Author |
Topic |
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 10/08/2010 : 22:49:12
|
Co říkáte na ztracené civilizace a kultury Které tu byly od počátku až do nedávných dnů. Ještě než je Darwinovská teorie spolu s Freudovskou psychoanalýzou vytlačila Nejen s přírody ale zároveň s našeho vnitřního světa. V podobě Božské přítomnosti. A tak zapříčinila nejen stagnaci a úpadek morálních hodnot Ale též i neurotické příčiny nutkavých stavů Provázených útlumem plné vykořeněnosti Doprovázené hektičností a stálými nežádoucími příčinami Tlaků okolí na naše nazíraní a úhel pohledu na svět kolem nás A stále sílícími vlivy na naši psychiku a odtržeností od světa V němž se zrcadlí naše vnitřní představy.
Milan.Miló.
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 11/08/2010 : 17:19:50
|
Tak bych začal asi tím že díky Darwinovské Teorii evoluce tak to Darwin docílil že člověk Ztratil svou zpětnou vazbu z přírodou ve které Se zrcadlil jakýsi celek člověka. V samotném pohledu v němž člověk tak ztratil Svou symbiózu v samotných prvcích v božstvech a sounáležitosti S našimi vlastními předpoklady sdílet cosi nám tak Přirozeného a nám tak vlastního. Tak aby po něm přišel Freud a svým výkladem Psychoanalýzy to vše vytlačil z našeho nitra Kde božstva na sebe vzaly hábit nutkavých A stále sílících poruch které na člověka chrlí Ze samotného Archetypu. Tak aby svými nutkavými neurotickými vlivy Nás drtí v samotné podstatě vykořeněnosti.
Milan.Miló.
|
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 12/08/2010 : 09:13:38
|
Milane Miló
Darwin popsal evoluci druhů,čili zákonitost která je platná.Freud popsal některé zákonitosti probíhající a fungující v procesu myšlení. To co je důsledkem tohoto poznání je schopnost tyto zákonitosti vnímat. A šmytec,čili konec.Jsi li přesvědčený,že čtverec nad přeponou pravoúhlého trojúhelníku se nerovná součtu čtverců nad odvěsnami, pak tě mohou vykolejit slova a poznání Pythágora a můžeš mu dávat vinu za svou vykolejenost. Ty nejsi tím, kdo by mohl lidem určovat,jaké přírodní nebo jiné zákonitosti smí poznat a jaké ne protože by je vykolejily. Uznáváš li stvoření bohem,pak tě poznání zákonitostí evoluce může vykolejit,ale je to pouze tvůj problém. Řadě dalších lidí poznání těch zákonitostí dává schopnost chápat tento svět v souvislostech. A co říkáš poznání Koperníka a dalších o zákonitostech heliocentrické soustavy? Také bys je označil za takové, které člověka jen vykolejí? Slyším ve tvých slovech názory inkvizitorů,ale naštěstí již nemáš jejich schopnost lidi upalovat.Takoví lidé jako ty brzdili vývoj lidského poznání po celou existenci lidstva,protože každé nové poznání ukazovalo, že jsou jejich pravdy chybné a byli s toho vykolejeni. Tedy nejsi ničím novýým pod sluncem.Chceš snad zastavit vývoj lidského poznávání tak aby odpovídal tvé úrovni,čili aby tě nevykolejoval? Pak je tvá snaha marná. Tuhle mašinu nezastaví nikdo.
MB |
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 12/08/2010 : 12:17:50
|
Miloslave
---------------------------------------- Ty nejsi tím, kdo by mohl lidem určovat,jaké přírodní nebo jiné zákonitosti smí poznat a jaké ne protože by je vykolejily. Uznáváš li stvoření bohem,pak tě poznání zákonitostí evoluce může vykolejit,ale je to pouze tvůj problém. ---------------------------------
Ne opravdu nejsem tím kdoby mohl určovat To co tu předkládáš. A ani se do té role nestavím. Ne nejsem nikým kdo by se do této role mohl stavět To si nemyslím. I když na onu evoluci co popsal Darwin mám Svůj vyhraněný názor. Tak jako na Freudovu psychoanalýzu. Ale rozhodně nejsem ani nikým koho by toto Mohlo vykolejit jak ty stále toto vyzdvihuješ A omíláš.
