Author |
Topic |
µ???????
Aktivní uživatel
Czech Republic
295 Posts |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 25/08/2010 : 19:51:00
|
Neronisi. Vůbec jsem tomu neporozuměl.Nevím co znamená kryptofašista. Celkově v tom vidím chaos a nemám se čeho zachytit.Asi je to nějaké blbnutí věkem, či co.Skus mně nadhodit nějaký záchytný bod.Předpokládám, že víš proč jsi toto nabídnul. Nabízet někomu cosi ve vlastním zájmu aby ten druhý pracoval za mne s tím,že poukazuji na zisk, který s toho bude mít,ale ve skutečnosti zisk budu mít já??? Jedná se o toto? Pokud ano, pak tento názor může vzniknout,protože i tak lidé jednají.Vyvrátit to nemohu a ani nechci. Pokud se nad tím zamyslím, mohlo by to tak i dopadnout.Kdosi by pracoval na tom co nabízím,ale ve výsledku by s toho vlastní zisk neměl, protože by bylo známo, že je to moje práce a vlastně bych tomu ani nemohl zabránit.To je skutečně zajímavé a chápu,že si tuto možnost může kdekdo uvědomit a pak o to nemá zájem i když by byl schopný pokračovat.Jediné logické řešení by potom bylo založit tým a eventuelní úspěch by byl úspěchem týmu.Jinaou možnost nevidím.Pokud by byl poznání v počáteční fázi, mohlo by být přijato a kdokoliv by v něm mohl pokračovat.Pokud je to v určité spojité podobě s logika je nějak propojená, toto nebezpečí zde je. To by ale znamenalo,že nikomu nejde o věc samou,ale o to, co s toho může pro sebe vytěžit.A já jsem si naivně myslel,že jde lidem o věc samou a o to co přináší všem.Asi jsem usuzoval dle sebe a na tuto variantu jsem vůbec nepomyslel. Pokud si toto uvědomovali ostatní,pak se na mne museli dívat jako na člověka, který je chce využít ve svůj prospěch. No fuj.Vzniklý odpor je potom zcela logický a nezájem o to co nabízím také.Kdo by se snažil, namáhal si hlavu,když úspěch by byl můj? Nojo, ale já myslel že by to byl úspěch všech zůčastněných.Vždyť k mnohému bych vůbec bez těch ostatních vůbec nedošel. Jsem asi trestuhodně naivní. I totální blbina může člověka přivést k čemusi co nechápal, nebo si vůbec neuvědomoval.Přinesl jsem vše příliš hotové.Přijít s něčím co je v začátku je nesmysné.Takže zde chybí řešení.
Sláva |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 26/08/2010 : 16:46:48
|
No nevím, mě to bylo tak nějak u prdele, prostě jsem reagoval na větu o tom jak někdo mladý může brát náhradní život na internetu vážně. Přitom si úplně běžně vytvoří nějakou vysněnou realitu a postoj, ve kterém jede a je to v podstatě to samé.
