Author |
Topic |
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 19/04/2011 : 17:07:39
|
Neronisi. Díky že jsi mě dal možnost se dosyta vychechtat. Využívat chyby druhých ve svůj prospěch? To je přece snadné. Můžeš být ateista a prodávat svaté obrázky. Když jsou hloupí, ať platí, že? Oni zase zjistí,že se numíš prát a tak tě vše co jsi získal seberou. Také budou jako ty využívat tvých neschopností ve svůj prospěch. Takto se lidi navzájem okrádají od samého počátku.Ty však chceš mít silnější schopnosti a chceš poznat slabiny druhých a po čase jsi zjistil, že je to úplně na hovno, protože ostatní dělají totéž, mnozí lépe než ty,takže oberou tebe a nejvíce tě oberou ti největší primitivové a tak sis s filosofie udělal alespoň koníčka. To je super vtip. Skus to jinak. Hledej svoje schopnosti a využij je ve prospěch druhého člověka, nebo lidí. Oni tě to začnou oplácet a získáš mnohem víc, než využitím všech chyb co mají. To je také filosofie,ale tak nějak o krok kupředu.Najdi pro lidi něco skutečně cenného,co jim umožní příjemnější život a můžeš vládnout celému světu a celý svět bude využívat svých schopností ve tvůj prospěch i když jsi vlastně vůbec nic nechtěl získat.Nehledej u lidí slabiny abys z nich vytěžil něco pro sebe, protože to dělají všichni.Hledej v sobě sílu,kterou ostatním můžeš předat a dosáhneš svého cíle.Jenže ono je to těžké, viď? To stojí člověka námahu třeba až do smrti a svět může začít oplácet až po tvojí smrti jako třeba Ježíšovi, Buddhovi, Mohamedovi a dalším. Kdo o to stojí,když pak nebudeš vědět ani to, že jsi někdy žil. A tak na to kašli a přenech to lidem, které toto prostě jen baví, hledají se zvědavosti a třeba s lásky k lidem.Těm totiž nezáleží na tom,jestli sklidí vděk.Jim stačí, že dokázali nalézat řešení do té doby neřešitelných otázek.S toho mají radost největší i když většina lidí toto není schopna vůbec pochopit.
Sláva |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 19/04/2011 : 19:27:14
|
No, tak to jsem se možná blbě vyjádřil. Myslím, že hledat slabiny na druhých k tomu aby se mohly využívat ve vlastní prospěch může být sice užitečné, ale celkem snadno se z toho stane jakási úchylka. Stejné je to i jakoby "naopak". Tedy model, kdy předpokládáš, že využívat vlastní schopnosti pro prospěch druhých je jakýsi adekvátní cíl.
Ono to je ale přece dané tím jaká je aktuálně situace. Pokud mě něco stojí minimum námahy a nejlépe mě to ještě baví nebo se při tom něco naučím, tak proč nedělat to nebo ono. Taky když je to třeba v tu chvíli sranda, proč situace nevyužít ve vlastní prospěch? Ono se dá zdůvodňovat všelicos všelijak, všechno okolo si vysvětluješ moc logicky podle nějakých zákonitostí, ale co kdyby to bylo třeba tak, že se tvé okolí řídí převážně svými potřebami, touhami a je nějak motivované. Potom může být motivace něco ti za to vracet evokována jenom tím, že něco takového vyžaduješ, ale jinak to jako zákonitost, která by měla platit v každém případě, myslím neplatí.
