sice jsem v tom zatím moc nepokročil, protože jsem časově dost vytížený, ale je to naplánované .
Je fakt, že si v tomhle musím dost věřit, abych mohl posilovat svou konkurenci. Není to nějaká charakterová vlastnost - původně jsem to začal dělat jen pro zábavu a abych získal nějaké informace. Tak jako tak mi z jednání věřících pokaždé plyne ponaučení, že kdybych to nedělal vůbec, skončili by všichni okolo mě jako oni. Což je dost neradostná představa vzhledem k tomu, že je mi teprve 28 a musel bych se na to dívat po zbytek svého života. |
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 03/03/2012 : 15:19:25
|
Absolut
------------------------ Milane,
Transcendentní myslím byly důvody pro které jsem kdysi uvěřil- v době kdy jsem neměl žádné povědomí o Bohu, o světě, či filosofii… Jak jsem zde již nedávno uváděl…víra není primárně záležitostí rozumu, ale spíše záležitostí ,,srdce“…každý věříme- a máme právo věřit jen v to, v co věřit chceme… Víra není totéž, co jistota, proto se s ní v žádném případě nesmí zaměňovat, neboť jde pouze o jakýsi vnitřní hlas- duchovní jednotu s tím, s čím se identifikujeme…nelze z ní tedy nic objektivně odvodit a její nejbližší příbuznou je pochybnost!… Víra a pochybnost jsou základní pilíře, na kterých člověk, jenž jde po své ROVNÉ cestě stojí…jakmile však pozbude pochybnosti, změní se jeho víra ve fanatismus…pak začne prosazovat svůj- byť jen subjektivní názor silou a to navzdory pravdě objektivní…je pak úplně jedno v co věří- zda v theismus, či atheismus!!!... --------------------------
Díky za tvou reakci.
Jsem rád, že jsi mi to objasnil.
Milan.Miló.
PS.: Doufám jen, že se podle toho cos tu napsal taky chováš a jednáš.
|
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 03/03/2012 : 16:30:11
|
Gullsy
------------------------- Milane,
než zavdáš druhým pochybnosti o sobě samých, zjisti a dobře ověř, zda-li sám máš nebo nemáš důvod pochybovat sám o sobě. ------------------------
Gullsy občas pochybuje každý Sám o sobě.
Lidi jsou mnohdy plný pochyb A tak se není čemu divit.
Milan.Miló.
|
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 03/03/2012 : 17:56:23
|
Gullsy
------------------ Lidi jsou plný pochyb, protože do nich pochyby ostatní neustále vkládají. MILANE ---------------------
Gullsy tak si i snad uvědomuješ taky tedy, že lidé kolikrát snadno podléhají různým ideám, které jim druzí vkládají do myslí.
A pak je nasnadě davová hysterie či euforie, která přerůstá v kolektivní zlo. Viz Nacistické Německo a jiné další.
Že to jenom nejsou pochybnosti, které lidi tak nevědomě přijímají od jiných.
Lidé by se měli naučit přemýšlet taky trochu sami za sebe. A tak se vědomě zodpovídat za své skutky. A ne pak tvrdit, že oni o ničem nevěděli, že byly k tomu přinuceny myšlenkovým obsahem skupiny lidí, která měla za následek jejich z manipulování.
Milan.Miló.
PS.: A viz výše mám dojem, že Absolut už zmínil, že Víra je provázená pochybnostmi. Neboli že víra a pochybnost se jedna bez druhé neobejde.
Zde jsem se ti to dovolil nalézt.
---------------- Absolut Aktivní uživatel 127 Posts Posted - 03/03/2012 : 01:14:44 Str.: 10.
Víra a pochybnost jsou základní pilíře, na kterých člověk, jenž jde po své ROVNÉ cestě stojí…jakmile však pozbude pochybnosti, změní se jeho víra ve fanatismus…pak začne prosazovat svůj- byť jen subjektivní názor silou a to navzdory pravdě objektivní…je pak úplně jedno v co věří- zda v theismus, či atheismus!!!... Jistoty lze dojít pouze cestou filosofickou- racionální- logickou, ---------------
|
Edited by - Milan.Miló on 03/03/2012 18:53:09 |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 03/03/2012 : 20:32:31
|
quote: Originally posted by Milan.Miló
Gullsy tak si i snad uvědomuješ taky tedy, že lidé kolikrát snadno podléhají různým ideám, které jim druzí vkládají do myslí.
