www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Filosofie
 Analytická filosofie, filosofie mysli, jazyka atd.
 Mysl- biorytmus - čas.
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 10/11/2010 :  09:16:24  Show Profile  Reply with Quote
To o těch zlepšovácích jsem myslel spíš obrazně. Pamatuju si jak jsi něco říkal o něčem ve výrobě, za co ti dělník nakonec nepoděkoval, protože musel víc dřít. To ale není důležité, důležitý je podle mě fakt, že každá doba si sebou podle mě nese určitý model toho co a jak bychom měli vylepšovat. No a dnes to jsou asi spíš jen věci ve stylu hudby a počítačových her, protože o vše ostatní se už postará sériová výroba.

Myslím si, že žiješ v iluzi, že jsou v dnešní době vynálezci a takoví ještě potřeba. Dnes se naprostá většina patentů vymyslí za zavřenými dveřmi ve firmě a to na co nepřijdou, na to se přijde v jiné firmě. Pokud je nějaký technologický prvek neefektivní, stejně se prosadí (jako kdysi VHS), bude se prodávat nehledě na to co by mohlo existovat nebo jak. Už se rozjel ten obchodní kolotoč atd.

Kdybych vedl já nějakou takovou firmu, nebylo by pro mě důležité jak je co kvalitní nebo vymyšlené, ale jak to jde na odbyt. No a vzhledem k tomu, že každý se (naštěstí) na věci kolem sebe nedívá kritickýma očima vynálezce, jde potom o zákazníky, kteří si vybírají podle toho coto udělá a podle vzhledu s tím, že už nemusí přemýšlet nad tím jak ta věc funguje. Je to jako s politikou, kdy nejspokojenější život vede ten, co ji vidí jako sestavu protichůdných atributů, ze kterých si lidi vybírají a ten výběr je absolutní. Jako když se díváš na film a necháš se vtáhnout do děje namísto abys na každém kroku myslel na scénář nebo jak jsou ty záběry nasvícené. Myslím si, že zásadní problém každého tvůrce a každého člověka, který podobné věci hodnotí je v tom, že si už moc nevybavuje způsob, jak se na danou věc dívá normální člověk. Spíš si to zjednodušuje tím, že jejich jinam mířené starosti deklasuje.
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 10/11/2010 :  09:40:54  Show Profile  Reply with Quote
Z čehož vyplývá, že třeba na takovém měřícím přístroji založíš business asi jen v případě, že se zaměříš na nějaké pole působnosti, třeba na trénink hokejových brankářů (nebo něco podobného kde se to dá využít), vystavíš na tom tréninkový plán, založíš si sportovní akademii a podobně. Do té doby je to jen píčovinka. Ještě se to dá možná patentovat samostatně jako veselé kolo štěstí. Ale peníze z toho koukají jen v případě, kdy se do toho navlékne ta business omáčka. Takže když člověk bude jezdit na vlastní pěst po stadiónech a točit s tím hráčům před očima, tak se z těch poznatků možná časem něco vytřískat dá. Hlavně když se získané peníze investují do lékařského screeningu a registrují se ty chybějící fyziologické informace. Takhle nějak to myslím dneska funguje, když se kolem toho 20 let běhá a člověk se může spolehnout na vlastní úsudek (nevypadá před investory jako blázen), tak to přece jenom jde nehlědě na dosažené vzdělání.
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 10/11/2010 :  12:53:23  Show Profile  Reply with Quote
http://www.southparkonline.eu/a13-seria/a13x07/
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 11/11/2010 :  15:17:06  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Pamatuju si jak jsi něco říkal o něčem ve výrobě, za co ti dělník nakonec nepoděkoval, protože musel víc dřít.
Neronisi.
Tak tímto jsi mne dostal. Toto nebyla chyba toho vynálezu,ale systému. Představ si, že ten dělník vyrobil za směnu deset kusů a měl za to sto korun. Díky tomu zlepšováku se nenadřel ani tak jako předtím a za směnu udělal sto kusů a ještě pohodlně.Kdyby dostal za směnu tisíc korun,pak by mne jako tvůrce zlepšováku žehnal a modlil se ke mně. Jenž zde byl systém rovnostářství,čili přišel normovač a ten dělník měl za těch sto kusů jako předtím za deset.A nyní si představ,že jeden dělník dostal ten zlepšovák a udělal těch sto kusů,ale druhý jej nedostal, protože nebyl výrobce (nebyl zájem o zisk) a ten který udělal deset kusů, za to měl korunu a aby si vydělal, musel dřít jako mezek. To nebylo o mně ,ani o kvalitě zlepšováků, ale o systému. Jinka promiň, že tě tak jednoduchou věc vysvětluji tak polopatě.