Podobný přístup je k hovnu tak jako tak, protože běžný život je řízený spoustou variabilních vlivů a jeden dobromyslný blbec to myslím nikdy nezmění. Spíš se mi zdá sympatické když má někdo prostě vlastní emocionální pochody nezávislé na aktuálním dění. Takže si vždycky myslí své a něco jiného než to, co by se mělo jevit jako adekvátní. Takoví lidé mají podle mě nejlepší tendence správně míchat právě to kdy vyjít vstříc nebo kdy být sobec.. podle situace. Já třeba jsem se naučil vnímat úplně automaticky v řádu (mili)sekund jakýsi impact každého svého rozhodnutí a možnosti daného člověka ovlivnit tím můj život (nebo zda se tím ovlivní jeho pohled na mě nebo na někoho jiného a někdy taky co to znamená nebo co z toho budu mít). Tohle je podle mě to podstatné, jinak člověk životem prochází jako poloviční slepejš. |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 20/04/2011 : 07:53:12
|
Neronisi.
No právě.Já tě budu tvrdit,že je odpověď na větu rvní i druhou zákonitá,ale ty najdeš milion důkazů,že tomu tak není a je to správné.Jenže já budu dle věty první jednat v určitých situacích a c určité podobě a bude se mně ta zákonitost dokazovat.Druhý udělá totéž a dojde k opačnému závěru,protože to udělá na nevhodném místě v nevhodný čas.Já ty věty neukazuji jako dogmata,ale proto,aby si lidi cosi uvědomili.Prostě proto, aby ty následky dokázali vidět.Čili neukazuji zákonitost,ale logiku.Poznal jsem, že si lidé tuto logiku neuvědomují i když dle ní jednají a k těm logickým důsledkům dochází. Samozřejmě někdy ne a někdy je reakce i opačná,ale když se to člověk naučí vnímat jedná promyšleněji.O to jediné jde. Nejsem naivka, ani slepý. Jenže jak jinak to mohu vysvětlovat? Musím ukázat k čemu dochází, co je čeho následkem a ve výsledku to vyzní, jako bych to považoval za dogma, které má vždy stejný výsledek.Nemá,ale takto tu logiku můžete uvidět a začít ji vnímat. O víc skutečně nejde. Někdo dokáže přemýšlet a užije to na správném místě a ve správný čas a někdo to prostě nedokáže, nebo má proti sobě člověka který považuje za výhodnější jednání dle věty druhé, ale to je vlastně o tom nesprávném místě a času. Já mohu vysvětlit řízení větroně a vědět,že jsem to vysvětlil správně.Někdo to užije a zjistí,že to jde. Druhý to užije a rozbije si hubu,čili napadne mne, že jsem to špatně vysvětlil.To je totéž a lidi jsou různí.
Sláva |
|
|
jrf
Aktivní uživatel
Czech Republic
278 Posts |
Posted - 20/04/2011 : 08:55:58
|
Slávo - to je právě v tom, že vybíráš neadekvátní moment. Pokud vybereš moment určitý, celkem na hovno to nemusí být. V zásadě by zde měla být tendence využívat věci ve svůj prospěch. V takovém případě si tě ale čert odnese do pekla: Hudryhudryhudry! |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 20/04/2011 : 13:14:35
|
