Author |
Topic |
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 16/08/2010 : 22:40:14
|
Tím to Topicem bych se chtěl zeptat jak se utváří náš vlastní osud. Jest-li je to souhra určitých důsledků různých příčin a nebo jak si myslím já a zastávám názor že je to sled našich předem daných obsahových vzorců našeho myšlení. Které si ukládáme do našeho iracionálna a na základě vyvolaných autosugescí vznikají sugesce které utváří a formují děje a situace ve kterých se ocitáme a které si utváříme již mnohem dřív než je pak nakonec sami prožijeme. A v nichž se tak sami díky svému myšlení po sléze ocitáme.
Milan.Miló.
|
|
navi
Ultragrafoman
2839 Posts |
Posted - 17/08/2010 : 00:44:52
|
Osud nám vytvárajú podmienky a my. |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 17/08/2010 : 09:20:54
|
Můj názor na osud. Osud je vše co bylo a stalo se tak jak se stalo.Toto změnit nemůžeme. To co bude záleží na nás ,vlivu okolního světa a náhodám.Že bylo cosi předem dáno můžeme říkat pouze o tom co bylo a někdy můžeme i určit, čím to bylo dáno.Co bude můžeme vyvozovat díky skušenosti s toho co bylo,ale většinou neznáme všechny možné vlivy,které to ovlivní. Takže můžeme dělat prognozy budoucnosti s určitým stupněm pravděpodobnosti. Jinak nic.
Přišla dcera domů a říká matce." Tak jsem mámo v jiném stavu." " To je osud!" zabeduje matka. " Hovno o sud mámo, o vrata mně bral"
MB |
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 17/08/2010 : 09:49:11
|
Jest-li si jsme do určité míry vědomi svým jednání a to tím že co do naši mysli v pustíme a v iracionálnu zasejeme tak vznikají samotné děje které nás ovlivňují. Neboli se v podvědomí dostává do popředí obrazotvornost ovlivňovaná naším cítěním do takové míry že vzniká děj který nás provází našimi představami který pak zcela jistě můžeme říci že se utváří náš vlastní osud. Tedy něco co nás zvenčí neohrožuje a nehází nám klacky pod nohy. Protože děje plné nám známých obrazů se tak ztvárňují a přetvářejí v samotné děje které si tak utváříme a tak zcela prožíváme. Na základě našich vnitřních scén plných představ.
Milan.Miló.
|
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 17/08/2010 : 10:03:36
|
Milane Miló. Je to tak překombinované,až je to nesrozumitelné. O čem vlastně mluvíš, stále je to ještě o nesmrtelnosti polárního chrousta? Skus se na to podívat s pohledu lumbalitní usurpace submateriální proturbenizace a skus vzít na zřetel i systém parního stroje.Měl bys pak dojít k definici osudu.
MB |
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 17/08/2010 : 10:11:34
|
Miloslave
--------------------------------------------- Milane Miló. Je to tak překombinované,až je to nesrozumitelné. O čem vlastně mluvíš, stále je to ještě o nesmrtelnosti polárního chrousta? --------------------------------------
Miloslave já mluvím o tom že osud podle mě vzniká na samotném základu našeho myšlení. Tedy podle toho jaké obsahové vzorce myšlení máme takový si ostatně i mi sami vytvoříme svůj vlastní Osud.
Milan.Miló.
|
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 17/08/2010 : 10:51:20
|
Miloslave já mluvím o tom že osud podle mě vzniká na samotném základu našeho myšlení. Tedy podle toho jaké obsahové vzorce myšlení máme takový si ostatně i mi sami vytvoříme svůj vlastní Osud.
