Author |
Topic |
|
Gullsy
Aktivní uživatel
Czech Republic
226 Posts |
Posted - 30/10/2011 : 20:51:21
|
Položil jsem tuto otázku zatím dvakrát, a dostal jsem dvě různé odpovědi. První byla "nevím" a druhá "přibil bych ho, aby byl klid".
Jakáže to byla otázka?
Otázka zněla - "Kdybyste byl římský voják, měl v ruce hřeb a kladivo a dostal úkol přibít ruku ke kříži. Ta ruka by byla rukou Krista. Co byste udělal?"
Tuto otázku bych doporučil zodpovědět si každému před tím, než se začne zaobírat etikou, či mravností obecně a stejně tak by mne odpověď na ní zajímala od každého politika, či jiného veřejného činitele.
Pokud se chcete podělit o svojí odpověď, máte prostor. |
|
Sokrates
Aktivní uživatel
Czech Republic
237 Posts |
Posted - 02/11/2011 : 23:14:37
|
Gullsy quote: Otázka zněla - "Kdybyste byl římský voják, měl v ruce hřeb a kladivo a dostal úkol přibít ruku ke kříži. Ta ruka by byla rukou Krista. Co byste udělal?"
Pokud bych žil v době Říma, nebyl bych římským vojákem, protože je mi válka proti srsti. Otázka, zda bych dokázal přibít ruku ke kříži, je zbytečná bez ohledu na to, jestli by to byla ruka Krista či ne. Nechtěl bych to udělat. Jaký právem bych to měl udělat? |
|
|
elx
Aktivní uživatel
Czech Republic
155 Posts |
Posted - 05/12/2011 : 12:17:46
|
Křesťansky zidealizovaného Ježíše bych nepřibil. Toho, který snad žil, možná ano, záleželo by, jak pádnej bych k tomu měl důvod (což se těžko posuzuje v rámci našeho socio-kulturně ovlivněnýho vědomí, téměř 2000 let po). |
|
|
|
Topic |
|
|
|