www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
www.FILOSOFIE.cz Diskusní fórum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Filosofie
 Libovolné téma
 Ztracené civilizace
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 15/08/2010 :  16:09:51  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Objeti byly brány jako pojítko mezi světem reality
A světem duchovna.
Milane Miló.
Mluvíš zde o obětech, nebo objížďkách?
Mám li cosi objeti v tomto případě pojítko,pak se ptám na čem to mám objeti. No nic, já si dělám jen srandu a také mám fůru gramatických nesrovnalostí a překlepů. Navíc je nemohu ani dodatečně opravovat,protože mně v nabídce chybí ikona Editovat.
Skus mně nějak vysvětlit to pojítko. Svět je jen jeden a obsahuje realitu a duchovní stránku věci.Duchovnem je možno se realitě přiblížit i vzdálit,ale stále je to v rámci jednoho světa. Tak to vidím já,ale pak mně nějak nedochází logika tvých slov.Duchovnem je možno poznávat stejně tak božstva jako skutečné zákonitosti,ale že by někdo někoho obětoval díky třeba vědeckému objevu, který je tím přiblížením se duchovna realitě jsem ještě neslyšel.Skus mně to prosím, nějak vysvětlit.Asi mně to nějak nemyslí.

MB
Go to Top of Page

Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts

Posted - 15/08/2010 :  16:53:26  Show Profile  Reply with Quote
Miloslave

-------------------------------------

Skus mně nějak vysvětlit to pojítko. Svět je jen jeden a obsahuje realitu a duchovní stránku věci.Duchovnem je možno se realitě přiblížit i vzdálit,ale stále je to v rámci jednoho světa. Tak to vidím já,ale pak mně nějak nedochází logika tvých slov.Duchovnem je možno poznávat stejně tak božstva jako skutečné zákonitosti,ale že by někdo někoho obětoval díky třeba vědeckému objevu, který je tím přiblížením se duchovna realitě jsem ještě neslyšel.Skus mně to prosím, nějak vysvětlit.Asi mně to nějak nemyslí.
---------------------------------

Miloslave realita tedy to co nás obklopuje
v tom to světě vzniklo na úkor světa vnitřních
oscilací.
Tedy mikrosvěta který tvořil svět makrokosmu.
A proto duchovní podstata věci vždy pramení
z našich vnitřních prožitků které se zrcadlí
v tom to světě reality.
Kdyby člověk byl ochuzen o tvořivostní aspekt
své představivosti.
Tak by to co tě dnes obklopuje nemohlo být ani
vymyšleno na tož aby to vůbec bylo ku prospěchu.
Všech lidí.

Milan.Miló.

Go to Top of Page

Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts

Posted - 15/08/2010 :  17:19:39  Show Profile  Reply with Quote
Miloslave

Tím jsem chtěl jen říci že svět
V minulosti byl provázen božstvy
Od kterých se odvíjel náš vnitřní
Svět ve kterém se tak dokonale korespondovali
Vlastnosti oněch lidí kteří byly vsazeni
Do oné společnosti a doby.
A proto se jim přinášely různé objeti
Či obětiny.
Tak aby seto vše doplňovalo a oni
Bozi byly tím co lidi uznávali
Neboť dokonale prostupovali ony
Zákonitosti přírody v jediný harmonický
Celek.

Milan.Miló.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 16/08/2010 :  11:16:21  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Milane Miló.

POkud čtu i mezi řádky vychází mně zvláštní vzorce. Celek si můžeme označit písmenem C.Známo písmemem Z a neznámo písmenem N.
Svět se tedy rovná C-Z a zbytek je rovný N.Čili vnímání světa je nekompletní. Nahradím li veličinu N veličinou božstev B,pak je Z+B=C. Čili vznikne zde kompletní chápání světa. Jenže takto je možné vnímat pouze jsou li ta písmena bez hodnot. Jakmile jsou k písmenům přidány hodnoty,pak C=100, Z30,B= 70.Čili C100= B70+Z30. Jenže pak dojde k novým poznáním, čili se změní hodnota Z třeba o 10. C100 se pak rovná Z40+B60,protože víc než C 100 není možné.Roste li hodnota Z, musí zákonitě klesat hodnota B. A tak pragmaticky myslící lidé užívají spíše toho N, než B a věřící se snaží zvýšit hodnotu B i tehdy, je li vysoká hodnota Z, čili snaží se přesáhnout hodnotu C na vyšší 100%,což není možné.Rozhodující je hodnota Z a pouze ten zbytek může být hodnotou N, nebo u určitých lidí hodnotou B.
Doufám, že jsem tě tamotal hlavu,ale nedoufám v to, že bys to pochopil.