-------------------------------------------- Slyším ve tvých slovech názory inkvizitorů,ale naštěstí již nemáš jejich schopnost lidi upalovat. --------------------------------------
V mých slovech nejspíš slyšíš to co v nich Slyšet chceš ty sám. Nevím jak jsi k tomu to mohl dojít.
Milan.Miló.
|
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 12/08/2010 : 14:09:33
|
Milane. Slyším to, protože jsi to ty sám napsal.Nebo jsi nepsal že jsou lidé vykolejení díky Darwinově teorii evoluce a dílu Freudovu? ................................. Tak bych začal asi tím že díky Darwinovské Teorii evoluce tak to Darwin docílil že člověk Ztratil svou zpětnou vazbu z přírodou ve které Se zrcadlil jakýsi celek člověka. V samotném pohledu v němž člověk tak ztratil Svou symbiózu v samotných prvcích v božstvech a sounáležitosti S našimi vlastními předpoklady sdílet cosi nám tak Přirozeného a nám tak vlastního. Tak aby po něm přišel Freud a svým výkladem Psychoanalýzy to vše vytlačil z našeho nitra Kde božstva na sebe vzaly hábit nutkavých A stále sílících poruch které na člověka chrlí Ze samotného Archetypu. Tak aby svými nutkavými neurotickými vlivy Nás drtí v samotné podstatě vykořeněnosti.
Milan.Miló. ........................................ Vykolejený jsi díky své chorobě a nikoliv díky Darwinovi, či Freudovi.Vykolejený jsi proto,že v ty božstva věříš a toto jim odporuje. Vykolejený jsi proto,že uznáváš středověké pravdy božstev a různých duchů v novověku, kdy většina lidí hledá skutečné příčiny důsledků a nikoliv ty náhradní.Vykolejený jsi proto, že kolem sebe vidíš zástupy lidí stejně středověkých názorů a to je pro tebe znamením,že tento názor je správný.Připadáš mně jako lokomoziva,která se setlala s vykojenými lokomotivami a to ji utvrdilo v tom, že vykolejení je správným stavem a tak se také vykolejila.My ostatní vykolejení nejsme.Nám ty božstva nechybí.Pro nás je důležitější znát skutečné souvislosti příčin a následků.Právě to nás drží v kolejích. MB |
Edited by - Miloslav Bažant on 12/08/2010 14:24:17 |
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 12/08/2010 : 14:48:17
|
Miloslave
----------------------------------------- Vykolejený jsi díky své chorobě a nikoliv díky Darwinovi, či Freudovi.Vykolejený jsi proto,že v ty božstva věříš a toto jim odporuje. Vykolejený jsi proto,že uznáváš středověké pravdy božstev a různých duchů v novověku, kdy většina lidí hledá skutečné příčiny důsledků a nikoliv ty náhradní.Vykolejený jsi proto, že kolem sebe vidíš zástupy lidí stejně středověkých názorů a to je pro tebe znamením,že tento názor je správný.Připadáš mně jako lokomoziva,která se setlala s vykojenými lokomotivami a to ji utvrdilo v tom, že vykolejení je správným stavem a tak se také vykolejila.My ostatní vykolejení nejsme.Nám ty božstva nechybí.Pro nás je důležitější znát skutečné souvislosti příčin a následků.Právě to nás drží v kolejích. MB ----------------------------------
Miloslave nemám připomínek. Jak jde vidět jen ostatní co mají Jiný názor tak jsou pro tebe zcela Nepohodlný. Co ty o mě můžeš vědět tvé sklony K domýšlivosti a přehnaným a ukvapeným Názorům zcela dokonale odrážejí tvůj Aktuální stav tvého vnitřního rozpoložení.
Milan.Miló.
PS.:Já už jsem ti říkal že jsem se sem nepřišel Dohadovat o nesmyslech a nepodstatných věcech Ale když ty se asi o ničem jiném jak mě utvrzuje Neumíš bavit. Nebo spíš tím to napadáním a mystifikováním nahrazuješ svou Neschopnost komunikace o různých tématech které jen stále napadáš různé Lidi tak oni sami poznají jak to ve skutečnosti Doopravdy je. S tím vším a hlavně s těmi tvými názory.