Myslím si, že život je jen o tom neustále něco nahrazovat něčím jiným. Své starosti starostmi jiných, nějakou výslednou aspiraci o domově a pohodové práci nějakou dočasnou o novém okapu a první výplatě. Ve své podstatě se dá všechno všelijak nahrazovat a je v podstatě jedno o co jde. Jde jen asi o to jaký má člověk sen nebo tak. Třeba já si své sny vždycky představoval úplně jinak než jak by byly realizovatelné v reálu, a tak zcela nevím, kromě peněz a spánku co vlastně chtít. Zase na druhou stranu mě můžou nasrat jenom tyhle dvě věci, což se celkem hodí. |
Edited by - neronis on 26/08/2010 16:48:14 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 26/08/2010 : 17:28:41
|
Neronisi. ..................................... prostě jsem reagoval na větu o tom jak někdo mladý může brát náhradní život na internetu vážně. Přitom si úplně běžně vytvoří nějakou vysněnou realitu a postoj, ve kterém jede a je to v podstatě to samé. ....................................... Vážně-nevážně? O to snad ani tolik nejde.Někdo hraje automaty,protože tomu podlehne. Myslíš že to bere vážně, nebo nevážně.Prostě to dělá i když by mohl dělat cosi jiného, třeba i příjemnějšího.Pak si to třeba uvědomí,ale ten čas už zpátky vrátit nemůže. To platí pro každého i mne.Vytvořil jsem si systém .Střídám sezení u kláves se sezením u počítače i když si stále uvědomuji,že tím cosi zanedbávám a cosi ztrácím.Jenže ten čas u kláves trávit musím,protože musím obmněňovat repertoár a u počítače si vyčistím hlavu ,odpočinu si a pak mohu pokračovat u kláves.Pak si uvědomím,že jsem měl dělat cosi jiného,že na tento sedavý spůsob života mohu šeredně doplatit.Jediné co by měl člověk brát vážně je život a to že čas stále běží a nejde vrátit.A tak si člověk uvědomuje co by měl dělat,ale stejně to nedělá a pak lituje že to neudělal.Pozdě.Kdybys mně však moudře říkal,že bych měl vše změnit,najdu si haldu argumentů pro tento spůsob života. Prostě si dokážu poručit,ale ne se poslechnout a pak si nadávám, že jsem se neposlechl. A čas běží.
Sláva |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 26/08/2010 : 17:39:50
|
No jo, mě běží nejen čas, ale i peníze (úroky z půjček), na to ostatní seru.
Já ti chtěl jen nějak obšírněji vysvětlit jaké jsou mé motivy. Moc o tom tady na fóru nemluvím, tak ať víš. Já jsem nebyl nikdy moc dobrý ani v plánování nebo zohledňování nějakých eventualit. Myslím si, že třeba při analýze hodně těžím z toho, že mi v podstatě na moc věcech nezáleží, ony jsou zásady dost velká překážka, hlavně v této společnosti. Pro tebe ne, ty máš jinou hlavu. |
Edited by - neronis on 26/08/2010 17:43:56 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 27/08/2010 : 07:53:20
|
Myslím si, že třeba při analýze hodně těžím z toho, že mi v podstatě na moc věcech nezáleží, ony jsou zásady dost velká překážka, hlavně v této společnosti. Pro tebe ne, ty máš jinou hlavu. Neronisi. To není překážka,ale zřejmě to asi bude podmínka. U mně je tomu naprosto stejně.Mně v podstatě také téměř na ničem nezáleží.Výsledkem toho je cosi jako absolutní svoboda a ta je k analýzám tín nejnutnějším.Kdyby mně na něčem záleželo,stalo by se to nepřekonatelnou zábranou. Mně nezáleží ani na tom, jak mne ostatní vidí.Kdyby mně na tom záleželo,pak bych se v mnohém omezoval aby mne viděli lepšího, než jsem. Ty úroky a splácení dluhů je strašná věc.To co člověk získá dluhem,by mělo mít vyšší hodnotu, než toto, nebo by mělo vést k zisku a rychlé návratnosti.Pokud člověk udělá dluh jen pro chvilkovou radost,pak mám dost velký problém to chápat.Znám lidi v okolí, kteří si vzali půjčku na dovolenou.Dovolená se jim jak říkají nepovedla a dluh a úroky splácejí dodnes.Když se jich dnes zeptáš,jetli ta chvilka příjemna stála za ta léta dřiny,jen mávnou rukou a řeknou,že by to již nikdy neudělali.Já se dluhům vyhýbám jak čert kříži a přesto jsem i já dluh měl,když jsem neměl jinou možnost.Ženská si mně lehla do kláves, řekla sorry a zmizela.Já měl kalendář her plný,ale spojení na zákazníky jsem neměl.Peníze na nové klávesy také ne a tak jsem prodal náklaďák (sklápěčku)a vzal jsem si klávesy na lising.Zpaltil jsem za ně o téměř deset tisíc víc, než by stály za hotovémale problém byl vyřešený. Návratnost investice nebyla ani rok a už jsem byl v plusu a vydělávají dodnes. Někdy prostě člověk nemá na vybranou.
Sláva |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
|
Topic |
|
|
|