MB
Go to Top of Page

Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts

Posted - 16/08/2010 :  19:57:30  Show Profile  Reply with Quote

Miloslave

-----------------------------------------------
Milane Miló.

POkud čtu i mezi řádky vychází mně zvláštní vzorce. Celek si můžeme označit písmenem C.Známo písmemem Z a neznámo písmenem N.
Svět se tedy rovná C-Z a zbytek je rovný N.Čili vnímání světa je nekompletní. Nahradím li veličinu N veličinou božstev B,pak je Z+B=C. Čili vznikne zde kompletní chápání světa. Jenže takto je možné vnímat pouze jsou li ta písmena bez hodnot. Jakmile jsou k písmenům přidány hodnoty,pak C=100, Z30,B= 70.Čili C100= B70+Z30. Jenže pak dojde k novým poznáním, čili se změní hodnota Z třeba o 10. C100 se pak rovná Z40+B60,protože víc než C 100 není možné.Roste li hodnota Z, musí zákonitě klesat hodnota B. A tak pragmaticky myslící lidé užívají spíše toho N, než B a věřící se snaží zvýšit hodnotu B i tehdy, je li vysoká hodnota Z, čili snaží se přesáhnout hodnotu C na vyšší 100%,což není možné.Rozhodující je hodnota Z a pouze ten zbytek může být hodnotou N, nebo u určitých lidí hodnotou B.

MB
-----------------------------------------

Tvé čtení mezi řádky je zajímavé
a však zcela k mému úžasu prazvláštní.

Aby si trochu pochopil o čem byla řeč
dovolil sem ti něco nalézt o Šamanismu
a samotné projekci rituálního obřadu
který byl posvátným stavem mnoha lidí.
A samotných civilizací.

Tady to je.:

-----------------------------------------------

Svět proměn – John Perkins

Duben 26, 2010

Svět proměn – Šamanské techniky – J.Perkins

O šamanských rituálech

Prosinec 7, 2008

O šamanských rituálech

Rituály jsou způsob, jak znovu oživit a uvést řád do prvků lidové kosmologie. Základní představy a prvky, tvořící kosmologii jsou zviditelňovány pro každého. Základní principy kosmologie – vůdčí vize sakrálního života lidí – jsou přehrávány, takže je každý může pochopit. Přesto však právě to, co se odehrává při rituálu nemusí pochopit každý, protože určité prvky samotného rituálu se učí a zkoušejí v tajnosti, pod dohledem odborníků. Ne každý může jasně říci, co je cílem rituálu, ale je zde hlaví pocit. Mnoho lidí pomáhá dále nést tuto vůdčí vizi, tento posvátný pocit, a tím se sděluje hlavní myšlenka. Kromě toho se mění nálada společenství, posilují se myšlenky a praxe, obnovují se příbuzenské svazky a opět se utváří komunikace mezi Národem a Posvátným lidem. Rituály pomáhají společenství sdílet mystický prožitek posvátného poznání

Rituály jsou dramatické prvky uctívání. To znamená, že když se provádějí obřadně, či kolektivně, působí na emoce, na představivost a na intenzitu pocitů každého jednotlivce a skupiny jako celku. Kromě písní užívají rituální dramata zvláštní oděv, malování, make-up, rekvizity, hudební nástroje, masky, ozdoby, pohyby rukou a mimiku, styl a někdy i zvláštní místa.

Rituální dramata poskytují v zásadě dva velice potřebné prvky v celkovém posvátném životě lidí. Za prvé, řadí a systemizují každý způsob, kde se setkávají a jdou pospolu lidská společnost, přírodní prostředí a neviditelný svět. Za druhé, poskytují fyzické vyjádření mystického prožitku jednotlivci i skupině. Tam patří techniky a postupy, kterými se lidé dostávají blíž k mystériím – neviditelným silám ve světě, stvořitelům, nebeským bytostem, světu snů a předkům.

---------------------------------------------

Milan.Miló.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 17/08/2010 :  11:12:06  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Milane Miló.
To je všechno špatně a vůbec se vzájemně nechápem.Já přece nepopírám fakt,že v náboženstvích a třeba v tom šamanství bylo cosi racionálního a třeba velmi cenného. Já se snažím to hledat a to ve všech pravdách i když na to nemám dostatek znalostí a mohu dosáhnout ve většině případů pouze jakéhosi náhledu.Já se však snažím od sebe oddělit to racionální a iracionální. To racionální přináleží mezi hodnotu Z ,kdežto to iracionální do hodnoty B a navíc je zde stále hodnota N. C( svět, celek) je však pro mne vždy rovno stu procent a nic tuto hodnotu nemůže přesahovat.
Hodnota B je tedy součtem racionálna i iracionálna a snahou by mělo být přesouvat s hodnoty B to racionální do hodnoty Z (známé) Jenže se tak většinou neděje,protože jsou odlišné pravdy považovány za chybné jako celek a to racionální v nich hledáno není.Pro mne to racionální a moudré ve všech pravdách je,čili mne vidíš na straně těch, kteří to odmítají vidět neprávem a snažíš se mně to racinální a moudré zviditelnit zbytečně, protože já jsem schopný to vidět a vidím to.