|
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 12/08/2010 : 15:43:49
|
Milane Miló Já jsem reagoval na to jak soudíš svět kolem,jako vykolejený protože neuznává dostatečně tvé uznané pravdy božstev a místo toho uznává poznání Darwina a Freuda,což tvým pravdám stvoření odporuje.Mně je úplně jedno co uznáváš,ale v tomto se mýlíš a na to jsem tě upozornil a snažil jsem se to nějak vysvětlit. Pokud to bereš jako napadání, je to tvoje věc.Jinak řečeno, to co připadá tobě jako důležité, pro mne důležité není a uznávám jako důležité cosi jiného.To je o žebříčku hodnot.Bavit , či nebavit se o nesmyslech je právě o tom žebříčku hodnot,který máme různý. U mne ta božstva jsou až někde daleko mimo sféru mých zájmů, u tebe jsou na prvním místě. Co je důležitého pro tebe, je potom pro mne naprosto nedůležité a nemůžeme se nikdy shodnout. Shodnout se můžeš pouze s tím,kdo má žebříček hodnost shodný nebo podobný s tebou. Na filosofickém foru se můžeš setkat s lidmi všech možných žebříčků hodnot a s tím musíš tak nějak počítat, jinak jsi mimo mísu.Soudíš li druhého dle jeho žebříčku hodnot,pak si nejprve ověř své uznávané hodnoty abys nesoudil někoho,kdo je má lépe uspořádané než ty sám.
MB |
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 12/08/2010 : 16:06:58
|
Miloslave
---------------------------------- Vykolejený jsi díky své chorobě a nikoliv díky Darwinovi, či Freudovi.Vykolejený jsi proto,že v ty božstva věříš a toto jim odporuje. Vykolejený jsi proto,že uznáváš středověké pravdy božstev a různých duchů v novověku, kdy většina lidí hledá skutečné příčiny důsledků a nikoliv ty náhradní. ------------------------------
----------------------------- Milane Miló Já jsem reagoval na to jak soudíš svět kolem,jako vykolejený protože neuznává dostatečně tvé uznané pravdy božstev a místo toho uznává poznání Darwina a Freuda,což tvým pravdám stvoření odporuje.Mně je úplně jedno co uznáváš,ale v tomto se mýlíš a na to jsem tě upozornil a snažil jsem se to nějak vysvětlit. Pokud to bereš jako napadání, je to tvoje věc.Jinak řečeno, to co připadá tobě jako důležité, pro mne důležité není a uznávám jako důležité cosi jiného.To je o žebříčku hodnot.Bavit , či nebavit se o nesmyslech je právě o tom žebříčku hodnot,který máme různý. U mne ta božstva jsou až někde daleko mimo sféru mých zájmů, u tebe jsou na prvním místě. -----------------------
Miloslave tvé žebříčky hodnot jsou Zcela u tebe prapodivné napadat lidi z různých Tebou domýšlených a mystifikujících duševních nemocí A pak se hájit žebříčkem hodnot je dosti podivuhodné. A ne jen toto ale celé tvé zkreslené napadání všech lidí Kteří vždy odcházejí především s tohoto fóra především Kvůli jedinému člověku. Asi si domyslíš koho tím myslím.
Milan.Miló.
PS.: To bylo jen to poslední Co jsem ti chtěl sdělit. Trochu se zamysli nad sebou Samým a nad těmi tvými hodnotami Jak říkáš.
|
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 12/08/2010 : 17:53:13
|
Miloslave tvé žebříčky hodnot jsou Zcela u tebe prapodivné napadat lidi z různých Tebou domýšlených a mystifikujících duševních nemocí Omyl Milane Miló. To není napadání ani mnou domýšlené duševní nemoci, ale jsou to ty o kterých jsi ty sám tvrdil, že je máš. Ty sám jsi řekl, že trpíš schizofrenií, nikoliv já.Stejně tak řekl že má schizofrenii Dalibor a dokonce vypsal i léky, které bere.Tak co si vymýšlím?Vymýšlím si snad i to, že Navi trpí derealizací? Takže napadání je to, že tvrdíš, že si ty nemoci vymýšlím. To že říkám, že máš odlišný žebříček hodnot není napadání, ale pouhé konstatování faktu.Nebo snad máme stejné? Já neříkám, že tvůj žebříček hodnot je lepší, či horší, ale je jiný než můj.Pokud ten svůj sám považuješ za méněnhodnotný,pak toto můžeš jako napadání brát,ale to neznamená, že z mé strany o napadání jde. Pokud někdo odejde proto, že nemám zájem přistoupit na jeho uznané pravdy, nebo na jeho žebříček hodnot, není to problém můj, ale jeho. Já diskutuji s každým,ale presentuji na věc svůj názor.Pokud mne někdo nepřesvědčí, že je můj názor chybný,pak nemám důvod svůj názor měnit. Tak co ode mne vlastně chceš??? Abych s tebou souhlasil i když se dle mého názoru mýlíš? Ty mé názory nemusíš přijímat, já je pouze nabízím jako zboží na krámu. Kdo chce ten je přijme, kdo ne, ten jde dál a nic se neděje.