Jrf. Je tomu jinak. Já si ten správný moment vyberu a vyberu si i správné místo a pak mohu tvrdit, že výsledek je zákonitý, jenže druhý to udělá v neprávný čas na nesprávném místě a pak tvrdí, že je to blbost.Mám snad přemýšlet za něj? Do pekla tě mohu odvést třeba já,ale to by pro tebe byla nezasloužená odměna.V pekle jsou biologičtí roboti, kteří slouží lidem a mají lidskou podobu protože vznikají kultivací lidského genu.Těm se říká čerti a zajímavé na nic je, že ač mají mozek, nemají vlastní myšlení, necítí bolest ani příjemno a nemají ani tušení že existují. Jsou řízeni počítačem.Lidé podléhají povrchnímu zjevu těchto robotů a proto jim byla geneticky změněna podoba.To dnes již neplatí a našel bys je jen v muzeích. Dnešní čerty bys od lidí nerozeznal. Můžeš se s nimi potkat třeba na ulici, můžeš s nimi komunikovat a pokud se projevíš určitým spůsobem, mohou tě odvést do pekla.Ovšem jen na tvoje vyslovené přání.Jediné dle čeho bys je mohl poznat je třeba to, že jsou schopni s úsměvem na tváři si amputovat třeba nohu.Jsou řízeni centrálním počítačem a tak aniž by studovali medicinu, dokáží provádět i ty nejsložitější operace je li toho třeba k záchraně tvého života. Taková je pravda o čertech,ale ty máš v mysli pravdy náboženské,které jsou už celé věkyy lidem implantovány do mysli. Pokud se začneš projevovat jako člověk který je blízko čistotě a třeba jen textem na počítači,může tě kontaktovat člověk který projeví zájem , začne tě pokládat otázky a odpovíš li správně a souhlasíš s návštěvou pekla, přivolá minidiskolet na určené místo, nebo tě zavede k tajným vchodům do pekla.Většina lidí se na povrch už nechce vrátit a všichni se najednou diví,jak ti lidé na povrchu takto mohou vůbec žít. V pekle je dominantní jednání dle věty první a každý kdo do pekla vstoupí postupně přetává jednání dle věty druhé chápat.Pokud hledáš zlo, nenávist závist a zneužívání schopností ve prospěch svého já a uznané pravdy, nehledej to v pekle,ale na povrchu planety Země.Je li pro tebe peklo synonymem zla,pak je to skutečné peklo na Zemi a nikoliv v podzemní základně spojeného vesmíru zvané pozemšťany peklo. Takže hudryhudryhudry dělá krocan a nikoliv čert a kočka dělá hafhafhaf.
Sláva |
|
|
jrf
Aktivní uživatel
Czech Republic
278 Posts |
Posted - 20/04/2011 : 14:07:00
|
Přesně tak Slávo! Jsi na správné cestě. Oni ti biologičtí roboti, kterým se, jak jsi správně poznamenal, říká čerti, totiž zaostali ve vnímaní příjemna a nepříjemna, konkrétně v rozlišování polarit plus a minus. Proto to na první pohled vypadá, jakoby byli řízeni počítačem, ale ve skutečnosti nejsou. I oni vnímají náboženské pravdy. Souhlasím s tebou tedy v tom, jak dělá krocan a kočka, ale zasádní otázka zde zní - jak dělá čert? |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 20/04/2011 : 15:45:10
|
Jrf. Lehká odpověď. Dělá malou potřebu ve stoje držíc si pinďoura a velkou v sedě aby si nepodělal lejtka. Jinak dělá jako ras.
Sláva |
Edited by - Miloslav Bažant on 20/04/2011 15:47:32 |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 20/04/2011 : 19:04:14
|
No já na čerty nevěřím, ale myslím si, že je jednání pro sebe nebo pro toho druhého taky složitější o to v jakém hierarchistickém postavení takový člověk je nebo jaké má, jak to říct, loajalní tendence nebo potřeby.
Možná většina lidí (alespoň většina kterou znám) si hledá podvědomě neustále nějakého šéfa nebo někoho s kým sdílet každý důležitý okamžik. No a tahle potřeba je myslím ve vztahu k nějaké službě a protislužbě důležitá, protože v některé situaci ji člověk vnímá jako přirozenou věc a očekává ji, jindy jej překvapí a jindy zase naštve.