Ohoo. Pochopil jsi,že by ten měřící přístroj měl fungovat a skutečný význam ustoupil kamsi dozadu a do popředí se tě vtlačil fakt,že by se na tom mohlo vydělat,že by to dalo využít ve sportu,či v medicině a podobně. Že to mělo posloužit k tomu,že chceme mít možnost měřit frekvenci impusů v nervových vláknec, aby se jedna neznámá změnila ve známou už tě příliš nezajímá. Zvláštní že? Zvláštní, ale zcela obvyklé a pokud se já takto na to nedívám, jsem nejspíše hloupý, viď??? Vydržet u tématu je někdy skutečně tím nejtěžším a čím se jedná o větší poznání, tím více vedlejších možností slibujících zisk se nabízí.
Hovoříš o uzavřených výzkumných ústavech plných geniálních mozků a o tom, že nějaký vnější jedinec nemá šanci. Ze skušenosti tě mohu říci,že je často vše docela jinak. On je totiž vždy důležitý nápad a genius bez nápadu je v háji zeleném. Někdy tě k nápadu přivede třeba Pepeee,aniž by si to uvědomil.Pokud dokážeš nápady vidět,pak je to víc než uzavřené výzkumáky a často tě ti vzdělaní geniové vlezou kam mohou,jen aby od tebe takový rozjetý nápad zskali. Když jsem ještě byl ve Škodovce, motali se kolem mne inženýři s výzkumu a zvlášť bratři Kupkové.Vytupovali jako kamarádi,kteří jdou náhodou kolem a tahali ze mne nápady,které potom dopracovávali a sbírali úspěchy. Ono je to všechno jiné, než se tě zdá a máš li nápady, motá se kolem tebe houf kritiků, kteří tě neustále ukazují jaké jsi pako, že na cosi nemáš a nutí tě aby ses bránil a vysvětloval a vysvětloval a na to právě čekají a plní si bloky. Oni si myslí,že jsi tak hloupý,že to nepoznáš. Stačí ukázat, že uč tě to nebaví a v tu chvíli tě začnou šmajchlovat abys pokračoval dál.
Ono k zisku vzdělání stačí dobrá paměť a troška IQ. Mít nápady a mít schopnost vidět zákonitosti, či algoritmy vyžaduje cosi jiného a pokud to študovaní u tebe objeví, už se jich nezvavíš. Einstein nesděl někde v uzavřeném výzkumáku,ale v kanceláři patentového úřadu a školou prolezl s odřenýma ušima,ale dokázal vidět nápady tam, kde je druzí neviděli.

Sláva
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 11/11/2010 :  15:58:53  Show Profile  Reply with Quote
Myslím si, že existuje přímá úměra mezi mnhožství zbytečných informací, jimiž člověk disponuje (z větší části ze vzdělání) a kreativním procesem, schopností vymýšlet nápady. Něco podobného se dá vypozorovat třeba ve filmu, kdy jsme byli kdysi spíše uzavřená komunita a specifické nápady jely jeden za druhým, no a dnes když je těch informací příliš, už se jen kopírují zavedená schémata.

S tím přiváděním k nápadu jsi mluvil ve smyslu jakýchsi informačních mostů nebo jak to bylo. Taky mě dost často napadne něco jen protože se na to v jednu chvíli soustředím a teď někdo pronese nějakou nesouvisející myšlneku, čímž to v mozku "cvakne" a je to. Možná bychom nakonec mohli dospět do stádia, kdy by kreativní proces vlastně nemusel být žádná složitá věda. Což by bylo docela vysvobození, protože v televizi pořád hrajou to samé, nic zajímavého se dohromady venku neděje, se není co divit, že je nejlepší se na všechno vysrat a jít si zakalit...

Mě zajímají peníze především z toho důvodu, protože jen s jejich pomocí je možné rozjet nějaký smysluplný projekt, kde by třeba to taktovací kolo, mělo nějaké využití. Jsem nad tím chvíli přemýšlel a dá se vymyslet taková hra, která bude k dispozici na internetu a kombinací měření a různých úkolů to může být sranda a užitečné zároveň. Myslím si, že jsou peníze to nejdůležitější z toho důvodu, že šetří čas. Člověk s jejich pomocí může nápad rozvíjet.
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 11/11/2010 :  16:32:00  Show Profile  Reply with Quote
http://www.southparkonline.eu/a2-seria/a2x15/
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 12/11/2010 :  06:59:34  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Neronisi.