MB |
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 12/08/2010 : 18:37:58
|
Miloslave
Nepamatuji si že bych někdy Na fóru ventiloval své osobní Problémy.
Milan.Miló.
|
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 12/08/2010 : 23:04:08
|
Ale abych se vrátil k onomu tématu. Chtěl bych jen říci co jsem pod tím to Topicem chtěl říci a o čem jsem chtěl Navodit diskusi na téma ´´ Ztracené civilizace ´´. Chtěl jsem se bavit o tom co nás provázelo Od samotného počátku jako červená nit. A to je především samotná psychologická Podstata která se utvářela na pozadí našeho Neměnného tvůrčího vnímání které se dokonale Ovlivňovalo a odvíjelo od samotného vlastního Nazírání na svět a vše co v něm převládalo. Přírodní zákony akce a reakce která na nás kladla Samotné břemeno a tíhu našeho posuzování Člověka a jedince na úkor našich znalostí a vědomostí Které nás nutily k zamyšlení nad otázkou Co se odehrávalo a co provázelo různé civilizace A ztracené kultury jejichž smysl a podstata Se prolínala a mísila se s našimi různými společenskými A kulturně duchovními vlastnostmi až do dnešních dnů. Které se staly a přeměnily v samotný civilizační pokrok Který nás na jedné straně moc obohatil a ovlivnil v samotným Základu našeho posuzování ale zároveň změnil úhel pohledu Na naše vnímání na samotné nazírání nás na samotný svět A naše postavení v něm.
Milan.Miló.
|
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 13/08/2010 : 10:10:49
|
Milane Miló. Nojo ona paměť je někdy prevít.To platí i pro mne. Mohl jsem tu informaci získat i mimo forum a pak bych byl vlastně indiskrétní (nechtěně) Přesto jsem si téměř jist, že jsi tuto informaci dodal zde ve foru. Holt se nudu muset trošku porozhlédnou a pak tě sem ta slova nakopírovat.Nebo se již o tom nebudeme bavit? Myslím, že na tom není nic zajímavého.Nemoc není tím co by si člověk sám vytvořil, ale tím co člověka postihne.Člověka nemoc neponižuje i když třeba snižuje jeho schopnosti.To by mne mohla ponižovat cukrovka, nebo infarkty snižující mé tělesné schopnosti.Pokud by byla choroba snižující, nebo měnící duševní schopnosti vědomě a cíleně vytvářena,jako je tomu třeba u alkoholiků, nebo narkomanů, pak teprve je toto hodné soudu.V mých očích nikoho nemocného jeho nemoc neponižuje nevytvořil li si jí o vlastní vůli sám.
Ps. Milane, užíváš velkých písmen u slov, která chceš zdůraznit a na začátku každé řádky. Neříkám, že je to špatné,ale mne to při čtení dost nepříjemně ruší,protože pak není zcela jasné kde je začátek a konec věty. Myslím, že by bylo vhodnější zde užívat běžných gramatických pravidel.Velká písmena patří na začátek věty, k vlastním jménům a podobně. Chceš li cosi zdůranit, můžeš užít tučného písma, nebo proložení.Pak bude tvůj projev o něco srozumitelnější a čtenář nebude muset myslet na to co k čemu patří, ale na to co vlastně chceš říci.
MB |
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 13/08/2010 : 18:22:06
|
Abych přiblížil jednu dá se říci nejstarších civilizací A její zánik dohledal jsem něco o ztracené civilizaci Atlantidě. Která před mnoha tisíci let zmizela a byla zatopená Samotným Atlantským Oceánem. V této civilizaci vládli na zemi podle různých zdrojů Samotní Bozi. Kteří dali lidem samotnou nauku o Re bezbřehé záři.