Milan.Miló. Jenže to považuji za chybné tvrzení.Může to být jednou podmnožinou množiny vlivů vytvářejících to co bude následovat,čili osud.Ty si můžeš dělat vizi budoucnosti a vnějším vlivem se vše změní, třeba tě spadne taška ze střechy na hlavu. Měl jsi tu tašku ve své vizi? Čili budoucnost vytváří mnoho vnitřních i vnějších vlivů většinou nepředvídatelných.Prognozu můžeš dělat pouze s těch předvídatelných a nebo plácat cokoliv s tím,že budeš spoléhat na náhodu. Ber to tak,že příkladně provedu analýzu algoritmu života planety, zjistím, že je život planety v ohrožení a poznám co život planety ohrožuje. Vytvořím tedy prognozu budocnosti a budu tvrdit,že život na planetě zanikne a třeba doložím proč k tomu dojde.Jenže lidé díky tomuto tvrzení to nebezpečí poznají a dokáží vyřadit s algoritmu to co k zániku života planety svou fukcí vede. Tím se ale změní logika toho algoritmu a ve výsledku jsem se v prognoze budoucnosti, čili osudu planety mýlil.Ty můžeš tvrdit,že právě to byl osud planety a moje role v tom byla daná. Jenže to můžeš tvrdit až když poznáš ten výsledek, čili osud je vždy to, co proběhlo v minulosti.Ano to vše v minulosti je osud a nelze to změnit.To v budoucnosti se stane osudem, až to bude minulost.Do té doby se toto může díky kvantu vnějších i vnitřních vlivů vyvíjet jakkoliv.
MB |
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 17/08/2010 : 11:10:31
|
Miloslave
-------------------------------------------------
Milan.Miló. Jenže to považuji za chybné tvrzení.Může to být jednou podmnožinou množiny vlivů vytvářejících to co bude následovat,čili osud.Ty si můžeš dělat vizi budoucnosti a vnějším vlivem se vše změní, třeba tě spadne taška ze střechy na hlavu. Měl jsi tu tašku ve své vizi? Čili budoucnost vytváří mnoho vnitřních i vnějších vlivů většinou nepředvídatelných. -----------------------------------------
Miloslave zajisté nejspíš máš pravdu v tom že osud dotváří mnoho prvků zvenčí. Které mohou onen stav osudu narušit i do té míry že ti spadne ze střechy na hlavu taška. Ale stav mysli který si i přesto vytváříš svým myšlením tě zcela jistě přivede k poznání že co si zasel do podvědomí to taky i ostatně sklidíš. A to do té míry do jaké se tvé pozitivní či negativní názory zcela spoluutvářejí se zákonem karmy tedy přírodním jediným zákonem akce a reakce.
Milan.Miló.
|
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 17/08/2010 : 12:06:11
|
Milane Miló. Ale stav mysli který si i přesto vytváříš svým myšlením tě zcela jistě přivede k poznání že co si zasel do podvědomí to taky i ostatně sklidíš. A to do té míry do jaké se tvé pozitivní či negativní Ano,ale i tento faktor může být změněn,či ovlivněn vnějšími faktory,které většinou vůbec nemůžeš předem předpokládat. Od narození ukládáš do své paměti informace polárně a to dle okolností za kterých byly tyto informace uloženy.Rozvojem řeči propojuješ určitým spůsonem slova a smyslové informace do určitých vazeb a tvoříš určitou síť smyslových a slovních informací. To je určujícím faktorem toho jak vzniknou tvé názory, tvůj pohled na svět i tvé vize o budoucnosti.Dle toho si i určuješ směr, kterým chceš aby se tvá budoucnost vyvíjela.Čili s tenou v tomto ohledu souhlasím,ale je to jen jeden faktor z mnoha a ještě není konstantní,ale je zde možnost změny,díky tomu,že poznáš určté zákonitosti které jsi neznal a díky tomuto poznání změníš propojení těch sítí ve své mysli, čili získáš nové názory,třeba protichůdné k těm bývalým. A pak si volíš zcela jiný směr svách vizí i snah.Stačí jedno malé poznání se kterým jsi předtím nemohl počítač a tvoje snaha o tvorbu budoucnosti se zcela změní.Stejně tak můžeš potkat člověka,který tě ukáže své názory,své vize a svou logiku a ty poznáš,že je tato správnější než ta tvoje a co jsi tvořil nyní změníš a vytvoříš si vizi i směr do budoucnosti jinou. To že toho člověka potkáš také nemůžeš předvídat stejně jako tu tašku ze střechy.