Peníze jsou zajímavé tím, že jsou v nich akumulované schopnosti. Za peníze si mohu koupit to co ze schopností druhých vzešlo a za to co vzešlo z mých schopností dostávám peníze. No a schopnosti a jejich produkt jsou v lidské společosti základem a příčinou proč se vlastně lidé do společnosti spojují.Peníze dávají člověku navíc možnost schopnosti akumulovat a získat v pravý čas i když právě člověk dané schopnosti nemá (třeba ve stáří). Čím více máš peněz, tím více schopností druhých si můžeš koupit. Nemáš li peníze,pak tvému životu mohou sloužit jen okamžité schopnosti a jejich využití. O ničem jiném peníze nejsou.

Sláva
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 12/11/2010 :  08:58:26  Show Profile  Reply with Quote
Přesně tak, potom je jen otázka které ty okamžité schopnosti to jsou, a které peníze vynáší. V tomto kontextu zaměřit se na činnost, která nemá mainstreamový charakter, může jen úplný idiot. Nebo je to taky tak, že existují lidé, kteří neumí nic jiného. On je problém v tom, že je ten mainstream dost úzce specifikovaný, ve společnosti neexistuje diverzita zájmů, protože neexistuje jakákoli jiná diverzita. Třeba já osobně, až se mi podaří zaměstnat, se budu věnovat nějaké pseudoprogramátorské činnosti jako koníček a doufat, že se chytím v herním průmyslu. Možná se pokusím něco napsat, i když jsou knihy dnes k hovnu a nejspíše to skončí zase v šuplíku jako ty předchozí. Jen pokud má člověk ty sny trochu jinde, nedá se to podle mě generalizovat tak, že je vše o schopnostech, spíš o jakémsi specifickém vkusu, kdy má člověk tendenci dělat hlavně to co je populární. Takže třeba na facebooku jsou populární blondýnky co se natáčejí na video a mluví o svém makeupu.
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 12/11/2010 :  09:07:20  Show Profile  Reply with Quote
http://www.southparkonline.eu/a2-seria/a2x17/
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 14/11/2010 :  09:43:24  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Neronisi.

Plánovat si můžeš kde co,ale vždy tě bude nějaká maličkost překážet v dosažení cíle a ta maličkost pro tebe bude nepřekonatelná. Pak přijde nějaké pako, které neví kolk je jedna a jedna .Ty se budeš dívat,jak mu to jde, jak na tom bohatne a jak se na tebe dívá skrz prsty,protože on je ten úspěšný a ty jsi pako.
Pokud toto nedokážeš vydýchat,pak se dej na havíře, nebo bezdomovce, jinak se s toho zblázníš. Tím nejlepším je dát se na důschodce. Potom tě chodí peníze poštou, přestane tě zajímat tvoje společenská úroveň a vše máš na háku. Potom se směješ, jak nějaký aktivní bojovník na tebe hází hnůj a třeba ho ještě dráždíš aby tě lépe bavil svou bojovností.
Problém je v tom, že důchod dostaneš většinou tehdy,když jsou tvé biorytmy pomalé,čili čas tě běží rychleji.Prostě se probudíš a už abys znovu odestýlal postel. Takže se začneš zabývat tím,jak biorytmy zrychlit a své vnímání času spomalit a to tě pohltí i tu trošku času, které máš.

Sláva

Edited by - Miloslav Bažant on 14/11/2010 09:44:07
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 14/11/2010 :  10:48:06  Show Profile  Reply with Quote
Zkusím to jinak. Řekněme, že bych měl zájem prodávat něco, co moc na odbyt nejde, ale má to jakousi společenskou hodnotu. Třeba nějaké pseudofilosofické-pseudopsychoanalytické teorie a pojednání. Protože jde o obor, který se motivační analýzou a těmito věcmi také zabývá, mohl jsem dospět k názoru, že ten, kdo se tyto věci snaží vyhodnocovat kvůli nějaké podvědomé formě uspokojení (přední laloky), jako například nějaký společenský význam, touha vítězit nad druhým za nevyrovnaných podmínek (závist) a tak, no tak jsem přišel na to, že bych vymyslel hovno, protože tyto podvědomé mechanismy jsou úplně k hovnu.

Filosofie je totiž specifická tím, že sama sebe limituje jakýmsi perverzním zápalem, který už z principu evokuje. Vysvětluju si to tak, že je každý filosof v podstatě napůl zakřiknutý buzík nebo úchyl, který má zvrácenou touhu v hrabání se v lidské mysli, což má na něj přirozeně vliv, protože s podobným přístupem společnost při své výchově (role matky, otce) a tak nepočítala. No a co si člověk může tak maximálně vybrat je to jakým směrem se jeho perverze vydá. Tady dost dobře nevím jak to funguje, protože je to pro mě dost nechutný obrázek pokaždé když se nad tím zamyslím, ale obvyklý model je hipísácký buzerant, který pečuje o nějaké ideály, protože se mu líbí dělat s nimi anální sex.