Tady jsem něco o tom dohledal.:
-------------------------------------------------
Frank Joseph
Encyklopedie Atlantidy
Publikace o Atlantidě pro veřejnost i odborníky
358 stran, vázaná, barevné fotografie
323,- Kč ISBN 80-903592-3-X
Ukázky
ZTRACENÁ CIVILIZACE
Encyklopedie Atlantidy je výsledkem více než dvou desetiletí soustavného studia a mnoha cest do zahraničí. Všechno začalo v roce 1980, kdy jsem zahájil své putování po stopách ztracených civilizací, od rozvalin Tróji a pyramid v egyptské poušti, přes marocké podzemní svatyně a britský Stonehenge, až k městu na vrcholku hory v Peru a středisku uctívání v guatemalské džungli. Pátrání mě přivedlo i k polynéským kanibalům, do sluneční svatyně uprostřed odlehlých lesů v Japonsku, kam sotvakdy zabloudí běžný turista, či ke zlatému sloupu v Thajsku. Našel jsem hodnověrné důkazy i ve vlastní zemi, kterou jsem procestoval doslova křížem krážem. Výmluvná svědectví jsou ukryta ve Wisconsinu, v nejseverněji položených pyramidách na světě, v Ohiu na pahorky Great Serpent a také v Louisianě, ve zříceninách nejstaršího severoamerického města. Účastnil jsem se potápěčských expedic na Bahamách, v Yucatánu, na Kanárských ostrovech, v Egejském moři a v Tichém oceánu. Kromě desítek těchto výzkumných výprav jsem také prostudoval řadu materiálů v knihovnách v různých zemích světa a diskutoval s kolegy, kteří se zabývají toutéž problematikou. Z odhadovaných 2500 knih a článků v časopisech, jež pojednávají o ztracené civilizaci, je Encyklopedie Atlantidy jedinečná publikace svého druhu. Pokusil jsem se v ní shromáždit všechny dostupné podrobnosti o tomto rozsáhlém a fascinujícím námětu a současně poskytnout čtenářům stručné definice a jasná vysvětlení. Je to příručka o Atlantidě jak pro všeobecnou veřejnost, tak pro odborníky. Najdete v ní v krátké formě vše podstatné, co chcete o tomto námětu vědět. Dobře poslouží jako zdroj informací pro každého, kdo studuje archeologii, mýty a prehistorii.
Ve srovnání s většinou knih o této problematice nabízí Encyklopedie Atlantidy méně teorií a více faktů. Oblasti zájmu zahrnují geologii, astronomii a oceánografii, avšak se silným důrazem na lidové tradice národů celého světa, v nichž se odrážejí vzpomínky na dávnou potopu, která zničila vyspělou ostrovní říši. Žádné dílo dosud nesloučilo všechny tyto prvky do jediného svazku. Vzájemné spojitosti mezi pověstmi, jež se tradují v Evropě, na Blízkém východě, v Severní Americe, v Polynésii a v Asii vytvářejí ve čtenářově mysli představu o skutečné události uchovávané po tisíce let ve starých mýtech a legendách celého lidstva. Dozvíme se o tom, že mezi starověkými Egypťany se vyprávělo o „Ostrově plamenů” daleko v Západním oceánu, z něhož přišli jejich předkové po strašné přírodní katastrofě. Severoameričtí Indiáni z kmene Apačů si stále uchovávají vzpomínky na svůj pradávný původ ze zatopeného "Ostrova plamenů" ve vzdálených mořích východu. Norská pověst o manželích Lifthraserovi a Lif, kteří se zachránili při Velké potopě se nápadně podobá příběhu Naty a Neny, o nichž se vyprávělo mezi starověkými obyvateli dnešního Mexika. V Irsku předkeltského období vyvádí svůj lid do bezpečí král Balor a v Severní Americe se zatím zachraňuje Manibozho, aby se posléze stal zakladatelem všech severoamerických indiánských kmenů. Největší myslitel starověkého Řecka pak před čtyřiadvaceti stoletími všechny tyto prvky sloučil do příběhu bájné Atlantidy. Platonova Atlantida dodnes žije v pověstech téměř každého národa světa, přičemž každá verze obsahuje určité podrobnosti, jimiž se odlišuje od ostatních a přispívá tak k celkovému obrazu starodávné Atlantidy, který tím nabývá na přesvědčivosti.