MB
Go to Top of Page

Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts

Posted - 17/08/2010 :  11:31:14  Show Profile  Reply with Quote
Miloslave

----------------------------------------
Milane Miló.
To je všechno špatně a vůbec se vzájemně nechápem.Já přece nepopírám fakt,že v náboženstvích a třeba v tom šamanství bylo cosi racionálního a třeba velmi cenného. Já se snažím to hledat a to ve všech pravdách i když na to nemám dostatek znalostí a mohu dosáhnout ve většině případů pouze jakéhosi náhledu.Já se však snažím od sebe oddělit to racionální a iracionální.
---------------------------------

Miloslave jestli že by si chtěl oddělit
od sebe to racionální a iracionální
musel by si přijmout fakt že iracionálnu
podléhá a přináleží vše racionální a logické.
A to s toho důvodu že racionální vědomá složka
je omezená sice stále léty proměnná.
A iracionálno je plynulí sled kontinuity který
se táhne mezi životy jako červená nit.
V iracionálnu je vše zaznamenáno a uloženo
tak dokonale že při hypnotické regresy člověk
dokonale dokáže zcela popsat a pojmenovat
své minulé zážitky a samotné prožitky.

Milan.Miló.
Go to Top of Page

Miloslav Bažant
Ultragrafoman

Czech Republic
6254 Posts

Posted - 17/08/2010 :  12:31:51  Show Profile  Visit Miloslav Bažant's Homepage  Reply with Quote
Milane Miló.

Abych se přiznal, začíná mne taková diskuse unavovat,čili mluvím o své únavě a nikoliv o stylu diskuse. Nyní opět narážíme na neshodu definic slov co je racionálno a iracionálno.
Jednoduš by bylo možno říci,že co je racionálně možné je racionálno. Co je racionálně nemožné je iracionálno.Je možná existence čehosi nehmotného projevujícího se energií? Dle mne taková existence možná není. Je li takto definován bůh,pak se dle mne jedná o iracionálno.Vnímat své já, eventuelně vzpomínat v hypnotickém stavu reálně možné nejspíše je,čili je to racionálno.Předpokládat,že do toho, co racionálně nemůže existovat je možno cosi ukládat je iracionální,protože to možné není.
Ovšem je pravdou,že to co iracionální považujem, ve skutečnosti racinálním může být,jen neznáme racionální podstatu tohoto.Stejně tak to co pokládáme za racionální se může ukázat jako iracionální. Toto se zcela vyloučit nedá a je to otázkou vývoje lidského poznání, které se neustále vyvíjí. Jakákoliv pravda se může změnit v omyl a to co je pokládáno za omyl se může časem ukázat jako pravda.Máme jen své myyšlení poznání a výsledné názory.Nikdo není vševědoucí.

MB
Go to Top of Page

Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts

Posted - 17/08/2010 :  13:40:31  Show Profile  Reply with Quote
Miloslave

-----------------------------------
Milane Miló.

Abych se přiznal, začíná mne taková diskuse unavovat,čili mluvím o své únavě a nikoliv o stylu diskuse. Nyní opět narážíme na neshodu definic slov co je racionálno a iracionálno.
----------------------------

Racionálno je vědomí racionální myšlení
Neboli logické uvažování. Neboli 2.vědomí.
Fyzikální.Hmat, čich, chuť atd.
Iracionálno je podvědomé tedy 1.vědomí
Se kterým přicházíme rodíme se na svět.
Na rozdíl od 2.vědomí toto iracionálně podvědomé
Usuzování přináleží samotné city, obrazotvornost,
Pocitové vnímání je největší zásobárnou toho všeho
A především naší Intuice.
Podvědomí taky podvědomě řídí chod našich nejdůležitějších
Činností těla jako je např.Srdeční puls, nebo tvorba červených
Krvinek tedy to když se řízneme a ono to podvědomě
Dělá strupy.

Milan.Miló.