MB |
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 17/08/2010 : 12:26:01
|
Miloslave
-------------------------------------------- Ano,ale i tento faktor může být změněn,či ovlivněn vnějšími faktory,které většinou vůbec nemůžeš předem předpokládat. Od narození ukládáš do své paměti informace polárně a to dle okolností za kterých byly tyto informace uloženy.Rozvojem řeči propojuješ určitým spůsonem slova a smyslové informace do určitých vazeb a tvoříš určitou síť smyslových a slovních informací. -------------------------------
Miloslave jest-li ve svých myšlenkách a jejich obsazích dominují různé představy od kterých se odvíjí další a různé děje které si utváříš k obrazu svému je zcela jisté že jak tyto obrazové pochody ovlivňují tvé iracionální podněty a nutí tě k tomu si utvářet svou sugescí různé dějové situace. Tak potom zcela zjistíš jak moc se v životě střetáváš s lidmi a v samotných situacích o kterých si možná kolikrát myslíš žes je už někdy prožil.
Milan.Miló.
|
|
|
okref
Velmi aktivní uživatel
672 Posts |
Posted - 17/08/2010 : 12:48:47
|
Náš osud se vytváří činností. Na počátku byl klid. Pohyb a činnost, kterých se bytost jala započal zároveň utvářet její osud. Osud má jen dvě volby: činnost a pohyb nebo klid. Klid není nicotou, zrovna tak není ćinnost a pohyb absolutní činorodostí. Obé přináší stejné uspokojení. Jen rozpolcenost mezi nimi a nerozhodnost volby přináší nespokojenost.
Co každý chce, to dostane. Každý chce to, co myslí. Myslí to, co prožívá. Prožívá to, co je. Je to, co chce být. Chce být klidem nebo pohybem. |
Edited by - okref on 17/08/2010 12:50:06 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 17/08/2010 : 13:01:38
|
Tak potom zcela zjistíš jak moc se v životě střetáváš s lidmi a v samotných situacích o kterých si možná kolikrát myslíš žes je už někdy prožil. Milane Miló Tak toto možné je a dokonce bych řekl, že jsem se s tím i několikrát v životě setkal.To je ale věc různých asociacím určitých podnětů,které člověk téměř nevnímá,ale které ovlivňují jeho pocity a vzpomínky. Někdy přijdeš do místnosti ve které jsi nikdy nebyl a máš dojem, že jsi tam již někdy musel být.Pokud však k tomu chceš přijít na kloub a začneš se rozhlížet kolem sebe,tu příčinu můžeš nalézt. Mohou tam být stejné hodiny, ale i třeba jiný nábytek postavený do formace podobné té se kterou jsi se někdy setkal a nebo může být vše vizuální odlišné od toho s čím ses již setkal,ale může tam být zvukový či čichový vjem shodný s čímsi známým.To již mne nevzrušuje a naučil jsem se ty shody hledat a nalézat.Pak vím, že jsem tam nikdy nebyl,ale je tam cosi určitého s čím jsem se již předtím setkal. No a je po záhadě. Dmes mám toto tak dokonale zvládnuté,že vznikla schopnost toto u lidí ostatních uměle vyvolávat a pak se bavit tím,jak bádají v paměti a vymýšlí si cosi o tom, že zde byli v minulém životě a to i tehdy, když je jim třicet a toto místo,které v minulém životě navštívili je rok staré.A tak jim poté motám hlavu dotazem, zda zde nebyli v budoucím životě, že čas není jen minulost,ale i budoucnost a že o čase toho víme málo. Někteří i takový nesmysl přijmou a začnou rozvíjet prapodivné teorie a hypotézy.Zajímavé na tom je, že to jsou mnohdy vysoce inteligentní a vzdělaní jedinci.Sledovat lidi bývá někdy velmi zajímavé a někdy i zábavné.Pozná li člověk lidské myšlení,pak zjistí jak jsou lidé manipulovatelní a to bez ohledu na IQ, či vzdělání.Získají li však tuto zlaost procesu myšlení, stávají se proti takovým manipulacím zcela imunní,protože je dokáží identifikovat. Nojo,ale co to má společného s osudem?