Encyklopedie Atlantidy předkládá podobně vyčerpávající informace také o tichomořském protějšku Atlantidy, ztraceném království Mu, známém rovněž jako Lemurie. Tyto dvě civilizace si sice byly co do geografické polohy i kultury velmi vzdálené, ale existovaly současně a udržovaly vzájemné kontakty. Z obou vzešli dávní mořeplavci, kteří založili nové civilizace v nejrůznějších končinách světa, a obě nakonec zanikly ničivým zásahem přírody. Je možné, že mezi těmito přírodními katastrofami existovala nějaká souvislost. Přesvědčivý důkaz o potopené říši vyšel na světlo v roce 1985, kdy u pobřeží odlehlého japonského ostrova Jonaguni potápěči objevili rozvaliny velkého chrámu, který byl podle odhadů zaplaven mořem před dvanácti tisíci lety. Dávno před tímto objevem, který vzbudil nemalou senzaci, se v mnoha národech Pacifiku od západního pobřeží Ameriky přes Polynésii, Mikronésii a Asii až po Austrálii tradovaly pověsti o království Mu neboli Lemurii. Příběh Atlantidy by proto byl neúplný, kdybychom její tichomořský protějšek nevzali v úvahu. Má-li být navíc náš průzkum důkladný, nemůžeme pominout ani „vidění” Edgara Cayce, „Spícího proroka”, který žil ve Spojených státech v první polovině dvacátého století. Pokud se jeho kontroverzní, avšak přesvědčivá svědectví zakládala na pravdě, mohou být významným zdrojem informací, který by odkryl nové perspektivy. Cayceovy vize jsou jedinečné tím, že se ani tolik nezabývají teoriemi a historií, ale spíše jednotlivci, kteří sehráli významnou roli na scéně starověké Atlantidy.
Přestože se Encyklopedie Atlantidy nesnaží dokázat existenci zaplavené metropole, shromažďuje tolik důkazů, že i zatvrzelí skeptici snad uznají alespoň náznak reálného podkladu této celosvětové legendy. Ti, kdo v bájnou Atlantidu doopravdy věří, najdou v této knize cenné informace, které je zasvětí do tajů ztracené civilizace. Atlantologové (odborníci, jež se zabývají vědeckým zkoumáním této problematiky) ji mohou při své práci použít jako hodnotnou příručku. Studenti, kteří se věnují srovnávacímu studiu mýtů, mají k dispozici zřídkakdy dostupné odkazy propojující dobu bronzovou s obrazem klasického světa. Většině čtenářů však Encyklopedie Atlantidy poslouží k tomu, aby je uvedla do světa této věčné, okouzlující záhady.
Doslov
Profesor Nobuhiro Yoshida
Prezident Japonské petrografické společnosti, Kita-Kyushu Samotné jméno „Atlantida” vyvolává silné představy dávné minulosti, třebaže obvykle nejasné. Stejně tak jako další vyvstávající jméno, „Lemuria”. Zdá se, že obě prodlévají v naší genetické paměti, což Carl Jung nazval "kolektivní podvědomí." Okinawská verze potopeného království známá jako Nirai-Kanai má stejný vliv v Japonsku. Tyto a stovky dalších evokujících jmen jsou opět oživena Frankem Josephem v této vyčerpávající knize. Od roku 1996 byl mým hostem na půl tuctu návštěv Japonska, kde jsem ho doprovázel na výzkumných expedicích do několika nejodlehlejších oblastí mé země, které jsou zřídka navštěvovány Japonci, natož cizinci. Své bádání v našich atlantských a lemurských lidových tradicích sdílel jako hostující specialista a přednášející na několika konferencích Japonské petrografické společnosti v Tokyu, Kagošimě, Kjúšú, Fukuoaka a Ena. V Japonsku je velmi znám pro své přednášky a publikací jeho knih v japonském jazyce, počínaje Destrukcí Atlantidy v roce 1997. Jeho upřímný a důsledně logický přístup k tomuto kontroverznímu tématu tomu propůjčil novou úroveň věrohodnosti a zájmu, stejné kvality patrné v Atlantské encyklopedii. Ale skeptikové považují ztracenou civilizaci za fantazii, i přesto, že byla popsána před nějakými 24 století nejvlivnějším myslitelem starověku. Tito stejní pochybovači prohlašují, že Platon jednoduše příběh o Atlantidě vymyslel jako alegorii na svou představu ideálního státu. Nicméně známá představa spojená s potopeným impériem, ze kterého město odvodilo své jméno, patří Atlasu. V řeckých bájích byl znázorňován jako vousatý titán (obr) nesoucí nebesa na svých ramenou. Málo skeptiků si uvědomuje, že stejný výklad byl znám starověkým Číňanům. Vzácná, 2 stopy vysoká soška z Arisugawské sbírky v Kjótu znázorňuje muže podpírající vázu, která symbolizuje oblohu, zatímco jede na zádech mořského hada. Bronzová soška je datována do období pozdní Šangské dynastie 1000 př. n. l. Znamená to, že povědomí o Atlasu bylo v Číně rozšířeno nějakých 6 století před Platónovým narozením.