Go to Top of Page

Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts

Posted - 17/08/2010 :  16:00:36  Show Profile  Reply with Quote
Miloslave

Vnímat své já, eventuelně vzpomínat v hypnotickém stavu reálně možné nejspíše je,čili je to racionálno.Předpokládat,že do toho, co racionálně nemůže existovat je možno cosi ukládat je iracionální,protože to možné není.
-------------------------

Miloslave to že někoho zhypnotizujeme
je důkaz navození hypnotické regrese neboli (raportu)
kdy hypnoterapeut promlouvá s médiem.
Tudíž promlouvá s jeho iracionálními
prožitky tedy s jeho psýché.
Neboli s kontinuem různých dat.
Takže to nemůže být racionálno jak píšeš.
To jsem jen chtěl dodat a upřesnit.

Milan.Miló.
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 17/08/2010 :  17:31:43  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Miloslav Bažant

Milane Miló.

MB

Přesně tak. Lidé se soustředí výhradně na to jakým způsobem ono náboženství vysvětluje chod všech věcí. Nějaký účinek na psychiku je jim putna, to by měl Milan vysvětlovat spíš hipíkům.

Ono je totiž nezbytné aby se v množství oněch rituálů a jakýchsi pomocných věcí, se nezapomínalo na to základní. A tím je prostá touha se něco dozvědět. Jde vlastně o hlavní důvod proč bývalo náboženství aktuální. Problém je v tom, když se ti dostane vysvětlení ve smyslu "na jedné arše se zachránila všechna zvířata, včetně červotočů."
Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 17/08/2010 :  17:48:24  Show Profile  Reply with Quote
http://www.youtube.com/watch?v=yBOsKR_ogWQ
http://www.youtube.com/watch?v=toYLqPkQv6k&feature=related

Edited by - neronis on 17/08/2010 17:49:27
Go to Top of Page

Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts

Posted - 17/08/2010 :  19:54:30  Show Profile  Reply with Quote
Neronisi

-------------------------------------
Ono je totiž nezbytné aby se v množství oněch rituálů a jakýchsi pomocných věcí, se nezapomínalo na to základní. A tím je prostá touha se něco dozvědět. Jde vlastně o hlavní důvod proč bývalo náboženství aktuální. Problém je v tom, když se ti dostane vysvětlení ve smyslu "na jedné arše se zachránila všechna zvířata, včetně červotočů."
--------------------------------

Neronisi já si na rozdíl od tebe tedy
Vůbec nemyslím že by při samotných
Rituálech nebo obřadech bylo zapomínáno
Na to nejzákladnější.
Ony samotné rituály a obřady sou kolikrát
Mnohdy koncepovány tak aby to vyjádřilo a vystihlo
Dokonale tu nejniternější samotnou podstatu
A to samotné vyzdvižení jedince do lůna samotné
Přírody a zasazením člověka tak do samotné společnosti.

Milan.Miló.

Go to Top of Page

neronis
Ultragrafoman

Czech Republic
2110 Posts

Posted - 17/08/2010 :  19:59:11  Show Profile  Reply with Quote
To je velmi podstatné, ale lidé jsou obecně velmi povrchní a onomu "lůnu" nedají ani šanci, pakliže k věci přistupují s tím, že jde o něco co vyznává jen skupinka zvláštních lidí.

Mluvím o tom z jakého důvodu není náboženství masovou záležitostí.

Jinak osobně vnímám úlohu rituálů spíš v tom, že mají potenciál k tomu nějakým způsobem cvičit charakter a mysl. Pokud jde o nějaké vnitřní prožitky, je zbytečné se o nich bavit, protože jsou stejně, jak je vidět, nesdělitelné.
Go to Top of Page

Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel

671 Posts

Posted - 17/08/2010 :  20:43:10  Show Profile  Reply with Quote
Neronisi

Mluvím o tom z jakého důvodu není náboženství masovou záležitostí.

Jinak osobně vnímám úlohu rituálů spíš v tom, že mají potenciál k tomu nějakým způsobem cvičit charakter a mysl. Pokud jde o nějaké vnitřní prožitky, je zbytečné se o nich bavit, protože jsou stejně, jak je vidět, nesdělitelné.
----------------------------

Do jisté míry máš v tom pravdu.
Rituály a obřady se odehrávaly mnohdy
V jakém si uším kruhu a však byly i kolikrát
Mnohdy dělány i pro širší veřejnost.

To s těmi prožitky je to tak dokud si to
Dotyčný nevyzkouší na vlastní kůži
Třeba při meditaci tak jen stěží pozná
Samotné mystérium tak jako dopad
Na přetransformování samotné mysli.
Která se tak s každým novým prožitkem
Stále více mění a přetváří.