MB |
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 17/08/2010 : 13:07:20
|
okref
--------------------------------------- Náš osud se vytváří činností. Na počátku byl klid. Pohyb a činnost, kterých se bytost jala započal zároveň utvářet její osud. Osud má jen dvě volby: činnost a pohyb nebo klid. Klid není nicotou, zrovna tak není ćinnost a pohyb absolutní činorodostí. Obé přináší stejné uspokojení. Jen rozpolcenost mezi nimi a nerozhodnost volby přináší nespokojenost.
-------------------------------
Okref máš zcela pravdu v tom že vše Je utvářeno a vytvářeno činností která Je zcela jistě i tvořivostním prvkem který Se zcela dokonale zrcadlí a odvíjí Tak v důsledku i od klidu.
---------------------------------- Co každý chce, to dostane. Každý chce to, co myslí. Myslí to, co prožívá. Prožívá to, co je. Je to, co chce být. Chce být klidem nebo pohybem. -----------------------------
Zcela za jisté tak jak každý myslí a co Si v skrytu srdce přeje to se mu i dokonale splní. Protože mysl která je nespoutaná a stále v pohybu Vytváří živnou půdu pro samotný prožitek člověka A toho čím chce ve skutečnosti být.
Milan.Miló.
|
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 17/08/2010 : 13:21:07
|
Miloslave
-------------------------------------- Nojo,ale co to má společného s osudem? ---------------------------------
S osudem to má společné asi to že obraz který člověka vnitřně provází je zcela nezaměnitelný a individuální projekcí který každý člověk sám prožívá. A jeho prožitky se rovnají jeho samotnému obsahovému myšlení. Které se odvíjí od vnějších ale především i vnitřních událostí které člověka pod tíhou a vlivem zcela ovlivňují a přetvářejí.
Milan.Miló.
|
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 17/08/2010 : 17:11:10
|
Milane nevím zda máš na mysli tohle, ale osobně to vnímám takto:
Každého člověka definuje jakýsi emocionální balíček, do nejž patří jeho iracionální touhy, neduhy, vše k čemu má odpor, co jej přitahuje, co vyhledává atd. Tento balíček si do jisté míry získává v průběhu života a v podstatě utváří jakýsi komplex vnímání, které se začne soustředit právě na prvky okolí, jež jej třeba zajímají.
Svět je totiž přeplněn informacemi a různými příležitostmi. Svou cestu si jedinec do jisté míry definuje vlastním vkusem a právě tímto balíčkem jeho iracionálních vlastností.
S tím souvisí i typy osobností, jež vyhledává, způsob, jakým s nimi komunikuje a následná hierarchie v komunitě. Dále žáleží na tom kolik takových balíčků je navzájem kompatibilní, kde se nachází, jaké prostředky mají k dispozici atd.
Tedy "osud" neboli budoucnost jedince, je do značné míry definován tím o jakého člověka vlastně jde. Z čehož vyplývá i jeho další směřování, protože třeba dobrák od kosti dělat nájemného vraha asi nebude.
Osud člověka je tedy definován tím, jakými iracionálními vlastnostmi takový člověk disponuje. Pokud tedy odhlédmene od místních podmínek a množství příležitostí, fungovalo by to v ideálním případě tak, že by si každý člověk našel na základě svých vlastností ideální prostředí, ve kterém by se bezproblémově realizoval. Nicméně za přepokladu nutnosti zajištění spousty dílčích prvků, finančních prostředků, intelektuální/fyzické výbavy, role náhody, vlivu stárnutí, fyzické atraktivity, morálního dogma ve společnosti atd. se tento "osud" redukuje ve výsledku pravděpodobně jen na několik příležitostí k tomu aby se člověk své ideální realizaci přiblížil. |
Edited by - neronis on 17/08/2010 17:11:49 |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 17/08/2010 : 17:53:43
|
NNeronisi.
To je jinými slov totéž co jsem mu odpověděl já.
MB |
|
|
Topic |
|