Počkej Milane, ty si myslíš, že by měli být jako všichni lidé rozumní? |
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 03/03/2012 : 21:19:54
|
Neronisi
--------------------- Počkej Milane, ty si myslíš, že by měli být jako všichni lidé rozumní? ----------------------
Neronisi kdyby to bylo možné tak třeba proč ne. Bylo by to zajímavé kdyby všichni byly rozumní. To by bylo vzrůšo na světě.
Ale bohužel to možné není, uvědomuji si to, protože mnoho lidí opravdu potřebuje někoho kdo by je vedl.
Nebo alespoň aby jim ukazoval směr a cíl jejich cesty.
Právě mnohdy to vrcholí tím, že společná idea, která jim je vkládaná do myslí je mnohdy právě zneužita. V prospěch menšiny tedy lidí, kteří jsou na vrcholu hierarchie.
A jiným to zase nedovoluje mentální a zdravotní stav např. a jiné další komplikace.
Milan.Miló.
PS.: Byla by to veliká utopie pro toho, kdo by si to jenom přál.
|
|
|
elx
Aktivní uživatel
Czech Republic
155 Posts |
Posted - 03/03/2012 : 22:29:25
|
Elx
-------------------- Když dojdou argumenty, přijdou na řadu autority? ------------------
Elx nemyslím, že by to bylo tak jak říkáš.
Jen mě prostě onen citát od C.G.Junga napadl. Tak jsem ho jsem napsal.
Protože svým obsahem vyjadřuje fakt, že nikdo není dokonalí.
A o to tu přeci jde aby se každý nad tím zamyslel. A předem nesoudil něco nebo někoho jen, protože má jiné smýšlení nebo názory.
Milan.Miló.
Pokud nebudeme soudit/hodnotit proto, že má někdo jiný smýšlení, nemusíme se vůbec bavit. Prostě bude stačit, když si řeknem - on uvažuje jinak, hm, fajn. Myšlenka krapet absentující progres, ne? Tim, že hájíš stanoviska mentálně rosteš. To, že nikdo neni dokonalej s tim nemá nic společnýho. Kdybysme nehledali lidi s jinym smýšlenim, nechodíme na filosofický fóra. Ale když ti někdo mele pořád tu stejnou blbost dokola, aniž by to dávalo smysl, pak neni divu, že se někdo rozhodne pro protiútok.. Otevřenost je fajn, dokud ti nevypadává mozek z hlavy. |
Edited by - elx on 03/03/2012 22:30:50 |
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 03/03/2012 : 23:24:50
|
Elx
----------------------
Pokud nebudeme soudit/hodnotit proto, že má někdo jiný smýšlení, nemusíme se vůbec bavit. Prostě bude stačit, když si řeknem - on uvažuje jinak, hm, fajn. Myšlenka krapet absentující progres, ne? -----------------------
Elx progresivní myšlení kolikrát plyne s hodnocení jiných. To je pravda.
A však taky s charakteru jednotlivce, který v tom spatřuje své vlastní projekce. Tedy něco co ho oslovuje nebo odpuzuje. Aniž bychom si toho byly mi sami vědomi.
Milan.Miló.
|
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 04/03/2012 : 06:54:58
|
Právě mnohdy to vrcholí tím, že společná idea, která jim je vkládaná do myslí je mnohdy právě zneužita. V prospěch menšiny tedy lidí, kteří jsou na vrcholu hierarchie.
Milane, v tom je přece pointa, ne? Proč by to měl někdo jako jinak dělat, jaký by měl mít důvod?
Myslím, že ty důvody jsou pokaždé takové, jen morální a etičtí lidé se učí více plavat v tom, čemu se říká "milosrdná lež". To mi nepřijde moc užitečné, protože to dost omezuje kreativitu, ale zase na druhou stranu když někdo mermomocí potřebuje slyšet tyhle věci, měl by možnost si je najít.