Teď trochu přeháním, ale když si ty extrémy odfiltruješ, tak bys mohl dostat zhruba obrázek jak to funguje. No a toto všechno směřuje k tomu, že se člověk soustředí především na svou perverzi, nikoli na eventuality nebo racionální předpoklady jako takové.

No a v takovém případě by mi bylo jedno, kdybych dokázal vymýšlet něco, v čem ostatním brání jejich obliba v análním sexu. Protože bych si uvědomil, že se můžu soustředit v podstatě na cokoliv, tedy budu preferovat především cestu, která reálné a okamžité předpoklady pro zajištění finanční budoucnosti má. Všechno ostatní je jen koníček, protože kdyby to bylo jinak a ten postup by nedával smysl vzhledem k pudu sebezáchovy a dalším možnostem, znamenalo by to, že bych se musel začít uspokojovat v tom jediném co by mi zbylo, a to je perverzní anální masturbační sex.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 12/02/2011 :  10:17:03  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Neronisi.
Nevím, možná tomu tak u filosofů je,ale já jsem spíše analytik a nikoliv filosof.Anální sex je pro mne díky analýze pohnutek vedoucích k takovému jevu pouze jeden ze spůsobů onanie a tak mne vůbec nezajímá.Nezajímá mne tedy ani to,čemu říkám filosofická onanie,čili neplodné kdákání o tom, co bylo dávno vysloveno a dávno bylo poznáno, že jde o omyl.Pokud filosofie,pak současná odpovídající světu který je dnes a soudobému poznání příčin a následků,či ještě lépe posunutí této hranice.To je skutečný a plodný sex.Homouši jsou pro mne pouze skupinou lidí nahrazujících sex vzájemnou onanií a stejnými homouši jsou pro mne neplodní filosofové hrabající se pouze v tom co bylo aby vypadali mourře a vzdělané.S těch nic nového nevznikne,pouze jejich sebevědomí a jejich já stopoří či dojde k orgasmu,při kterém se dívají kolem, jestli všichni koukají.

Sláva
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 12/02/2011 :  10:32:40  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Neronisi.
Ono to funguje.Byl jsem tři neděle v nemocnici a dle svého zvyku se v takových chvílích schoulím do sebe a v takovém stavu to přečkám.Nyní jsem to analyzoval a zjistil,že tím zpomaluji své biorytmy a stejný časový úsek vnímám jako dobu mnohem kratší. Začínám s tím experimentovat, učím se zpomalovat a zrychlovat své biorytmy a tím zrychluji, nebo spomaluji vnímání času.Jen je to opět sada informací nepřenosná,čili je to vše neměřitelné a subjektivní. Jenže je možno sledovaz vedle toho i ostatní živé tvory,rychlost jejich srdečního rytmu vzhledem k délce života.Spolu s těmi experimenty docházím k názoru,že to vše odpovídá a funguje.Zpracovávat to nehodlám, na to nemám energii,ale vědcům bych toto téma vřele doporučoval a ukazuje se v logice i propojení na fyziku hlavně teorii o rychlosti světla.
Já již nechci pouště myšlenky do tak rozsáhlých kombinací,ale ukazuje se zde okno k veelkým poznáním, to říká můj náhled.

Sláva
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 12/02/2011 :  11:25:44  Show Profile  Reply with Quote
Slávo, zkus si vzpomenout na své subjektivní vnímání času těsně před koncem oné léčby. Řekněme přesně v nejzazším místě kdy jsi ještě nevěděl jak dlouho tam budeš, ale přitom si tam už třeba dva týdny byl. V danou chvíli ti toto období podle mě mohlo připadat jako věčnost. Pokud ne, patrně sis k tomu pobytu vytvořil nějakou oblibu (pěkné sestřičky).

Mířím k tomu, že každý subjekt má podle mě tu vlastnost přisuzovat určitému období nebo zkušenosti podmínky, jež se vztahují k současně prožívaným zkušenostem. Takže pokud si se vrátil domů k ženě a dostal si už minimálně 2x ráno kávu s koláčem, můžeš tuto zkušenost vyhodnocovat jako překonanou, tímpádem kratší navzdory tomu co sis o ní v dané chvíli myslel.
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 12/02/2011 :  13:37:04  Show Profile  Reply with Quote
http://www.southparkonline.eu/a1-seria/a1x11/
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum © (c) 2009 webmaster Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000