Schopnost "vycítit" správnou situaci jsem nikdy ani nehledal, protože jsem se celý život učil tomu abych něco takového nějak mentálně ke svému přežití nepotřeboval a přijde mi teď celkem dementní, že bych měl za někým běhat a ještě aby mě to bavilo. Přece třeba v autobuse se taky nepouštíme s každým do řeči a pokud už chci někomu pomoct, můžu za tím vidět něco jiného než jen vlastní potřebu se v tom vyřádit, protože může být stejně zajímavé sledovat třeba jak se tomu (čemukoliv) daří a v budoucnu se to třeba na něco hodí. |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 22/04/2011 : 15:11:58
|
Neronisi. V tramvaji jsem viděl člověka,který oslovoval cestující a nebylo na tom nic zlého ani trapného. Mluvil k lidem tak, že se tramvaj otřásala smíchem a pak těm lidem dával letáčky s kontaktem.Byl to reklamní pracovník a běžné bylo codit od domu k domu a nabízet. Jenže venku byla zima a v tramvaji teplo.Byl to vlastně vynikající obchodní nápad,ale kdybych byl na jeho místě já, neprodám ani zlatou cihlu. Dělají li dva totéž, není to vždy totéž.On byl na rozdíl ode mne vtipný, dokázal rychle a správně reagovat na připomínky a narážky těch cestujícíchmdokázal je v pravou chvíli pochválit.Prostě byl schopný. A podobně je tomu se vším. Cosi se mně daří a tak to budu chválit a doporuovat.Druhý výzvu přijme,ale nemá ty správné schopnosti a pak tvrdí, že jsem mluvil nesmysl,že to nefunguje.U mne to však funguje perfektně.Já budu jednat ve správný čas a na správném místě dle věty první a lidé mne budou milovat a vzhledem ke mně jednat dle věty první.Druhý bude totéž dělat a zjistí,že to nefunguje,protože tak dělal v nesprávný čas, nesprávným spůsobem a na nesprávném místě. Mohu já za to???? Mně můžeš radit,jak správně přeskočit o tyči pět metrů a můžeš mne to ukazovat a přesto neskočím ani polovinu.Prostě na to nemám ty správné schopnosti.
Sláva |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 22/04/2011 : 19:48:58
|
Rozdávat lidem radost musí být moc fajn. Taky bych to chtěl umět. Při tom ani nezáleží co jsou zač, hlavně že se mají dobře a člověka akceptují. |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 23/04/2011 : 12:15:38
|
Rozdávat radost je fajn,ale když tě pak schopnosti zeslábnou, ti človrdové to chtějí stále a když nemůžeš, jsi pro ně stejně vůl.Lidi strašně rychle zapomínají. Stejně tak vlastní děti. Dokud dáváš, jsi pro ně king, nemáš li co dát,nemají čas tě ani pozdravit a strašně rychle zapomenou, i kdybys jim dal miliony. Takže dokud máš schopnosti, můžeš je využívat ve prospěch druhých a vytvořit si koloem sebe ochranný obal s těch, kteří tě mají rádi a chtějí tě své schopnosti dávat.Jakmile však schopnosti ztratíš,ten obal začne řídnout a slábnout až člověk zbude úplně sám. Proto si lásku dětí nikdy nekupuji, vedu je spíše k tomu aby se o sebe dokázali postarat sami.Pak mají rádi mně samého a ne ty dary.Sestra rozdala dětem vše co měla a nebylo toho málo a pak byla úplně sama. Proto říkám, že dělají li dva totéž, není to vždy totéž.Pokud radím protože to zvládám, nemusí to zvládnout druhý a pak řekne, že já kecám.Svět není černobílý a lidi jsou od A až do Zet.
Sláva |
Edited by - Miloslav Bažant on 23/04/2011 12:16:34 |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 23/04/2011 : 16:37:25
|
No nevím, mít já děti tak mě nezajímá nějaký ochranný obal, ale abych jim předal něco pro ně užitečného. Potom nějaká zpráva o tom, že se jim jejich přístup daří a je fajn. To by potom znamenalo, že mám ty věci v hlavě srovnané dobře, což je mnohem lepší, protože jsem se naučil lidi ke svému životu moc nepotřebovat. Ale je dobré s nimi umět spolupracovat když se na něčem pracuje. Odděluju si potřebu od toho něco umět. U tebe se zdá jakobys to co umíš zároveň vždycky tak nějak potřeboval.
http://www.youtube.com/watch?v=25SLiZF6T5Q
|
Edited by - neronis on 23/04/2011 16:41:08 |
|
|
Topic |
|
|
|