Author |
Topic |
|
Bothwell
Nový uživatel
2 Posts |
|
jrf
Aktivní uživatel
Czech Republic
278 Posts |
Posted - 06/09/2010 : 20:46:49
|
quote: Originally posted by Bothwell
Dobrý den, píšu diplomku o kvalitě a chtěl bych vás poprosit, jestli byste mi mohli vyplnit jeden dotazník. Zabere vám to chviličku a dost mi tím pomůžete. Dotazník najdete tady: https://spreadsheets.google.com/viewform?hl=en&formkey=dFFzY3dScjBHS1FyZzlPWHl1QWRxb1E6MQ#gid=0
Moc děkuji za vyplnení!
Eee ... otevřel jsem to, ale kvůli otázkám bez možností jsem to nedokončil. Dotazník by měl být takový, aby se dal vyplnit rychle, když už to chcete po někom neznámém. |
|
|
jrf
Aktivní uživatel
Czech Republic
278 Posts |
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 07/09/2010 : 08:23:44
|
Bothwell Chtěl jsem pomoci i když to sem skutečně nepatří.Respektuji však fakt,že využíváš každé možnosti,protože tě nic jiného nezbývá. Otevřel jsem tedy dotazník a hned na první otázce jsem skončil.Tato otázka vede vyplňujícího ke lži. Odpovím, li že mne zajímá v první řadě kvalita,je to pravda,protože nikdo nechce kupovat šmejd.Jenže kvalita sama není jediným měřítkem.Mnohdy je cosi kvalitně provedené,ale to méně kvalitní má lepší design,prostě je líbivější.Mám rád pěkné věci kolem sebe,nejen kvalitní.Jsou li pěkné a současně kvalitní,jsou drahé.Mám li přebytek prostředků,pak neváhám a koupím raději to pěkné a kvalitní.Nemám li dostatek prostředků,pak nakupuji to na co mám i když je to třeba méně kvalitní a méně pěkné.Hlavně když to poslouží svému účelu. Dalším kritériem při rozhodování je účel. Chci li se příkladně chlubit krásným a drahým autem a mám li na to,pak si vyberu drahé a krásné auto.Potřebuji li auto na převážení hnoje, je nesmyslné abych pro tento účel kupoval krásné a drahé a kvalitní auto. Čili. Pokud chci dotazník vyplnit poctivě a pravdivě, nemohu vybrat ani jednu z možností.Všechny mohou být pravdivé a současně i lživé,dle situace.Neoznačím li odpověď,pak mne dotazník dál nepustí. Chceš li lživou odpověď, pak zde nejsi na tom správném místě.Zde totiž přemýšlíme.Pokud tvoříš disertační práci,pak by ses měl více zamyslet nad otázkami,které kladeš, jinak taková práce postraádá na významu. A to mně můžeš věřit, říká tě to vyučený zámečník.
Sláva |
Edited by - Miloslav Bažant on 07/09/2010 08:28:02 |
|
|
Bothwell
Nový uživatel
2 Posts |
Posted - 07/09/2010 : 09:24:05
|
S filosofama jsem koukám asi narazil, příště přidám nějaké otázky o smyslu bytí a nebytí, abych se vám taky zavděčil Snažil jsem se ten dotazník udělat jednoduchý, aby se v tom lidi vyznali a neodrazovalo to složitostí od vyplnění. Kdyby u každé otázky bylo dvacet odpovědí a každá by byla detailně rozepsaná, tak by sice ty odpovědí asi byly nejblíž skutečnosti, ale zase by mi to nikdo nechtěl vyplňovat. Samozřejmě, že někde si člověk koupí něco jenom proto, že se mu to líbí, a proto je tam ta možnost "u vybraných zboží/služeb". Tam se myslím všechno, co popisuješ vejde. Každopádně díky za reakci. Dal jsem na tohle fórum ten odkaz právě proto, protože jsem myslel, že tady se na to budete dívat trošku z jiného úhlu pohledu a vidím, že jsem se nemílil. |
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 07/09/2010 : 11:56:23
|
Bothwell.
Inu, já se za filosofa spíše nepovažuji,ale snažil jsem se pomoci a to upřímně,jak to vidím já.Bylo by pro mne snadné nějakou tu odpověď zatrhnout,ale myslel jsem na to, že taková odpověď by nebyla k ničemu.Čili jsem se snažil přivést tě k tomu,aby sis ty otázky víc promyslel.Předpokládám, že chceš aby ten výsledek měl nějakou výpovědní hodnotu,nejen abys dosáhl svého úspěchu.Ačkoliv chápu,že jde študákovi o to aby úspěšně absolvoval a k tomu stačí i práce bez významu a hlavní je provedení. Venkoncem každá statistika je více méně o tom,že soused má k obědu pečenou husu, já nic, ale statisticky máme každý husy půl. Takže se omlouvám a protože tě přeji úspěch,překonám svůj maximalismus a ten dotazník vyplním.
Sláva |
|
|
|
Topic |
|
|
|