Potopené království vylíčené v jeho Dialozích a představované soškou Dynastie Šang leží stále pod mořem někde za Héraklovými sloupy, neboť on a jeho doba představuje Gibraltarský průliv. Než bude skutečně objeveno, slouží nám tato důležitá encyklopedie jako průvodce k porozumění příběhu této zaniklé civilizace, jeho pacifickému protějšku a přetrvávající vliv těchto dvou říší na náš svět, předtím než je postihl podobný osud.
O knize
Tato kniha je velmi hodnotnou příručkou, jedinečnou svého druhu. Na rozdíl od mnoha jiných knih s tímto námětem nabízí Encyklopedie Atlantidy méně teorií a více faktů. Přestože si Josephovo dílo neklade za cíl dokázat, že potopené město skutečně existovalo, předkládá tolik průkazného materiálu, jež svědčí pro jeho historickou autenticitu, že i zapřisáhlí skeptikové by snad mohli dojít k závěru, že na této celosvětové legendě je alespoň zrnko pravdy. Kniha se zabývá následujícími náměty:
· Co byla Atlantida? · Kde ležela? · Kdy zažila dobu největšího rozmachu? · Jak zanikla? · Co se stalo s těmi, kdo přežili její zkázu? · Byly někdy nalezeny nějaké pozůstatky Atlantidy? · Podaří se Atlantidu někdy nalézt? · Ovlivnila atlantská civilizace Ameriku?
---------------------------------------------------------
Milan.Miló.
|
|
|
Miloslav Bažant
Ultragrafoman
Czech Republic
6254 Posts |
Posted - 14/08/2010 : 09:18:35
|
· Co byla Atlantida? · Kde ležela? · Kdy zažila dobu největšího rozmachu? · Jak zanikla? · Co se stalo s těmi, kdo přežili její zkázu? · Byly někdy nalezeny nějaké pozůstatky Atlantidy? · Podaří se Atlantidu někdy nalézt? · Ovlivnila atlantská civilizace Ameriku?
Co byla Atladida? Před mnoha tisíci lety se lidská civilizace sooustředila na oblast kolem rovníku a dnešní mírná pásma nebyla pro život lidí příliš vhodná klimatem.V oblasti mezi východními břehy snešní Číny a západními břehy Afriky se nalézaly dva velké národy a to Edden a Atlantida.Původně mezi těmito národy neexistovala hranice,ale poté byly Bohy s nebe vytvořeny dvě odlišné pravdy a následkem toho vznikl spor mezi Eddenem a Atlantidou a vznikla severojiřní hranice v oblasti dnešní Persie. Centrum Země Atlanta bylo jižně od pohoří Atlas, tam kde je dnešní Sahara.Při válce bohů s diaboly došlo nad tímto územím k velkému střetu a byly zde zničeny tři kosmické lodi poháněné gravitačními motory. Důlsledkem výbuchu těchto motorů došlo k termonukleárním reakcím a výsledkem bylo zničení většiny území Atlantidy.A tak se území jižně od pohoří Atlas změnilo z ráje plného života na pustou poušť na které je dodnes možné naměřit zvýšenou radiaktivitu.Následkem těch výbuchů bylo i to,že Zemi obalil mrak, který spůsobil skleníkový efekt.Následovalo prudké tání ledovců a doba intenzivních dešťů,při kterých byla většina planety pokryta superoceánem. Těmi dešti se vyčistila atmosféra a došlo k vyzařování tepla do vesmíru, čili následovala doba ledová.Lidstvo Země bylo v té době silně zdecimované a většina života se soustředila do horských pásem,část lidstva byla diskolety diabolů přepraena do méně ohrožených oblastí a část lidstva byla na nejnutnější dobu odvezena diskoletem Archa na podpovrchovou základnu spojeného vesmíru,čili peklo na planetě Mars. Tím že na území Ataltidy vznikla písečná poušť velké rozlehlosti, došlo zde k velkému vyzařování tepla a následkem toho