Ale to je podle mě všechno - nejdůležitější jsou skutky jako takové a ne jak se o nich mluví. Nemůžeš totiž rozumové uvažování nutit někomu, kdo o něj nemá zájem. Většinou má subjekt k iracionalitě nějaký velmi zřejmý důvod a chovat se k němu bezohledně a říkat mu pravdu za každou cenu je jakobys mu přiložil na břicho rozžhavenou tyč a měl z toho radost. |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 04/03/2012 : 06:57:56
|
quote: Originally posted by elx
Kdybysme nehledali lidi s jinym smýšlenim, nechodíme na filosofický fóra. Ale když ti někdo mele pořád tu stejnou blbost dokola, aniž by to dávalo smysl...
elx, taky si myslím, že tu jsme právě kvůli nějakému střetu názoru. Ale když se ty argumenty nijak nemění, nereagují na nějakou transformaci i když by k tomu měl být důvod, pak sem ten člověk chodí asi jen proto, aby si něco dokázal (nebo tomu svému ideálu) |
|
|
elx
Aktivní uživatel
Czech Republic
155 Posts |
Posted - 04/03/2012 : 10:48:08
|
Milan:
pochopitelně, charakter jednotlivce je v tý interakci implicitně taky (jinak by to nebyla interakce dvou subjektů).. teď už mi jen řekni, jestli myslíš, že individuální charakter je boží dílko..
neronis:
"že tu jsme právě kvůli nějakému střetu názoru" - asi je čas, abysme přišli o iluze.. lidskej faktor je a vždycky bude do jistý míry blokem.. nabourání základních hodnot => nabourání pilířů identity => pohrdlivej postoj vůči nabourávajícímu.. ten vzorec je jednoduchej..
btw: "Většinou má subjekt k iracionalitě nějaký velmi zřejmý důvod" - přesně tohle jsem se snažil vysvětlit Absolutovi, ale dozvěděl jsem se akorát, že jsem duševně chorej, sobeckej a nepokornej.. co potom? |
Edited by - elx on 04/03/2012 10:50:51 |
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 04/03/2012 : 15:09:41
|
Neronisi
---------------------------- Milane, v tom je přece pointa, ne? Proč by to měl někdo jako jinak dělat, jaký by měl mít důvod?
Myslím, že ty důvody jsou pokaždé takové, jen morální a etičtí lidé se učí více plavat v tom, čemu se říká "milosrdná lež". To mi nepřijde moc užitečné, protože to dost omezuje kreativitu, ale zase na druhou stranu když někdo mermomocí potřebuje slyšet tyhle věci, měl by možnost si je najít. ---------------------------
Neronisi je to tak proč by to měl někdo dělat jinak. Ano právě v tom je pointa.
Morální lidé se mnohdy snaží o to aby se mnohdy dodržovaly jakási pravidla a řád, ve společnosti jen proto aby nemorální lidé je mohli zase porušovat.
Milan.Miló.
|
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 04/03/2012 : 15:18:04
|
Elx
---------------------------- Milan:
pochopitelně, charakter jednotlivce je v tý interakci implicitně taky (jinak by to nebyla interakce dvou subjektů).. teď už mi jen řekni, jestli myslíš, že individuální charakter je boží dílko.. --------------------------
Já si myslím, že mi sami jsme entitou, tedy jakousi jiskrou Božího vtělení, která hoří v každém z nás. Bez rozdílu toho zda-li si to uvědomujeme či nikoliv.
Milan.Miló.
|
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 04/03/2012 : 17:43:01
|
quote: Originally posted by elx
"že tu jsme právě kvůli nějakému střetu názoru" - asi je čas, abysme přišli o iluze.. lidskej faktor je a vždycky bude do jistý míry blokem.. nabourání základních hodnot => nabourání pilířů identity => pohrdlivej postoj vůči nabourávajícímu.. ten vzorec je jednoduchej..
Říkám, že je na prd, když tohle někdo dělá jenom pro zábavu. V čem se potom realizovat, když zbývá jenom vlastní identita? |
|
|
elx
Aktivní uživatel
Czech Republic
155 Posts |
Posted - 04/03/2012 : 20:25:11
|
Gullsy: Sice jsem zrovna o tvůj názor nestál, ale protože to bylo vtipný, budiž ti odpuštěno.
neronis: můžeš si založit vlastní náboženství a koukat jak se takovýhle lidi honěj za každou sračkou co řekneš - diskutujou o ní, pokládaj za ní životy, nacházej v ní útěchu, provokuje je.. ale to je zase jen zábava, což zřejmě nechceš.. jakoby život nebyl o ničem jinym.. :) |
|
|
Topic |
|
|
|