ke změně vzdušných proudění.Díky tomuto se stalo obyvatelným dnešní mírné pásmo. Ptáš se,kde jsou lidé s Atlanty? Na to nelze odpovědět. Větina jich zahynula a byla spálena výbuchy, část se přesunula do neohrožených oblastí a tak mohou být vzdálení potomci Atlanťanů i zde mezi námi. Pokud bych zadal otázku odkud pocházíme my, Češi a vůbec Slované, pak dostanu odpověď,že dle základních znaků slovanských jazyků, pocházíme nejspíše s oblasti Eddenu a to s jeho severního okraje.Tato oblast nebyla příliš ohrožená a tak došlo ke stěhování národů s této oblasti až mnohem později, díky tomu,že se otevřel prostor mírného pásma a nabízel velmi rozsáhlé obyvatelné prostory pro život. Toto jsou informace od nejspolehlivějšího zdroje, čili centrálního počítače pekla planety Země umístěného pod Antarktidou,přesněji pod jižním pólem. Sakra! Tak nějak nevím, zda jde o sci fi, nebo skutečnost.
MB |
|
|
neronis
Ultragrafoman
Czech Republic
2110 Posts |
Posted - 14/08/2010 : 10:50:21
|
quote: Originally posted by Milan.Miló
Co říkáte na ztracené civilizace a kultury Které tu byly od počátku až do nedávných dnů. Ještě než je Darwinovská teorie spolu s Freudovskou psychoanalýzou vytlačila Nejen s přírody ale zároveň s našeho vnitřního světa. V podobě Božské přítomnosti. A tak zapříčinila nejen stagnaci a úpadek morálních hodnot Ale též i neurotické příčiny nutkavých stavů Provázených útlumem plné vykořeněnosti Doprovázené hektičností a stálými nežádoucími příčinami Tlaků okolí na naše nazíraní a úhel pohledu na svět kolem nás A stále sílícími vlivy na naši psychiku a odtržeností od světa V němž se zrcadlí naše vnitřní představy.
Milan.Miló.
Ty kultury byly svým způsobem stabilizované a osobně taky vnímám jejich ztrátu jako klíčovou. Totiž ona "moderní" kultura nenabízí žádnou extra funkční alternativu a pokud třeba různé národy začnou vyznávat stejné hodnoty, přiblíží se k sobě, rozdíly se setřou, ale také začnou sdílet stejné problémy.
Ona totiž jiná kultura si může za předpokladu používání stejných prostředků osvojit zcela jiný druh přístupu k nim, k jejich výrobě, k jejich užívání nebo k jejich úpravě.
Pointa je v tom, že Darwin nebo Freud, tak jako každý, vyjadřují pouze nejasné a nepřesné hypotézy. Podle mě neexistuje zatím nic, co by bylo zcela přesné a funkční. Proto je i podle mě vždy škoda, když lidé neupředňostňují vlastní historické zkušenosti a kulturu, přičemž si osvojují zvyklosti, které mohou být stejně zcela mimo mísu a časem překonané. |
|
|
Milan.Miló
Velmi aktivní uživatel
671 Posts |
Posted - 14/08/2010 : 14:23:40
|
Neronisi
-------------------------------------- Ty kultury byly svým způsobem stabilizované a osobně taky vnímám jejich ztrátu jako klíčovou. Totiž ona "moderní" kultura nenabízí žádnou extra funkční alternativu a pokud třeba různé národy začnou vyznávat stejné hodnoty, přiblíží se k sobě, rozdíly se setřou, ale také začnou sdílet stejné problémy. --------------------------------
Určitě Neronisi si to vyjádřil zcela přesně. Samozřejmě národy které by začali vyznávat stejné hodnoty zcela by se přiblížili k sobě. A to tak rapidně že by zcela jistě byli protkány a propleteny hodnotami a dá se říci i stejnými rysy které by do sebe pojímali stejné prvky svého samotného jak náboženského tak i světského myšlení.
Milan.Miló.
|
|
|
Topic |
|
|
|